tomáš123
napsal(a):
Dobrý den mám problém s připouštění králíků a proto se chci zeptat jak poznat říji u králíků a kolikrát se opakuje za měsíc.Předem díky za rady.
Tomáši - i tady na fauně by jsi našel spoustu odpovědí. Shrnu jen to nejzákladnější. Samice v říji bývá nezvózní, přehrabuje podestýlku. Nejvýraznější znakem je pak pohlaví, které má v říji silně prokrvené a naběhlé. Mimo říji je světlé. Nejjednodušší bude, když budeš pravidelně po dobu jednoho měsíce (denně -obden) kontrolovat pohlaví a všímat si změn. Jsou markantní. Jak si to nakoukáš, lehce poznáš, zda má smysl dávat samici k samci, či nikoliv. I když ji mimo říji obskočí - není to ono - mívá méně mladých, než v říji (uvolní se méně vajíček), nebo nezabřezne. A nejspíš se přilepí k podlaze a samci se nenadzvedne.
Na Haryho poznámky nehleď - je to známý rejpal.
Pane Brondo pokud já vím tak říje je základní ,,zkušenosti´´ pře s to vlak nejede pokud si něco pořídim tak si o tom první přečtu nebo dozvím od chovatelu ale přinest si domu zviře ,a potom na anonymce řešit proč mi umřelo ,je nejake smutné ,atd atd atd takže bud teda ty knižky nebo internet ale nejlepší je zajít k chovateli a omrknou chov a posbírat co nejvíc skušenosti.
tomáš123
napsal(a):
Dobrý den mám problém s připouštění králíků a proto se chci zeptat jak poznat říji u králíků a kolikrát se opakuje za měsíc.Předem díky za rady.
Koukněte na www.kralikar.cz, to je docela dobrý pro hledání informací
denisshurky
napsal(a):
Pane Brondo pokud já vím tak říje je základní ,,zkušenosti´´ pře s to vlak nejede pokud si něco pořídim tak si o tom první přečtu nebo dozvím od chovatelu ale přinest si domu zviře ,a potom na anonymce řešit proč mi umřelo ,je nejake smutné ,atd atd atd takže bud teda ty knižky nebo internet ale nejlepší je zajít k chovateli a omrknou chov a posbírat co nejvíc skušenosti.
Podstatné je, že to tazateli pomohlo. Není důvod aby reagovali ti, co pomoci nechtějí.
Máte pravdu,proč se neobrátit na chovate a poprosit o radu.Mám hodně načteno mám zemědělskou školu a zjištuju ,že vím málo.Stále se ptám na rady Vás tady na fauně.Slušnost je poradit ,odpovědět a nebo raději neodepisovat.Také mi vadí páni-důležití.Jinak jsou Vaše rady vždy poučné.Díky.
rabbit
napsal(a):
Od toho tu forum je. Kdyby byl každý sdílný jako je třeba "denisshurky"nebo "hary69" nedozvěděl by se nikdo nic.
Neustálé poukazování na lenost vyhledání je trapná. Na netu je spousta polopravd a lží, nevidím důvod se nezeptat.
Jestli jste si vážená nevšimla tak jsem nepsal stále poukazovat na vyhledaváni ale hlavně si zajit za chovatelem a pozbírat co nejvíc skušenosti takže aš se naučíte pořádně číst tak pak pište tyhle bláboly
rabbit
napsal(a):
Od toho tu forum je. Kdyby byl každý sdílný jako je třeba "denisshurky"nebo "hary69" nedozvěděl by se nikdo nic.
Neustálé poukazování na lenost vyhledání je trapná. Na netu je spousta polopravd a lží, nevidím důvod se nezeptat.
Přesně. Máš naprostou pravdu. Ty blby( a je jich víc) co nechtěji odpovědět na otázku bych nakopal do pr...e, a vymazal z tohoto fora. Jenom kecaji blboviny.
Misto

XXX.XXX.179.107
A to po říji umře, nebo proč o tom píšete, člověče?
Terezinka.cjd

XXX.XXX.41.109
Dobry den chtela bych se zeptat mam 1 rok mladou samici a dnes jsme ji zkusily pripustit ale nepovedlo se a tak se chci zeptat jak na to aby ji samecek obskocil a od kolikati muze mit samec mlade predem dekuji za odpoved
Terezinko, proč vlastně chcete připouštět? Budete mít zajištěný odbyt na malé králíčky? Co uděláte pokud se mláďata neudáte? Podívejte se na inzerci kolik je nabídek králíčků a prodá se jenom malá část. Navíc dnes se ptáte jak připustit, za 14 dní se budete ptát jestli je těhotná (správně březí), pak příjdou další a další otázky. Pokud máte opravdový zájem o chov, tak je spousta článků o životě a chovu králíků. Je potřeba mít opravdu alespoň základní znalosti o chovu. Pokud se udělá chyba tak mnohdy nejde vrátit zpět. Je to živý tvor, i když jenom zvíře.