Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.2.2014 07:26
kletečnice

XXX.XXX.32.174

Dobrý den,včera naše prvorodička porodila 11 krásných mláďat.Hnízdo si vlastně ani neudělala,ale chlupy byly po celé králíkárně a v nich všude mrtvá mláďata.Mám jí třeba hned znovu připustit nebo jí mám dát čas na zotavenou? Normálně žere a dělá,že se jí to vůbec netýká.Děkuji za radu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.2.2014 09:03
Uživatel s deaktivovaným účtem

Zítra jí dejte k samci.

17.2.2014 09:50
kletečnice

XXX.XXX.32.174

Ok,děkuji!

17.2.2014 20:28
olddede

XXX.XXX.27.72

Někdy prostě je ten porod zastihne nepřipravené, hormony působí tak, že se začne nalévat prsní žláza, svědí ji a samice si trhá chlupy. U prvniček nic zvláštního, většinou si samice alespoň nosí na hnízdo, pokud porodí, jak píšete, tak si myslím, že si hnízdo udělá do dvou dnů, mně se to stalo před týdnem. Připouštět doporučuji druhý nebo třetí den po porodu, předtím prohlédnout pohlaví i u samce, může totiž také být problém v pohlavní nákaze. Tzv. králičí syfylis (úmyslně nepíšu zcela odborný název) je podceňován a hodně chovatelů nekontroluje připouštěcího samce, přitom tam zarudnutí a strupy jsou vidět.
Já sám, ač narozen v první polovině minulého století, jsem se loni nechal nachytat a spolehl na renomovaného(tedy známého jména) chovatele a než jsem náhodou samce prohlížel, stačil mi nakazit dvě samice, které porodily předčasně mrtvá mláďata. Porodila ta vaše skutečně v termínu, nebo dříve ?. Jinak ať Vám dupou králíci. Bc. Jan Špitálskýsmajlík

4.4.2014 11:51
kruel1

XXX.XXX.62.169

Chtěla bych se tedy taky zeptat - 1.3. jsem dala k našemu samci samičku, ten jí očuchal a nejevil zájem a byli jak kámoši a tak jsem jí dala cca po hodince pryč za 10 dní jsem jí k němu dala znovu a nic opět nejevil zájem, tak jsem si domluvila jiného samce na 25.3. a ten na ní hupsnul v pohodě během 5ti minut.....ale včera v noci měla "mladé" dvě a byli mrtvé je to prvnička.Takže na ní musel hupsnout ten náš v nestřežený okamžik a co teď? může něco být z toho hupsnutí 25.3. ? Nyní když jí dám k samci tak utíká a kňuká kdy jí mám zase připustit. Staré hnízdo co si udělala - přisuzovala jsem to k falešné březosti - jsem zrušila a dnes ráno si začala stavět viz foto Děkuji

4.4.2014 14:36
rapotacka11

XXX.XXX.32.67

Proboha nepřipouštět!
Může ještě porodit ty od toho druhého. smajlíksmajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík