Opakované přeléčení kokcidiozy u odstavených mláďat?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.2.2014 17:48
hejhon

XXX.XXX.235.180

Dobrý den, chtěl bych se zeptat - přeléčil jsem mláďata týden po odstavení, chytli kokcidiozu. Jeden ze sedmi to nedal, ostatní byli po přeléčení OK. Teď, po týdnu dokončení léčby má jeden z nich průjem, slabě žere, tak jsem ho oddělil od ostatních (mají nyní necelých 9 týdnů). Myslíte, že je vhodné jej znovu přeléčit stejným preparátem (Sulfacox) a nechat nadále v izolaci? Vždy se mi po přeléčení dali dohromady, tento ale chytl průjem a nevím, co je pro něj teď nejlepší... Díky předem za Vaše názory. Honza.

8.2.2014 18:28
milan140

XXX.XXX.199.84

Znovu bych lék nepodával. Pokud jste postupoval podle návodu, myslím, že je to zbytečné. Časté podávání nebo předávkování tohoto léku má vliv na další růst králíčat (zarazí se růst). Je to uvedeno i v návodu. Průjem může být z mnoha jiných důvodů. Každopádně podávat suché krmení. Nevím, jak je to s granulemi s léčivem, když jste používal samostatný lék. K napájení je možné použít slabší odvar z nějakých bylinek na dezinfekci trávicího traktu.smajlík

8.2.2014 18:32
hejhon

XXX.XXX.235.180

Díky moc za reakci.Podávám jsem seno a granule bez antikokcidik, kterými krmím celoročně. Nechám ho tedy zatím na seně a v izolaci..Jinak vůbec není nafouklý, chová se normálně, jen má ten průjem..

Přidejte reakci

Přidat smajlík