Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.12.2013 18:22
tonikpucek

XXX.XXX.12.162

Dobrý den, chtěl bych se zeptat kdo dělá králičí klobásky?? Dal by někdo recept? Chtěl bych se taky pustit do výroby králičích klobásek :) smajlík smajlík

hary69

8.12.2013 18:50
hary69

XXX.XXX.199.239

Máš toho plnej internet. Vyber si podle chuti. Každej má ,,nejlepší" a chválí jen svý.

8.12.2013 19:03
rabbit

XXX.XXX.192.235

Nedávno jsem tady dával odkaz, recept není můj ale vyzkoušel jsem a je dobrý.
Nerad bych se přel ale když jsem scháněl recept narazil jsem jen na jeden (na netu) který popisoval co, jak, kolik a tak.smajlík

8.12.2013 20:06
tonikpucek

XXX.XXX.12.162

rabbit napsal(a):
Nedávno jsem tady dával odkaz, recept není můj ale vyzkoušel jsem a je dobrý.
Nerad bych se přel ale když jsem scháněl recept narazil jsem jen na jeden (na netu) který popisoval co, jak, kolik a tak.smajlík

A pošlete mi odkaz prosím ? Děkuji smajlík

8.12.2013 20:26
rabbit

XXX.XXX.13.178

Sice je to v tématech hned na druhé straně ale že jste to vy ......smajlík
http://komteska.blog.cz/0807/veprovo-kralici-klobasy

8.12.2013 21:02
ing.panda

XXX.XXX.34.19

Minulý týden jsem dělal.

4 kg králíčího masa (čistého)
8 kg vepřového bůčlu
sladká paprika, pálivá paprika, česnek, sůl, pepř.

Králíčí naložím do soli a česneku, vepřové na větší kostky taktéž. Druhý den pomelu 2x králíčí maso na ele. mlýnku na "prát", který řádně rukama promíchám a dochutím. Následně pomelu na hrubší "šabjbě" vepřové a smíchám a jako celek dochutím. Následně naplním do střívek a hurá do udírny.

Foto před uzením.

9.12.2013 12:47
rabbit

XXX.XXX.13.31

V tomto poměru masa to už králičí klobasky spis jen připomíná,ne? smajlík
Že tam patří ingredience které jste vypsal ,ví i takový nekuchař jako já ale kolega který shání recept by spíš uvítal i přesné množství aby se nemusel uchylovat k pokusům

9.12.2013 16:22
ing.panda

XXX.XXX.34.19

rabbit napsal(a):
V tomto poměru masa to už králičí klobasky spis jen připomíná,ne? smajlík
Že tam patří ingredience které jste vypsal ,ví i takový nekuchař jako já ale kolega který shání recept by spíš uvítal i přesné množství aby se nemusel uchylovat k pokusům

V knihách co mám o uzení se doporučuje poměr 1:2. Dělal jsem 1:1 a přišly mi sušší.

Já dávám sůl na hrsti, pepř dávám zprvu celý sáček, tedka jsem dával 2 sáčky mleté sladké a 1 sáček pálivé papriky, česneku 5 palic. Po promíchání hotové směsi ochutnám a popřidávám podle chuti. Těžko odhadnout jak kdo má silný česnek, pepř, papriku, takže raději opatrně a následně před plněním dochutit podle sebe. Pokud je někdo zvyklý z tlačenek přesolovat, tak zde pokud se maso nakládá se solí na hotovo.

Jinak plním dlouhé střeva, které pak přetočím jednou doleva a druhé doprava, aby se nerozmotaly.
Kmín, majoránku nedávám (stejně jako u zabíjačkové polévky) jelikož způsobují údajně kvašení a může zkysnout.

Je to základní osvědčený recept, vcelku jednoduchý a bez zdlouhavého nakládáni.

