hary69

XXX.XXX.210.190
Nic nevidím, leskne se to.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Chtělo to vyfotit venku a bez blesku.

dobrý for,docela jsem se zasmála.Marně jsem tam hledala něco,co by tam nemělo být
napsal(a):
dobrý for,docela jsem se zasmála.Marně jsem tam hledala něco,co by tam nemělo být
Jako vtip to myšleno nebylo, každopádně včera jsem zabíjel 5 králíků do klobásek a vše vpořádku.
Asi nabídnu k prodeji 2 samice Duryňáku (je mi je líto zabít), tak jsem rád, že tam taky nic nevidíte

ing.panda
napsal(a):
Jako vtip to myšleno nebylo, každopádně včera jsem zabíjel 5 králíků do klobásek a vše vpořádku.
Asi nabídnu k prodeji 2 samice Duryňáku (je mi je líto zabít), tak jsem rád, že tam taky nic nevidíte
Vím,ale jinak dobrý
Od jara do zimy krmeno trávou, kosenou i v parku a po kokcidioze ani památka. Tvrdá selekce chovných jedinců je účinnější než přelečování.
A proč by zrovna v trávě měly být kokcidie přítomné více než jinde? Třeba v senu? To už by Vám asi odpůrci krmení zeleným nevysvětlili...
Zeleným krmím celou sezonu a s kokcidiózou není problém. Jistý příbuzný se naopak trávě striktně vyhýbá a běžně mu vychcípá přes půl mláďat v každém vrhu... Takže o trávě to nebude...
mustela.erminea
napsal(a):
A proč by zrovna v trávě měly být kokcidie přítomné více než jinde? Třeba v senu? To už by Vám asi odpůrci krmení zeleným nevysvětlili...
Zeleným krmím celou sezonu a s kokcidiózou není problém. Jistý příbuzný se naopak trávě striktně vyhýbá a běžně mu vychcípá přes půl mláďat v každém vrhu... Takže o trávě to nebude...
Třeba proto, že ani v jednom "externí" kokcidie nejsou...
Kokcidióza je záležitost hygieny uvnitř chovu, ne trávy jako takové...
PS - ing. panda - krása, všechny palce hore
leprechaunek
napsal(a):
Třeba proto, že ani v jednom "externí" kokcidie nejsou...
Kokcidióza je záležitost hygieny uvnitř chovu, ne trávy jako takové...
PS - ing. panda - krása, všechny palce hore
Samozřejmě. Čistě teoreticky tam být mohou tehdy, mají-li k trávě přístup zajíci apod. Což asi nebude případ oplocených zahrad, z nichž králíkáři sečou ve většině případů. Jinak kokcidie spolehlivě likviduje sluneční svit, takže ani s tou trávou od zvěře to nebude tak horké.
Hlavní je správná technika krmení, hygiena a částečně i výběr chovných jedinců.
ing.panda
napsal(a):
Od jara do zimy krmeno trávou, kosenou i v parku a po kokcidioze ani památka. Tvrdá selekce chovných jedinců je účinnější než přelečování.
Souhlasím s vámi, selekce je účinná, také mi pomohla v chovu nejlíp. Navíc proč cpát do doma krmených zvířat léčiva. Ale musím připustit, že střevní kokcidie jsou horší, navíc se pak spojí ještě s jinými bakteriemi a průjem je na světě. I tady jsem volila cestu selekce a teď při odstavech používám Prorabit. Barbora