Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

petra.ira

4.3.2014 18:43
petra.ira

XXX.XXX.182.143

Dobrý den mám nově chov pro výstavy a to červené a červené strakáče zakrslé beránky. Králíky mám oceněné až na mladého samečka z Dánska. Chci se optat pokud rozhodnu že ho někam pošlu jak králíčka ochránit. Minule jsem se byla na jedné výstavě podívat a málem mě trefilo co jsou někteří schopni poslat na výstavu. Polovina králíků měli sopel u čumáku a upatlané packy od rýmy. Proto se chci optat jak krom očkování na Pasterelu moru a myxematóze králíčka ochránit? Případně zda najít nějaké stolní bodováni. Děkuji za odpověď.
Prosím o mírné odpovědi s výstavami začínám.

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.3.2014 19:19

Nechápu,proč zakládáte nové vlákno,když jedno už máte tady:https://www.ifauna.cz/kralici/nemodforum/r/detail/1691456/mnozitelstvi-krizencu-saten-teddy-rex-beranku
i s fotkou "krasavce z Dánska" co jste dala sem.smajlíksmajlík

4.3.2014 19:34

Na nemoderce prudí a zde bude to samé.
nymn í XXX.XXX.182.143 - 01.03.2014 19:13:21)
fotka jejího "krasavce z Dánska"

(Vložil: Anonymní XXX.XXX.182.143 - 04.03.2014 18:45:01)
Moje matka jsem sem nepsala. A když už chcete diskutovat zkuste autorskou diskuzi a ne tuhle pro sraby.

4.3.2014 19:42

petra.ira napsal(a):
Dobrý den mám nově chov pro výstavy a to červené a červené strakáče zakrslé beránky. Králíky mám oceněné až na mladého samečka z Dánska. Chci se optat pokud rozhodnu že ho někam pošlu jak králíčka ochránit. Minule jsem se byla na jedné výstavě podívat a málem mě trefilo co jsou někteří schopni poslat na výstavu. Polovina králíků měli sopel u čumáku a upatlané packy od rýmy. Proto se chci optat jak krom očkování na Pasterelu moru a myxematóze králíčka ochránit? Případně zda najít nějaké stolní bodováni. Děkuji za odpověď.

Stolní bodování i výstavy jsou psané tady pod kolonkou výstavy. Králíka nijak asi chránit nemůžeš, max. vitáminy na imunitu a případně když uvidíš nemocného králíka na výsavě, tak to nahlásit.

4.3.2014 19:43
zstrakac

XXX.XXX.249.2

petra.ira napsal(a):

Pokud nebude oceněný nastolním nebo výstavě nemožete po něm registrovat odchovy.Registrační řád Vám nic neříká?Rýma na výstavě pořadatel a i posuzovatel takovýho králíka vyhodí aspon u nás.

4.3.2014 19:51

zstrakac napsal(a):
Pokud nebude oceněný nastolním nebo výstavě nemožete po něm registrovat odchovy.Registrační řád Vám nic neříká?Rýma na výstavě pořadatel a i posuzovatel takovýho králíka vyhodí aspon u nás.

S tím musím jen souhlasit.

petra.ira

5.3.2014 09:21
petra.ira

XXX.XXX.182.143

zstrakac napsal(a):

Vím že musí být obodován jen nevím zda není lepší to stolní. Hele loni v lysé bylo tolik prskavek že bys to na prstech jedné ruky nespočítala.

petra.ira

5.3.2014 09:22
petra.ira

XXX.XXX.182.143

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nechápu,proč zakládáte nové vlákno,když jedno už máte tady:https://www.ifauna.cz/kralici/nemodforum/r/detail/1691456/mnozitelstvi-krizencu-saten-teddy-rex-beranku
i s fotkou "krasavce z Dánska" co jste dala sem.smajlíksmajlík

Není to moje vlákno a týká se to něčeho jiného. Nejsem zvědavá na někoho kdo se neumí podepsat ani nemám čas luštit IP. Adresy.

5.3.2014 09:36
kachna

XXX.XXX.188.76

petra.ira napsal(a):

Já bych ho dala jen na stolní bodování nebo se domluvit, že třeba někam půjdete zapisovat na výstavu a tohohle králíčka vám tam pouze ocení. prostě bych předem požádala, že mám neoceněného samečka z Dánska, kterého se bojím vystavit (stres, nemoc...) a zda by nebylo možné ho při výstavě pouze ocenit.

