Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.10.2013 20:19
lukasnos

XXX.XXX.236.173

Toto je marcová samička. Váži 6 kg. Má veľmi vydarenú stavbu tela a na jednej strane krásnu kresbu. No na druhej strane má slabo oddelenú kresbu. Keď jej ju prezriem podrobnejšie je slabo oddelená bielymi chlpami. No neviem aký názor na to bude mať posudzovateľ ... Tak sa vás pýtam na váš názor či by bola klasifikovaná alebo nie ...

21.10.2013 20:21
lukasnos

XXX.XXX.236.173

Takto som to zvýraznil kde sa nachádzajú tie bodky...

21.10.2013 21:13
88martas

XXX.XXX.55.179

lukasnos napsal(a):
foto

Zdravím, pokud má samice minimálně 3 skvrny na boku a jsou oddělené od sebe bílou plochou po celé délce, měla by na výstavě bez problémů projít :) Nejlépe poznám to, jak je králík kreslený, krátce po narození :) Byla by škoda, aby pěkný kousek byl neklasifikován. Ovšem záleží na posuzovateli. Co posuzovatel, to jiné hodnocení, ač by mělo být stejné. Ať vám strakáči dupou a chov se daří! smajlík

21.10.2013 21:34
andremarek

XXX.XXX.187.48

Pěkná stavba těla? Z těch fotek to vypadá na docela velký lalok...

21.10.2013 21:43
lukasnos

XXX.XXX.236.173

Kritiku beriem ... No chcem sa opýtať ak by nebola klasifikovaná automaticky by mi ju vyradili aj z chovu ... ? resp. či by jej potomkovia mohli mať papiere...

22.10.2013 06:43
makro

XXX.XXX.143.254

lukasnos napsal(a):
Kritiku beriem ... No chcem sa opýtať ak by nebola klasifikovaná automaticky by mi ju vyradili aj z chovu ... ? resp. či by jej potomkovia mohli mať papiere...

Zdravím,

ak by bola neklasifikovaná, ale s poznámkou chovu schopná, tak ju môžete využívať v chove. Osobne si myslím, že samička by mala prejsť. Síce bočná kresba je zliata, príliš hustá, ale je viditeľné, že je oddelená a 3 škvrny sú tam. To je môj osob. názor a dlhoročná skúsenosť. Body Vám pôjdu dole za lalok, je dosť veľký. Inak pekný typ. Typoval by som to tak na 93,5 -94b, ak je normálny posudzovať a nechce zbytočne samičke ublížiť kvôliva 2 nedostatkom. Inak pekná a dúfam že bude aj dobrá matka. Doporučoval by som sa troška sústrediť do budúcna na ten lalok.

Inak čo sa týka tej bočnej kresby, tento rok som sa aj ja sklamal na výstave v Gbeloch. Už som tuna založil autorskú diskusiu ohľadom toho. Pán Skoršepa, alebo ako sa volal, bol asi veľmi mimo. Ked som pozeral na tie oceňováky u NOS a tiež Nč, normálne som sa zasmial. Nč neklasifikoval, kvôli zdureným pohlavným údom - samička bola asi v ruji, poznamenávam nie sú to moji králici a druhú za to že mala linfatický postoj. Ale čo je to jeho názor a neberiem mu to. Len fakt to bolo moc moc divné.

Tak dúfam teda, že Vám ju ohodnotí fakt dobrý posudzovať s otvorenými očami a mysľou, nebude chcieť zbytočne udupať kvality tohto kusa a poukazovať iba na nedostatky. Ono u začínajúcich chovateľov alebo neznámych to väčšinou býva tak. Meno robí svoje, videl som to na klubovej výstave NOS v Terchovej tento víkend. Pokiaľ sa nevoláte ...., tak nemáte šancu aj keby ste priniesli zlato ....smajlík

22.10.2013 14:34
lukasnos

XXX.XXX.236.173

Ďakujem za názor... No dúfam že natrafím na dobrého posudzovateľa... Hej hej o tom som už počul ale tak časom sa mená pomenia a zase budú iný top chovatelia ... :)

22.10.2013 20:00
andremarek

XXX.XXX.187.48

Že se vracím k tomu laloku - opravdu je dobré takovéto králíky selektovat - tzn. nedávat dále do chovu. Vím, že u strakáčů je to trochu jiné, než u "normálních" jednobarevných králíků, ale i tak je lepší takovéto vady dále nerozšiřovat, zvláště, pokud je to u tak mladého králíka.

22.10.2013 20:06
makro

XXX.XXX.97.186

andremarek napsal(a):
Že se vracím k tomu laloku - opravdu je dobré takovéto králíky selektovat - tzn. nedávat dále do chovu. Vím, že u strakáčů je to trochu jiné, než u "normálních" jednobarevných králíků, ale i tak je lepší takovéto vady dále nerozšiřovat, zvláště, pokud je to u tak mladého králíka.

No hej máte pravdu, hlavne pozor na samcov!!! neprípustná chyba

22.10.2013 21:33
lukasnos

XXX.XXX.236.173

Aha no tak porozmýšľam nad tým ... Ale samičku chcem určite ak bude šanca vymeniť. :)

Přidejte reakci

Přidat smajlík