Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

17.6.2005 21:25
Neregistrovaný uživatel

Potřebovala bych poradit, jak mám postupovat.
Můj soused chová papoušky a chytil moji kočku do sklopce. Viděla jsem ji tam, potom zmizel sklopec i s kočkou. On tvrdí, že kočky nechytá, jak mám postupovat? Je jeho postup trestný?

Děkuji.

Milada

Neregistrovaný uživatel

17.6.2005 21:42
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Můj soused chová papoušky a chytil moji kočku do sklopce. Viděla jsem ji tam, potom zmizel sklopec i s kočkou. On tvrdí, že kočky nechytá, jak mám postupovat? Je jeho postup trestný?

Děkuji.

Milada

Tento dotaz si dej raději do diskuse o kočkách, my vašeho souseda chápeme, kočky nejsou naši kamarádi.

Neregistrovaný uživatel

17.6.2005 21:58
Neregistrovaný uživatel

Děkuji.

Milada

Kde je ten borec, pozvu si ho k sobě.
Teď vážně, máš si ty svoje smradlavy kočky chovat doma nebo na svym pozemku, ty děfky akorát vyžírají hnízda a vraždí divoká mláďata ptáků a serou kde můžou. Otravují a ničí slušným chovatelů a milovníkům ptáků jejich radost. Přál bych ti někdy pohled na zmrzačené ptáky přez pletivo s utrženýma nohama kteří ještě několik dní žijí v příšerných bolestech.
Být tvým sousedem tak ti tu kočku poprvé vrátím s tím že poduhé už ju nikdy neuvidíš.

Neregistrovaný uživatel

18.6.2005 08:36
Neregistrovaný uživatel

Děkuji.

Milada

Kočku si máte držet doma, nebo ji postavit prostornou ubikaci, pokud to s chovem myslíte vážně. Realita je ovšem taková, že většina lidí si kočku pořídí jenom "k baráku" a občas jí dají do misky mlíko a nějaký zbytky. Však ona si nachytá myši! O nějaké veterinární péči, očkování, odčervení atd. nemůže být ani řeči. Výsledek ? Po okolí se pohybuje X koček, který serou kde můžou a člověk má strach pustit děcka na pískoviště. 0 tom, kolik zahubí ptactva raděj pomlčím.
Co se týče trestního jednání, spíš bych řešil vás na základě vyhlášky obecního/městského úřadu o volném pobíhání psů a koček.
Jako majitelka jste odpovědná za škodu, kterou vaše zvíře způsobí a věřte, že každý chovatel si bude chránit svůj majetek. Třeba tím, že poškozovatele prostě zlikviduje. Kdybych já jako sokolník pouštěl sousedům na slepice jestřába, taky by mi ho sejmuli a nemohl bych říct ani popel.Proto ho mám ve voliéře a vy si svou kočku taky hlídejte. Pro příště. Jinak se opravdu nemůžete divit že se jí "něco přihodí". To je má rada jak máte postupovat.
Jirka

Neregistrovaný uživatel

18.6.2005 11:39
Neregistrovaný uživatel

Děkuji.

Milada

Záleží na přesné interpretaci zákona v praxi,to znamená,že si každý bude vykládat právo "právě pro sebe".Chovám papoušky řadu let a současně mám v jejich bezprostřední blízkosti několik koček-bez problémů!A takových chovatelů znám celou řadu.
To co tady popisujete se stává často,ale bohužel se téměř nikdy nepodaří problém vyřešit rozumným způsobem,tak aby to vyhovovalo oběma stranám......
J.Fudor

Neregistrovaný uživatel

18.6.2005 13:45
Neregistrovaný uživatel

Děkuji.

Milada

Nechápu, jak jste mohla vidět chycenou kočku ve sklopci. Tam vidět není. Pokusila bych se dohodnout se sousedem, jestli by vám kočku nevydal, pokud jí má ještě ve sklopci. A pokusila bych se mu navrhnout nějaké přijatelné řešení, jak situaci řešit. Jeden náš soused který má přes léto kanáry ve voliéře, situaci s kočkami řešil přidáním druhé vrstvy pletiva kolem voliéry. Kočka už na kanáry nedosáhla. Navrhněte mu tuto možnost s tím, že mu finančně náklady uhradíte.
Je ovšem taky možné, že souseda může rozčilovat, že mu kočka kálí např. do záhonů a s exoty to nemá nic společného.
Hodně štěstí

Neregistrovaný uživatel

18.6.2005 15:12
Neregistrovaný uživatel

Nechápu, jak jste mohla vidět chycenou kočku ve sklopci. Tam vidět není. Pokusila bych se dohodnout se sousedem, jestli by vám kočku nevydal, pokud jí má ještě ve sklopci. A pokusila bych se mu navrhnout nějaké přijatelné řešení, jak situaci řešit. Jeden náš soused který má přes léto kanáry ve voliéře, situaci s kočkami řešil přidáním druhé vrstvy pletiva kolem voliéry. Kočka už na kanáry nedosáhla. Navrhněte mu tuto možnost s tím, že mu finančně náklady uhradíte.
Je ovšem taky možné, že souseda může rozčilovat, že mu kočka kálí např. do záhonů a s exoty to nemá nic společného.
Hodně štěstí

Dovjité pletivo je dobré tak akorát na to aby kočka ptáku neutrhla nohu ale když je v noci vyplaší tak mají stejně rozbité hlavy, vytrhané peří, zlámné vazy, opuštěná hnízda tudíš pokud chovatel koček má svoje miláčky na volno musí počítat s tím je už je třeba nikdy neuvidí.

Neregistrovaný uživatel

18.6.2005 19:07
Neregistrovaný uživatel

Dovjité pletivo je dobré tak akorát na to aby kočka ptáku neutrhla nohu ale když je v noci vyplaší tak mají stejně rozbité hlavy, vytrhané peří, zlámné vazy, opuštěná hnízda tudíš pokud chovatel koček má svoje miláčky na volno musí počítat s tím je už je třeba nikdy neuvidí.

To je ale "inteligentní" odpověď....To,že neumíš zabránit podobným zraněním,budeš likvidovat všechno živé,co může být potencionální nepřítel tvých chovanců?Co takhle světlo,které umožní ptákům vidět a dravce ze vzduchu odradí od útoku,el.ohradníky na kočky,kuny a podobnou zvěř? Maximálně dvakrát si nechá dát dobrovolně ranku od elektriky.A další možnosti,jak zabránit podobným útokům,ale vlastně proč myslet,vždyť to bolí a mnozí z nás to ani neumějí....
J.Fudor

Neregistrovaný uživatel

18.6.2005 20:08
Neregistrovaný uživatel

To je ale "inteligentní" odpověď....To,že neumíš zabránit podobným zraněním,budeš likvidovat všechno živé,co může být potencionální nepřítel tvých chovanců?Co takhle světlo,které umožní ptákům vidět a dravce ze vzduchu odradí od útoku,el.ohradníky na kočky,kuny a podobnou zvěř? Maximálně dvakrát si nechá dát dobrovolně ranku od elektriky.A další možnosti,jak zabránit podobným útokům,ale vlastně proč myslet,vždyť to bolí a mnozí z nás to ani neumějí....
J.Fudor

To se ti to kecá když máš normální soudedy. Na svým pozemku nebu dělat překážkouvou dráhu já ju radši zabiju.

Neregistrovaný uživatel

18.6.2005 20:08
Neregistrovaný uživatel

J.Fudor

Pane Fudor, prosím vás bez emocí. Každý se svým svěřencům snažíme poskytnout to nejlepší a také je patřičně ochránit před nebezpečím. Já mám voliéry s dvojitým pletivem, s bezpečnostním světlem, které svítí celou noc atd. a přesto ke ztrátám dochází. Jak tu psal kolega přede mnou, ptaci se buď pomlátí, opustí snušku nebo ze stresu přestanou krmit mladé. Myslíte si, že každý je ochoten si ještě zadrátovat dvorek elektrikou a riskovat úraz např. děcek jen proto, že mu cizí zvíře leze na vlastní pozemek a páchá tam škodu ? Myslím, že i chovatelé koček by si měli své mazlíčky zabezpečit před "úrazem" a ne tady potom naříkat!!!
Jirka

Neregistrovaný uživatel

18.6.2005 20:10
Neregistrovaný uživatel

Pane Fudor, prosím vás bez emocí. Každý se svým svěřencům snažíme poskytnout to nejlepší a také je patřičně ochránit před nebezpečím. Já mám voliéry s dvojitým pletivem, s bezpečnostním světlem, které svítí celou noc atd. a přesto ke ztrátám dochází. Jak tu psal kolega přede mnou, ptaci se buď pomlátí, opustí snušku nebo ze stresu přestanou krmit mladé. Myslíte si, že každý je ochoten si ještě zadrátovat dvorek elektrikou a riskovat úraz např. děcek jen proto, že mu cizí zvíře leze na vlastní pozemek a páchá tam škodu ? Myslím, že i chovatelé koček by si měli své mazlíčky zabezpečit před "úrazem" a ne tady potom naříkat!!!
Jirka

Dík, tak nějak jsem to myslel...

Neregistrovaný uživatel

18.6.2005 22:08
Neregistrovaný uživatel

Jirka

Mam podobny problem pri chove chamaeleonov. Chovam ich v sietkach a volierach u seba na zahrade na stromoch. Do zahrady mi do detskeho pieskoviska chodia spinit macky z celej ulice. Popri tom mi aj utocia na MOJE chamaeleony na MOJOM pozemku. Podla veterinarneho zakona nemozem danym mackam nijako ublizovat, plasit ich ani ich strielat, lebo by sa jednalo o tyranie zvierat. Ale aj chovatel maciek ma povinnost ockovani ako pri psoch, je povinny zabranit uniku svojho zvierata a jeho nekontrolovatelnemu rozmnozovaniu. Kedze si tieto povinnosti chovatelia maciek neplnia, ja som nuteny si chranit svoj majetok a zdravie svojich deti, nakolko macky su prenasacmi mnohych chorob. Takze som zvolil "kompromis" a macky na mojom pozemku jednoznacne strielam. Nech sa k zastrelenej macke prihlasi jej majitel, nech ma zazaluje v zmysle veterinarneho zakona a potom sa bude musiet on branit zalobe o nahradu sposobenej skody a ohrozenia zdravia o zivota mojich deti. Zatial si to vsetci rozmysleli.

Neregistrovaný uživatel

18.6.2005 23:24
Neregistrovaný uživatel

Mam podobny problem pri chove chamaeleonov. Chovam ich v sietkach a volierach u seba na zahrade na stromoch. Do zahrady mi do detskeho pieskoviska chodia spinit macky z celej ulice. Popri tom mi aj utocia na MOJE chamaeleony na MOJOM pozemku. Podla veterinarneho zakona nemozem danym mackam nijako ublizovat, plasit ich ani ich strielat, lebo by sa jednalo o tyranie zvierat. Ale aj chovatel maciek ma povinnost ockovani ako pri psoch, je povinny zabranit uniku svojho zvierata a jeho nekontrolovatelnemu rozmnozovaniu. Kedze si tieto povinnosti chovatelia maciek neplnia, ja som nuteny si chranit svoj majetok a zdravie svojich deti, nakolko macky su prenasacmi mnohych chorob. Takze som zvolil "kompromis" a macky na mojom pozemku jednoznacne strielam. Nech sa k zastrelenej macke prihlasi jej majitel, nech ma zazaluje v zmysle veterinarneho zakona a potom sa bude musiet on branit zalobe o nahradu sposobenej skody a ohrozenia zdravia o zivota mojich deti. Zatial si to vsetci rozmysleli.

Tak to tě někdy pozvu ke mně...

Neregistrovaný uživatel

19.6.2005 05:49
Neregistrovaný uživatel

Tak to tě někdy pozvu ke mně...

Když někomu uletí papoušek, tak ten co ho chytne ho taky nezabije. Ale buťo se ho pokusí vrátit a nebo si ho nechá. Vím ty kočky nám ohrožují papoušky, ale musíte to brát i trochu jinak. Papoušky napadají i jiná zvířata. I v přírodě napadají ptáky zvířata. je to prostě, tak. Ale příjde mi dosti blbý, že když kvám zavítá kočka třeba přítulná, nebo jen prochází, tak ji nebudu hned zabijet. Jsou lidi co chovají kočky, jsou lidi co chovají psi, papoušky a jiná zvířata. Všechno se netočí jen kolem papoušků.

Můžu uvést příklad. Známej papoušky nechová, ale jeho soused ano. Známí říká, že těch papoušků tam má tolik, že ho kolikrát ten křik ruší a už hodněkrát kněmu na balkón přiletěl kakadu, nebo jiní papoušci. Myslíte, že si papoušky nechal? Nebo je zabijí? Ne prostě pár lidí by řekl je to blázen mě kdyby přiletěl kakadu, tak si ho nechám, ale on to nemá zapotřebí. Má doma andulku, která ho občas škádlí, ale papoušky mu vždycky vrací. Tak to musíte brát i stěma kočkama.

Rozdíl potom je, když se kočka u Vás oběvuje dost často. Není přece problém si udělat 10 minut času zastavit se za sousedem a nějak se domluvit. Pokud to nejde, tak mu kočku hytnu. Pokud se o ni nepřihlásí, tak ji někomu daruji, nebo něco podobného.

Přeci jsme lidi a nesmíme myslet jen na ptactvo jsou i jiná zvířata.

Můj známej chová papoušky řadu let, ale vlastní i kočky a je to bez problémů. Teď si pořídili kotě a to si často hraje a poslední dobou, už okukuje voliéry. Ale přeci kvůli tomu ji nezabije, nebo něco jiného. Ona se jen seznamuje.

Toto je můj názor na to. A třeba semnou nesouhlasíte, ale to je každýho věc. Já jen napsal svůj názor.