Osobně bych vyřadila to očkování na pasteurelozu, to mi přijde jako zbytečná "nálož" pro imunitní systém. Možná bych ale zvíře po návratu z výstavy ošetřila antiparazitikem (ale je fakt, že to nedělám). Snažila bych se nevystavit zvíře v línání, kdy je oslabené. Na spoustu výstav můžete třeba dát králíkovi vlastní krmivo (asi spíš na menších, ale vše je otázka domluvy). Otázka je, jestli pro udržení vašich cen nebudete muset obrazit těch výstav víc? A pokud si ho necháte jen ocenit, tak na něj žádnou čestnou cenu nebo pohár neobdržíte.

Tak strašné, jak popisujete, to teda s rýmou opravdu není. Posuzovatel má povinnost králíka s podezřením na rýmu vyřadit a všichni, co znám, to dělají. Potom výstavu samozřejmě prochází chovatelé, návštěvníci, všichni mohou (a měli by) na nemocné zvíře upozornit.

Za těch no, cca 18 let, co vystavuju, jsem měla v chovu jednou dravčíky a jednou rýmu (to si myslím, že ani nebylo z výstavy) a jednou mi po výstavě uhynul samec (ostrá změna teplot).
Jako pořadatel malých výstav jsem za cca stejnou dobu zažila jednu rvačku, jeden úhyn (dnes bych řekla že buď stresem nebo encefalitozoonóza), pár dravčíků, pár usmrkaných nosů, několik průjmů. Rozhodně jsme se vešli do pěti procent, spíš míň..

5.3.2014 10:18
kachna

XXX.XXX.188.76

a ještě jsem chtěla dodat, že výstavy mě strašně moc naučily o chovatelství celkově, možnost srovnání vlastních zvířat s ostatními je strašně důležita

petra.ira

5.3.2014 12:33
petra.ira

XXX.XXX.182.143

Popravdě já chci pomoc na výstavě v Chotěboři až bude. A co čestné ceny se týče tak tu klidně oželím. Není to králík z mého chovu a získávat ceny za zvíře které jsem koupila mi přijde nefer vůči chovateli u kterého se sameček narodil. Nejde mi o nějakou cenu jde mi o zdraví králíčka

7.3.2014 20:49
dury

XXX.XXX.229.194

Na co se vůbec ptáte, jedna z povinností člena ČSCH je mimo jiné vystavovat svá zvířata na výstavách ČSCH. Jestli tyto povinnosti nechcete plnit nemáte mezi námi co dělat. A vy ostatní co se mnou nesouhlasíte klidně za můj názor "sežerte"! Ale takto by jste se mnou trpěli všichni vy, kdyby jste byli členy ZO kde jsem jednatelem.

petra.ira

7.3.2014 23:17
petra.ira

XXX.XXX.182.143

dury napsal(a):
Na co se vůbec ptáte, jedna z povinností člena ČSCH je mimo jiné vystavovat svá zvířata na výstavách ČSCH. Jestli tyto povinnosti nechcete plnit nemáte mezi námi co dělat. A vy ostatní co se mnou nesouhlasíte klidně za můj názor "sežerte"! Ale takto by jste se mnou trpěli všichni vy, kdyby jste byli členy ZO kde jsem jednatelem.

Svoje odchovy vystavím a prodám přímo na výstavě. Nerada bych aby se mi něco vracelo domů z výstavy. Jedná se mi jen o chovného samečka a otázka zněla která varianta je bezpečnější zda Stolní a nebo výstava.

8.3.2014 09:34
bronda

XXX.XXX.98.84

petra.ira napsal(a):
Svoje odchovy vystavím a prodám přímo na výstavě. Nerada bych aby se mi něco vracelo domů z výstavy. Jedná se mi jen o chovného samečka a otázka zněla která varianta je bezpečnější zda Stolní a nebo výstava.

Také vystavuji jen odchovy. Chovné kusy většinou jednou na výstavě byly, nebo je dám, pokud jsou z mého chovu, na stolní ocenění. Tahat chovné kusy opakovaně po výstavách jen pro nějaké poháry je nesmysl. Mimo to u chovných kusů se často během doby dostane váha nad limit. Spíše jsem zvědavý, jak se Vám podaří na výstavách prodávat odchovy za vaše ceny kolem 1.000 Kč. Pokud to nebudou nějaké speciálky pro mazlíky myslím, že neuspějete. Na klasických výstavách je poněkud jiná klientela.

8.3.2014 10:36
leprechaunek

XXX.XXX.232.227

dury napsal(a):

Myslím, že by si na vás nikdo nepochutnal. :/
Jinak nic člověka nepotěší tolik, jako když něco musí, musí a MUSÍ, a to bez ohledu na to, co je rozumné v jednotlivých případech...
Přesně kvůli takovýmhle názorům do žádných organizací nelezu a nepolezu. V mém blízkém okolí se říká, že blbci jsou všude, a já k tomu časem dodala vlastní přísloví, že mít VIZI je horší než mít h...o na botě.

