jarouj
napsal(a):
prosím o radu čím natřít nebo napustit králikárnu aby neshnila a vydržela je celá dřevěná-kostra ze střešních laťí a bude venku .Byl jsem v barvách-lakách a nic mi neporadily Děkuji
Natřeli jsme ji vyjetým motorovým olejem a super, pěkně se to vsáklo a králíci to neokusují ( zatím)
jarouj
napsal(a):
prosím o radu čím natřít nebo napustit králikárnu aby neshnila a vydržela je celá dřevěná-kostra ze střešních laťí a bude venku .Byl jsem v barvách-lakách a nic mi neporadily Děkuji
Nebudu propagovat značky co používáme v práci, přesto si zadejte do google lazura na hračky a můžete si vybrat. Nejlépe silnovrstvou vodouředitelnou. Barvy se používají i na dětské hračky, kdy může dojít k jejich nepatrnému pozření a jsou zdravotně nezávadné.
jarouj
napsal(a):
Radím podle toho co mám . Z venkovní strany mám silnovrstvou syntetickou lazuru . Z vnitřní strany se mi nejvíce pro chov ,ne trvanlivost osvědčilo kotce nenatírat . Starší bílím vápnem . Pouze podlahu od strany hnoje mám natřené .Na tom plastové desky , plech , ipu . Prostě co bylo.
hary69

XXX.XXX.199.239
velpap
napsal(a):
Natřeli jsme ji vyjetým motorovým olejem a super, pěkně se to vsáklo a králíci to neokusují ( zatím)
Dufám že ten olej byl kdysi nejvyšších kvalit........
Uživatel s deaktivovaným účtem

velpap
napsal(a):
Konečně se trochu rozhýbala diskuse
Každému chutná něco jinýho.Třeba si na nich chovatel opravdu pochutnává. ,ale teď vážně,toto i když jsem ženská,by mě nikdy nenapadlo rvát vyjetý olej ke králíkům.Chudáci králíci.Vždyď je to škodlivé až běda.No asi má chovatel jiné zkušenosti.
http://chovamekraliky.webnode.cz/stavime-kralikarnu/povrchova-uprava/ a i já natírám vyjetým olejem a to z dieslového motoru a ta králikárna mě přežije
roselak
napsal(a):
http://chovamekraliky.webnode.cz/stavime-kralikarnu/povrchova-uprava/ a i já natírám vyjetým olejem a to z dieslového motoru a ta králikárna mě přežije
Možná vás přežije,ale aby králíci přežili v ní;-).Já tím natírám ploty.Jako impregnace je to skvělý a levný.Ale toho smradu z toho,hlavně když je to čerstvý a pere do toho sluníčko.Takže to ušáci určitě neokusují,ale inhalují ....
roselak
napsal(a):
Vyjetý olej není vhodný ani na králíkárnu, ani na plot.
Na králíka z důvodu téměř 100% kontaminace vašich králíků.
Pominu-li, že králíci určitě z toho zápachu nejsou v pohodě..
Jednou se o o kus pokusí....
Králíkárna Vás určitě přežije.
Zejména pokud si budete pochutnávat na ušácích z této králíkárny...
Snad jste pochopil...
No proč nenatírat plot?
Pokud Vám onen čerstvě natřený plot zmokne.Z půdy už ten "šit" nikdy nedostanete.
Nedej bože,aby jste měl někde poblíž zdroj pitné(nejen pitné) vody.
Chcete-li ošetřit zevnitř králíkárnu nějakým nátěrem,tak investujte nějakou tu kačku a kupte jedlý potravinářský olej(např.řepkový) "v akci".
Natřel jsem zevnitř 3-4 litry celou králíkárnu.
A to jen z důvodu oddálení hniloby.
Jednou ty desky stejně budete muset vyměnit.
Nic není na věky