Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.11.2013 20:35
birnbaum

XXX.XXX.56.29

Dobry den,

chtěl jsem se zeptat jestli očkujete ušaky nebo ne ? krmím jen senem a tvrdým chlebem .

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.11.2013 21:22
Uživatel s deaktivovaným účtem

dobrej no kralici by se meli podle myho urcite ockovat ;)

9.11.2013 07:51
3deněk

XXX.XXX.216.107

Ne.
Zdeněk Laštovka

9.11.2013 13:51
velpap

XXX.XXX.219.2

Očkuji, zatím se to vyplácí, tady pár lidí z vrozené spořivosti neočkuje a v létě přišli o chovy.

10.11.2013 14:56
eliška

XXX.XXX.140.251

Já očkuji. A vždycky budu. Když jsem očkovala naposledy, tak jsem měla jedny mladé které naočkovat ještě nešly. Náš soused který neočkuje, měl mor a ty jediný králíci kteří nebyli očkovaní začly po jednom chcípat. Takže z devíti mladých nám zbyly jen tři..

11.11.2013 14:38
danilo

XXX.XXX.42.28

Dobrý deň,

určite treba očkovať králikov,lebo v tejto dobe koľko druhov chorôb existuje je až neuveriteľné a aby nejaký chovateľ doplácal na ako tu bolo povedané na šetriacich "chovateľov" to nie.Zaočkujem tak ako sa má a mám ako sa vraví dušu na mieste a môžem z kľudom zaspávať.Je to nevyspytateľné nezaočkovať králikov.Príde obdobie kedy choroby vystrknú rožky a už bude neskoro.
Každý chovateľ by mal zaočkovať svoje chovy aspoň voči myxomatóze,moru,pasteurelóza,preliečiť proti kokcidióze a samozrejme raz ročne vydezinfikovať,vypáliť plameňom zajačníky.smajlík

13.11.2013 08:00
usaci

XXX.XXX.38.186

Pravidelně očkuji proti moru a myxomatóze, posledni 2 roky také proti pasteurelóze. Po rozboru trusu přeléčuju na kokcidiozu.

Jinak mám velké problémy.

Škoda, že nelze očkovat proti encefalitozoonoze.

13.11.2013 17:52
dury

XXX.XXX.246.71

birnbaum napsal(a):
Dobry den,

chtěl jsem se zeptat jestli očkujete ušaky nebo ne ? krmím jen senem a tvrdým chlebem .

To je přeci samozřejmé. Tak hloupý dotaz

14.11.2013 17:26
danilo

XXX.XXX.42.28

usaci napsal(a):
Pravidelně očkuji proti moru a myxomatóze, posledni 2 roky také proti pasteurelóze. Po rozboru trusu přeléčuju na kokcidiozu.

Jinak mám velké problémy.

Škoda, že nelze očkovat proti encefalitozoonoze.

a problémy máte v čom.Myslíte z chorobou,nákazou chovných králikov v chove?

19.11.2013 17:11
koikapor

XXX.XXX.196.158

keby očkovali všetci tak veľa chorôb obmedzíme tak, že prestanú byť veľkým strašiakom a nebudú sa rozširovať po neočkovaných chovoch, veď si len uvedomte, čo boli pred očkovaním kedysi pravé kiahne za svinstvo

19.11.2013 20:24
jony3333

XXX.XXX.191.85

birnbaum napsal(a):
Dobry den,

Myslim si že králiky sa oplati očkovať... a to že krmite len senom a chlebom nema žiadny vpliv na mor a miktomatozu. chovu zdarsmajlíksmajlíksmajlíksmajlík

19.11.2013 23:45
hyla

XXX.XXX.18.68

Dobrý den, to že krmíte senem a chlebem není důvod očkovat nebo neočkovat. Očkování je prevence proti infekčním chorobám (myxomatóza, mor králíků a pasteurelóza králíků). Při dodržení správné hygieny (čistoty) v chovu, vyvážené stravy, nemáte ve svém okolí chovatele králíků bordeláře (nejlépe žádného), nebydlíte v místech kde se pohybují zajíci a divocí králíci, tak teoreticky není třeba očkovat.
Pokud se rozhodnete očkovat ( což Vám většina tu bude doporučovat), tak rozhodně nic tím nepokazíte, ba naopak. Zásadně očkovat včas (ne až nemoc vypukne) a pozor na veterináře, který Vám bude očkovat (ne všichni jsou důslední).
Já osobně neočkuji a zatím jsem bez infekčních problémů. A to mám 6 chovných samic, 2 chovné samce, od 6 samic + - 50 ks mladých a 4 - 5 vrhů do roka. Možná jednou na neočkování doplatím smajlík ! Pokud budu donucen očkovat, tak jedině sám, nikdy ne veterinářem.

20.11.2013 09:34
jony3333

XXX.XXX.191.85

hyla napsal(a):
Dobrý den, to že krmíte senem a chlebem není důvod očkovat nebo neočkovat. Očkování je prevence proti infekčním chorobám (myxomatóza, mor králíků a pasteurelóza králíků). Při dodržení správné hygieny (čistoty) v chovu, vyvážené stravy, nemáte ve svém okolí chovatele králíků bordeláře (nejlépe žádného), nebydlíte v místech kde se pohybují zajíci a divocí králíci, tak teoreticky není třeba očkovat.
Pokud se rozhodnete očkovat ( což Vám většina tu bude doporučovat), tak rozhodně nic tím nepokazíte, ba naopak. Zásadně očkovat včas (ne až nemoc vypukne) a pozor na veterináře, který Vám bude očkovat (ne všichni jsou důslední).
Já osobně neočkuji a zatím jsem bez infekčních problémů. A to mám 6 chovných samic, 2 chovné samce, od 6 samic + - 50 ks mladých a 4 - 5 vrhů do roka. Možná jednou na neočkování doplatím smajlík ! Pokud budu donucen očkovat, tak jedině sám, nikdy ne veterinářem.

nezabudajte na to že vyvažená strava a čistota nezabrania moru a mixomatoze (tieto choroby su prenašané bodavím hmyzom ) smajlík

20.11.2013 13:07
hyla

XXX.XXX.18.68

To že tyto infekce přenáší bodavý hmyz vím moc dobře........ale psal jsem : ,, nemáte ve svém okolí chovatele králíků bordeláře (nejlépe žádného), nebydlíte v místech kde se pohybují zajíci a divocí králíci, tak teoreticky není třeba očkovat,, Očkování považuji za nutné v případě že mám v okolí chovatele králíků a nebo že dávám králíky na výstavy.

22.11.2013 16:15
3111943

XXX.XXX.253.185

birnbaum napsal(a):
Dobry den,

Kdo může položit takovou otázku????? Udělal jsem si úsudek! Určitě nezodpovědný a neznalý chovatel!!!!!! smajlík

24.11.2013 00:08
rohl

XXX.XXX.77.234

Mám mazlíka, letos oslaví 10 let, nikdy jsem neočkovala. Chován na pražském balkóně, občas o víkendu na chalupě kde je riziko mor. i mix. vyšší ale nidky nic. U chovu bych si to ale netroufla, protože jakmile by to chytil jedno vybilo by to nejdpíš celý chov

Přidejte reakci

Přidat smajlík