S holčinou naprosto souhlasím, pokud to jde, absolvovala bych se samcem stolní ocenění a na všechny super výstavy se samečkem se vybodla.
Ve mně zanechala hluboký dojem jediná poměrně velká výstava, kde ještě lepší než podmínky pro zvířata byly podmínky pro lidi, aneb kličkování mezi loužemi moči na zemi už jako fakt ne.
Fakt důvod být na něco hrdý. A ještě větší důvod divit se, že lidi, ani návštěvníci, ale ani chovatelé, z toho nejsou odvázaní. smajlík

Být chovatelem, tak ty cestičky "okolo" budu hledat taky. smajlík

petra.ira

8.3.2014 22:50
petra.ira

XXX.XXX.182.143

bronda napsal(a):
Také vystavuji jen odchovy. Chovné kusy většinou jednou na výstavě byly, nebo je dám, pokud jsou z mého chovu, na stolní ocenění. Tahat chovné kusy opakovaně po výstavách jen pro nějaké poháry je nesmysl. Mimo to u chovných kusů se často během doby dostane váha nad limit. Spíše jsem zvědavý, jak se Vám podaří na výstavách prodávat odchovy za vaše ceny kolem 1.000 Kč. Pokud to nebudou nějaké speciálky pro mazlíky myslím, že neuspějete. Na klasických výstavách je poněkud jiná klientela.

Nezlobte se Já za tohoto samce dala 1 000,- a když je zvíře kvalitní proč by nedali takovou sumu? V Německu nic pod 50Eur prý není, ale je mi to jedno poradím se s tím od koho jsem chov přebýrala za jakou cenu nechával. Uvědomte si prosím jedno. Chov zakrslých berannů červených strakáčů a červených je jediný zde v ČR. A králíci jsou kvalitní. Nejsem typ chovatele co si koupí dobré zvíře a leze z výstavy na výstavu. Králík se dožije tří let a takový život plný stresu pro své ušáky fakt nechci. Své králíčky mám ráda a chci pro ně jen to nejlepší. A běda jak je některý posuzovatel zatahá za uši kvůli postoji. To se budou dít věci. Já je netahám ani za uši a ani za kůži a když už musím snažím se minimalizovat dobu ve vzduchu. Každý den u krmení strávím přes 2 hodiny protože se musím s každým pomazlit. Pro mě je důležité aby tam byl vztah s člověkem.

9.3.2014 00:47
lojza

XXX.XXX.160.2

petra.ira napsal(a):
Nezlobte se Já za tohoto samce dala 1 000,- a když je zvíře kvalitní proč by nedali takovou sumu? V Německu nic pod 50Eur prý není, ale je mi to jedno poradím se s tím od koho jsem chov přebýrala za jakou cenu nechával. Uvědomte si prosím jedno. Chov zakrslých berannů červených strakáčů a červených je jediný zde v ČR. A králíci jsou kvalitní. Nejsem typ chovatele co si koupí dobré zvíře a leze z výstavy na výstavu. Králík se dožije tří let a takový život plný stresu pro své ušáky fakt nechci. Své králíčky mám ráda a chci pro ně jen to nejlepší. A běda jak je některý posuzovatel zatahá za uši kvůli postoji. To se budou dít věci. Já je netahám ani za uši a ani za kůži a když už musím snažím se minimalizovat dobu ve vzduchu. Každý den u krmení strávím přes 2 hodiny protože se musím s každým pomazlit. Pro mě je důležité aby tam byl vztah s člověkem.

Moc výstav jste asi nezažila,že ano.Většina výstav je bez přístupu veřejnosti,takže přivezete králíky,zaklecujete a jedete domů.A jestli je někdo tahá za uši nebo připouští si svoje samice o tom nebudete mít ani tušení.A chtěl bych vidět jak budete nadávat takovému př.Zensovi.smajlíksmajlík

9.3.2014 08:14
kachna

XXX.XXX.188.76

lojza napsal(a):
Moc výstav jste asi nezažila,že ano.Většina výstav je bez přístupu veřejnosti,takže přivezete králíky,zaklecujete a jedete domů.A jestli je někdo tahá za uši nebo připouští si svoje samice o tom nebudete mít ani tušení.A chtěl bych vidět jak budete nadávat takovému př.Zensovi.smajlíksmajlík

No, tak prostě zvíře nedá na výstavu, kde tohle hrozí. Škoda pro výstavnictví? Ano, ale na druhou stranu slečna nemá nějaké extra přemrštěné požadavky - chce zdravou výstavu a dobré zacházení.
Mně se třeba také nechce nabalit králíky do přepravek a poslat je náklaďákem někam do horoucích pekel, přijde mi to k těm zvířatům nefér.
Je to postoj, který škodí výstavnictví? Bohužel. Ale je to taky postoj, který je fér k mému přístupu k chovatelství. Někdy se nejde zavděčit na všech frontách.

