Zakrslý králíček v králíkárně

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.4.2014 12:36
hansi.a

XXX.XXX.212.175

Dobrý den, za tři týdny si přivezu domu zakrslého králíčka. Mám připravenou králíkárnu, přímo pro zakrslé králíčky, venku na zahradě i s výběhem. Je možné králíčka rovnou zvykat na venkovní králíkárnu, když ji pořádně vystelu? Nebo je příliš malý? Moc děkui za rady, hezký den

2.4.2014 13:53
usaci

XXX.XXX.38.186

Předpokládám, že jde o odstavené králíče?
Za 3 týdny už může být v noci docela teplo. Pokud v noci bude pod +10stupňů nebo vítr, může mu být zima. Pro jistotu bych ho v takovém případě přenesla na noc domů. Po 14 dnech už bude zvyklý a zahřeje se sám, bude-li mít jak píšete, dostatek sena na zahrabání.
Udělejte mu v seně doupátko=hluboký dolíček, někde v zadním rohu. Chraňte ho před větrem(ale nechte králíkárnu dýchat).

2.4.2014 16:05
hansi.a

XXX.XXX.212.175

Moc děkuji za radu, hezký den Adéla

5.4.2014 14:32
adriane

XXX.XXX.190.50

Záleží na tom jak je zvyklý, většina chovatelů zakrslíků je má venku. Pokud je i váš prcek "venkovní", nebude problém mít ho venku pořád už teď. Jen nevím jak máte řešenou králíkárnu, bylo by fajn když bude mít nějaké závětří nebo domeček a rovněž doporučení pro více sena je dobré

6.4.2014 16:00
qixi

XXX.XXX.147.146

môj zakrslík býva takto vonku, 4krát 3 metre celoročne už 7 rokov
Nevadí mu ani sneh,rád sa po ňom jaší a behá,keď prší zalezie do búdy aj na celý deň

6.4.2014 16:26
bronda

XXX.XXX.98.84

qixi napsal(a):
Nevadí mu ani sneh,rád sa po ňom jaší a behá,keď prší zalezie do búdy aj na celý deň

Mohu poprosit o překlad "jašiť se"? Zjistil jsem, že je to šantiť, ale zase nevím, co je šantiť! Děkuji!

6.4.2014 20:25
qixi

XXX.XXX.147.146

bronda napsal(a):
Mohu poprosit o překlad "jašiť se"? Zjistil jsem, že je to šantiť, ale zase nevím, co je šantiť! Děkuji!

áno je to šantiť,behať,hrať sa, vyskakovať, proste ako malé deti , keď sa naháňajú a hrajú...

6.4.2014 21:23
bronda

XXX.XXX.98.84

qixi napsal(a):
áno je to šantiť,behať,hrať sa, vyskakovať, proste ako malé deti , keď sa naháňajú a hrajú...

Díky! Zase jsem o něco chytřejší.

7.4.2014 09:04
usaci

XXX.XXX.38.186

qixi napsal(a):

Máte to moc hezké - já také chovám králíky venku i ve sněhu a nezdá se, že by jim to vadilo.smajlík

7.4.2014 09:11
leprechaunek

XXX.XXX.232.227

hezké téma smajlík chov čehosi zakrslého chlupatého takhle venku ve výběhu vidím prvně a super, docela věřím, že když jsou na to bobci zvyklí, může to pro ně být ráj :)
Můžu se zeptat, jak moc jsou nebo nejsou ochočení? smajlík

7.4.2014 09:49
usaci

XXX.XXX.38.186

leprechaunek napsal(a):
hezké téma smajlík chov čehosi zakrslého chlupatého takhle venku ve výběhu vidím prvně a super, docela věřím, že když jsou na to bobci zvyklí, může to pro ně být ráj :)
Můžu se zeptat, jak moc jsou nebo nejsou ochočení? smajlík

Dokud jsem s nimi neskákala králičí hop, tak mě sice vítali, tlačili se ke mě, ruky se nebáli, ale prali se se mnou, když jsem je chtěla přenášet. Co se jimi zabývám - nosím je na dráhu, skáčeme přes překážky, chválím je hlazením po čumáčku, tak mi někdy v náručí i "vrkají". S některými jsem se začala zabývat až jako s dospělými a jsou teď velmi krotcí a přátelští.

7.4.2014 09:55
leprechaunek

XXX.XXX.232.227

Já se právě ptám proto, že jsem si přinesla domů jednoho zakrslíka odchovaného klasicky v králíkárně - paní chovatelka chová všechno možné včetně velkých plemen, tak prostě nedělá rozdíly smajlík No a byla jsem strašně překvapená, jak je bobek - ne mazlivý, ale komunikativní... má daleko větší škálu reakcí i výrazových prostředků, než měla moje předešlá klasická pet samička...
Fakt jsem hleděla. smajlík
Takže mě docela zajímá, kam až jsou bobci při tomhle režimu schopní zajít při kontaktu s člověkem... smajlík U hopáků to beru trošku jako samozřejmost, že tam to provázání s majitelem bude větší :)
Ale zajímali by mě i klasičtí králíci, máte-li k tomu někdo co říct... smajlík

7.4.2014 19:16
adriane

XXX.XXX.77.234

Původ králíčka není určující. Důležité je množství času které s ním člověk stráví, případně způsob jakým s ním bylo zacházeno v minulosti.

7.4.2014 20:31
leprechaunek

XXX.XXX.232.227

adriane napsal(a):
Původ králíčka není určující. Důležité je množství času které s ním člověk stráví, případně způsob jakým s ním bylo zacházeno v minulosti.

Jééééj...
Však jistě. A právě proto se ptám, jak moc se bobci při tomhle způsobu chovu dají nebo nedají "ochočit". Přeloženo, jak moc se jim lidi věnují či nevěnují a jak na to následně reagují bobci při různých způsobech chovu.
Co člověk, to jiná míra pozornosti a stráveného času, předpokládám, takže by mě fakt zajímaly individuální zkušenosti, ne obecné poučky, co určuje povahu králíka. smajlík

8.4.2014 10:10
qixi

XXX.XXX.147.146

dobrý deň,ja chovám zakrslíka vo výbehu /vyššie foto/ Ale dá sa povedať,že je krotký,
Keď ho idem nakrmiť,tak pribehne ku mne a dá sa hladkať , je zvyknutý aj na pravidelné česanie.
Vela robí aj to,či je králik sám,alebo ich je tam viac.Keď ich je viac,tak si vystačia so spoločnosťou medzi sebou.Sú to spoločenské zvieratá,ale ak je sám,tak sa lahšie skrotí,
Ten náš sa teší na každého,ktorý k nemu príde,dokonca sa popri plote naháňa aj so psami

Přidejte reakci

Přidat smajlík