Neregistrovaný uživatel

19.6.2005 08:37
Neregistrovaný uživatel

Když někomu uletí papoušek, tak ten co ho chytne ho taky nezabije. Ale buťo se ho pokusí vrátit a nebo si ho nechá. Vím ty kočky nám ohrožují papoušky, ale musíte to brát i trochu jinak. Papoušky napadají i jiná zvířata. I v přírodě napadají ptáky zvířata. je to prostě, tak. Ale příjde mi dosti blbý, že když kvám zavítá kočka třeba přítulná, nebo jen prochází, tak ji nebudu hned zabijet. Jsou lidi co chovají kočky, jsou lidi co chovají psi, papoušky a jiná zvířata. Všechno se netočí jen kolem papoušků.

Můžu uvést příklad. Známej papoušky nechová, ale jeho soused ano. Známí říká, že těch papoušků tam má tolik, že ho kolikrát ten křik ruší a už hodněkrát kněmu na balkón přiletěl kakadu, nebo jiní papoušci. Myslíte, že si papoušky nechal? Nebo je zabijí? Ne prostě pár lidí by řekl je to blázen mě kdyby přiletěl kakadu, tak si ho nechám, ale on to nemá zapotřebí. Má doma andulku, která ho občas škádlí, ale papoušky mu vždycky vrací. Tak to musíte brát i stěma kočkama.

Rozdíl potom je, když se kočka u Vás oběvuje dost často. Není přece problém si udělat 10 minut času zastavit se za sousedem a nějak se domluvit. Pokud to nejde, tak mu kočku hytnu. Pokud se o ni nepřihlásí, tak ji někomu daruji, nebo něco podobného.

Můj známej chová papoušky řadu let, ale vlastní i kočky a je to bez problémů. Teď si pořídili kotě a to si často hraje a poslední dobou, už okukuje voliéry. Ale přeci kvůli tomu ji nezabije, nebo něco jiného. Ona se jen seznamuje.

Toto je můj názor na to. A třeba semnou nesouhlasíte, ale to je každýho věc. Já jen napsal svůj názor.

Kazda macka ma svojho majitela dovtedy, kym za nu netreba uhradit skodu, ktoru sposobila. Danym okamzikom sa stava bezprizornou. Keby sa jednalo o nejake "chovne" macky, ale vacsinou ide o bezne macky, ktorych sa po sidlisku tulaju desiatky, mozno aj stovky. Suseda mala oslavu a upiekla kacku. Dala ju na chvilu na okno, aby vychladla. Za par minut ju isla zobrat a uz sa na nej hostili macky. Nenastvalo by vas to?

Neregistrovaný uživatel

19.6.2005 09:45
Neregistrovaný uživatel

Dobrý den,kočka,jakožto šelma kočkovitá je predátor a ti,kteří ji pouští na volno na lov se dopouštějí podobného přestupku jako ti co pořádají kohoutí,nebo psí zápasy,prostě vypouštějí jedno zvíře proti druhému a nesmyslné vyprávění otom ,že se u nás cizí kočka jenom prochází hraničí se zdravím rozumem.Asi by Vám bylo nepříjemné,kdybych přelezl plot vašeho pozemku a jen tak se tam procházel a na Vaši otázku bych odpověděl,že se seznamuji.

Neregistrovaný uživatel

19.6.2005 11:14
Neregistrovaný uživatel

Dobrý den,kočka,jakožto šelma kočkovitá je predátor a ti,kteří ji pouští na volno na lov se dopouštějí podobného přestupku jako ti co pořádají kohoutí,nebo psí zápasy,prostě vypouštějí jedno zvíře proti druhému a nesmyslné vyprávění otom ,že se u nás cizí kočka jenom prochází hraničí se zdravím rozumem.Asi by Vám bylo nepříjemné,kdybych přelezl plot vašeho pozemku a jen tak se tam procházel a na Vaši otázku bych odpověděl,že se seznamuji.

Zajímavé názory a nechci se k nim vyjadřovat...
Jsou i jiná řešení. Mám přes 20 velkých papoušků a několik koček. Větší část má k sobě volný přístup a není vzácností, že například kočka spí v jedné voliéře s kakady a když už tam je tak se i stane že chytí myšku...
Pokud je někdy necháme všechny volně tak dokáží vyhnat kočku i od jejich granulí...
Není ani problém sedět na židli s ochočeným amazoňanem a kočkou, tedy něky je to problém pro kočku když ji začne okusovat....
Ale běda když jsou kočky venku tak dokáží i chytit kosa pochopitelně ne k mé radosti.
A protože je to jejich teritorium běda když se přiblíží sousedova kočka nebo kocour a že jich má také několik...
Takže kočky - papoušci - žádný problém...
Zatím vždy kočky ustoupili před papoušky a i třeba před malým aratingou...

Neregistrovaný uživatel

19.6.2005 14:59
Neregistrovaný uživatel

Jsou i jiná řešení. Mám přes 20 velkých papoušků a několik koček. Větší část má k sobě volný přístup a není vzácností, že například kočka spí v jedné voliéře s kakady a když už tam je tak se i stane že chytí myšku...
Pokud je někdy necháme všechny volně tak dokáží vyhnat kočku i od jejich granulí...
Není ani problém sedět na židli s ochočeným amazoňanem a kočkou, tedy něky je to problém pro kočku když ji začne okusovat....
Ale běda když jsou kočky venku tak dokáží i chytit kosa pochopitelně ne k mé radosti.
A protože je to jejich teritorium běda když se přiblíží sousedova kočka nebo kocour a že jich má také několik...

Dobrý den,nechápu proč odbíháte od tématu vysvětlováním Vašeho soužití koček s papoušky.Cizí návštěvník chovatelských zařízení se chová přece naprosto jinak.

Neregistrovaný uživatel

19.6.2005 20:36
Neregistrovaný uživatel

Dobrý den,nechápu proč odbíháte od tématu vysvětlováním Vašeho soužití koček s papoušky.Cizí návštěvník chovatelských zařízení se chová přece naprosto jinak.

Přesně tak, to nemá s našim problémem nic společného!

Neregistrovaný uživatel

19.6.2005 22:12
Neregistrovaný uživatel

Přesně tak, to nemá s našim problémem nic společného!

Cizí návštěvník je vyhnán domorodými kočkami a tím řeší problém...

Neregistrovaný uživatel

19.6.2005 22:54
Neregistrovaný uživatel

U mna na dvore tento rok roztrhala macka mladu hrdlicku. Zostala po nej len kopa peria. Neustupila, svina jedna...

Neregistrovaný uživatel

19.6.2005 23:02
Neregistrovaný uživatel

Cizí návštěvník je vyhnán domorodými kočkami a tím řeší problém...

Dobrý den,je vidět,že nechcete slevit ve Vaší teorii,ale toto je vyrážení klínu klínem.A co když bude mít alergii na kočky a nemůže mít svoje,jak Vás sleduji doporučíte mu aby si pořídil atombordel aby alergii zabránil.Už jednou jsem Vám napsal,že odbočujete od tématu a převracíte jádro problému někam co se hodí právě pouze Vám.Tento problém se týká převážné většiny chovatelů kteří mají ptáky ve venkovních voliérách a mají nesoudné sousedy s kočkami lovci všeho živého co zvládnou,neboť z cizího krev neteče.

Neregistrovaný uživatel

20.6.2005 06:46
Neregistrovaný uživatel

Děkuji.

Milada

Přeji dobrý den,
jsem běžný člověk, mám malé děti, pískoviště, krátce střižený trávník, záhony s růžemi, azalky a voliéry s papoušky. Sousedé mají kočky. Hezké a příjemně vonící kočíčí LEJNA nacházel jsem v pískovišti, v čerstvě uhrabaných záhoncích, na trávníku a u voliér ( čičinky si prohlíží ptáčky ). Ti dva papušci si nožky pravděpodobně utrhli dobrovolně, asi nudou.Plašení koček a konzultace se sousedy vedla pouze k tomu, že jsem občas našel i kočičí zvratky (bolesti bříška). Proto jsem pořídil vzduchovku a veškerým kočičím návštěvám jsem posílal navštívenky - nejlépe na zadní stehno. Dnes po 3 letech Vám můžu říci, že se spokojeně dívám z okna na roztomilé čičinky, volně procházející se, ale velkým obloukem vyhíbající se mému pozemku ( asi 5 koček). S politování musím říci, že mě mrzí, že 3 čičí ( hlavně jedna zrzavá), nebyly schopny pochopit oč mi jde. Proto jsem se rozhodl zajistit jim dovolenou - nyní se prochází obklopeni urostlými kocourky někde po věčných lovištích.
Ze zkušenosti můžu poradit, že mladé kotě chápe daleko lépe, proto je třeba ve výcviku začít okamžitě.
Zdarví ???

Neregistrovaný uživatel

20.6.2005 06:55
Neregistrovaný uživatel

U mna na dvore tento rok roztrhala macka mladu hrdlicku. Zostala po nej len kopa peria. Neustupila, svina jedna...

Popsali jsme toho mnoho, co příspěvek, to názor. V zásadě se však dělíme na dva tábory:

1. pomatení, mimo mísu, vzdálení realitě života,
bezbřehé "matlání", líbivé žvásty, žádná odpovědnost za to co
dělám, co chovám

2. pragmatici hájící svoje právo a trvající na odpovědnosti
každého chovatele / jakékoliv tvora /, pokud druhá strana
nerespektuje svoje povinnosti a narušuje práva jiných berou
nekompromisně "spravedlnost" do svých rukou.

Ať se tomu komu líbí nebo ne, fandím těm, kteří "mají tah na branku", tj. skupině č. 2.
Pokud by to takhle fungovalo v celé naší společnosti, řada problémů, které nám otravují život /myslím slušným lidem/, by byla vyřešena.
Museli bychom však definovat to, co je normální a slušné. A v tom by zřejmě nastal problém.
Já tvrdím, že normální je nekouřit: Přeberte si to každý po svém.
Kočkám vzkazuji: Mojí zahradě se raději obloukem vyhněte, je to vaše jediná šance.

Mlan

Neregistrovaný uživatel

20.6.2005 08:49
Neregistrovaný uživatel

Přeji dobrý den,
jsem běžný člověk, mám malé děti, pískoviště, krátce střižený trávník, záhony s růžemi, azalky a voliéry s papoušky. Sousedé mají kočky. Hezké a příjemně vonící kočíčí LEJNA nacházel jsem v pískovišti, v čerstvě uhrabaných záhoncích, na trávníku a u voliér ( čičinky si prohlíží ptáčky ). Ti dva papušci si nožky pravděpodobně utrhli dobrovolně, asi nudou.Plašení koček a konzultace se sousedy vedla pouze k tomu, že jsem občas našel i kočičí zvratky (bolesti bříška). Proto jsem pořídil vzduchovku a veškerým kočičím návštěvám jsem posílal navštívenky - nejlépe na zadní stehno. Dnes po 3 letech Vám můžu říci, že se spokojeně dívám z okna na roztomilé čičinky, volně procházející se, ale velkým obloukem vyhíbající se mému pozemku ( asi 5 koček). S politování musím říci, že mě mrzí, že 3 čičí ( hlavně jedna zrzavá), nebyly schopny pochopit oč mi jde. Proto jsem se rozhodl zajistit jim dovolenou - nyní se prochází obklopeni urostlými kocourky někde po věčných lovištích.
Ze zkušenosti můžu poradit, že mladé kotě chápe daleko lépe, proto je třeba ve výcviku začít okamžitě.
Zdarví ???

Já být vašim sousedem, a neustále poslouchat křik ptáků taky bych to řešil vzduchovkou. Na vašem místě bych si pořídil malého vořecha do boudy. Ale to by se asi nehodilo k načančaným záhonkům a zastřiženému trávničku. S takových fajnovek jako jste vy se mi dělá zle. Aby bylo všechno eňo ňuňo.
klakier

Neregistrovaný uživatel

20.6.2005 08:58
Neregistrovaný uživatel

Prosím Vás , a co by jste dělal v případě , že chovám ptáky a nechci chovat kočku-y? Jak už bylo několikrát napsáno, ať si majitelé koček svoje miláčky chovají doma . Kolega měl pávy , kteří chodili sousedům plenit zahradu a také udělal opatření, aby se to neopakovalo. A už vidím jak chovatel kočky platí , třeba 20 000kč za zabité ptáky. Když se někdo neumí chovat odpovědně tak ať trpí. Rada na závěr odpovědně zabíjejte kočky na svém pozemku, nemají tam co dělat.

Neregistrovaný uživatel

20.6.2005 09:00
Neregistrovaný uživatel

Já být vašim sousedem, a neustále poslouchat křik ptáků taky bych to řešil vzduchovkou. Na vašem místě bych si pořídil malého vořecha do boudy. Ale to by se asi nehodilo k načančaným záhonkům a zastřiženému trávničku. S takových fajnovek jako jste vy se mi dělá zle. Aby bylo všechno eňo ňuňo.
klakier

Dobrý den ,asi trpíte nějakými komplexsy,proto by bylo lepší,kdyby jste se zúčastnil diskuse mezi sobě rovnými někde jinde.Zde řešíme názor na poškozování cizí věci zvířetem!

Neregistrovaný uživatel

20.6.2005 09:03
Neregistrovaný uživatel

klakier

Vážený pane,
na vysvětlenou: znáte hlasové projevy neofém? To je hukot, že!?

Chutnaly by Vám jahody a salát sbírané mezi kočičími lejny a zvratky?
Pokud ano, jste opravdu labužník a je zbytečné Vám něco vysvětlovat.

Neregistrovaný uživatel

20.6.2005 09:23
Neregistrovaný uživatel

klakier

Vysvetlite mi, preco by som si mal ja kupovat psa, aby mi nechodili CUDZIE macky na zahradu. Ja nemam cas ani chut a ani vedomosti na to, aby som kvalitne vychovaval psa.To je presne ako s fajciarmi. Zakon ich vraj diskriminuje,lebo on nemoze fajcit takňm, kde sa mu zachce. Ale preco by mal nefajciar dychat ten smrad? To by ste riesili tiez sposobom, ze nefajciar ma chodit s kolikom na nose, ale ma zacat fajcit, aby si zvykol?