9.3.2014 08:25
kachna

XXX.XXX.188.76

petra.ira napsal(a):

Kolik chovatelů, co znáte, vystavuje svá chovná zvířata?
Když naučíte králíky dobrý postoj, nikdo je za ty uši tahat nebude, naopak, celá řada posuzovatelů to zohlední.
Jinak já teda nevím, ale co jsem si kdy kupovala zakrslé kastorexe (95-96,5b), tak se ceny pohybovaly kolem 35 - 40eur na velkých (drahých) výstavách. Tuším, že jedno byl vítěz výstavy mladých.
Dala bych za králíka 1000 Kč v Čechách (mně je vcelku jedno, kde to zvíře kupuju, stejně do něj peníze vrazit musim, aspoň ušetřim za cestu), ale musel by být dospělý a hodně dobře hodnocený, no a moc nevěřím, že takových zvířat "uděláte" víc jak 4 za sezonu (a to vám ještě fandím).

9.3.2014 09:08

kachna napsal(a):
No, tak prostě zvíře nedá na výstavu, kde tohle hrozí. Škoda pro výstavnictví? Ano, ale na druhou stranu slečna nemá nějaké extra přemrštěné požadavky - chce zdravou výstavu a dobré zacházení.
Mně se třeba také nechce nabalit králíky do přepravek a poslat je náklaďákem někam do horoucích pekel, přijde mi to k těm zvířatům nefér.
Je to postoj, který škodí výstavnictví? Bohužel. Ale je to taky postoj, který je fér k mému přístupu k chovatelství. Někdy se nejde zavděčit na všech frontách.

Abych řekla svůj názor, tak mě se moc vystavovat nechce ikdyž vystavuji 3 rokem a mám doma poháry, ale mé králíky to nebaví, na jedné výstavě jsem zažila, že při přenášení mého králíka doslova vytahali za uši, myslela jsem, že vyletím z kůže. Naopak na jedné výstavě (nebudu říkat kde) zase nikdo nepsal výdej zvířat a nikdo nebyl k nalezení, aby mi vrátili papíry, zkrátka nikde nikdo, takže zvířata si mohl odnést kdo chtěl. Na této výstavě již nevystavuji a jinak když už vezu něco na výstavu, tak si to umisťuji ssma a i tím mým 3 rokem chci vystavovat pouze mláďata, chovné a nebo ti co mám na hop vystavovat nebudu, zhoršuje to psychiku. To už radši pojedu na stloní ikdyž jsem na něm nikdy nebyla a nevím jak to chodí, chci to zkusit.
Toť můj názor. smajlík

9.3.2014 10:32
zstrakac

XXX.XXX.249.2

kachna napsal(a):
Když naučíte králíky dobrý postoj, nikdo je za ty uši tahat nebude, naopak, celá řada posuzovatelů to zohlední.
Jinak já teda nevím, ale co jsem si kdy kupovala zakrslé kastorexe (95-96,5b), tak se ceny pohybovaly kolem 35 - 40eur na velkých (drahých) výstavách. Tuším, že jedno byl vítěz výstavy mladých.
Dala bych za králíka 1000 Kč v Čechách (mně je vcelku jedno, kde to zvíře kupuju, stejně do něj peníze vrazit musim, aspoň ušetřim za cestu), ale musel by být dospělý a hodně dobře hodnocený, no a moc nevěřím, že takových zvířat "uděláte" víc jak 4 za sezonu (a to vám ještě fandím).

Nemusí odchovat na registraci ani jednoho na strakáčovi je možnost několika výlukových vad vím o čem mluvím měl jsem ZB div straky, mámz z.str.černý 8chovných samic registruju4-6mladých sjednousamicou senedá očekávat hějaký výsledek i když to sedne na sebe proč ne.I za25-60éčekse pohybují ceny u sousedúna západ.

9.3.2014 10:38
kachna

XXX.XXX.188.76

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Abych řekla svůj názor, tak mě se moc vystavovat nechce ikdyž vystavuji 3 rokem a mám doma poháry, ale mé králíky to nebaví, na jedné výstavě jsem zažila, že při přenášení mého králíka doslova vytahali za uši, myslela jsem, že vyletím z kůže. Naopak na jedné výstavě (nebudu říkat kde) zase nikdo nepsal výdej zvířat a nikdo nebyl k nalezení, aby mi vrátili papíry, zkrátka nikde nikdo, takže zvířata si mohl odnést kdo chtěl. Na této výstavě již nevystavuji a jinak když už vezu něco na výstavu, tak si to umisťuji ssma a i tím mým 3 rokem chci vystavovat pouze mláďata, chovné a nebo ti co mám na hop vystavovat nebudu, zhoršuje to psychiku. To už radši pojedu na stloní ikdyž jsem na něm nikdy nebyla a nevím jak to chodí, chci to zkusit.
Toť můj názor. smajlík

