Úhyn králíků-prosím o radu.

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.3.2014 07:50
wandys53

XXX.XXX.10.4

Nadávno(koncem února), mi pošla samice na 5. týdenních mladých (ty bezpeoblémů přežívají), druhý den samec a další samice těsně před porodem. Večer vše v pořádku, ráno natažení, otevřené oči a tak za hodinu bylo po nich.
Žádné vnější příznaky ! Jednoho jsem "otevřel" a zjistil že játra mají takovou "promiňte vyblitou barvu" a po okrajích jsou lemovány světle, až do běla. Tlusté střevo bylo zčernalé.
Žádný výtok z očí, či nosu, do napadení normální bobky, čílí, pevní. Cizího králíka jsem dovezl před 1. rokem.
Prosím radu, co by to mohlo být a co s tím. Krmím senem, naklíčeným ovsem, ječmenem, přidávám Nutrimix pro králíky. Mírně solím vodu, větvičky z jabloní, mrkerv.

18.3.2014 09:55
berenika

XXX.XXX.219.10

Jednu radu bych pro vás měla...vzhledem k tomu, že ani po otevření králíka nejste schopen určit diagnózu, asi byste to měl nechat na veterináři a nefušovat mu do řemesla. Promiňte, ale tohle vážně nechápu, pojdou vám 3 králíci po sobě a vy to chcete řešit na fóru? A na co podle vás teda ty veterináře máme?

18.3.2014 11:17
dury

XXX.XXX.229.194

Asi mor

26.3.2014 10:38
wandys53

XXX.XXX.10.4

Můj veterinář byl odjetý, tak jsem mu to pouze vyfotil .Když jsem telefonoval na veterinu do H.K., že bych jednoho přivezl, bylo mi rozumě vysvětleno, spálit, nebo zakopat a posypat nehašeným vápnem. Vozit králíky s podezřením na mor, znamená šířt epidemii a to nechci.

Přidejte reakci

Přidat smajlík