Neregistrovaný uživatel

20.6.2005 10:15
Neregistrovaný uživatel

klakier

Jsem zvědav kolik mi budou sousedi dávat na žrádlo pro psa a jestli mi po něm budou chodit sbírat h.... . Netoužím při chůzi po zahradě kličkovat mezi h.... . A jestli se ti dělá špatně z normálních věcí tak běž někam do ústavu uchyle.

Neregistrovaný uživatel

20.6.2005 10:50
Neregistrovaný uživatel

Popsali jsme toho mnoho, co příspěvek, to názor. V zásadě se však dělíme na dva tábory:

1. pomatení, mimo mísu, vzdálení realitě života,
bezbřehé "matlání", líbivé žvásty, žádná odpovědnost za to co
dělám, co chovám

2. pragmatici hájící svoje právo a trvající na odpovědnosti
každého chovatele / jakékoliv tvora /, pokud druhá strana
nerespektuje svoje povinnosti a narušuje práva jiných berou
nekompromisně "spravedlnost" do svých rukou.

Ať se tomu komu líbí nebo ne, fandím těm, kteří "mají tah na branku", tj. skupině č. 2.
Pokud by to takhle fungovalo v celé naší společnosti, řada problémů, které nám otravují život /myslím slušným lidem/, by byla vyřešena.
Museli bychom však definovat to, co je normální a slušné. A v tom by zřejmě nastal problém.
Já tvrdím, že normální je nekouřit: Přeberte si to každý po svém.
Kočkám vzkazuji: Mojí zahradě se raději obloukem vyhněte, je to vaše jediná šance.

Mlan

Pro ty, kteří nepochopili obhajovatele koček: pořiďte si svou kočku, kterou si vychováte tak, aby neubližovala Vašim ptákům - ona bude vyhánět cizí kočky. Nechápu, proč hned zbrojíte i proti kočkám, které se na Vaší zahradě jen objeví. Hele kočka, pic ju. Nejdříve se snad snažím domluvit a pak jednám. Pochybuji o tom, že 70-ti letá babička si uvědomí, že o 5 zahrad dále chová někdo ptáky. A vůbec, na chytání myší okolo vašich voliér Vám jsou cizí kočky dobrý, co? Den co den chodím kolem jedné zahrady, kde mají voliéry, smrdí to tam myšinou, cizí kočky tam tedy chodí lovit myši. ještě jsem neviděla, že by se snažila něco udělat ptákům. Sedí u voliér a číhá na myši. I když je fakt, že teď už tam tak nechodí - mají nového uštěkaného psa. A to je jen v kotci a dokáže ji zahnat. Pořád tady na kočky nadáváte místo toho, abyste se snažili proti nim něco normálního udělat- copak je pes takový problém? Zažene kočky a ještě upozorní na zloděje.

Neregistrovaný uživatel

20.6.2005 10:59
Neregistrovaný uživatel

klakier

Vážený mladý muži,
pořídím-li si psa, výsledek bude následující:
1. utratím peníze - nákup
2. utratím peníze - žrádlo
3. na zahradě budou větší LEJNA a případně zvratky
4. budu mít důlky a jamky - asi na kuličky
5. sousedé mě budou milivat, že mi můj hafánek honí čičinky
6. nechci být tyranem zvířat, proto ho budu chodit venčit a uklízet
výkaly,abych se nepřidal ke skupině pejskařů - parčíkářků
No a na závěr zjistím, že mám tk málo času, že se vy... na ptáky.
Dobrý, ne?
???

Neregistrovaný uživatel

20.6.2005 11:10
Neregistrovaný uživatel

Pro ty, kteří nepochopili obhajovatele koček: pořiďte si svou kočku, kterou si vychováte tak, aby neubližovala Vašim ptákům - ona bude vyhánět cizí kočky. Nechápu, proč hned zbrojíte i proti kočkám, které se na Vaší zahradě jen objeví. Hele kočka, pic ju. Nejdříve se snad snažím domluvit a pak jednám. Pochybuji o tom, že 70-ti letá babička si uvědomí, že o 5 zahrad dále chová někdo ptáky. A vůbec, na chytání myší okolo vašich voliér Vám jsou cizí kočky dobrý, co? Den co den chodím kolem jedné zahrady, kde mají voliéry, smrdí to tam myšinou, cizí kočky tam tedy chodí lovit myši. ještě jsem neviděla, že by se snažila něco udělat ptákům. Sedí u voliér a číhá na myši. I když je fakt, že teď už tam tak nechodí - mají nového uštěkaného psa. A to je jen v kotci a dokáže ji zahnat. Pořád tady na kočky nadáváte místo toho, abyste se snažili proti nim něco normálního udělat- copak je pes takový problém? Zažene kočky a ještě upozorní na zloděje.

Nechápu proč si mám pořád pořizovat kočku , kvůli někomu nezodpovědnému. Myš sem u svých voliér viděl 1 za 10let. Když si pořídím psa , a budu ho nechávat volně běhat, tak mi ho taky někdo zabije, třeba nějaký chovatel koček, který najde pár svých koček roztrhaných na svém pozemku. Co vy na to? Rber

Neregistrovaný uživatel

20.6.2005 14:47
Neregistrovaný uživatel

Přeji dobrý den,
Zdarví ???

Tento příspěvek je i pro mne přiléhající. Litování pobíhajících "kočiček" chovatele papoušků přejde právě v okamžiku, kdy najde svého vykrváceného papouška s ukousnutou nožkou, jako se mi stalo u čerstvě vylítnutého nemotorného zpěváka. Vyřešil jsem to dvojitým pletivem v okně, neboť zatím mám pouze sklepní voliéry bez výletů. Plánuji však stavbu ptačího domu s venkovními prolety, takže "školení" lovících koček vzduchovkou jsem již také zamýšlel, v případě jejich odmítavého stanoviska si zřejmě pořídím ještě malorážku. Víte ochrana soukromého majetku, jak je nyní všude hlásána, například v Americe znamená, že nikdo nevstoupí na pozemek jiného proti jeho souhlasu. Má-li někdo rád svou kočku, ať si jí chová na svém pozemku a zabezpečí, aby nechodila k sousedům.

Neregistrovaný uživatel

20.6.2005 15:46
Neregistrovaný uživatel

Vážený mladý muži,
pořídím-li si psa, výsledek bude následující:
1. utratím peníze - nákup
2. utratím peníze - žrádlo
3. na zahradě budou větší LEJNA a případně zvratky
4. budu mít důlky a jamky - asi na kuličky
5. sousedé mě budou milivat, že mi můj hafánek honí čičinky
6. nechci být tyranem zvířat, proto ho budu chodit venčit a uklízet
výkaly,abych se nepřidal ke skupině pejskařů - parčíkářků
No a na závěr zjistím, že mám tk málo času, že se vy... na ptáky.
Dobrý, ne?
???

Poškozování majetku, zelenina s kočičím lejny. Nenechte se všichni vysmát. Jsem taky chovatel ptáků, koček je všude jak máku. Jen my máme dva kocoury. No a co. To znamená že budete upřednostňovat utrpení jednoho zvířete nad druhým. Pěkně nelogický postup. Trpěl můj pták ať trpí kočka. Polovina z vás je v tomto případě banda snobů. Jestli chci chovat ptáky tak se přece nemůžu spolehnout na to že zlikvidováním sousedovic koček bude vše v bezpečí. Co divoké a zbloudilé kusy. Je třeba hledat dlouhodobé řešení, které bude odpovídat všem. Vadí vám kočičí lejno na zahradě? stěžujte si na souseda netýrejte zvířata. Jednají instinkty nemyslí logicky.
1. utratím peníze - nákup - samozřejmě když budete chtít super rasu s doklady, jinak zadara
2. utratím peníze - žrádlo - jo odepření jednoho jogurtu denně aby měl malý pes co žrát je majlant
3. na zahradě budou větší LEJNA a případně zvratky - jasně psi zvrací každou chvili, jinak kálí obvykle jen na jedno místo(a jde je to naučit)
4. budu mít důlky a jamky - asi na kuličky - jasně výmluva se vždy najde
5. sousedé mě budou milivat, že mi můj hafánek honí čičinky - to je radši budeme střílet vzduchovkou
6. nechci být tyranem zvířat, proto ho budu chodit venčit a uklízet - psal jste že máte zahradu ne
To musí mít hold někdo taky rád zvířata, jinudy cesta nevede.
klakier

Neregistrovaný uživatel

20.6.2005 16:17
Neregistrovaný uživatel

Poškozování majetku, zelenina s kočičím lejny. Nenechte se všichni vysmát. Jsem taky chovatel ptáků, koček je všude jak máku. Jen my máme dva kocoury. No a co. To znamená že budete upřednostňovat utrpení jednoho zvířete nad druhým. Pěkně nelogický postup. Trpěl můj pták ať trpí kočka. Polovina z vás je v tomto případě banda snobů. Jestli chci chovat ptáky tak se přece nemůžu spolehnout na to že zlikvidováním sousedovic koček bude vše v bezpečí. Co divoké a zbloudilé kusy. Je třeba hledat dlouhodobé řešení, které bude odpovídat všem. Vadí vám kočičí lejno na zahradě? stěžujte si na souseda netýrejte zvířata. Jednají instinkty nemyslí logicky.
1. utratím peníze - nákup - samozřejmě když budete chtít super rasu s doklady, jinak zadara
2. utratím peníze - žrádlo - jo odepření jednoho jogurtu denně aby měl malý pes co žrát je majlant
3. na zahradě budou větší LEJNA a případně zvratky - jasně psi zvrací každou chvili, jinak kálí obvykle jen na jedno místo(a jde je to naučit)
4. budu mít důlky a jamky - asi na kuličky - jasně výmluva se vždy najde
5. sousedé mě budou milivat, že mi můj hafánek honí čičinky - to je radši budeme střílet vzduchovkou
6. nechci být tyranem zvířat, proto ho budu chodit venčit a uklízet - psal jste že máte zahradu ne
To musí mít hold někdo taky rád zvířata, jinudy cesta nevede.
klakier

Dobrý den,je vidět že mnozí z vás nevědí ,že diskuse je o kočkách sousedů které ničí náš majetek.Výkaly a zvratky svého zvířete uklízím proto,že jsem se tak svobodně rozhodl,ale nevítaní hosté na mém pozemku jsou proti mé vůli.

Neregistrovaný uživatel

20.6.2005 16:36
Neregistrovaný uživatel

Děkuji.

Milada

Pánové, to je počteníčko. Tolik malosti v debatě nad jediným tématem! A to by si člověk myslel, že ptáky chovají lidé se vztahem k živým tvorům, tady se zatím ventilují převážně do sebe zahledění zabedněnci. Kočky nejsou přece jedinými škůdci našich chovů a daleko větší škodu nám napáchají volně žijící šelmičky, které se navíc snadno dostanou i do klecí. A postřílet všechny se Vám naštěstí asi nepodaří, takže nám úchylnejm, kteří nutíme ptáky nocovat nízko nad zemí (místo v korunách pralesa) asi nezbude nic jiného, než své chovy důkladně zabezpečít před všemi potenciálními "škůdci". Že to technicky lze, o tom snad není sporu. Navíc k tomu přidám toho hafana (v mém případě několik), který udrží v patřičném odstupu od klecí škodnou i dvounohou. Přesvědčovat toho pána s trávníčkem a azalkami, že normální pes, pravidelně venčenej, si svůj domov neznečišťuje a že by nebyl problém i toho nejhloupějšího naučit chodit pouze po těch bílým pískem vysypanejch cestičkách, asi nemá cenu.
Jen se zeptám, máte doma na dveřích zámek, nebo číháte za rohem s puškou na zloděje? Pokud respektujete, že je asi v přirozenosti našeho druhu loupit a činíte proti tomu příslušná opatření, proč nejste ochotni respektovat lovecké pudy jiných tvorů (a učinit proti nim příslušná opatření)?
Zdraví Mirek

Neregistrovaný uživatel

20.6.2005 16:51
Neregistrovaný uživatel

Pánové, to je počteníčko. Tolik malosti v debatě nad jediným tématem! A to by si člověk myslel, že ptáky chovají lidé se vztahem k živým tvorům, tady se zatím ventilují převážně do sebe zahledění zabedněnci. Kočky nejsou přece jedinými škůdci našich chovů a daleko větší škodu nám napáchají volně žijící šelmičky, které se navíc snadno dostanou i do klecí. A postřílet všechny se Vám naštěstí asi nepodaří, takže nám úchylnejm, kteří nutíme ptáky nocovat nízko nad zemí (místo v korunách pralesa) asi nezbude nic jiného, než své chovy důkladně zabezpečít před všemi potenciálními "škůdci". Že to technicky lze, o tom snad není sporu. Navíc k tomu přidám toho hafana (v mém případě několik), který udrží v patřičném odstupu od klecí škodnou i dvounohou. Přesvědčovat toho pána s trávníčkem a azalkami, že normální pes, pravidelně venčenej, si svůj domov neznečišťuje a že by nebyl problém i toho nejhloupějšího naučit chodit pouze po těch bílým pískem vysypanejch cestičkách, asi nemá cenu.
Jen se zeptám, máte doma na dveřích zámek, nebo číháte za rohem s puškou na zloděje? Pokud respektujete, že je asi v přirozenosti našeho druhu loupit a činíte proti tomu příslušná opatření, proč nejste ochotni respektovat lovecké pudy jiných tvorů (a učinit proti nim příslušná opatření)?
Zdraví Mirek

DALŠÍ KTERÝ NEPOCHOPIL O ČEM JE ŘEČ!