Tak jako já žiju v prostředí chovatelství a výstav odmala, ale vidím, jak to působí na nové chovatele a myslím, že je cesta, jak tyto přístupy spojit. Ne asi na velkých výstavách, ale na těch malých není důvod. My třeba umožňujeme, aby si chovatelé své králíky odnesli, přinesli k posouzení a na noc je měli doma, pak jsou zase přítomni na výstavu. Zaklecovávají si u nás chovatelé automaticky. je to rychlejší. Já jenom běhám kolem a zapisuju si váhy, čísla, v případě nutnosti vážím.
Ke stolnímu bodování. Na jednu stranu je tu velké mínus té prezentace chovatelství, na druhé obrovské plus, ta možnost mluvit s chovateli, vyměňovat si zkušenosti, vysvětlovat.
Třeba i zeptat se na ten výstavní postoj a držení králíka, protože je něco úplně jiného, jestli králíka tahám za špičky uší, nebo ho přizvednu u kořene.

9.3.2014 10:54
bronda

XXX.XXX.98.84

petra.ira napsal(a):

Nezlobím se. Psala jste, že chcete prodávat na výstavách. Já mám chov, který má v ČR jen asi 3-5 lidí - čili také poměrně málo chované plemeno. V Německu jsem chovné kusy kupoval za 35-60 Eur a s cestou, ubytováním a jídlem vyšel každý ze čtyř kusů na cca 3.000 Kč. Nemám nic proti ceně 1.000 Kč, za kterou chcete na výstavě prodávat, pokud půjde o kvalitní kusy. Osobně bych také koupil a ušetřil si cestu do zahraničí, kdyby se tu objevilo to, co mne zajímá.
- Jen říkám, že klasické výstavy mají jinou klientelu, než na jakou jste zvyklá z internetových nabídek tzv. ChS pro mazlíčkáře. Tuto klientelu byste tam nejdříve musela nějakým zajímavým marketingem dostat. Nebo by to musela být skutečně velká výstava s velkou návštěvností - a ty jste v jiném příspěvku zavrhla kvůli riziku přenosu nemocí.
- Další problém je, že veřejnost většinou nemá přehled, co se kde na výstavách objeví a v jaké kvalitě a zda tudíž má cenu cestovat někdy dost daleko s nejistým výsledkem - opět otázka dobrého marketingu, kterou musíte propracovat, pokud chcete s prodejem na výstavách uspět.
- Takže, je-li plemeno málo chované, bez promyšleného marketingu na výstavám neuspějete. Pokud ho výrazně rozšíříte, cena výrazně klesne. Proto se kvalitní kusy široce chovaných plemen prodávají hodně, ale za výrazně nižší ceny. Německo je jiná otázka. Tam jsou cenové relace úplně jinde.

Co se týče potahování králíků za uši při hodnocení na výstavách, je to jen naprosto neškodná pobídka, aby králík zaujal výstavní postoj. Pokud jste chovatelka, budete se muset s těmito drobnostmi smířit, jinak byste budila v nejlepším případě pousmání.

9.3.2014 11:01

kachna napsal(a):
Tak jako já žiju v prostředí chovatelství a výstav odmala, ale vidím, jak to působí na nové chovatele a myslím, že je cesta, jak tyto přístupy spojit. Ne asi na velkých výstavách, ale na těch malých není důvod. My třeba umožňujeme, aby si chovatelé své králíky odnesli, přinesli k posouzení a na noc je měli doma, pak jsou zase přítomni na výstavu. Zaklecovávají si u nás chovatelé automaticky. je to rychlejší. Já jenom běhám kolem a zapisuju si váhy, čísla, v případě nutnosti vážím.
Ke stolnímu bodování. Na jednu stranu je tu velké mínus té prezentace chovatelství, na druhé obrovské plus, ta možnost mluvit s chovateli, vyměňovat si zkušenosti, vysvětlovat.
Třeba i zeptat se na ten výstavní postoj a držení králíka, protože je něco úplně jiného, jestli králíka tahám za špičky uší, nebo ho přizvednu u kořene.

