Zdravim,
chtěl jsem se zeptat. Letos se mi podařilo odchovat od dvou párů andulek 15 mladých a teď řeším problém, co s nimi. Co jsem slyšel od jiných chovatelů, tak to co neprodají během roku vezmou a v Kladně (nebo nekdě jinde) prý prodají vše. Zajímalo by mě tedy, jak to chodí. Zda musím být členem nějakého svazu, zda musejí být ptáci kroužkovaní, nebo zda se musím někde registrovat (myslím tím přímo v Kladně apod.). Nemám s tím žádné zkušenosti a tak budu rád za každou radu. Dokonce snad prý výkupčíci odchytávají chovatel dole u aut a hned nakupují.
Předem díky
Míra
zmrzlik
napsal(a):
Zdravim,
chtěl jsem se zeptat. Letos se mi podařilo odchovat od dvou párů andulek 15 mladých a teď řeším problém, co s nimi. Co jsem slyšel od jiných chovatelů, tak to co neprodají během roku vezmou a v Kladně (nebo nekdě jinde) prý prodají vše. Zajímalo by mě tedy, jak to chodí. Zda musím být členem nějakého svazu, zda musejí být ptáci kroužkovaní, nebo zda se musím někde registrovat (myslím tím přímo v Kladně apod.). Nemám s tím žádné zkušenosti a tak budu rád za každou radu. Dokonce snad prý výkupčíci odchytávají chovatel dole u aut a hned nakupují.
Předem díky
Míra
Čau Míro,
kamkoliv přijedeš na burzu a je tam výkupčí,můžeš mu klidně nabídnout odchovy s kroužkem i bez.Pokud je vezme a za jakou cenu,je jen na vaší dohodě.On by ti měl vystavit daňový doklad,ale takových je hodně málo a ruku na srdce,kdo ho po něm chce...
zmrzlik
napsal(a):
Zdravim,
Předem díky
Míra
hele za kolik je prodáváš ????a odkud sesš ???? já bych měla docala zájem ale jen za přijatelnou cenu..........
jinak k tvé otázce měl by jsi být zaregistrovaný ve svazu.........ale není to podmínka
sisis
napsal(a):
hele za kolik je prodáváš ????a odkud sesš ???? já bych měla docala zájem ale jen za přijatelnou cenu..........
jinak k tvé otázce měl by jsi být zaregistrovaný ve svazu.........ale není to podmínka
Zajímalo by mě co je pro Vás přijatelná cena? Deset korun?
Pokud chcete brát chovatelství vážně a chcete být dobrá chovatelka, tak by Vám mělo být jedno kolik za papoušek dáte.
Samozřejmě chovatelé prodávají jenom přijatelně a to je 60 Korun a výš. Pokud chcete, tak si zajděte do zverimexu, tam Vám je prodají za 100-120 Korun. Takže pokud bych si měl vybrat, tak bych měl jasno co je přijatelnější.
A jen pro upřesnění. Samozřejmě v žádném svazu být zaregistrovaný nemusíte.
hicks
napsal(a):
Zajímalo by mě co je pro Vás přijatelná cena? Deset korun?
Pokud chcete brát chovatelství vážně a chcete být dobrá chovatelka, tak by Vám mělo být jedno kolik za papoušek dáte.
Samozřejmě chovatelé prodávají jenom přijatelně a to je 60 Korun a výš. Pokud chcete, tak si zajděte do zverimexu, tam Vám je prodají za 100-120 Korun. Takže pokud bych si měl vybrat, tak bych měl jasno co je přijatelnější.
A jen pro upřesnění. Samozřejmě v žádném svazu být zaregistrovaný nemusíte.
Omlouvám se za zbytečnou poznámku, ale to jsou ve Vašem kraji asi hodně levné zverimexy - u nás jsou někde až 2,5 tak drahé, než píšete.
zmrzlik
napsal(a):
Zdravim,
Předem díky
Míra
Ahoj,
takže v Kolíně výkupce nabízí za andulu 40,- Kč.
Prodej do zverimexu za 80,- Kč je berou (mezi řečí, od výkupce je mají za 90 - 120,- Kč , pro další dodávání za tuto cenu je bude brát stále
).
Pokud máš možnost dej si inzerát a prodáš taky, já osobně nemám s prodejem problémy a letos jsem ochoval zhruba 15 x více co ty, kroužkuji pokud stíhám.
A co neprodám na výstavách, přímo nebo na inzerát nechávám na jaro a pak se to hodí třeba i kolegům chovatelům co jim popadá v zimě.
Za dobu co chovám andule jsem výkupci nedal ani jednu.
Tak přeji dobrej prodej, nebo založ větší chov a ještě něco přikup
Radek
radek
napsal(a):
Ahoj,
takže v Kolíně výkupce nabízí za andulu 40,- Kč.
Prodej do zverimexu za 80,- Kč je berou (mezi řečí, od výkupce je mají za 90 - 120,- Kč , pro další dodávání za tuto cenu je bude brát stále
).
Pokud máš možnost dej si inzerát a prodáš taky, já osobně nemám s prodejem problémy a letos jsem ochoval zhruba 15 x více co ty, kroužkuji pokud stíhám.
A co neprodám na výstavách, přímo nebo na inzerát nechávám na jaro a pak se to hodí třeba i kolegům chovatelům co jim popadá v zimě.
Za dobu co chovám andule jsem výkupci nedal ani jednu.
Tak přeji dobrej prodej, nebo založ větší chov a ještě něco přikup
Radek
Díky všem !
Míra
Unerázka

XXX.XXX.248.101
Prodám andulky, modré. Mám 9 mladých a chovný pár. Samička bílá. Prodám po 50 Kč. Přidám případně i klec za 100 Kč.
K odebrání mezi Jevíčkem a Moravskou Třebovou.
Odpověď na SMS 603 519 454. Zavolám zpět.
B. Pospíšil