Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.9.2013 16:17
bombata

XXX.XXX.230.92

Zdravím,
mám pole a chci si pěstovat sám trávu na seno pro králíky přemýšlím o vojtěšce ale nevím jestli by nebyla lepší nějaká směs třeba s jetelem. Má někdo nějaký nápad co by bylo uplně ideální?

3.10.2013 23:13
králíkárny

XXX.XXX.226.60

bombata napsal(a):
Zdravím,
mám pole a chci si pěstovat sám trávu na seno pro králíky přemýšlím o vojtěšce ale nevím jestli by nebyla lepší nějaká směs třeba s jetelem. Má někdo nějaký nápad co by bylo uplně ideální?

Dobrý den, na vojtěžku zapomeňte , nedokážete ji sklidit, vyžaduje se velmi dobré počasí a dosoušení v dobrých podmínkách, králík není kráva , i při vemi dobrých podmínkách se vám zapaří a zašne prášit. Doporučuji koupit travní semeno na obyčejnou louku na píci.
DBS Prusinovice s.r.o.

5.10.2013 06:38
bombata

XXX.XXX.27.242

Tak jít to přece nějak musí. Jsem smířený s tím že to budu dělat ručně a tak nějak plánuji že vojtěška bude asi jen příměs asi bych to viděl na mix s jetelem a ovsem zatím mě nic lepšího nenapadá smajlík

5.10.2013 09:05
bsp

XXX.XXX.70.51

bombata napsal(a):
Tak jít to přece nějak musí. Jsem smířený s tím že to budu dělat ručně a tak nějak plánuji že vojtěška bude asi jen příměs asi bych to viděl na mix s jetelem a ovsem zatím mě nic lepšího nenapadá smajlík

Vojtěšku bych do směsi s jinými jetelovinami nedával. Sám jsem ji několik let pěstoval. Sušení je náročné, ale možné. Sušení je vhodné na začátku květu a je třeba mít štěstí na počasí. Sušení ve vhodné pouze ruční. Po důkladném zavadnutí dát na sušáky a nechat doschnout. Předpokládám, že víte co jsou to sušáky. Seno mnohdy vypadá jako klacky se slámou ale králíci ho milují. Zdravím a přeji mnoho úspěchů. Pavel

4.4.2015 10:10
Michal NoS

XXX.XXX.115.142

Zdravím vie mi nie kto odporučit nejaku zmes lúčních tráv, ale cca na 4 are som nasadil minulý týden vojtešku a chcel by som nie čo do toho nasadit ešte dá sa?
Má niekto skusenosti stým?
Ak nie tak by som si poryloval na zahrade staru vojtešku a nasadil nejake lučnú trávu, ale chcel by so mto ešte dat k te vojteške čo som nasadil?

Přidejte reakci

Přidat smajlík