Já když učila postoj, tak stačilo přidržet za bradu a králík se krásně sám postavil, uši k tomu nepotřebuju. Spíš mě to naštvalo, protože ho přenášeli a tahali za uši, ne při postoji. A ten výdej mě také dost naštval, nikde nikdo a PP mi pak museli posílat poštou.

petra.ira

9.3.2014 18:30
petra.ira

XXX.XXX.182.143

lojza napsal(a):

Podala bych si i lepší posuzovatele. Ne na výstavy jsem zatím nic nedávala. A pokud vím zatahejte králíka za uši v zahraničí a končíte.

petra.ira

9.3.2014 18:36
petra.ira

XXX.XXX.182.143

kachna napsal(a):

Já znám jen Ladu a Jindru Šípovi od kterých se učím a přebírám zkušenosti. Chci aby se ten králíček měl prostě dobře a abych se nemusela bát že se mi vrátí z výstavy nemocný a nebo vůbec. I když jedu pryč byť NA JEDEN DEN BOJÍM SE ABY SE UŠÁKŮM NIC NESTALO. Podle některých lidí je toto správný přístup. Bohužel jsem já na tohle velice citlivá a dokážu vytušit i na dálku že se něco děje. Prostě je to můj šestý smysl. Mám pouze ty králíky. Ty jediný se se mnou doma bavěj a tak to mám jako děti.

petra.ira

9.3.2014 18:40
petra.ira

XXX.XXX.182.143

zstrakac napsal(a):
Nemusí odchovat na registraci ani jednoho na strakáčovi je možnost několika výlukových vad vím o čem mluvím měl jsem ZB div straky, mámz z.str.černý 8chovných samic registruju4-6mladých sjednousamicou senedá očekávat hějaký výsledek i když to sedne na sebe proč ne.I za25-60éčekse pohybují ceny u sousedúna západ.

Dobrý den já mám chovných samic 6 a tři samce a vzhledem k tomu že je to kompletní a ozkoušený chov tak určitě tak 4 mládé ze strakáčů zaregistruji. Za samice jsem dávala po 500,- a samce po 1 000,-

9.3.2014 18:42
zstrakac

XXX.XXX.249.2

petra.ira napsal(a):
Podala bych si i lepší posuzovatele. Ne na výstavy jsem zatím nic nedávala. A pokud vím zatahejte králíka za uši v zahraničí a končíte.

Tak nevystavujte.CH stanica už je i Plamínek,nechtel jsem to psat,ale je to o ničem.Hop,Křiženi sat-rex ,vystavovat ano ne Máte svoje nedej Bože říct něco co Vám nepasuje.smajlík

petra.ira

9.3.2014 18:47
petra.ira

XXX.XXX.182.143

bronda napsal(a):
Nezlobím se. Psala jste, že chcete prodávat na výstavách. Já mám chov, který má v ČR jen asi 3-5 lidí - čili také poměrně málo chované plemeno. V Německu jsem chovné kusy kupoval za 35-60 Eur a s cestou, ubytováním a jídlem vyšel každý ze čtyř kusů na cca 3.000 Kč. Nemám nic proti ceně 1.000 Kč, za kterou chcete na výstavě prodávat, pokud půjde o kvalitní kusy. Osobně bych také koupil a ušetřil si cestu do zahraničí, kdyby se tu objevilo to, co mne zajímá.
- Jen říkám, že klasické výstavy mají jinou klientelu, než na jakou jste zvyklá z internetových nabídek tzv. ChS pro mazlíčkáře. Tuto klientelu byste tam nejdříve musela nějakým zajímavým marketingem dostat. Nebo by to musela být skutečně velká výstava s velkou návštěvností - a ty jste v jiném příspěvku zavrhla kvůli riziku přenosu nemocí.
- Další problém je, že veřejnost většinou nemá přehled, co se kde na výstavách objeví a v jaké kvalitě a zda tudíž má cenu cestovat někdy dost daleko s nejistým výsledkem - opět otázka dobrého marketingu, kterou musíte propracovat, pokud chcete s prodejem na výstavách uspět.
- Takže, je-li plemeno málo chované, bez promyšleného marketingu na výstavám neuspějete. Pokud ho výrazně rozšíříte, cena výrazně klesne. Proto se kvalitní kusy široce chovaných plemen prodávají hodně, ale za výrazně nižší ceny. Německo je jiná otázka. Tam jsou cenové relace úplně jinde.

Co se týče potahování králíků za uši při hodnocení na výstavách, je to jen naprosto neškodná pobídka, aby králík zaujal výstavní postoj. Pokud jste chovatelka, budete se muset s těmito drobnostmi smířit, jinak byste budila v nejlepším případě pousmání.

Moje plemeno mám jen já je to jediný chov zde. Co velkých výstav se týče za humny je Lysá nad Labem, jedná se mi o výstavu konkrétně jen Plamínka. Mladě klidně pošlu i na velkou výstavu. A výstavní postoj učím že je přizvedám za hruď. Prostě položím ruku na hrudník a jen lehce přizvednu. Netahám je za chlupy a nijak jim neubližuji. Prostě nesnaším tahání za uši.

