Čím dezinfikovat králíkárnu?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.2.2014 14:17
stajnella

XXX.XXX.231.82

Dobrý den. Ráda bych se zeptala čím a jak dezinfikovat králíkárnu. Skoro všichni králíci nám ( tedy spíše našemu dědovy) uhynuly na mor. Slyšela jsem o 2% hydroxidu sodném (kde koupit, jak aplikovat)? Děkuji

9.2.2014 15:06
denisshurky

XXX.XXX.37.219

stajnella napsal(a):
Dobrý den. Ráda bych se zeptala čím a jak dezinfikovat králíkárnu. Skoro všichni králíci nám ( tedy spíše našemu dědovy) uhynuly na mor. Slyšela jsem o 2% hydroxidu sodném (kde koupit, jak aplikovat)? Děkuji

Dobrý den,já mám natřené kotce obyčejným hašeným vápnem natírám 1 za rok a bohatě to stačí a navíc v něm jdou králíci lépe vidět smajlík

9.2.2014 16:52
kralik74

XXX.XXX.54.5

stajnella napsal(a):

1) je treba ockova
2) vapno, ohen, i hydroxid co tu pisete.( aplikace jednoducha naredit dle navodu a natrit nebo strikat ja strikam)
Po kazdem cisteni dam do kotce poprasek sucheho vapna , nato dam piliny a slamu. Na jare vse strikam a opakuju na podzim.

Snad to tak staci. Chovu zdar

9.2.2014 17:33
borax

XXX.XXX.91.54

kralik74 napsal(a):
1) je treba ockova
2) vapno, ohen, i hydroxid co tu pisete.( aplikace jednoducha naredit dle navodu a natrit nebo strikat ja strikam)
Po kazdem cisteni dam do kotce poprasek sucheho vapna , nato dam piliny a slamu. Na jare vse strikam a opakuju na podzim.

Snad to tak staci. Chovu zdar

Hydroxid sodný se dá koupit v každém marketu, nebo chemo obchodě.
Běžně se používá k čištění vanových sifonů.Cena za 1 kg-do 100 kč.

9.2.2014 20:29
bombata

XXX.XXX.153.6

stajnella napsal(a):

No obavám se že jestli vymřel celý chov na mor pomůže jen králíkárnu spálit. znám víc případů kdy nikdy žádná dezinfekce nezabrala .... a chovy opakovaně vymřeli

9.2.2014 21:21
kralik74

XXX.XXX.54.5

Dostal jsem králíkárnu která byla na vyhození. Malé opravy a savem sem celou vystříkal. Mám jí již 3 rok a odchovávám parádně. Jak jsem již psalo vem te hořák a protáhně te všechno přes plamen pak nastříkejte celou králíkárnu savem. Nechte uschnout a namalujte hašeným vápnem.Kupuju v pytly hašené vápno a jen smíchám z vodou. Uschne a stěhuju králíky. smajlík

Ondřej321

22.9.2020 18:32
Ondřej321

XXX.XXX.98.190

A co sirný knot??

22.9.2020 20:54
hokrví

XXX.XXX.105.226

Knot bych řekl je spíše na pavouky než na mor, skoušel jsem louh, čpavkovou vodu, ale teď používám 10% roztok sava, tak 2x za rok pořádně prostříknu kotec a nechám den oschnout - prevence, dle mého je důležitější očkování.

28.9.2020 21:21
mozaik

XXX.XXX.235.76

Prevence je důležitá, ale jak vám to vápno uschne, chov nebude proočkovaný a přiletí mor, tak mu bude úplně jedno, jestli je králíkárna úplně nová nebo krásně malovaná vápnem. Tady je jediná účinná prevence vakcinace.

Přidejte reakci

Přidat smajlík