Neregistrovaný uživatel

20.6.2005 17:11
Neregistrovaný uživatel

DALŠÍ KTERÝ NEPOCHOPIL O ČEM JE ŘEČ!

exotičtější mi na zahradě opravdu přijde víc voliéra s papoušky než kočka, vinit kočku jako největší škodnou ptáků tak to by bylo opravdu nespravedlivé, každý kdo chová exotické ptáky ve venkovních voliérach by si je měl zabezpečit proti kočkám ale i kunám, potkanům, trusu z výšky padajícího atd. ,strace také nikdo nezabrání vyplenit hnízdo s ptáčky zpěváčky nebo s vejci....na venkově je asi nemyslitelné přeci postřílet všechny putující kočky, myši chytající ? a pak voliéra s amazoňany nebo ary sousedským vztahům asi také nepřidá....tolerance mezi lidmi chybí, a mám-li rád zvířata tak snad všechna....vždyť spousty škod mezi zabitými papouchy ve společném voliéře způsobí ptáci sami, samec napadne samici a zabije ji /kakaduové/ , samice přestane krmit, zašlape mladé....atd.

Neregistrovaný uživatel

20.6.2005 17:15
Neregistrovaný uživatel

exotičtější mi na zahradě opravdu přijde víc voliéra s papoušky než kočka, vinit kočku jako největší škodnou ptáků tak to by bylo opravdu nespravedlivé, každý kdo chová exotické ptáky ve venkovních voliérach by si je měl zabezpečit proti kočkám ale i kunám, potkanům, trusu z výšky padajícího atd. ,strace také nikdo nezabrání vyplenit hnízdo s ptáčky zpěváčky nebo s vejci....na venkově je asi nemyslitelné přeci postřílet všechny putující kočky, myši chytající ? a pak voliéra s amazoňany nebo ary sousedským vztahům asi také nepřidá....tolerance mezi lidmi chybí, a mám-li rád zvířata tak snad všechna....vždyť spousty škod mezi zabitými papouchy ve společném voliéře způsobí ptáci sami, samec napadne samici a zabije ji /kakaduové/ , samice přestane krmit, zašlape mladé....atd.

DALŠÍ KTERÝ NEPOCHOPIL O ČEM JE ŘEČ.

Neregistrovaný uživatel

20.6.2005 17:26
Neregistrovaný uživatel

DALŠÍ KTERÝ NEPOCHOPIL O ČEM JE ŘEČ.

nejde jen tak střílet po zvířatech, proto že se lidi nedokážou domluvit ! píšete, že vám vadí trus koček a co trus od volně létajících ptáků, nebo hnízdících jiřiček....

Neregistrovaný uživatel

20.6.2005 17:43
Neregistrovaný uživatel

Kočka NENÍ původní volně žijící druh v naší zeměpisné šířce.A i kdyby byla,tak by byla přemnoženým predátorem(nedostatek větších šelem atd.).Nemá tak v přírodě co dělat.Opak je pravdou.Ráno jsou vidět kočky vracející se z lovu ke kilometry vzdáleným obydlím.Ať mi nikdo neříká,že celou noc čekaly na myš.
Druhá věc je,že způsobují škody jak na zpěvném ptactvu,tak i na tom voliérovém.Vy tady stále předhazujete,jak se může někdo nazývat milovníkem přírody a přitom střelit kočku.Pokud Vám vadí křik ptáků,je možné se dokonce obrátit na občansko právní soud.Chcete přece klid?Stejně tak i případný zápach.Soused Vám neuteče a důkazy lze snadno zajistit.Jak má ale vlastník voliér nárokovat škodu(někdy těžko vyčíslitelnou)?Myslíte ,že se podobným způsobem dobere svého práva na klid a nerušený dvorek?Pak se nedivte,že chovatelé berou spravedlnost do svých rukou.A nepleťte sem jiné přirozené predátory.S těmi musí chovatel počítat.Pokud se ptáci zabijí ve voliéře,je to špatné,ale škoda je způsobena přímo majitelem.Máte-li dojem,že je porušen Zákon na ochranu zvířat proti týrání,podejte podnět.Jak by se Vám líbilo,kdyby(jak napsal sokolník),občas něco sežralo VAŠI kočku na VAŠÍ zahradě?To by byl hukot,že? J.K.

Neregistrovaný uživatel

20.6.2005 19:05
Neregistrovaný uživatel

Kočka NENÍ původní volně žijící druh v naší zeměpisné šířce.A i kdyby byla,tak by byla přemnoženým predátorem(nedostatek větších šelem atd.).Nemá tak v přírodě co dělat.Opak je pravdou.Ráno jsou vidět kočky vracející se z lovu ke kilometry vzdáleným obydlím.Ať mi nikdo neříká,že celou noc čekaly na myš.
Druhá věc je,že způsobují škody jak na zpěvném ptactvu,tak i na tom voliérovém.Vy tady stále předhazujete,jak se může někdo nazývat milovníkem přírody a přitom střelit kočku.Pokud Vám vadí křik ptáků,je možné se dokonce obrátit na občansko právní soud.Chcete přece klid?Stejně tak i případný zápach.Soused Vám neuteče a důkazy lze snadno zajistit.Jak má ale vlastník voliér nárokovat škodu(někdy těžko vyčíslitelnou)?Myslíte ,že se podobným způsobem dobere svého práva na klid a nerušený dvorek?Pak se nedivte,že chovatelé berou spravedlnost do svých rukou.A nepleťte sem jiné přirozené predátory.S těmi musí chovatel počítat.Pokud se ptáci zabijí ve voliéře,je to špatné,ale škoda je způsobena přímo majitelem.Máte-li dojem,že je porušen Zákon na ochranu zvířat proti týrání,podejte podnět.Jak by se Vám líbilo,kdyby(jak napsal sokolník),občas něco sežralo VAŠI kočku na VAŠÍ zahradě?To by byl hukot,že? J.K.

Nejsem žádnej kočkomil, rozhodně je mít doma nemusím. Ale zastřelit micinku babce ze sousedství jen proto, že jsem línej si před ní zabezpečit své milované ptáčky (kteří jsou asi ve voliérách tím nejpůvodnějším prvkem naší přírody !?) mi příjde jako vrchol ubohosti. Taky jsem zuřil, když jsem udělal děckám na dvoře parádní pískoviště a zjistil, že z něj mají záchod nejen kočky, ale i tchoř a ježek. Tak jsem vyměnil písek a na pískoviště zhotovil poklop. Když mi vyzabíjela lasička voliéru a zlikvidovala za jedinou noc desítky let mé práce (o škodě jdoucí do statisíců ani nemluvím), mohl jsem nadávat jen sám sobě. Ani vteřinu mě nenapadlo, že bych měl vychytat, vystřílet či otrávit všechny predátory v kraji, ale začal jsem hned vymýšlet, jak to líp zabezpečit.
Za takové ptakomilce, kteří na všechno živé, co si dovolí projít kolem jejich krasavců, hledí přes mušku flobertky, se stydím!
Zdraví Mirek

Neregistrovaný uživatel

20.6.2005 19:19
Neregistrovaný uživatel

Nejsem žádnej kočkomil, rozhodně je mít doma nemusím. Ale zastřelit micinku babce ze sousedství jen proto, že jsem línej si před ní zabezpečit své milované ptáčky (kteří jsou asi ve voliérách tím nejpůvodnějším prvkem naší přírody !?) mi příjde jako vrchol ubohosti. Taky jsem zuřil, když jsem udělal děckám na dvoře parádní pískoviště a zjistil, že z něj mají záchod nejen kočky, ale i tchoř a ježek. Tak jsem vyměnil písek a na pískoviště zhotovil poklop. Když mi vyzabíjela lasička voliéru a zlikvidovala za jedinou noc desítky let mé práce (o škodě jdoucí do statisíců ani nemluvím), mohl jsem nadávat jen sám sobě. Ani vteřinu mě nenapadlo, že bych měl vychytat, vystřílet či otrávit všechny predátory v kraji, ale začal jsem hned vymýšlet, jak to líp zabezpečit.
Za takové ptakomilce, kteří na všechno živé, co si dovolí projít kolem jejich krasavců, hledí přes mušku flobertky, se stydím!
Zdraví Mirek

Dobrý den,a co říkáte zlodějům,také Vás připraví o Váš majetek podobně jako kočka,domnívám se ,že by jste se k nim jako k nevítaným hostům postavil trochu jinak.Nezlobte se ,ale asi si brzy necháme vše líbit na svém vlastním pozemku od kohokoli.

Neregistrovaný uživatel

20.6.2005 19:42
Neregistrovaný uživatel

Děkuji.

Milada

S nadšením sleduji tuto diskuzi. Téměř se vyrovná rokování v parlamentu. Vážení, smiřte se s tím, že tento problém nevyřešíte. Každý máte svoji pravdu. Jisté je jen jedno. Když sousedova kočka zabije mého papouška, budu žádat náhradu škody po sousedovi. Když soused zabije moji kočku, budu žádat náhradu škody po sousedovi. Problém je s tím, že mám problém v té záplavě volně pobíhajících koček poznat, kterého souseda zrovna tato kočka byla. Takže řešení je jediné. Chovatelé exotického ptactva, zabezpečte si své voliéry a nechte kočky na pokoji, jinak se vystavujete nebezpečí trestního stíhání za týrání zvířat. Ještě na vysvětlenou:
1. Chovám papoušky i drobotinu a s gustem střelím po každé kočce, která sedí na zdi a upřeně pozoruje moje voliéry.
2. Také mi nezbylo nic jiného, než si pořídit psa. Je to americký stafordšírský teriér a má kočky "opravdu rád".
S pozdravem ptactvu zdar a kočkám zvlášť Jirka

Neregistrovaný uživatel

20.6.2005 19:44
Neregistrovaný uživatel

Zdraví Mirek

Prosimtě něco vám napíšu a doufám, že to kočkomilové konečně pochopí opakuje se to pořád dokola, takže předchozí pisatel mě vehnal úsměv na rty, když jsem si přečetl, že jsme líní zabezpečit si proti kočkám ptačí ubikace - napsat to umí každej ale abys řekl jak to ne viď ferdo ? Dvojty pletivo nepomůže, ptak se umlátí, na psa vám kašlu, nevidím důvod proč bych si já měl kupovat psa kvůli jedny sousedovi kočce: bude mi pro něho sousedka kupovat krmení a starat se o něj ? - nebude, tak já její kočky taky nebudu krmit mejma ptákama, takže ji raději odstřelím. Zaplatí mi sousedka 150 000 Kč za moje zmrzačené ptactvo ? - nezapltatí, tak vo co go.Takže závěrem: JA NEMUSIM DĚLAT NIC KVULI SOUSEDOVEJM KOČKAM !!!! ALE ONI SI MUSEJI SVE ZVIRE ZABEZPEČIT, pokud to neudělá, tak já střílím.
A ještě jedna veselá příhoda, kterou jsem prožil před 2 lety:
Odpoledne jsi takhle vykračuji po mé krásné zahradě a v tu chvíli počítám kuřata, ale jéjej co se děje ??? - 2 chybí. Propána. Co teď. Začal jsem hledat a hledat, nikde nic. Marnost nad marnost. A v tu chvíli vidím jak si po plotě vykačuje sousedovic starý hněd kocour, povídám a ty sviňo. V tom momentu naštvání padla všechna vina na něj. Běžel jsem pro vzduchovku ale pak jsem vyměkl, povídám si: "nu, zajdu za sousedem (je totiž rozumněj člověk, nějak se domluvíme). Tak jsem také učinil. Vejdu k nim do vrat, slušně pozdravím a hned jsem zmerčil toho kocoura jak se vyhřívá na králíkárně. Povídám směrem k němu: tady jsi ty bestie.Soused odpovídá: přišels za mnou nebo za Mikim ? Povídám za obouma, ta tvoja sviňa mi sežrala kuřata. A on na to: ty krásná kuřata co ti běhala po zahradě - ANO já na to. A soused k mýmu překvapení: " tak ho zabij hajzla" - nezabránil jsem se smíchu a protože jsem byl rodiči veden k slušnosti a poslušnosti, tak jsem konal co mi soused přikázal, 2 rány stačili (ikdyž myslím, že kdybych tenkrát líp trefil ten zátylek, tak by aji ta jedna postačila-těžko polemizovat). Spokojeně jsem odkráčel domů, a jdu zkontrolovat zbývající kuřata. Byl pozdní večer, ptoro už seděla kvočna i s kuřaty vyskládaná na bidle v kurníku, ale co to ? Pozor!! Z venku se ozívá jemné pískání. Co to moje uši slyší ? Jdu po zvuku. Dopravda, trochu doleva, a 3 kroky rovně a ejhle, zavírám dveře od kůlny.A jako každý správný příběh, tak i tento má své vyvrchoení. 2 malá ztracená (sežraná) kuřátka byla nalezena, chudáci malí zalezli za vrátka a nemohli ven. Byly patřičně vyhládlé, ale v pořádku. Přidal jsem je do kurníku k ostatním a šel jsem to se strachem ohlásit k sousedum. A co soused na to ? s úsměvem na rtech odvědil:"vždyť jsme jen lidi".
Závěrem: toho kocoura mi bylo postupem času trošku (malilinko) líto. Od té doby u mě mají kočky malé plus a žádnou už bych nikdy nezabil. Z toho plyne ponaučení: nestřílej pokud si nejsi jist. Na druhou stranu, když vidíte, jak vám utočí na voliéry, tak NEVÁHEJ !!!

Neregistrovaný uživatel

20.6.2005 19:46
Neregistrovaný uživatel

S nadšením sleduji tuto diskuzi. Téměř se vyrovná rokování v parlamentu. Vážení, smiřte se s tím, že tento problém nevyřešíte. Každý máte svoji pravdu. Jisté je jen jedno. Když sousedova kočka zabije mého papouška, budu žádat náhradu škody po sousedovi. Když soused zabije moji kočku, budu žádat náhradu škody po sousedovi. Problém je s tím, že mám problém v té záplavě volně pobíhajících koček poznat, kterého souseda zrovna tato kočka byla. Takže řešení je jediné. Chovatelé exotického ptactva, zabezpečte si své voliéry a nechte kočky na pokoji, jinak se vystavujete nebezpečí trestního stíhání za týrání zvířat. Ještě na vysvětlenou:
1. Chovám papoušky i drobotinu a s gustem střelím po každé kočce, která sedí na zdi a upřeně pozoruje moje voliéry.
2. Také mi nezbylo nic jiného, než si pořídit psa. Je to americký stafordšírský teriér a má kočky "opravdu rád".

chytrej, tak já si je zabezpečím, ale řekni mi jeden jedinej způsob ?

