Prevoz zivych kralikov za hranice

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.1.2015 22:26
marselino125

XXX.XXX.77.1

ma niekto skusenosti z prevozom kralikov za hranice v ramci EU potrebuju byt zacipovane nejako zvlast oznacene ? potrebujem nejake doklady od veterinara alebo nejake ine nalezitosti budem rad ak mi niekto poradi za odpovede dakujem vopredsmajlík

3.1.2015 23:22
roselak

XXX.XXX.29.61

Ahoj, jaký stát ( konkrétně máš na mysli ) smajlík?

4.1.2015 00:24
bronda

XXX.XXX.98.84

Ve vláknu Siamáci se nick "Chovateleladna" dne 5.5.2014 zmiňoval, jak organizoval vývoz králíků přes Frankfurt do USA. Možná to pomůže, případně by stálo za to jej kontaktovat.

4.1.2015 21:08
danbela

XXX.XXX.42.162

marselino125 napsal(a):
ma niekto skusenosti z prevozom kralikov za hranice v ramci EU potrebuju byt zacipovane nejako zvlast oznacene ? potrebujem nejake doklady od veterinara alebo nejake ine nalezitosti budem rad ak mi niekto poradi za odpovede dakujem vopredsmajlík

Pokud je to v rámci EU, tak žádné doklady potřeba nejsou. Normálně se jezdí králíci vystavovat třeba do Německa, na Slovensko atd. Případně se dováží chovné kusy z výstav v zahraničí.

5.1.2015 08:55
marselino125

XXX.XXX.77.1

Cesko slovensko.

5.1.2015 09:37
rabbit

XXX.XXX.11.81

Http://www.ifauna.cz/kralici/nemodforum/r/detail/285399/cizina/
Tady jeden starší příspěvek ale myslím že se to doposud nijak nezměnilo. Nedovedu si představit že přijedu na výstavu do zahraničí, rozhodnu se koupit králíka a budu vyběhávat povolení k převozu domů. To samé při návševě u zahraničního chovatele.

5.1.2015 11:11
danbela

XXX.XXX.42.162

marselino125 napsal(a):
Cesko slovensko.

Jak jsem již psala, žádné doklady potřeba nejsou. V listopadu jsem zrovna přivezla králíky z výstavy na Slovensku ;).

5.1.2015 16:22
marselino125

XXX.XXX.77.1

Ano ale pokial chcem previest napr.200kralikov vsetko je to brojler takze nemaju papiere pokial idete na vystavu a mate 2-3 kusi ale mate papiere o povode kde je napisany myslim aj chovatel mne by policia mohla kludne povedat ze som ich ukradol a a ko sa mozem potom branit ze su moje urcene na predaj.

5.1.2015 18:15
rabbit

XXX.XXX.11.81

To jste ovšem nenapsal, že se jedná o takové množství na kšeft
Řekl bych že v takovém případě se jedná o zboží. Pak se k tomu asi budou vztahovat i dokumenty jako pvolení k obchodu? faktura? dodací list? povolení od veteriny, hygieny?atd. To je ale jen můj názor, obrátil bych se na příslušné úředníky s dotazem.

5.1.2015 21:00
marselino125

XXX.XXX.77.1

rabbit napsal(a):
To jste ovšem nenapsal, že se jedná o takové množství na kšeft
Řekl bych že v takovém případě se jedná o zboží. Pak se k tomu asi budou vztahovat i dokumenty jako pvolení k obchodu? faktura? dodací list? povolení od veteriny, hygieny?atd. To je ale jen můj názor, obrátil bych se na příslušné úředníky s dotazem.

No asi mate pravdu musim sa opytat odbornikov nato aj tak diky za vase nazori.

Přidejte reakci

Přidat smajlík