Tak staré králíkárny pomalu dosloužily a já se musel pustit do stavby nových.
Tentokrát jsem zvolil materiál na stěny z cetrisu. Uvidím jak se osvědčí...
Podlaha plast, konstrukce dřevo.
Fotky níže.
a celek na závěr.
Celkem 20 kotců - 12 a 8 - celková šíře 150 a 200cm, výška 200cm.
Děkuji,
na zakázku nedělám. S těmi 2 jsem se dělal skoro 4 týdny...
Těch 20 kotců vyšlo na 13900 komplet i s vybavením /jen cca 8 jeslí a 5 napáječek jsem použil z původní králíkárny/. Nepočítám betonovou podlahu pod králíkárny, která nahradila původní hlínu. Kdybych neměl slepice, tak to asi nechám na hlíně, ale ony všechno rozhrabou a vytvářejí neuvěřitelné jámy.
Také jsem dokončil výměnu staré králíkárny za novou, včetně betonové plochy a zastřešení. Devítikotcová (dole 4k - 1 x 1 m a nahoře 5k - 0,8 x 0,8 m). Postaveno jako stavebnice z OSB desek.
radekseznam
napsal(a):
Také jsem dokončil výměnu staré králíkárny za novou, včetně betonové plochy a zastřešení. Devítikotcová (dole 4k - 1 x 1 m a nahoře 5k - 0,8 x 0,8 m). Postaveno jako stavebnice z OSB desek.
Dobrý den,tím zastrešením jste vyhrál,protože když v lete jsou 30 a víc tak se z osb desek vypařuje lepidlo ktere králíci moc nemusí.
v zime som nezaháľal, vyrobil som nové väčšie klietky 2 x 4, viac kovové oko drevené, králiky umiestnil do vnútorného priestoru, zhora riadne odizoloval, komínom odvetrávam.V zime by to malo byť OK, v lete dúfam, že to bude rovnako dobré. Predminulú zimu ma nebavilo stále sa hrať s ľadom v napájačkách. Vietor, mráz, sneh... . Odchovy od novembra bez problémov. Peter
viz. poslední příspěvek https://www.ifauna.cz/kralici/forum/r/detail/879903/odstav
s tím že králikárnu mám druhou (větší) samice a samce zvlášť. Mám tři vrhy v jednom týdnu, tak snad to nebude problém. Kdyby někteří spolu nekamarádili tak je rozhážu, místa je dost.
Na moje holubiarske stránky sm umiestnil aj pár snímkov mojich králikov, trocha som sa rozbehol s ich chovam. Je to ale dosť náročné
Peter
http://www.pekolpouter.estranky.sk/
andremarek
napsal(a):
Tak staré králíkárny pomalu dosloužily a já se musel pustit do stavby nových.
Tentokrát jsem zvolil materiál na stěny z cetrisu. Uvidím jak se osvědčí...
Podlaha plast, konstrukce dřevo.
Fotky níže.
viem, že je to staršia diskusia, ale chcela by som vedieť čo presne máte ako podlahu ?