Neregistrovaný uživatel

20.6.2005 19:53
Neregistrovaný uživatel

Jestli jsi to nepochopil, tak ta věta byla myšlena ironicky. Jak jsem napsal v závěru, patřím také mezi střelce. Jirka

Neregistrovaný uživatel

20.6.2005 20:07
Neregistrovaný uživatel

Doprostřed dej na pletivo podélně 40cm pás plechu. Kočka která leze po pletivu se nebude mít čeho chytit a nedoleze až k vrchu kde ptáci sedí.

Neregistrovaný uživatel

20.6.2005 20:13
Neregistrovaný uživatel

Doprostřed dej na pletivo podélně 40cm pás plechu. Kočka která leze po pletivu se nebude mít čeho chytit a nedoleze až k vrchu kde ptáci sedí.

no to je první náznak něčeho co by mohlo pomoct. ALE !!!
1) Mám u voliéry strom, takže kočky klidně příjdou z druhé strany a v klidu se dostanou na střechu, takže mohou útočit ze zhora, a takto to má jistě většina chovatelů.
2) nehodlám kvůli kočkám dávat doprostřed voliéry pás plechu, kterej by ke kráse jistě nepřispěl.
Opravdu toto téma nemá cenu, každy bude mlet dokola své. A každý má trochu pravdy.

Neregistrovaný uživatel

20.6.2005 20:16
Neregistrovaný uživatel

Jestli jsi to nepochopil, tak ta věta byla myšlena ironicky. Jak jsem napsal v závěru, patřím také mezi střelce. Jirka

Ked si mozu chovatelia vtactva postavit voliery a chovat v nich svojich vtakov, nech si chovatelia maciek postavia voliery a zabezpecia svoje statisicove cice pod zamok. Ale to uz by bolo asi tyranie ze??? No co neostava nic ine len ten odstrel.

Neregistrovaný uživatel

20.6.2005 20:27
Neregistrovaný uživatel

1) Mám u voliéry strom, takže kočky klidně příjdou z druhé strany a v klidu se dostanou na střechu, takže mohou útočit ze zhora, a takto to má jistě většina chovatelů.
2) nehodlám kvůli kočkám dávat doprostřed voliéry pás plechu, kterej by ke kráse jistě nepřispěl.
Opravdu toto téma nemá cenu, každy bude mlet dokola své. A každý má trochu pravdy.

Nevím,co máte stále proti kočičce, vždyť je tak krásná když na ní hledím jak sedí na voliéře několik vteřin puškohledem než zmačknu spoušť.

Neregistrovaný uživatel

20.6.2005 20:36
Neregistrovaný uživatel

Dopr...., tady nejde o žádný kus pravdy. Vážně kašlu na kočky, jako tvor pro mě namá o moc vyšší hodnotu, než myš, kterou chytím do pasti. Ale za každou tou umňoukanou potvorou vidím člověka: tu zmiňovanou babku, pro kterou je micinka jedinej tvor, co je na ni milej, malý děcko, se kterým spává od kotěte v posteli.... Před lety mi myslivec střelil za domem psa (neřeším teď, že na to neměl tehdy právo) a má čtyřletá dcera, který s ním vyrůstala skončila v nemocnici se záchvatem. Vy střelci, kteří vidíte jen své vystresované opeřence, jste do sebe zahledění ignoranti!
Řešit, jestli má cizí kočka "právo vstoupit na cizí pozemek", může jenom totálně vylízaný pako, snad člověku z paneláku bych takový názor odpustil.
Mirek

Neregistrovaný uživatel

20.6.2005 20:43
Neregistrovaný uživatel

Dopr...., tady nejde o žádný kus pravdy. Vážně kašlu na kočky, jako tvor pro mě namá o moc vyšší hodnotu, než myš, kterou chytím do pasti. Ale za každou tou umňoukanou potvorou vidím člověka: tu zmiňovanou babku, pro kterou je micinka jedinej tvor, co je na ni milej, malý děcko, se kterým spává od kotěte v posteli.... Před lety mi myslivec střelil za domem psa (neřeším teď, že na to neměl tehdy právo) a má čtyřletá dcera, který s ním vyrůstala skončila v nemocnici se záchvatem. Vy střelci, kteří vidíte jen své vystresované opeřence, jste do sebe zahledění ignoranti!
Řešit, jestli má cizí kočka "právo vstoupit na cizí pozemek", může jenom totálně vylízaný pako, snad člověku z paneláku bych takový názor odpustil.
Mirek

Závidím vám, taky bych střílel ale je na mě moc vidět a ptáky nemám tak úplně legálně takže občas nějáká roztříštěná hlavička a utržený ocas se bohužel objeví. O to víc vám fandím, střelte si i za mně!

Neregistrovaný uživatel

20.6.2005 20:47
Neregistrovaný uživatel

Nevím,co máte stále proti kočičce, vždyť je tak krásná když na ní hledím jak sedí na voliéře několik vteřin puškohledem než zmačknu spoušť.

Jsem tu náhodou a nechovám papoušky... Celý den mi vedle řvou a kazí klid. Po přečtení této diskuze jsem dospěl k názoru, že opravdu je nejlepší vzduchovka. Postřílet papoušky a nebudou mě taky obtěžovat... Jdu na to a spoň chudáci nebudou muset trpět ve volierách... A copak zase vtipného si přečtu???? Předem děkuji za jistě vtipné připomínky

Neregistrovaný uživatel

20.6.2005 20:54
Neregistrovaný uživatel

Jsem tu náhodou a nechovám papoušky... Celý den mi vedle řvou a kazí klid. Po přečtení této diskuze jsem dospěl k názoru, že opravdu je nejlepší vzduchovka. Postřílet papoušky a nebudou mě taky obtěžovat... Jdu na to a spoň chudáci nebudou muset trpět ve volierách... A copak zase vtipného si přečtu???? Předem děkuji za jistě vtipné připomínky

Prej náhodou Tím krm tvoje kolegy na kočičí diskusi jestli ti tohle žerou. Náhodou ses dostal sem vid ? Hmmm

Neregistrovaný uživatel

20.6.2005 20:57
Neregistrovaný uživatel

Závidím vám, taky bych střílel ale je na mě moc vidět a ptáky nemám tak úplně legálně takže občas nějáká roztříštěná hlavička a utržený ocas se bohužel objeví. O to víc vám fandím, střelte si i za mně!

Já jsem tu taky náhodou, ptáky miluju a kočky bych střílel. Dobrý ne ?

Neregistrovaný uživatel

20.6.2005 21:26
Neregistrovaný uživatel

Já tu jsem taky úplně náhodou a věděli jste, že žížala žije i 10 let!

Neregistrovaný uživatel

20.6.2005 21:35
Neregistrovaný uživatel

Hmm, zajímavé. Pročetl jsem celou diskuzi a nestačím se divit. Myslím že by jste byli schopni se kvůli vaším neshodám postřílet navzájem. Je mi z vás všech špatně! Pokud to tak půjde dál, tak si budu muset dávat bacha abych se na někoho křivě nepodíval a neschytal taky nějakou do hlavičky. To čuměnění na TV na ty americké sračky vám vymylo mozek. Zlatý Sojuz. Pak se nemůžu divit když se fakani na školách střílí na vzájem. Kolik vám je? Asi moc ne. Běžte zpět za mamikou a tatínkem ať vám připomenou slušné chování!

Neregistrovaný uživatel

20.6.2005 22:38
Neregistrovaný uživatel

Hmm, zajímavé. Pročetl jsem celou diskuzi a nestačím se divit. Myslím že by jste byli schopni se kvůli vaším neshodám postřílet navzájem. Je mi z vás všech špatně! Pokud to tak půjde dál, tak si budu muset dávat bacha abych se na někoho křivě nepodíval a neschytal taky nějakou do hlavičky. To čuměnění na TV na ty americké sračky vám vymylo mozek. Zlatý Sojuz. Pak se nemůžu divit když se fakani na školách střílí na vzájem. Kolik vám je? Asi moc ne. Běžte zpět za mamikou a tatínkem ať vám připomenou slušné chování!

Ještě něco, tati?

Neregistrovaný uživatel

21.6.2005 08:25
Neregistrovaný uživatel

Velice zajímavé,podle sebe soudím tebe.Hodně úspěchů ve Vašich dalších přiblblostech.

Neregistrovaný uživatel

21.6.2005 09:22
Neregistrovaný uživatel

Je mi sedm let a to si podle Vašeho inteligentního článku myslím,že budu o mnoho starší než vy.

Neregistrovaný uživatel

21.6.2005 10:24
Neregistrovaný uživatel

Já to vařešil dvojtým pletivem a kočka at si choděj kolem, stejně nemaj šanci a abych je střílel na to mám zvířata moc rád. A když nepřijde kočka tak je tu sposta dalších predátoru a doufám že je nemusím vyjmenovávat, co napáchaj taky spoustu škod.TAk uspěch v chovu a míň starostí. Jirka

Neregistrovaný uživatel

21.6.2005 10:54
Neregistrovaný uživatel

Já to vařešil dvojtým pletivem a kočka at si choděj kolem, stejně nemaj šanci a abych je střílel na to mám zvířata moc rád. A když nepřijde kočka tak je tu sposta dalších predátoru a doufám že je nemusím vyjmenovávat, co napáchaj taky spoustu škod.TAk uspěch v chovu a míň starostí. Jirka

Konečně normální chovatel ptactva.

Neregistrovaný uživatel

21.6.2005 11:01
Neregistrovaný uživatel

Děkuji.

Milada

Nedá mi to, abych nereagoval. Někdo tady chovatelům radil, ať si třeba pořídí malého psa. Co se týče financí, stojí se vším všudy asi 200 kč + 1 hodinová procházka denně, pokud si vezmete psa z útulku, pořizovací cena žádná + můžete mít i odrostlejší štěně. Pokud chováte velké papoušky, pak za krmení pro ně dáte jistě víc než zmiňovaných 200 kč. Na jednu stranu je vám líto dát za psa pár korun měsíčně, ale na stranu druhou si raději necháte od koček zlikvidovat ptáky třeba za 20 000. Nemuseli byste jak volové na zahradě číhat se vzduchovkou a ještě by vás pes upozornil na případné zloděje. Pokud Vám tady dá někdo jiný návrh, tak hned hledáte zápory (viz dvojité pletivo, pás plechu). Asi vás to střílení baví.

Neregistrovaný uživatel

21.6.2005 11:44
Neregistrovaný uživatel

Nedá mi to, abych nereagoval. Někdo tady chovatelům radil, ať si třeba pořídí malého psa. Co se týče financí, stojí se vším všudy asi 200 kč + 1 hodinová procházka denně, pokud si vezmete psa z útulku, pořizovací cena žádná + můžete mít i odrostlejší štěně. Pokud chováte velké papoušky, pak za krmení pro ně dáte jistě víc než zmiňovaných 200 kč. Na jednu stranu je vám líto dát za psa pár korun měsíčně, ale na stranu druhou si raději necháte od koček zlikvidovat ptáky třeba za 20 000. Nemuseli byste jak volové na zahradě číhat se vzduchovkou a ještě by vás pes upozornil na případné zloděje. Pokud Vám tady dá někdo jiný návrh, tak hned hledáte zápory (viz dvojité pletivo, pás plechu). Asi vás to střílení baví.

No mna urcite.V okolí naseho domu nenajdete už žádnou kočku.
A ked nekam jde tak pomaham riešit ten problem aj iním chovatelom. Tí čo neradi strielaju macky nech mi ju poslu postou na lukass001@post.sk.

Neregistrovaný uživatel

21.6.2005 14:33
Neregistrovaný uživatel

No mna urcite.V okolí naseho domu nenajdete už žádnou kočku.
A ked nekam jde tak pomaham riešit ten problem aj iním chovatelom. Tí čo neradi strielaju macky nech mi ju poslu postou na lukass001@post.sk.

Opět aktuální téma, jak se zdá. Přátelé není nic snazšího než chytit kočku do sklopce. Přes loňskou zimu jsem jich do sklopce umístěného ve vlastním sklepě (pouze malý průlez v okénků) chytil 71. Takže, má rada zní: drátěný sklopec a návnada ( kůže s makrely je super.) co s ní potom uděláte je na Vás. (za kůžku je 30 kč). Lovu zdar. Marek

Neregistrovaný uživatel

21.6.2005 14:42
Neregistrovaný uživatel

Opět aktuální téma, jak se zdá. Přátelé není nic snazšího než chytit kočku do sklopce. Přes loňskou zimu jsem jich do sklopce umístěného ve vlastním sklepě (pouze malý průlez v okénků) chytil 71. Takže, má rada zní: drátěný sklopec a návnada ( kůže s makrely je super.) co s ní potom uděláte je na Vás. (za kůžku je 30 kč). Lovu zdar. Marek

Doufam, ze vas taky nekdo brzy chodi do sklopce. Za vas penis mu nekde treba daji i vic.
Jste odporni, vsichni, co jste schopni ublizit jakemukoli zvireti. Ja miluju kocky i papousky, oboji chovam, a myslim, ze je tisic jinych reseni nez vrazda. Stydte se a vezte, ze na vas taky jednou dojde!

Neregistrovaný uživatel

21.6.2005 17:30
Neregistrovaný uživatel

Doufam, ze vas taky nekdo brzy chodi do sklopce. Za vas penis mu nekde treba daji i vic.
Jste odporni, vsichni, co jste schopni ublizit jakemukoli zvireti. Ja miluju kocky i papousky, oboji chovam, a myslim, ze je tisic jinych reseni nez vrazda. Stydte se a vezte, ze na vas taky jednou dojde!

