stajnella
napsal(a):
Dobrý den. Ráda bych se zeptala čím a jak dezinfikovat králíkárnu. Skoro všichni králíci nám ( tedy spíše našemu dědovy) uhynuly na mor. Slyšela jsem o 2% hydroxidu sodném (kde koupit, jak aplikovat)? Děkuji
Dobrý den,já mám natřené kotce obyčejným hašeným vápnem natírám 1 za rok a bohatě to stačí a navíc v něm jdou králíci lépe vidět
stajnella
napsal(a):
Dobrý den. Ráda bych se zeptala čím a jak dezinfikovat králíkárnu. Skoro všichni králíci nám ( tedy spíše našemu dědovy) uhynuly na mor. Slyšela jsem o 2% hydroxidu sodném (kde koupit, jak aplikovat)? Děkuji
1) je treba ockova
2) vapno, ohen, i hydroxid co tu pisete.( aplikace jednoducha naredit dle navodu a natrit nebo strikat ja strikam)
Po kazdem cisteni dam do kotce poprasek sucheho vapna , nato dam piliny a slamu. Na jare vse strikam a opakuju na podzim.
Snad to tak staci. Chovu zdar
kralik74
napsal(a):
1) je treba ockova
2) vapno, ohen, i hydroxid co tu pisete.( aplikace jednoducha naredit dle navodu a natrit nebo strikat ja strikam)
Po kazdem cisteni dam do kotce poprasek sucheho vapna , nato dam piliny a slamu. Na jare vse strikam a opakuju na podzim.
Snad to tak staci. Chovu zdar
Hydroxid sodný se dá koupit v každém marketu, nebo chemo obchodě.
Běžně se používá k čištění vanových sifonů.Cena za 1 kg-do 100 kč.
stajnella
napsal(a):
No obavám se že jestli vymřel celý chov na mor pomůže jen králíkárnu spálit. znám víc případů kdy nikdy žádná dezinfekce nezabrala .... a chovy opakovaně vymřeli
Dostal jsem králíkárnu která byla na vyhození. Malé opravy a savem sem celou vystříkal. Mám jí již 3 rok a odchovávám parádně. Jak jsem již psalo vem te hořák a protáhně te všechno přes plamen pak nastříkejte celou králíkárnu savem. Nechte uschnout a namalujte hašeným vápnem.Kupuju v pytly hašené vápno a jen smíchám z vodou. Uschne a stěhuju králíky.
Ondřej321

XXX.XXX.98.190
A co sirný knot??