9.12.2013 16:31
matylda3

XXX.XXX.25.50

ing.panda napsal(a):
V knihách co mám o uzení se doporučuje poměr 1:2. Dělal jsem 1:1 a přišly mi sušší.

Já dávám sůl na hrsti, pepř dávám zprvu celý sáček, tedka jsem dával 2 sáčky mleté sladké a 1 sáček pálivé papriky, česneku 5 palic. Po promíchání hotové směsi ochutnám a popřidávám podle chuti. Těžko odhadnout jak kdo má silný česnek, pepř, papriku, takže raději opatrně a následně před plněním dochutit podle sebe. Pokud je někdo zvyklý z tlačenek přesolovat, tak zde pokud se maso nakládá se solí na hotovo.

Jinak plním dlouhé střeva, které pak přetočím jednou doleva a druhé doprava, aby se nerozmotaly.
Kmín, majoránku nedávám (stejně jako u zabíjačkové polévky) jelikož způsobují údajně kvašení a může zkysnout.

Jakou mají trvanlivost při skladování v lednici? Díky za odpověď.

hary69

9.12.2013 16:52
hary69

XXX.XXX.199.239

To jsou opravdu spíš vepřové klobásky, než králičí. smajlík Bylo by to hodně suché, to minimálně procentuálně zaměnit? Je to jako s pečením králíka. Každej tvrdí ,,jím zdravě" , ale toho bůčku uvvnitř. smajlík

9.12.2013 17:01
ing.panda

XXX.XXX.34.19

matylda3 napsal(a):
Jakou mají trvanlivost při skladování v lednici? Díky za odpověď.

V lednici mám vyzkoušené měsíc, protože je většinou mívám pověšené v chladném sklepě a tam jednou vydržely do jara, ale byly už dost vyschlé, takže trvanlivost vesměs neomezená smajlík

9.12.2013 17:16
matylda3

XXX.XXX.25.50

ing.panda napsal(a):
V lednici mám vyzkoušené měsíc, protože je většinou mívám pověšené v chladném sklepě a tam jednou vydržely do jara, ale byly už dost vyschlé, takže trvanlivost vesměs neomezená smajlík

Tak to je skvělé. Díky.

10.12.2013 17:02
ing.panda

XXX.XXX.34.19

hary69 napsal(a):
To jsou opravdu spíš vepřové klobásky, než králičí. smajlík Bylo by to hodně suché, to minimálně procentuálně zaměnit? Je to jako s pečením králíka. Každej tvrdí ,,jím zdravě" , ale toho bůčku uvvnitř. smajlík

Samozřejmě by poměr šel obrátit, ale byly by o to sušší.

Nevím jestli jím zdravě či nezdravě, důležité je, aby se člověk cítil v prožitém životě dobře a chutnalo mu, pak se to odrazí i na zdraví. smajlík

10.12.2013 17:23
rabbit

XXX.XXX.192.235

ing.panda napsal(a):

Ji v pohodě děláte to pro sebe takže to musí ochutnat hlavně Vám.
Já dělám 1:1 a přijde mi to akorát smajlík

11.12.2013 14:26
tonikpucek

XXX.XXX.12.162

A můžou být i čistě králíčí klobásky jako že by tam šlo enom maso z králíka a nic jiného?? Děkuji smajlík

11.12.2013 14:46
rabbit

XXX.XXX.247.125

Rekl bych že Vám to nebude držet při sobě, vepřové se tam dává jako pojivo

12.12.2013 22:30
ing.panda

XXX.XXX.36.55

rabbit napsal(a):
Rekl bych že Vám to nebude držet při sobě, vepřové se tam dává jako pojivo

Já dělám pojivo (prát) naopak z králičího masa, které se koření a tím se dle mého více zvýrazní jeho chuť.

Pokud uděláte z poloviny prát a druhou umelete na hrubo, nevidím důvod proč by to nedrželo, jen to bude suché jak cesta.

Přidejte reakci

Přidat smajlík