Jak poznat říji u králíků

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.2.2014 17:32
tomáš123

XXX.XXX.115.161

Dobrý den mám problém s připouštění králíků a proto se chci zeptat jak poznat říji u králíků a kolikrát se opakuje za měsíc.Předem díky za rady.

6.2.2014 18:03
bronda

XXX.XXX.98.84

tomáš123 napsal(a):
Dobrý den mám problém s připouštění králíků a proto se chci zeptat jak poznat říji u králíků a kolikrát se opakuje za měsíc.Předem díky za rady.

Tomáši - i tady na fauně by jsi našel spoustu odpovědí. Shrnu jen to nejzákladnější. Samice v říji bývá nezvózní, přehrabuje podestýlku. Nejvýraznější znakem je pak pohlaví, které má v říji silně prokrvené a naběhlé. Mimo říji je světlé. Nejjednodušší bude, když budeš pravidelně po dobu jednoho měsíce (denně -obden) kontrolovat pohlaví a všímat si změn. Jsou markantní. Jak si to nakoukáš, lehce poznáš, zda má smysl dávat samici k samci, či nikoliv. I když ji mimo říji obskočí - není to ono - mívá méně mladých, než v říji (uvolní se méně vajíček), nebo nezabřezne. A nejspíš se přilepí k podlaze a samci se nenadzvedne.
Na Haryho poznámky nehleď - je to známý rejpal.

6.2.2014 18:07
tomáš123

XXX.XXX.115.161

Moc ti děkuji pomohl jsi mismajlík

6.2.2014 18:07
bronda

XXX.XXX.98.84

Koukni i na vlákno "Jak spolehlivě poznat březost samice" na anonymce--- i tam se o říji píše.

6.2.2014 18:08
tomáš123

XXX.XXX.115.161

ok zkusím smajlík

6.2.2014 20:28
denisshurky

XXX.XXX.37.40

Pane Brondo pokud já vím tak říje je základní ,,zkušenosti´´ pře s to vlak nejede pokud si něco pořídim tak si o tom první přečtu nebo dozvím od chovatelu ale přinest si domu zviře ,a potom na anonymce řešit proč mi umřelo ,je nejake smutné ,atd atd atd takže bud teda ty knižky nebo internet ale nejlepší je zajít k chovateli a omrknou chov a posbírat co nejvíc skušenosti.smajlíksmajlíksmajlík

6.2.2014 21:04
velpap

XXX.XXX.219.2

tomáš123 napsal(a):

Koukněte na www.kralikar.cz, to je docela dobrý pro hledání informacísmajlíksmajlík

6.2.2014 21:13
bronda

XXX.XXX.98.84

denisshurky napsal(a):
Pane Brondo pokud já vím tak říje je základní ,,zkušenosti´´ pře s to vlak nejede pokud si něco pořídim tak si o tom první přečtu nebo dozvím od chovatelu ale přinest si domu zviře ,a potom na anonymce řešit proč mi umřelo ,je nejake smutné ,atd atd atd takže bud teda ty knižky nebo internet ale nejlepší je zajít k chovateli a omrknou chov a posbírat co nejvíc skušenosti.smajlíksmajlíksmajlík

Podstatné je, že to tazateli pomohlo. Není důvod aby reagovali ti, co pomoci nechtějí.

6.2.2014 21:28
rabbit

XXX.XXX.13.86

Od toho tu forum je. Kdyby byl každý sdílný jako je třeba "denisshurky"nebo "hary69" nedozvěděl by se nikdo nic.
Neustálé poukazování na lenost vyhledání je trapná. Na netu je spousta polopravd a lží, nevidím důvod se nezeptat.

7.2.2014 18:33
pajakrejcirikova

XXX.XXX.140.21

Máte pravdu,proč se neobrátit na chovate a poprosit o radu.Mám hodně načteno mám zemědělskou školu a zjištuju ,že vím málo.Stále se ptám na rady Vás tady na fauně.Slušnost je poradit ,odpovědět a nebo raději neodepisovat.Také mi vadí páni-důležití.Jinak jsou Vaše rady vždy poučné.Díky.