No snad více příspěvků než na toto téma jsem ještě neviděl... nic užitečného, ale pobavení OK....

Neregistrovaný uživatel

21.6.2005 19:46
Neregistrovaný uživatel

Zdraví Mirek

Souhlasím s Vámi. U nás stejný problém - pískoviště, voliery a kočky, kuny,i liška... Řešení bylo stejné - lepší zabezpečení. Nikdy mě ani manžela nenapadlo zabíjet zvířata!Nechápu, jak můžete být tak sobečtí a bezcitní. Olina

Neregistrovaný uživatel

21.6.2005 20:30
Neregistrovaný uživatel

No snad více příspěvků než na toto téma jsem ještě neviděl... nic užitečného, ale pobavení OK....

Ved o tu srandu ide. Aj ked na chleba nebude, sranda musi byt. A ked na chleba nebude, tak sa budu mozno aj macky jest.

Neregistrovaný uživatel

21.6.2005 21:02
Neregistrovaný uživatel

Ptačí chřipku na vás!!!! Nebo by jste měli jít do výkupu. Kanibalové mají hlad a ještě bude kůže na bubínek!!!!!!!!

Neregistrovaný uživatel

22.6.2005 10:27
Neregistrovaný uživatel

Mirek

Neregistrovaný uživatel

22.6.2005 10:36
Neregistrovaný uživatel

Prosimtě něco vám napíšu a doufám, že to kočkomilové konečně pochopí opakuje se to pořád dokola, takže předchozí pisatel mě vehnal úsměv na rty, když jsem si přečetl, že jsme líní zabezpečit si proti kočkám ptačí ubikace - napsat to umí každej ale abys řekl jak to ne viď ferdo ? Dvojty pletivo nepomůže, ptak se umlátí, na psa vám kašlu, nevidím důvod proč bych si já měl kupovat psa kvůli jedny sousedovi kočce: bude mi pro něho sousedka kupovat krmení a starat se o něj ? - nebude, tak já její kočky taky nebudu krmit mejma ptákama, takže ji raději odstřelím. Zaplatí mi sousedka 150 000 Kč za moje zmrzačené ptactvo ? - nezapltatí, tak vo co go.Takže závěrem: JA NEMUSIM DĚLAT NIC KVULI SOUSEDOVEJM KOČKAM !!!! ALE ONI SI MUSEJI SVE ZVIRE ZABEZPEČIT, pokud to neudělá, tak já střílím.
A ještě jedna veselá příhoda, kterou jsem prožil před 2 lety:
Odpoledne jsi takhle vykračuji po mé krásné zahradě a v tu chvíli počítám kuřata, ale jéjej co se děje ??? - 2 chybí. Propána. Co teď. Začal jsem hledat a hledat, nikde nic. Marnost nad marnost. A v tu chvíli vidím jak si po plotě vykačuje sousedovic starý hněd kocour, povídám a ty sviňo. V tom momentu naštvání padla všechna vina na něj. Běžel jsem pro vzduchovku ale pak jsem vyměkl, povídám si: "nu, zajdu za sousedem (je totiž rozumněj člověk, nějak se domluvíme). Tak jsem také učinil. Vejdu k nim do vrat, slušně pozdravím a hned jsem zmerčil toho kocoura jak se vyhřívá na králíkárně. Povídám směrem k němu: tady jsi ty bestie.Soused odpovídá: přišels za mnou nebo za Mikim ? Povídám za obouma, ta tvoja sviňa mi sežrala kuřata. A on na to: ty krásná kuřata co ti běhala po zahradě - ANO já na to. A soused k mýmu překvapení: " tak ho zabij hajzla" - nezabránil jsem se smíchu a protože jsem byl rodiči veden k slušnosti a poslušnosti, tak jsem konal co mi soused přikázal, 2 rány stačili (ikdyž myslím, že kdybych tenkrát líp trefil ten zátylek, tak by aji ta jedna postačila-těžko polemizovat). Spokojeně jsem odkráčel domů, a jdu zkontrolovat zbývající kuřata. Byl pozdní večer, ptoro už seděla kvočna i s kuřaty vyskládaná na bidle v kurníku, ale co to ? Pozor!! Z venku se ozívá jemné pískání. Co to moje uši slyší ? Jdu po zvuku. Dopravda, trochu doleva, a 3 kroky rovně a ejhle, zavírám dveře od kůlny.A jako každý správný příběh, tak i tento má své vyvrchoení. 2 malá ztracená (sežraná) kuřátka byla nalezena, chudáci malí zalezli za vrátka a nemohli ven. Byly patřičně vyhládlé, ale v pořádku. Přidal jsem je do kurníku k ostatním a šel jsem to se strachem ohlásit k sousedum. A co soused na to ? s úsměvem na rtech odvědil:"vždyť jsme jen lidi".
Závěrem: toho kocoura mi bylo postupem času trošku (malilinko) líto. Od té doby u mě mají kočky malé plus a žádnou už bych nikdy nezabil. Z toho plyne ponaučení: nestřílej pokud si nejsi jist. Na druhou stranu, když vidíte, jak vám utočí na voliéry, tak NEVÁHEJ !!!

Opravdu, ty a tvůj soused jste "jenom" lidi. Každá smradlavá kočka má větší cenu než vy dva.

Neregistrovaný uživatel

22.6.2005 10:41
Neregistrovaný uživatel

Jistě, ten stafordšír plně sedí k takovýmu drsňákovi. Máš čím střílet, máš i staforda .... už je ti líp?
To že tě táta řezal a matka zneužívala si tak neber, musíš si fakt víc věřit .....někdo tě má určitě rád.

Neregistrovaný uživatel

22.6.2005 10:48
Neregistrovaný uživatel

Děkuji.

Milada

Nestačím se divit. Domnívala jsem se, že chovatelé papoušků mají rádi živé tvory obecně, ne jenom ty svoje. Ale takový přístup - já chovám ptáky a všechno ostatní bych vystřílel? Chytat kočky do sklopce a pak je zabít? To je proti zákonu na ochranu zvířat. Pokud chcete někoho trestat, tak majitele té kočky. Cožpak ona za to může? Je to šelma, jedná instinktivně.
Já kočky nechovám, věnuju se úplně jiným zvířatům, papoušky miluju, ale z předchozích příspěvků je mi zle. Horší je to snad už jen na teraristice. Tam zase milují svoje plazíky a neuznávají žádná ostatní zvířata. Zkrmují všechno, včetně vašich milovaných ptáčků.

Neregistrovaný uživatel

22.6.2005 14:56
Neregistrovaný uživatel

Vážený pane,
na vysvětlenou: znáte hlasové projevy neofém? To je hukot, že!?

Chutnaly by Vám jahody a salát sbírané mezi kočičími lejny a zvratky?
Pokud ano, jste opravdu labužník a je zbytečné Vám něco vysvětlovat.

K tomu jenom dodám, že je tu i zdravotní riziko, lejna neošetřovaných koček, která nechají na naší zahrádce, přenášejí toxoplazmozu ( možná toxokarozu, jedno je od psa a jedno od kočky ), každopádně je to nemoc, která napadá játra člověka a způsobuje trvalé poškození - takže majitelé koček, ono to není zas až taková sranda.
jm.

Neka

25.8.2019 03:19
Neka

XXX.XXX.92.40

Soused tahá 2 kočky z města na chatu, tam pravidelně loví různé ptáky, ale našim malým synům vypustil z láhve 2 luční kobylky.To byl ale řev, tak jsem je bránila. Soused jenom tupě zíral, stejně nepochopil...

25.8.2019 09:42
pterodactyll

XXX.XXX.35.3

Věčný a marný boj. Chovatelé koček nedají dopustit na svoje mazlíčky. Měly by pro ně platit stejná pravidla jako pro chovatele psů. Mě kdyby vlezl pes na sousedovi zahradu,budu večer na Nově. Když sousedova kočka zničí záhony,poláme a znečistí vše kolem, plaší ptactvo při hnízdění, pravidelně chytá ptáky na krmítku, roznáší choroby. To se jim zdá v pořádku. Když je na jejich pozemku, prosím. Ale když je na mém??? A kočku nikdo nevycvičí ani nezastaví. Ta si prostě dělá co chce.

25.8.2019 10:16
Petunie

XXX.XXX.210.69

Kočky.....nemilosrdní zabijáci, loví pro zábavu, ale jejich majitelé to nechtějí slyšet. Jsou přece tak mazlivé a roztomilé. Někteří se chlubí tím kolik přinese ulovených ptáčků. Též bych byla pro,aby pro majitele koček platila pravidla jako pro majitele psů. Platit poplatky, označit zvíře(známka,čip),a hlavně zamezit volný pohyb.

Šved

25.8.2019 16:15
Šved

XXX.XXX.250.6

Toľko vagabundov po kope, to sa tak často, nevidí. Česť výnimkám. Už dávno som taký hnus nečítal. Ste "vzorom" pre ďalšiu generáciu mladých chovateľov...
Chovu zdar.

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.8.2019 22:53

Kočky mám rád, ale jak kdy.
Nejedni sousedé mají kočky. A jedna kočka mi vyloženě škodila, prostě k nám lezla a lovila moje holuby. Chytla holubici rollera, což jsem se naštval a letěl na sousedku, ta na to, že je to kočka, predátor, a že já si mám holuby při pouštění hlídat. Kromě té holubice se ztratilo několik dalších holubů, dokonce se potvora odvážila si vlézt do králíkárny pro holoubata. Už jsem nevěděl, co s ní, chytli jsme ji do sklopce, ale nechtěli jsme se nějak prohřešit a mít problémy, tak jsme ji dali sousedům, ať s ní něco udělají. Měli ji dva týdny uzavřenou a když pak šla ven, tak napůl zdivočela a šla na ptáky dál, takže ji sousedi nechali utratit.
Taky mi v jednu dobu šly přes voliéru kočky na hrdličky, které to děsilo a lítalo z nich peří. Pes pomohl. Dnes už je naučený, že kočka se musí nekompromisně honit a nenávidět, strhne mě i na procházkách, aby jim dal. Dřív je snesl.
Já zastávám, že kočka může být venku, ale jak začne dělat někomu škody, tak by s tím majitel měl něco udělat a postavit jí prostornou voliéru nebo ji umístit trvale domů. Jako škodu neberu, že kočka někde v písku nebo štěpce vykoná potřebu, ale třeba to, že loví cizí zvířata nebo něco jiného ničí.
Měli jsme dva nekastrované kocoury. Jeden byl myšilov, druhý totální lenoch. Na venkovním ptactvu příliš škod nenadělali, ptáčka kocour chytil ojediněle (nerozlétaní mladí vrabčáci). Nikdo si na ně nestěžoval, mazlili se s každým na potkání.
Ten lovec se otrávil hlodavcem a druhý skončil pod autem.

26.8.2019 09:01
zosrnia

XXX.XXX.92.95

Šved napsal(a):
Toľko vagabundov po kope, to sa tak často, nevidí. Česť výnimkám. Už dávno som taký hnus nečítal. Ste "vzorom" pre ďalšiu generáciu mladých chovateľov...
Chovu zdar.

Dobrý deň,áno ľudia majú rôzne názory ako vy máte aj vy na nich,ale nazývať niekoho vagabundom z utajeným a anonimným nickom je drzosť,čo ste za človeka keď sa bojíte pod svoj názor podpísať,myslím si že nie ste od tých vagabundov lepší človek,ďakujem za pochopenie.

26.8.2019 11:21
pterodactyll

XXX.XXX.35.3

zosrnia napsal(a):
Dobrý deň,áno ľudia majú rôzne názory ako vy máte aj vy na nich,ale nazývať niekoho vagabundom z utajeným a anonimným nickom je drzosť,čo ste za človeka keď sa bojíte pod svoj názor podpísať,myslím si že nie ste od tých vagabundov lepší človek,ďakujem za pochopenie.

Mluvíte mi z duše. Tento" člověk" se považuje za lepšího.

Janae1

26.8.2019 12:50
Janae1

XXX.XXX.160.6

Já teda děkuji bohu, že v mém okolí se nenechází žádný chovatel okrasného ptactva.
Na jiných diskuzích se občas nějaký magor vyskytne, ale na ptácích platí, co chovatel, to magor. Těch málo rozumných by člověk spočítal na prstech jedné ruky.

26.8.2019 12:59
pterodactyll

XXX.XXX.35.3

Janae1 napsal(a):
Já teda děkuji bohu, že v mém okolí se nenechází žádný chovatel okrasného ptactva.
Na jiných diskuzích se občas nějaký magor vyskytne, ale na ptácích platí, co chovatel, to magor. Těch málo rozumných by člověk spočítal na prstech jedné ruky.

Myslím,že stejně magorů je mezi chovateli koček. Hlavně nemít zodpovědnost za škody jimi způsobené. Jen ať si kočička chytí ptáčka. A na WC se sousedovy záhony rovněž hodí, hlavně když to nedělá doma, že.

Janae1

26.8.2019 13:11
Janae1

XXX.XXX.160.6

pterodactyll napsal(a):
Myslím,že stejně magorů je mezi chovateli koček. Hlavně nemít zodpovědnost za škody jimi způsobené. Jen ať si kočička chytí ptáčka. A na WC se sousedovy záhony rovněž hodí, hlavně když to nedělá doma, že.

Ale jděte, přeháníte a jste zbytečně hysterický.
Stejné problémy, jako řeší s kočkou chovatelé drobného ptactva, řeší i chovatelé jiného zvířectva třeba s jiným agresorem a nikde jsem nečetla nebo neslyšela tolik nenávistných a magořích názorů.

Vlastně jo, ještě tu jsou holubáři, taky ptačí koníček.

