Dnes ked som cistila kralikarne tak som nasla v truse kralikov take tenke biele cerviky. Doteraz som sa s tym nestretla takze neviem co mam robit. Kraliky su cule a zeru dobre. Pomoze odcervenie? Pripadne ak ich chcem uz porazat tak odcervovat nemusim a tie cervy nema to vplyv na zdravotny stav kralika a jeho masa?
Jedná se pravděpodobně o roupa králičího. Údajně je má většina králíků. Já jsem se s tím setkala jen jednou. (A to králíkům trus kontroluji). Jelikož se jednalo o králíka na chov, veterinářka mi ho odčervila (2 injekce za cca 20 Kč). Na maso to vliv nemá. Takže pokud se králík jinak jeví OK, tak to nemusíte nutně řešit.
mustela.erminea
napsal(a):
Jelikož tazatelka popisuje tenké bílé červíky v trusu, jedná se opravdu o roupa, jak jsem psala výše. Larvy much jsou větší, silnější a hlavně nejsou v bobcích, nýbrž mezi nimi.
suhlasim naozaj to na larvy much nevyzera, ale ked som cistila kotce teraz tak uz toho bolo len sem tam tak neviem
Jak už tu bylo zmíněno výše, je to poměrně normální (nebo alespoň ne nijak akutní stav), obzvláště teď jak jsou ty vedra. Těmhle potvůrkám se nejlépe daří, pokud králíček chodí poctivě na jedno místo a tam si hnůj "hňácá". Mě se to stává u jednoho samce s nízkým roštem. Dojde tam k tomu že bobky spolu s tou močí vytvoří jakousi hutnou a poměrně stabilní směs. jediným řešením je 1) častěji čistit 2) zvednout rošt aby ten hnůj mohl padat volně, byl na vzduchu a tak docházelo k postupnému prosychání