9.3.2014 18:58
lojza

XXX.XXX.160.2

petra.ira napsal(a):

Asi nevíte kdo je pan Zens,ale při Vašich letech a skušenostech i ze zahraničních výstav,tak to opravdu končím.Až uvidíte Jindru,tak mu zakažte tahat králíky za uši.Na NV se jej na to zeptám-zeptejte se i na pana Zensesmajlíksmajlík

9.3.2014 19:02
zstrakac

XXX.XXX.249.2

petra.ira napsal(a):
Já znám jen Ladu a Jindru Šípovi od kterých se učím a přebírám zkušenosti. Chci aby se ten králíček měl prostě dobře a abych se nemusela bát že se mi vrátí z výstavy nemocný a nebo vůbec. I když jedu pryč byť NA JEDEN DEN BOJÍM SE ABY SE UŠÁKŮM NIC NESTALO. Podle některých lidí je toto správný přístup. Bohužel jsem já na tohle velice citlivá a dokážu vytušit i na dálku že se něco děje. Prostě je to můj šestý smysl. Mám pouze ty králíky. Ty jediný se se mnou doma bavěj a tak to mám jako děti.

Pozor na výstavě v Chotěboři Jindra potahuje taky za uši. Dobrou.smajlík

petra.ira

9.3.2014 19:04
petra.ira

XXX.XXX.182.143

lojza napsal(a):
Asi nevíte kdo je pan Zens,ale při Vašich letech a skušenostech i ze zahraničních výstav,tak to opravdu končím.Až uvidíte Jindru,tak mu zakažte tahat králíky za uši.Na NV se jej na to zeptám-zeptejte se i na pana Zensesmajlíksmajlík

Zatím jsem na výstavě byla pouze jako návštěvník. Je mi jedno jak je učí p. Šíp. Prostě moje zvířata nikdo za uši tahat nebude konec a tečka. Bylo mi řečeno že udělat toto na výstavě mimo naše území tak končíte. Od Jindry jsem pouze ušáky odkoupila a učím se od něj a Lady.

petra.ira

9.3.2014 19:07
petra.ira

XXX.XXX.182.143

S Jindrou se znám a víštak ho na to upozorním. Konec konců mám samečka od něj odkoupeného. Ale Lada mi ukázala jak naučit výstavní postoj bez tahání za ouška

9.3.2014 19:08
zstrakac

XXX.XXX.249.2

lojza napsal(a):

Milane čau,tady nepomožeani Jindra budu s ním asi příští sobotu ,tak uvidím.

petra.ira

9.3.2014 19:10
petra.ira

XXX.XXX.182.143

zstrakac napsal(a):

Prosím tedy o radu kde najít výstavu dle mých požadavků a zda výstavu nebo stolní bodování.

9.3.2014 19:20
zstrakac

XXX.XXX.249.2

petra.ira napsal(a):
Prosím tedy o radu kde najít výstavu dle mých požadavků a zda výstavu nebo stolní bodování.

smajlíkČervinka taky na stolním potahuje za uši.Apři výstavách kde jsem byl.klubovky .krajský neznám posuzovatela ,co si potahnutím za ucho nepomože. Tedka babo RAĎ.

9.3.2014 19:22
lojza

XXX.XXX.160.2

zstrakac napsal(a):

Bohužel,je to jěště dítě a to ji omlouvá,ale co je moc to je moc.Raději již nic nepíšu,nebo mně bude učit chovat králíky.smajlíksmajlík

petra.ira

9.3.2014 19:24
petra.ira

XXX.XXX.182.143

zstrakac napsal(a):
smajlíkČervinka taky na stolním potahuje za uši.Apři výstavách kde jsem byl.klubovky .krajský neznám posuzovatela ,co si potahnutím za ucho nepomože. Tedka babo RAĎ.

Já vím bude to asi složité ale 22.3 se uvidím s Jindrou třeba mi něco poradí. Odchovy mě tak nepálí ale sameček z Dánska jo. Prostě jsem mladá a začínám úplně od základů. Nestojím hned o maléry a nechci nikoho rozlobit ani Jindru protože ho mám ráda a známe se. Když je něco co potřebuji ohledně ušáků obracím se na něj nebo Ladu. Prostě potřebuji pomoc a rady jsem totální začátečník s výstaváky.

petra.ira

9.3.2014 19:27
petra.ira

XXX.XXX.182.143

lojza napsal(a):
Bohužel,je to jěště dítě a to ji omlouvá,ale co je moc to je moc.Raději již nic nepíšu,nebo mně bude učit chovat králíky.smajlíksmajlík

Nejsem už dávno dítě. Ale pouze začínám s novým a tím co neznám. Učit vás nic nebudu. Každý ať si chová co chce a jak chce. Vycházím pouze z toho co se naučím a dočtu případně od někoho přeberu.