26.8.2019 13:55
zosrnia

XXX.XXX.92.95

Janae1 napsal(a):

Vážená pani - slečna,presne podobného typu ako ste Vy mám susedu ktorá pracuje na úrade ktorá spolupracuje aj z útulkom,neviete si predstaviť koľko mačiek jéj zásluhou skončilo v našej dedine a konkrétne sa ich pohybovalo po našej ulici,ročne to bolo kvantum mačiek ale nikdy som túto pani nenazval magorom ako Vy verejne nazývate chovateľov exotických vtákov,z mačkami to je ťažké ale všetko sa dá vyriešiť aby nedošlo k škodám,kedysi mali polovníci - myslivci právomoc niekoľko metrov od dediny mačky strieľať ako škodnú,dnes neviem či je to možné já osobne by som bol za,Vaše vulgárne vyjadrovanie všetko prezradzuje o Vašej osobe a bohu môžu ďakovať všetci ktorý niesu Vašimi susedmi lebo by to mali asi veľmi ťažké,keby ste nemala utajený nick napísal by som Vám môj názor do sprav užívateľa,keď že sa bojíte svojej identity tak Vám ďakujem za pochopenie.

Ussurtar

26.8.2019 14:51
Ussurtar

XXX.XXX.161.10

Janae1 napsal(a):
Ale jděte, přeháníte a jste zbytečně hysterický.
Stejné problémy, jako řeší s kočkou chovatelé drobného ptactva, řeší i chovatelé jiného zvířectva třeba s jiným agresorem a nikde jsem nečetla nebo neslyšela tolik nenávistných a magořích názorů.

Vlastně jo, ještě tu jsou holubáři, taky ptačí koníček.

No jo, to se to žvaní. Já bych chtěl vidět, jak vklidu byste byla, kdybych vám řekl, že můj pes, který právě utrhl vaší koččce nohu je prostě predátor a máte smůlu, páč tak to v přírodě prostě chodí. Nebuďte zbytečně hysterická, třeba se jí povede zachránit a může žít i s třema nohama. Počkat, vy byste chtěla, abych zaplatil veterinu? Proč proboha, to není můj pes, ten se pohybuje jen na mojí zahradě a vůbec, měla jste si tu kočku zabezpečit.
Tak asi tak nějak vyznívá, když dojde k poškozování cizích zvířat na cizím pozemku (nejen okrasného ptactva a holubů) a chce se někdo slušně domluvit, aby to právě nemusel řešit radikálně. Přesně jak bylo psáno výše - kočka je zvíře jako každé jiné. Záleží vám na něm? No tak ho musíte mít zavřeného. NIKDO Z TĚCH, CO MAJÍ KOČKY VENKU NEJSOU LIDÉ, JIMŽ NA NICH ZÁLEŽÍ. JE TO JEN POKRYTECKÁ LEŽ. KAŽDÝ, KOMU NA SVÉM ZVÍŘETI ZÁLEŽÍ SE O NĚJ TOTIŽ STARÁ. A TO ZNAMENÁ, ŽE HO KRMÍ, PEČUJE O NĚJ A TO VČETNĚ JEHO BEZPEČÍ. Je zvláštní, že jsou chovatelé koček, co nemají problém vybudovat koččce volieru, kde je v bezpečí před psy, auty, bouchaly všemožného typu. Valná většina koček kolem domů skončí špatně - jednou se nevrátí. V tom se lišíte od těch, co mají doma papoušky, holuby, želvy atd. Ti lidé o ně pečují, starají se a záleží jim na nich. A pak tam vleze něčí zvíře, spáchá škodu a vy se k ní nemáte. Dokonce když jde o prachy tu škodu zatlučete a smetete to ze stolu s tím, že to ani není vaše kočka. Ok, pak ale nekažte ostatním o tom, jací jsou nebo ne. Jste horší. Oni chrání svoje zvířata na svém pozemku. Ostatně - nenadarmo Nový zéland zakázal chov koček a jinde s k tomu schyluje také. Je to nejhorší invazivní druh s prokázaným nejsilnějším negativním vlivem na faunu všemožného typu všude, kde ji člověk zatáhl

26.8.2019 20:07
Pavel506

XXX.XXX.222.75

Janae 1 to ste trochu prehnala

27.8.2019 06:21
Ladamusa

XXX.XXX.201.122

Mám doma psi, kočky a papoušky. Podařilo se mi alespoň naše kočky ignorovat ptactvo ve voliérách, jak to psát nebudu aby zase nějaká feministka neměla problém. Cizí kočky které se objeví kolem voliéry, pokud vím odkud jsou pokusím se domluvit s majiteli. Pokud je to nějaká toulavá kočka chytím do klece a odvážím. A je mi jedno jaká je to rasa.

27.8.2019 10:54
oldpavel

XXX.XXX.216.126

Já bych doporučoval po chycení kočky do sklopce pořádnou koupel vodou ze zahradní hadice nebo částečné ponoření do sudu s vodou. Po vypuštění pak kočka upaluje zběsile pryč a kde dostala nechtěnou koupel si pamatuje.

27.8.2019 13:15
Zemjanek

XXX.XXX.10.187

Také mám doma psa a kočky (mainku a britku), odnaučit je skákat na voliéru bylo rychlé (párkrát dostaly co proto), teď jsou v pohodě, oba vykastrovaní a oba silně brání svoje území, tudíž zbytek "vesnických mini koček" mi drží v dostatečné vzdálenosti. Pes je taky celkem zdatný (kříženec salašnický/pitbul/šarpej) a má pár slušných zářezů. Je to prostě divočina na mojí zahradě, sice se s jednou sousedkou nebavim, ale pár upozornění proběhlo, načež mi vysvětlovala že kočka je dravec a osobnost s další kecy, tak jí Beník vysvětlil, že on je pánem na svém pozemku... Nejlepší bylo, že mu kočky dělali nahaněče.

27.8.2019 15:01
frodik

XXX.XXX.2.250

Každý si může chovat co chce třeba slona, ale musí ho mít dostatečně zajištěného a nesmí ohrožovat okolí a obtěžovat ho. Jestli máte kočku nebo pumu je šumák, ale v momentě, kdy překročí hranice vašeho pozemku a začne škodit ostatním je z něho škodná a já budu chránit svůj pozemek a všechno co na něm je. Je zajímavé, že pejskařům když uteče pes tak jim úřad dá pokutu i v řádu několika desítek tisíc, ale že mi leze po pozemku vaše kočka je nezajímá přitom je to totéž. Kdyby chovatelé koček za potulku dostávali pokuty jak pejskaři, asi by si rozmysleli kočky pouštět, aby otravovaly život jiným. Nevím proč bych měl trpět kvůli tomu, že si chce někdo ze sousedů pořídit kočku o kterou se není schopnej postarat.

Ussurtar

27.8.2019 15:30
Ussurtar

XXX.XXX.161.10

frodik napsal(a):
Každý si může chovat co chce třeba slona, ale musí ho mít dostatečně zajištěného a nesmí ohrožovat okolí a obtěžovat ho. Jestli máte kočku nebo pumu je šumák, ale v momentě, kdy překročí hranice vašeho pozemku a začne škodit ostatním je z něho škodná a já budu chránit svůj pozemek a všechno co na něm je. Je zajímavé, že pejskařům když uteče pes tak jim úřad dá pokutu i v řádu několika desítek tisíc, ale že mi leze po pozemku vaše kočka je nezajímá přitom je to totéž. Kdyby chovatelé koček za potulku dostávali pokuty jak pejskaři, asi by si rozmysleli kočky pouštět, aby otravovaly život jiným. Nevím proč bych měl trpět kvůli tomu, že si chce někdo ze sousedů pořídit kočku o kterou se není schopnej postarat.

Přesně. Ono si to stačí představit opačně. Jak můj pes řádí na cizí zahradě s tím, že majiteli zadávených koček a třeba drůbeže nahlásím...hele klid, to je příroda, pes je predátor a na svém pozemku máte mít drůbež a kočky zabezpečené dvojitým pletivem a volierou, do které se můj pes nedostane. Proč mám mít já odpovědnost za psa (dokonce i na své zahradě) a majitel kočky je vysmátý, přestože kočka přenáší kde co a loví na cizím pozemku cizí zvířata z čehož vzniká škoda

27.8.2019 16:02
Cat cat

XXX.XXX.209.8

Hm...a teď z druhé stránky.....proč mam trpět každodenní řev sousedovic papoušků snad všech velikostí.....
Domluva nepomáhá....takže?

27.8.2019 16:20
frodik

XXX.XXX.2.250

A jakej rozdíl je jestli mi soused celej víkend řve s traktorem, seká trávu nebo řeže na cirkulárce nebo motorovkou nebo má psi co řvou celej den nebo nedej bože se mu v noci mrouskaj kočky to je taky hroznej řev. Dřív to bylo zcela normální dneska lidem vadí snad všechno, ale je to pořád něco jiného než když vám kočka přes pletivo pozabíjí ptáky v hodnotě několi tisíc to se snad nedá srovnávat!!! Ono taky záleží na chovatelovi. Já jsem udělal zděné výlety a ptáky o víkendu pouštím až po desáté a to už je klid, nejhorší je to ráno a navečer. Jestli někdo ptáky nezavírá přes noc a řvou o víkendu už od pěti uznávám je to problém a i mě to nebylo příjemné, proto toto opatření. Člověk musí být taky trochu ohleduplnej k ostatním.

27.8.2019 19:05

Cat cat napsal(a):
Hm...a teď z druhé stránky.....proč mam trpět každodenní řev sousedovic papoušků snad všech velikostí.....

Jednoduchá rada ...zajít na městský úřad a požádat příslušný odbor aby změřili míru hlučnosti ...pokud to přesáhne určené decibely (o čemž pochybuju) máte právo na to aby soused toto omezil ať už vystavením protihlukové zdi či jinými prostředky ....nicméně pořád to neřeší problém proč já bych měl trpět vaši kočku na moji zahradě????můžu dostat odpověď ?

27.8.2019 19:25
Cat cat

XXX.XXX.209.8

To budu mít radši sousedovic kočku na zahradě....tomu věřte..... než od čtyř od rána každý den poslouchat jak tam ti ptáci řvou jak krávy.....
A pokud má ptáky za několik tisíc,tak má mit i pořádně zabezpečenou volieru dvojitým pletivem....a ne topit kočky v sudu....borec......Daleko větší škody udělají kuny....ale,místní si radši schladí žáhu na sousedovic kočce.

27.8.2019 19:34
Miroslav Bláha

XXX.XXX.168.116

Cat cat napsal(a):
To budu mít radši sousedovic kočku na zahradě....tomu věřte..... než od čtyř od rána každý den poslouchat jak tam ti ptáci řvou jak krávy.....
A pokud má ptáky za několik tisíc,tak má mit i pořádně zabezpečenou volieru dvojitým pletivem....a ne topit kočky v sudu....borec......Daleko větší škody udělají kuny....ale,místní si radši schladí žáhu na sousedovic kočce.

Ono nejde jen o dvojité pletivo, které je dnes už v mnoha případech standardem. Kočky v noci lezou po voliérách, ptáky vyplaší a ti se následně ve tmě můžou pobít o pletivo. Tak a teď do mně....

27.8.2019 19:34
pterodactyll

XXX.XXX.35.3

Cat cat napsal(a):

Proč pořád nechcete pochopit, že sousedovic kočka patří na sousedovic zahradu a ne aby sr--a do mých záhonů?Co je na tom tak těžkého. Moji ptáci také neřvou u souseda ale u mě.

27.8.2019 19:50
Cat cat

XXX.XXX.209.8

pterodactyll napsal(a):
Proč pořád nechcete pochopit, že sousedovic kočka patří na sousedovic zahradu a ne aby sr--a do mých záhonů?Co je na tom tak těžkého. Moji ptáci také neřvou u souseda ale u mě.

Bože tak tenhle vyblitek tesat do kamene.....mě sousedovic kocouři taky serou do kytek a je mi to jedno,pač s nima nic neudělám,kočky se odjakživa po vesnicích toulaly a tak nějak tam patří.
Ale nevim,proč když řvou papoušci na vaší zahradě je měla od čtyř od rána poslochat v moji posteli....

27.8.2019 19:55
Cat cat

XXX.XXX.209.8

Miroslav Bláha napsal(a):
Ono nejde jen o dvojité pletivo, které je dnes už v mnoha případech standardem. Kočky v noci lezou po voliérách, ptáky vyplaší a ti se následně ve tmě můžou pobít o pletivo. Tak a teď do mně....

Tak máte mit vybudované zalety do kterých je na noc zavřete,i z důvodu toho,že se chtějí lidi vyspat.....a ne poslouchat na jihočeské vesnické zahradě za svítání v neděli ráno řev ary atd.
Sorry jako....

27.8.2019 20:02
Pandinus

XXX.XXX.234.115

Cat cat napsal(a):

Jaká druhá stránka? Pochopila jste o čem je vlákno?? Debata není o hluku, na to si založte jiné téma, tohle je o tom, že řada z nás sbírá vážně poraněné nebo usmrcené ptáky i jiná zvířata na svých pozemcích, což měla na svědomí cizí kočka na cizím pozemku. Tedy to samé jako kdyby moji psi lovili vaše kočky u vás na pozemku a jak bylo psáno nahoře uchlácholil bych vás tím, že to je vaše chyba, že moji psi potřebují pohyb a svobodu a je přirozené pro ně zabíjet kočkovité šelmy (což je taky pravda).
Stěžovat na hluk v dnešní době už moc nepůjde, někde jsem četl, že od minulého roku už se hluk způsobený zvířaty nepovažuje za hluk, jelikož jde o zvukový projev na který má zvíře nárok. Bokem ponechávám zde zmíněný fakt, že když se kočky rvou, mrouskají celé noci, je to bordel nad bordel. Stejně jako když někomu kokrhá imrvere kohout, řve páv, nebo je soused kutil a když nevrtá, seká, řeže, piluje a svařuje.

27.8.2019 20:11
Miroslav Bláha

XXX.XXX.168.116

Cat cat napsal(a):
Tak máte mit vybudované zalety do kterých je na noc zavřete,i z důvodu toho,že se chtějí lidi vyspat.....a ne poslouchat na jihočeské vesnické zahradě za svítání v neděli ráno řev ary atd.
Sorry jako....

