adriane
napsal(a):
Dobrý den
Mám dotaz, jak naučit králíčka výstavní postoj? Jde mi hlavně o to, jakým gestem/pomůckou jej do tohoto postoje přivádí posuzovatel...Aby mu pak bylo jasné, kdy se má "předvést".
Děkuji
Posuzovatel si toho králíka většinou umí postavit, i když králík ten postoj zcela neovládá, zpravidla tak činí nadzvednutím u kořene uší.
Určitě by to šlo naučit klikrem (nezkoušela jsem), kdy označíte tu chvíli kliknutím a odměníte.
1) Považuju za neméně důležité, aby si králík nechal v klidu zkontrolovat pohlaví a drápky a i potom byl schopen postoj zaujmout (nechat se do něj posuzovatelem uvést)
2) základ je v manipulaci s králíkem - nechat se přenést, nepanikařit na stole, nepřiplácnout se ke stolu jak placka (ale tam bych řekla, že velkou roli hraje vrozený temperament).
3) Většinou to králík pozná, jakmile stojí na stole, že se postaví
4) já teda přizvedávám u kořene uší, nebo jsem si všimla, že někteří to dělají manipulací se zátylkem (neumím popsat lépe)
5) Dobře naučeným postojem můžete vylepšit nejvíce v pozici dva (tvar - prošlap a volnější kůži na prsou) a tři (celkový vzhled zvířete, postoj)
Ta doba, co by měl vydržet, jsou tak tři minuty max
kachna
napsal(a):
Posuzovatel si toho králíka většinou umí postavit, i když králík ten postoj zcela neovládá, zpravidla tak činí nadzvednutím u kořene uší.
Určitě by to šlo naučit klikrem (nezkoušela jsem), kdy označíte tu chvíli kliknutím a odměníte.
1) Považuju za neméně důležité, aby si králík nechal v klidu zkontrolovat pohlaví a drápky a i potom byl schopen postoj zaujmout (nechat se do něj posuzovatelem uvést)
2) základ je v manipulaci s králíkem - nechat se přenést, nepanikařit na stole, nepřiplácnout se ke stolu jak placka (ale tam bych řekla, že velkou roli hraje vrozený temperament).
3) Většinou to králík pozná, jakmile stojí na stole, že se postaví
4) já teda přizvedávám u kořene uší, nebo jsem si všimla, že někteří to dělají manipulací se zátylkem (neumím popsat lépe)
5) Dobře naučeným postojem můžete vylepšit nejvíce v pozici dva (tvar - prošlap a volnější kůži na prsou) a tři (celkový vzhled zvířete, postoj)
Ta doba, co by měl vydržet, jsou tak tři minuty max
Co takhle?
Zdeněk Laštovka
Terko,stačí být s králíkem co volnou chvilku v kontaktu aby byl zvyklej na braní do ruky.Stačí pár minut při krmení.U tvých ušáků a tebe to je směrodatné!Máš to tak postavené s tvými plemeny a pak už stačí jen nějaká podložka aby nebyl na kluzkém a nerozjížděly se mu nožky.Úplně postačí když ho budeš jen přizvedávat za konce uší trošku mu přejedeš hřbet aby se ti nezvedal.Zkus si to sama a uvidíš že na tom nic není.Někteří jsou manekíni a stojí několik minut bez hnutí a někteří jsou temperamentní a šponují se až vzpouzí.Ale to je na tom to hezké.Každý je typologicky a povahově jiný.Přeju ti hodně zdaru Bob
gol

XXX.XXX.145.249
3deněk
napsal(a):
Co takhle?
Zdeněk Laštovka
Jsem začátečník, ale myslím si, že by český strakáč neměl mít tak vysoký postoj. Ale opravdu nevím, díky za každé opravení