petra.ira

9.3.2014 19:52
petra.ira

XXX.XXX.182.143

zstrakac napsal(a):
Tak nevystavujte.CH stanica už je i Plamínek,nechtel jsem to psat,ale je to o ničem.Hop,Křiženi sat-rex ,vystavovat ano ne Máte svoje nedej Bože říct něco co Vám nepasuje.smajlík

No a co vadí vám že má jméno?

petra.ira

10.3.2014 16:04
petra.ira

XXX.XXX.182.143

Tak vám všem vřele děkuji. Udělali jste ze mě akorát blbce. Zjistila jsem si že většina posuzovatelů berany za uši netahají. Vlastně jste mi ukázali jací český chovatele jsou. Místo aby někomu napravili chybný úsudek bavíte se na účet začátečníka. Tak to je výkon pánové. A Pak se divíte že chovatelství upadá že tam už jsou jen starý páprdové. Bravo to to náš národ dotáhl fakt daleko. Je to i dost ubohé když ryjete a děláte debila z někoho kdo začíná a nemá zkušenosti. Mám sto chutí se na vystavování krasopisně vysrat. A držet se jak vy říkáte těm kříženým bastardům. Když vidím jak se chováte k někomu kdo nemá zkušenost Fuj a hanba vám.

petra.ira

10.3.2014 17:24
petra.ira

XXX.XXX.182.143

Toto nebylo namířeno proti vám. Vám mohu jen poděkovat za velice dobrý přístup. Ale mám ny mysli p. Lojzu a jeho kamaráda mimochodem jejich češtině je ještě horší než moje

10.3.2014 17:34

Nechci do této diskuze nějak vkládat, ale celé mi to přijde jak se říká přitažené za uši. Vždycky, ale pravidelně, vidím to v každé diskuze, někdo pohádá, ať chytrolín s chytrolínem nebo blbec s blbcem, vždy se někdo hádá. Co takhle zkusit poradit, třeba se společně zasmát jménu a jdeme dál? Všechno mažete o zeď, třeba teddíky,satény a teď dokonce i rexe. Promiňte mám doma rexe (v diskuzích označován jako bastard) a dokonce z výstavy, Vy v podstatě shazujete sami sebe. Znám chovatele Rexů.. Ale tyhle diskuze nevedou k ničemu. Teď se nikoho nezastávám, pouze píši co si myslím a s Petrou musím i s pár větami souhlasit: I chovatelé výstaváků mají pro králíky jména! A že je chovatelství plné namyšlených páprdů je taky pravda, když to chce zkusit někdo mladší 40 let hned je to špatně.. Tady u nás, je teď tak trochu díky mě již 5 mladých chovatelů a zájem i s hopem roste..
(Toto není mířeno na konkrétní osobu)

petra.ira

10.3.2014 18:42
petra.ira

XXX.XXX.182.143

Děkuji všem za příspěvky a tuto diskuzi končím s tím že jsem si o většině chovatelů udělala dost nepěkný obrázek. Děkuji i těm kteří se mnou jednali vcelku slušně a s pochopením. Jinak co se Týče CHS amo mám tři oddělené CHS A to pro hop pro satény a pro výstavy. Také svůj chov prezentuji na webu a i výstavní králíčci mají jména a chovné beru skákat aby se nenudili.

10.3.2014 18:47
zstrakac

XXX.XXX.249.2

petra.ira napsal(a):
Tak vám všem vřele děkuji. Udělali jste ze mě akorát blbce. Zjistila jsem si že většina posuzovatelů berany za uši netahají. Vlastně jste mi ukázali jací český chovatele jsou. Místo aby někomu napravili chybný úsudek bavíte se na účet začátečníka. Tak to je výkon pánové. A Pak se divíte že chovatelství upadá že tam už jsou jen starý páprdové. Bravo to to náš národ dotáhl fakt daleko. Je to i dost ubohé když ryjete a děláte debila z někoho kdo začíná a nemá zkušenosti. Mám sto chutí se na vystavování krasopisně vysrat. A držet se jak vy říkáte těm kříženým bastardům. Když vidím jak se chováte k někomu kdo nemá zkušenost Fuj a hanba vám.

Udepsal jsem,Vám na email SLUŠNĚ,ani jste neodpověděla.A zamyslete se nad sebou.

petra.ira

10.3.2014 18:51
petra.ira

XXX.XXX.182.143

zstrakac napsal(a):
Udepsal jsem,Vám na email SLUŠNĚ,ani jste neodpověděla.A zamyslete se nad sebou.

Ano na meilu jsem zatím nebyla protože mi to zatím blbne daný imail. Až se tam odepíšu ráda bych začala s někým slušně komunikoat, ale zde si tu ze mě tropíte žertíky

Přidejte reakci

Přidat smajlík