Proč do toho pletete hluk ptáků? Ne všichni ptáci jsou hluční např. astrildi, amadiny, kanáři a spousty dalších, takže proč by se měli na noc zavírat do záletů? Pokud budu mít na zahradě třeba jen jeden pár zebřiček, tak rozhodně nebude nikoho rušit a budit.
Nicméně pokud mi prokazatelně vaše kočka na mém pozemku zabije ptáka a já za vámi přijdu žádat náhradu škody, tak jak se k tomu postavíte?

27.8.2019 20:14
Pandinus

XXX.XXX.234.115

Cat cat napsal(a):

Ano protože vy vidíte jen tu kočku. Evidentně nesympatizujete s jinými zvířaty, která tam na rozdíl od ní patří - namátkou ptáci, plazi atd. A to nemluvím o zvířatech, která tam člověk má pro svou potěchu a radost. Pokud někdo nechce kočku na dva kusy od psa, který nemá tlamu jak čivava nebo ji nechce mít jak cedník, má mít jak píšete i pořádně zabezpečenou volieru dvojitým pletivem a kočku mít tam.
Kuna je dost offtopic - ona sem totiž patří a dá se jí to odpustit. Ona živí mladé, loví pro svou potřebu a pokud jí jebne v kurníku, holt blbost chovatele. Kočky likvidují zvířata přes pletivo i jen tím, že na volieře sedí, motají se okolo v noci atd. O tom, že mě nebaví sbírat mrtvé letošní kosy, sýkory a pěnkavy, kteří posloužili za hračku ani nemluvím. Pokud jí máte rád/ráda, tak uděláte maximum pro to, aby se jí nic nestalo. A k tomu patří i to, že neopustí prostor, kde je v bezpečí.
A topení koček v sudu? Nenechte se vysmát. Víc koťat utopili právě držitelé čičinek u stavení, protože napr*aná kočka má mladé několikrát ročně a další kočky tihle kočkomilové živit nechtějí! To je pecka. Obhajoba postavená na tom, jaké jsou majitelé koček chudáci a v reálu jde až na výjimky o lidi, kteří jim ubližují víc než ti, co je vyhánějí ze svých pozemků a to proto, že likvidují jejich majetek a ohrožují zdraví děcek. Mě se ještě nestalo, že bych zakroutil krkem něčemu nadpočetnému, co se mi narodí či vylíhne jen proto, že to zrovna nikdo nechce ať jde o hroznýše, nebo zebřičky. Topení koťat a další horší praktiky mají na svědomí právě jejich chovatelé, co za ně tak horečnatě bojují. Když nad tím tak přemýšlím, tak ze všech slov těchle kočkomilů čiší to, že se o ně nechtějí starat, nechtějí dát ani korunu navíc za volieru pro kočku nebo pitomé sítě do oken. Proto i ten blud, že kočce dávají svobodu, protože má takovou duši. Pěkná lež. Ne, jim jde o to, aby se o ní nemuseli starat, protože kočka ve volieře jsou přesně ta hovínka, co jsou na zahradách u sousedů, označkované stěny taky dvakrát nevoní a musí se tam měnit písek atd. A ta voliera, to taky není za pakatel. Chápu. Chovatelé každým coulem milující svoje kočky.

27.8.2019 20:32
Cat cat

XXX.XXX.209.8

Pandinus napsal(a):
Ano protože vy vidíte jen tu kočku. Evidentně nesympatizujete s jinými zvířaty, která tam na rozdíl od ní patří - namátkou ptáci, plazi atd. A to nemluvím o zvířatech, která tam člověk má pro svou potěchu a radost. Pokud někdo nechce kočku na dva kusy od psa, který nemá tlamu jak čivava nebo ji nechce mít jak cedník, má mít jak píšete i pořádně zabezpečenou volieru dvojitým pletivem a kočku mít tam.
Kuna je dost offtopic - ona sem totiž patří a dá se jí to odpustit. Ona živí mladé, loví pro svou potřebu a pokud jí jebne v kurníku, holt blbost chovatele. Kočky likvidují zvířata přes pletivo i jen tím, že na volieře sedí, motají se okolo v noci atd. O tom, že mě nebaví sbírat mrtvé letošní kosy, sýkory a pěnkavy, kteří posloužili za hračku ani nemluvím. Pokud jí máte rád/ráda, tak uděláte maximum pro to, aby se jí nic nestalo. A k tomu patří i to, že neopustí prostor, kde je v bezpečí.
A topení koček v sudu? Nenechte se vysmát. Víc koťat utopili právě držitelé čičinek u stavení, protože napr*aná kočka má mladé několikrát ročně a další kočky tihle kočkomilové živit nechtějí! To je pecka. Obhajoba postavená na tom, jaké jsou majitelé koček chudáci a v reálu jde až na výjimky o lidi, kteří jim ubližují víc než ti, co je vyhánějí ze svých pozemků a to proto, že likvidují jejich majetek a ohrožují zdraví děcek. Mě se ještě nestalo, že bych zakroutil krkem něčemu nadpočetnému, co se mi narodí či vylíhne jen proto, že to zrovna nikdo nechce ať jde o hroznýše, nebo zebřičky. Topení koťat a další horší praktiky mají na svědomí právě jejich chovatelé, co za ně tak horečnatě bojují. Když nad tím tak přemýšlím, tak ze všech slov těchle kočkomilů čiší to, že se o ně nechtějí starat, nechtějí dát ani korunu navíc za volieru pro kočku nebo pitomé sítě do oken. Proto i ten blud, že kočce dávají svobodu, protože má takovou duši. Pěkná lež. Ne, jim jde o to, aby se o ní nemuseli starat, protože kočka ve volieře jsou přesně ta hovínka, co jsou na zahradách u sousedů, označkované stěny taky dvakrát nevoní a musí se tam měnit písek atd. A ta voliera, to taky není za pakatel. Chápu. Chovatelé každým coulem milující svoje kočky.

Jenže ja žádné kočky venku nemám,mam je doma,jsou vykastrované,mají nadstandardní péči a žrádlo. Takže pláčete na špatném hrobě......
Tak proč mám ja trpět každodenní řev.... odpovězte?

27.8.2019 20:42
Pandinus

XXX.XXX.234.115

Cat cat napsal(a):
Jenže ja žádné kočky venku nemám,mam je doma,jsou vykastrované,mají nadstandardní péči a žrádlo. Takže pláčete na špatném hrobě......

To si nerozumíme stále, na špatném hrobě pláčete vy. Tohle je vlákno o zvířeti, které loví a pohybuje se mimo vliv svého majitele. Nikdo si tu nestěžoval na kočičí mňoukání kočky, která sedí na své zahradě.

27.8.2019 20:53

Cat cat napsal(a):

Musíte večer pořádně intenzivně vyvětrat, okno úplně zavřít a jít spát. Nebo si rovnou sehnat špunty do uší.

Jestli Vás to ruší i při uzavřeném okně, tak to už je něco špatně s Vámi. Tomu bych si dovolil pak říkat přecitlivělost.

27.8.2019 21:18
Cat cat

XXX.XXX.209.8

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Musíte večer pořádně intenzivně vyvětrat, okno úplně zavřít a jít spát. Nebo si rovnou sehnat špunty do uší.

Jestli Vás to ruší i při uzavřeném okně, tak to už je něco špatně s Vámi. Tomu bych si dovolil pak říkat přecitlivělost.

To asi není něco v pořádku s vámi....ja si mám ve vlastním baraku sehnat špunty do uší? ...kvůli ptákům bezohledného souseda...tak ať si ty svoje ary zavře na noc do svojí ložnice.....

27.8.2019 21:22
Cat cat

XXX.XXX.209.8

https://youtu.be/XDJEPjvbbs4

No na to se koukejte...aspoň dvacetkrát po sobě...

27.8.2019 21:32

Cat cat napsal(a):

Radu jste ode mě dostala takže tet to je jen na vás .... nicméně pořád sem se od vás nedozvěděl proč bych měl trpět vaši kočku na moji zahradě ?????

27.8.2019 21:33
Miroslav Bláha

XXX.XXX.168.116

Cat cat napsal(a):
No na to se koukejte...aspoň dvacetkrát po sobě...

Můj příspěvek nebyl určen pro Vás, nýbrž pro ostatní rozumné chovatele ptactva.

27.8.2019 21:48
Pandinus

XXX.XXX.234.115

Můj příspěvek nebyl určen pro Vás, nýbrž pro ostatní rozumné chovatele ptactva.

Ti, co měli to pochopili

27.8.2019 23:25
lupus4

XXX.XXX.205.61

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jednoduchá rada ...zajít na městský úřad a požádat příslušný odbor aby změřili míru hlučnosti ...pokud to přesáhne určené decibely (o čemž pochybuju) máte právo na to aby soused toto omezil ať už vystavením protihlukové zdi či jinými prostředky ....nicméně pořád to neřeší problém proč já bych měl trpět vaši kočku na moji zahradě????můžu dostat odpověď ?

Ahoj, zaspals dobu

požádat příslušný odbor aby změřili míru hlučnosti ...pokud to přesáhne určené decibely (o čemž pochybuju) máte právo na to aby soused toto omezil ať už vystavením protihlukové zdi či jinými prostředky ..

přirozený zvukový projev zvířat - NENÍ hluk a žádné normy na to nejsou
Dle paragrafu30 odstavce2 zákona č.258/2000Sb...
o ochraně veřejného zdraví a o změněn některých zákonú, ve znění pozdějších předpisů, se hlukem rozumí zvuk, který může být škodlivý pro zdraví a jehož imisní hygienický limit stanoví provádějící předpis.
Za takový hluk se dle paragrafu 30 odstavec 2 hlasový projev zvířete nepovažuje.
Zjednodušeně - v prosinci 2015 proběla v tomto změna zákona.Tudíš se měření neprovádí jelikož byli zrušeny měřící limity

omlouvám se za OT

28.8.2019 08:36
Froli-1

XXX.XXX.74.53

Každý majitel zvířete by svého miláčka měl zabezpečit, tak jako psovi postavíte plot, aby neutekl, papoušky zavřeme na noc do záletů nebo jim uděláme dvojité pletivo, atd.S kočkama je to složitější, pokud je člověk nechová vyloženě doma, tak se neubrání toulání i po okolí...potom se ale majitelé koček nedivte, že každý to řeší po svém, ať už tak nebo tak, zvlášť když přijdou do ztrát ve svém chovu ptactva.Soused si taky pořídil kocoura, ten k nám sice nechodil, jelikož máme velkého psa, ale k druhému sousedovi chodil a lovil v jezírku velké jesetery.(měl ho i na videu)Nikdy bych nevěřila, že kočka dokáže zranit či ulovit tak velkou rybu. Byly to dost finanční ztráty a jediná reakce byla:fakt????nekecej?Nezbývalo nic, než pořídit elektrický ohradník kolem jezirka...a zamezit kočce přístup, což už vypadalo trochu divně, ale účel to splňovalo..
Kocoura majitel nijak neřešil až do té doby, kdy se jim narodilo miminko a začal jim skákat do kočárku na terase, TO UŽ SE MU nelíbilo a odvezl ho na chatu...

28.8.2019 10:02
Pandinus

XXX.XXX.161.10

Froli-1 napsal(a):
Každý majitel zvířete by svého miláčka měl zabezpečit, tak jako psovi postavíte plot, aby neutekl, papoušky zavřeme na noc do záletů nebo jim uděláme dvojité pletivo, atd.S kočkama je to složitější, pokud je člověk nechová vyloženě doma, tak se neubrání toulání i po okolí...potom se ale majitelé koček nedivte, že každý to řeší po svém, ať už tak nebo tak, zvlášť když přijdou do ztrát ve svém chovu ptactva.Soused si taky pořídil kocoura, ten k nám sice nechodil, jelikož máme velkého psa, ale k druhému sousedovi chodil a lovil v jezírku velké jesetery.(měl ho i na videu)Nikdy bych nevěřila, že kočka dokáže zranit či ulovit tak velkou rybu. Byly to dost finanční ztráty a jediná reakce byla:fakt????nekecej?Nezbývalo nic, než pořídit elektrický ohradník kolem jezirka...a zamezit kočce přístup, což už vypadalo trochu divně, ale účel to splňovalo..
Kocoura majitel nijak neřešil až do té doby, kdy se jim narodilo miminko a začal jim skákat do kočárku na terase, TO UŽ SE MU nelíbilo a odvezl ho na chatu...

Jo to je přesně ono. On se nehodlal zabývat kočkou jako takovou, zajistit ji. Dokud nevadila jemu, ať si dělá kde chce, co chce, práci s ní nemá žádnou.

28.8.2019 10:10

lupus4 napsal(a):
Ahoj, zaspals dobu

požádat příslušný odbor aby změřili míru hlučnosti ...pokud to přesáhne určené decibely (o čemž pochybuju) máte právo na to aby soused toto omezil ať už vystavením protihlukové zdi či jinými prostředky ..

přirozený zvukový projev zvířat - NENÍ hluk a žádné normy na to nejsou
Dle paragrafu30 odstavce2 zákona č.258/2000Sb...
o ochraně veřejného zdraví a o změněn některých zákonú, ve znění pozdějších předpisů, se hlukem rozumí zvuk, který může být škodlivý pro zdraví a jehož imisní hygienický limit stanoví provádějící předpis.
Za takový hluk se dle paragrafu 30 odstavec 2 hlasový projev zvířete nepovažuje.
Zjednodušeně - v prosinci 2015 proběla v tomto změna zákona.Tudíš se měření neprovádí jelikož byli zrušeny měřící limity

omlouvám se za OT

No je pravda že něco podobného sem řešil naposledy před deseti lety pak už sem se o to nezajímal tudíž tahle novela mi unikla 😄ale každopádně díky za upozornění 😉

Přidejte reakci

Přidat smajlík