9.2.2014 15:10
denisshurky

XXX.XXX.37.219

rabbit napsal(a):
Od toho tu forum je. Kdyby byl každý sdílný jako je třeba "denisshurky"nebo "hary69" nedozvěděl by se nikdo nic.
Neustálé poukazování na lenost vyhledání je trapná. Na netu je spousta polopravd a lží, nevidím důvod se nezeptat.

Jestli jste si vážená nevšimla tak jsem nepsal stále poukazovat na vyhledaváni ale hlavně si zajit za chovatelem a pozbírat co nejvíc skušenosti takže aš se naučíte pořádně číst tak pak pište tyhle bláboly

27.5.2014 12:55
TH3

XXX.XXX.63.87

rabbit napsal(a):

Přesně. Máš naprostou pravdu. Ty blby( a je jich víc) co nechtěji odpovědět na otázku bych nakopal do pr...e, a vymazal z tohoto fora. Jenom kecaji blboviny.smajlík

27.5.2014 12:57
TH3

XXX.XXX.63.87

denisshurky napsal(a):
Jestli jste si vážená nevšimla tak jsem nepsal stále poukazovat na vyhledaváni ale hlavně si zajit za chovatelem a pozbírat co nejvíc skušenosti takže aš se naučíte pořádně číst tak pak pište tyhle bláboly

Ty tatrmane, neporadíš a ještě neumíš česky!smajlík

27.5.2014 13:13
bronda

XXX.XXX.98.84

U některých samic se říje pozná jen po pohlazení po hřbetě. Pohladíš a už se prohýbá ve hřbetě a špulí zadek.

Misto

25.10.2019 22:46
Misto

XXX.XXX.179.107

A to po říji umře, nebo proč o tom píšete, člověče?

26.10.2019 21:40
borax

XXX.XXX.91.21

Misto napsal(a):
A to po říji umře, nebo proč o tom píšete, člověče?

Tvl.4 roky staré vlákno!!

27.10.2019 04:48
horal

XXX.XXX.13.30

borax, zkuste tu matematiku znovu ! Je to už téměř pět a půl roku. Tady je to ale běžné, že se někdo snaží oživit staré vlákna. Bez příspěvků by portál nebyl.

27.10.2019 19:26
borax

XXX.XXX.91.21

horal napsal(a):
borax, zkuste tu matematiku znovu ! Je to už téměř pět a půl roku. Tady je to ale běžné, že se někdo snaží oživit staré vlákna. Bez příspěvků by portál nebyl.

Pravda,bylo to moje plácnutí do vody.
No schodnem se na tom, že se zřejmě admin snaží oživit( udržet) web?!

Terezinka.cjd

20.4.2020 19:50
Terezinka.cjd

XXX.XXX.41.109

Dobry den chtela bych se zeptat mam 1 rok mladou samici a dnes jsme ji zkusily pripustit ale nepovedlo se a tak se chci zeptat jak na to aby ji samecek obskocil a od kolikati muze mit samec mlade predem dekuji za odpoved

20.4.2020 21:06
ančovička1

XXX.XXX.22.78

Zkuste to za tyden znovu..samci jsou pohlavně dospeli ve 4'měsících,ale vhodni k pripousteni samic jsou tak v 7-8 měsících..záleží na plemenu a kolik samic chcete připouštět..ja pripoustim za den dvě,potom ma den klid..😀

21.4.2020 10:15
horal

XXX.XXX.13.30

Terezinko, proč vlastně chcete připouštět? Budete mít zajištěný odbyt na malé králíčky? Co uděláte pokud se mláďata neudáte? Podívejte se na inzerci kolik je nabídek králíčků a prodá se jenom malá část. Navíc dnes se ptáte jak připustit, za 14 dní se budete ptát jestli je těhotná (správně březí), pak příjdou další a další otázky. Pokud máte opravdový zájem o chov, tak je spousta článků o životě a chovu králíků. Je potřeba mít opravdu alespoň základní znalosti o chovu. Pokud se udělá chyba tak mnohdy nejde vrátit zpět. Je to živý tvor, i když jenom zvíře.

Přidejte reakci

Přidat smajlík