Uživatel s deaktivovaným účtem

dobrej no kralici by se meli podle myho urcite ockovat ;)
Dobrý deň,
určite treba očkovať králikov,lebo v tejto dobe koľko druhov chorôb existuje je až neuveriteľné a aby nejaký chovateľ doplácal na ako tu bolo povedané na šetriacich "chovateľov" to nie.Zaočkujem tak ako sa má a mám ako sa vraví dušu na mieste a môžem z kľudom zaspávať.Je to nevyspytateľné nezaočkovať králikov.Príde obdobie kedy choroby vystrknú rožky a už bude neskoro.
Každý chovateľ by mal zaočkovať svoje chovy aspoň voči myxomatóze,moru,pasteurelóza,preliečiť proti kokcidióze a samozrejme raz ročne vydezinfikovať,vypáliť plameňom zajačníky.
usaci
napsal(a):
Pravidelně očkuji proti moru a myxomatóze, posledni 2 roky také proti pasteurelóze. Po rozboru trusu přeléčuju na kokcidiozu.
Jinak mám velké problémy.
Škoda, že nelze očkovat proti encefalitozoonoze.
a problémy máte v čom.Myslíte z chorobou,nákazou chovných králikov v chove?
Dobrý den, to že krmíte senem a chlebem není důvod očkovat nebo neočkovat. Očkování je prevence proti infekčním chorobám (myxomatóza, mor králíků a pasteurelóza králíků). Při dodržení správné hygieny (čistoty) v chovu, vyvážené stravy, nemáte ve svém okolí chovatele králíků bordeláře (nejlépe žádného), nebydlíte v místech kde se pohybují zajíci a divocí králíci, tak teoreticky není třeba očkovat.
Pokud se rozhodnete očkovat ( což Vám většina tu bude doporučovat), tak rozhodně nic tím nepokazíte, ba naopak. Zásadně očkovat včas (ne až nemoc vypukne) a pozor na veterináře, který Vám bude očkovat (ne všichni jsou důslední).
Já osobně neočkuji a zatím jsem bez infekčních problémů. A to mám 6 chovných samic, 2 chovné samce, od 6 samic + - 50 ks mladých a 4 - 5 vrhů do roka. Možná jednou na neočkování doplatím ! Pokud budu donucen očkovat, tak jedině sám, nikdy ne veterinářem.
hyla
napsal(a):
Dobrý den, to že krmíte senem a chlebem není důvod očkovat nebo neočkovat. Očkování je prevence proti infekčním chorobám (myxomatóza, mor králíků a pasteurelóza králíků). Při dodržení správné hygieny (čistoty) v chovu, vyvážené stravy, nemáte ve svém okolí chovatele králíků bordeláře (nejlépe žádného), nebydlíte v místech kde se pohybují zajíci a divocí králíci, tak teoreticky není třeba očkovat.
Pokud se rozhodnete očkovat ( což Vám většina tu bude doporučovat), tak rozhodně nic tím nepokazíte, ba naopak. Zásadně očkovat včas (ne až nemoc vypukne) a pozor na veterináře, který Vám bude očkovat (ne všichni jsou důslední).
Já osobně neočkuji a zatím jsem bez infekčních problémů. A to mám 6 chovných samic, 2 chovné samce, od 6 samic + - 50 ks mladých a 4 - 5 vrhů do roka. Možná jednou na neočkování doplatím ! Pokud budu donucen očkovat, tak jedině sám, nikdy ne veterinářem.
nezabudajte na to že vyvažená strava a čistota nezabrania moru a mixomatoze (tieto choroby su prenašané bodavím hmyzom )
To že tyto infekce přenáší bodavý hmyz vím moc dobře........ale psal jsem : ,, nemáte ve svém okolí chovatele králíků bordeláře (nejlépe žádného), nebydlíte v místech kde se pohybují zajíci a divocí králíci, tak teoreticky není třeba očkovat,, Očkování považuji za nutné v případě že mám v okolí chovatele králíků a nebo že dávám králíky na výstavy.