Smrt třítýdeních králíčků

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.12.2013 12:35
miloucka.certice

XXX.XXX.153.103

Dobrý den, mám na Vás dotaz. Jsme začínající chovatelé. Dne 9.11 se nám narodilo 8mladých. Všechno probíhalo myslíme v pořádku. Mláďata začala asi pře 5dny vylézat z hnízda, a pokoukávat po kotci a snažili se dlabat seno. Ale v sobotu 30.11. jsem našla v kotci 4mrtvá mláďata! Dnes 1.12 jsem našla další 1mrtvé. Máme ztrach z kokcidie, tak jsme se podívali na játra, ale ty jsou čisté, a střeva nám přišli taky v pořádku.. Ale , blízko jater a ledvin jsme našli dva takové malé bílé flíčky. Ale spíš byli na svalovině..né na žádným orgánů. Myslíte, že by to mohla být kokcidie? Nevíme co máme dělat, protože na první pohled vypadali v pořádku. Nikde žádný výtoky, nepřipadaly nám apatyčtí. ale je těžké to sledovat, protože lítají, půlka byla zalezlá, pak zase vylezlá.. Jeden den hopkají a druhý den jsou mrtví. Králici dostávají preventivně granulky, které by měli být prevencí proti kokcidií a teď jsme jim dali ocet do vody. Králicí dostávají seno z jesliček. Ale jak pokračovat dál? Mám přeléčit celé stádo? A co ty malé? A čím je ideálně přeléčit? Myslela jsem, že se přeléčují hlavně až kolem 6-7týdne. Ale co s tím, když mi umírají už teď? Mám strach, že tam zítra zase najdu mrtvé králíčky smajlík Děkuji Všem za odpověď, jsme opravdu zoufalí

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.12.2013 13:55

miloucka.certice napsal(a):
Dobrý den, mám na Vás dotaz. Jsme začínající chovatelé. Dne 9.11 se nám narodilo 8mladých. Všechno probíhalo myslíme v pořádku. Mláďata začala asi pře 5dny vylézat z hnízda, a pokoukávat po kotci a snažili se dlabat seno. Ale v sobotu 30.11. jsem našla v kotci 4mrtvá mláďata! Dnes 1.12 jsem našla další 1mrtvé. Máme ztrach z kokcidie, tak jsme se podívali na játra, ale ty jsou čisté, a střeva nám přišli taky v pořádku.. Ale , blízko jater a ledvin jsme našli dva takové malé bílé flíčky. Ale spíš byli na svalovině..né na žádným orgánů. Myslíte, že by to mohla být kokcidie? Nevíme co máme dělat, protože na první pohled vypadali v pořádku. Nikde žádný výtoky, nepřipadaly nám apatyčtí. ale je těžké to sledovat, protože lítají, půlka byla zalezlá, pak zase vylezlá.. Jeden den hopkají a druhý den jsou mrtví. Králici dostávají preventivně granulky, které by měli být prevencí proti kokcidií a teď jsme jim dali ocet do vody. Králicí dostávají seno z jesliček. Ale jak pokračovat dál? Mám přeléčit celé stádo? A co ty malé? A čím je ideálně přeléčit? Myslela jsem, že se přeléčují hlavně až kolem 6-7týdne. Ale co s tím, když mi umírají už teď? Mám strach, že tam zítra zase najdu mrtvé králíčky smajlík Děkuji Všem za odpověď, jsme opravdu zoufalí

Malá mléčnost samice. Má-li tato dost mléka, mláďata jsou do tří týdnů spokojená v hnízdě a nic je nenutí pokoušet se přejít předčasně na jinou stravu. Když jsou k tomu donucena hladem, pravděpodobnost jakýchkoliv trávicích či jiných poruch je samozřejmě značná.

Kokcidióza je u takto starých mláďat spíš nepravděpodobná, jde o to, že inkubační doba kokcidií není den nebo dva, prostě na rozvoj kokcidiózy u třítýdenních mláďat není dost času.

Jeden den hopkají a druhý jsou mrtví... co výživný stav? náplň střev potravou?

1.12.2013 14:15

Mě pošly samice když bylo malým 16 a 19 dní a všechny přežili.Uživili se sami a bez granulí.No nevím,spíše jim muselo něco být.Že by podchlazení??smajlík

1.12.2013 15:49
miloucka.certice

XXX.XXX.153.103

Podchlazení nás taky napadnulo, aleNevím, jak tedy zateplit králíkárnu? Přes dvířka jsme jim přehodili deku, aby jim tam tolik netáhlo.. Ale jestli třeba obložit ještě stěny senem?

1.12.2013 19:21

Podchlazení nás taky napadnulo, aleNevím, jak tedy zateplit králíkárnu? Přes dvířka jsme jim přehodili deku, aby jim tam tolik netáhlo.. Ale jestli třeba obložit ještě stěny senem?

No nevím,jestlimáte dřevěnou králíkárnu a jsou tam škvíry tak alespoň obtáhnout folií.Snad někdo poradí něco jiného.Ale většinou folie stačila a na dvířkách ten pytel.Uvidíte co Vám ještě někdo poradí.

4.12.2013 13:25
kralikofil

XXX.XXX.221.2

Určitě vyhoďte ty granule s léčivem, ty se krmí ve velkochovech a nesmí k nim být podáváno nic jiného kromě vody, jinak se léčivo ředí a kokcidie získávají rezistenci. Ocet do vody je také nesmysl. Posbírejte vzorek trusu a nechte udělat rozbor u veterináře - zjistíte, zda máte problém s kokcidiemi - stojí to pár kaček, bohužel jelikož je ládujete granulemi s léčivem, samotné léčivo pak nemusí vůbec zabrat díky rezistenci. Bez rozboru ale nic nezjistíte a stejně nemůžete králíky ládovat granulemi s antikokcidiky a pak do nich cpát ještě silnější léky.

4.12.2013 13:25
kralikofil

XXX.XXX.221.2

Určitě vyhoďte ty granule s léčivem, ty se krmí ve velkochovech a nesmí k nim být podáváno nic jiného kromě vody, jinak se léčivo ředí a kokcidie získávají rezistenci. Ocet do vody je také nesmysl. Posbírejte vzorek trusu a nechte udělat rozbor u veterináře - zjistíte, zda máte problém s kokcidiemi - stojí to pár kaček, bohužel jelikož je ládujete granulemi s léčivem, samotné léčivo pak nemusí vůbec zabrat díky rezistenci. Bez rozboru ale nic nezjistíte a stejně nemůžete králíky ládovat granulemi s antikokcidiky a pak do nich cpát ještě silnější léky.

5.12.2013 08:49
karnikova10

XXX.XXX.128.37

Dobrý den mě se stalo že mi samice neprodukovala tolik mléka kolik měla a nestačilo po všechny.
Měla jsem jich 6 a přežili jen 2,ale musela jsem je dokrmovat.

5.12.2013 14:10
miloucka.certice

XXX.XXX.118.51

Dobrý den, děkuji Všem za příspěvky. Králíkárnu jsme zateplili, dali jsme jim dovnitr kolem sten karton, dvirka poradne zadelala pytlem, a začala jsem mrňouse dokrmovat..a zatím ty zbívající přežili smajlík Byli jsme s jendím i na pitvě na veterině, a tam vypadal zdravý. Takže nám bohužel nejspíš umřel na prochladnutí, nebo na nedostatek jídla. smajlík Moc nás to mrzí, ale snad se toho pro příště vyvarujeme! smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík