marselino125
napsal(a):
ma niekto skusenosti z prevozom kralikov za hranice v ramci EU potrebuju byt zacipovane nejako zvlast oznacene ? potrebujem nejake doklady od veterinara alebo nejake ine nalezitosti budem rad ak mi niekto poradi za odpovede dakujem vopred
Pokud je to v rámci EU, tak žádné doklady potřeba nejsou. Normálně se jezdí králíci vystavovat třeba do Německa, na Slovensko atd. Případně se dováží chovné kusy z výstav v zahraničí.
Http://www.ifauna.cz/kralici/nemodforum/r/detail/285399/cizina/
Tady jeden starší příspěvek ale myslím že se to doposud nijak nezměnilo. Nedovedu si představit že přijedu na výstavu do zahraničí, rozhodnu se koupit králíka a budu vyběhávat povolení k převozu domů. To samé při návševě u zahraničního chovatele.
Ano ale pokial chcem previest napr.200kralikov vsetko je to brojler takze nemaju papiere pokial idete na vystavu a mate 2-3 kusi ale mate papiere o povode kde je napisany myslim aj chovatel mne by policia mohla kludne povedat ze som ich ukradol a a ko sa mozem potom branit ze su moje urcene na predaj.
To jste ovšem nenapsal, že se jedná o takové množství na kšeft
Řekl bych že v takovém případě se jedná o zboží. Pak se k tomu asi budou vztahovat i dokumenty jako pvolení k obchodu? faktura? dodací list? povolení od veteriny, hygieny?atd. To je ale jen můj názor, obrátil bych se na příslušné úředníky s dotazem.
rabbit
napsal(a):
To jste ovšem nenapsal, že se jedná o takové množství na kšeft
Řekl bych že v takovém případě se jedná o zboží. Pak se k tomu asi budou vztahovat i dokumenty jako pvolení k obchodu? faktura? dodací list? povolení od veteriny, hygieny?atd. To je ale jen můj názor, obrátil bych se na příslušné úředníky s dotazem.
No asi mate pravdu musim sa opytat odbornikov nato aj tak diky za vase nazori.