Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.47.235
jakou návnadu na kuny děkuji
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.133.170
Návnadu žádnou, rozvěsit kolem voliér lidské vlasy popřípadě si do zoo zajeďte pro trus velkých šelem(tygr,lev ale postačí i rys) a máte zaručeně pokoj
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.71.37
Sušené kadlátky.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.154
Vlasy mě nepomohly, mam rozvesenych kolem voliery takhle spousty vlasu a kuna chodila dal, vlasy kune navadi kvuli pachu ale kvuli tomu ze ji "kusou" kdyz se na ni chytnou. Na kunu se mi osvedcilo kupit past na kunu a vyrobce mi doporucil syrove slepici vejce a do ctyr dnu jsem ji mel chycenou, a pred tydnem jsem chytl druhou. Po nastrazeni pasti k ni zbytecne nechodte, at tam neni pach. At se dari
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.218.251
Sušené švesty , vajíčko to jsou nej nástrahy na kunu . Vejce je TOP. Do pasti -želez jsem jich chytil kolem třiceti ,v průběhu několika let . Někdy i dvě za noc do těch stejných želez,znovu nastražených. Lidský vlas,trus velkých šelem to jsou fámy . A co se týká pachů rovněž , není -nejsou pro odlov důležité.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.238
Dobrý den,moje rada je z mé vlastní zkušenosti,takže je osvědčená a funguje na 100% Kuna chodí obvykle kolem 22-23:00 Já si kolem 21:00 sednu před volierya čekám ,jakmile kunu spatřím rozběhnu se směrem ke kuně a hlasitě tleskám.Kunu jsem zatím každý den odehnal a nemusím vymýšlet nějaké složité pasti.Zkuste to taky
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.230.164
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý den,moje rada je z mé vlastní zkušenosti,takže je osvědčená a funguje na 100% Kuna chodí obvykle kolem 22-23:00 Já si kolem 21:00 sednu před volierya čekám ,jakmile kunu spatřím rozběhnu se směrem ke kuně a hlasitě tleskám.Kunu jsem zatím každý den odehnal a nemusím vymýšlet nějaké složité pasti.Zkuste to taky
To je for jak noha.Když je -15 a více,vidím jak tleskáš a kuna se svijí smíchy.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.226
Dobrý den, už se to tu několikrát řešilo. Kunu do pasti chytíte velice zřídka (maximálně tak mládě). K ochraně voliér proti těmto predátorům spolehlivě funguje pouze elektrický ohradník ! Vlastní zkušenost.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.68.194
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Sušené švesty , vajíčko to jsou nej nástrahy na kunu . Vejce je TOP. Do pasti -želez jsem jich chytil kolem třiceti ,v průběhu několika let . Někdy i dvě za noc do těch stejných želez,znovu nastražených. Lidský vlas,trus velkých šelem to jsou fámy . A co se týká pachů rovněž , není -nejsou pro odlov důležité.
Já si myslím , že není nad dobře zabezpečenou volieru . A nečekat , že do želez na zahradě se mi chytí nešťastnou náhodou vlastní nebo sousedovo dítě . A kunu nechat být .
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.218.251
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já si myslím , že není nad dobře zabezpečenou volieru . A nečekat , že do želez na zahradě se mi chytí nešťastnou náhodou vlastní nebo sousedovo dítě . A kunu nechat být .
Vážený ,všechny kuny jsem nachytal na střeše ve žlabu, na místě k tomu připraveném. Zřemě o tom nemáte ani potuchy
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.98.137
Spolehlivou prevencí je určitě dobrý pes...ten můj má zatím na kontě jednu kunu několik potkanů a několik sousedových koček vždy je najdu ráno u dveří domu...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.218.251
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Spolehlivou prevencí je určitě dobrý pes...ten můj má zatím na kontě jednu kunu několik potkanů a několik sousedových koček vždy je najdu ráno u dveří domu...
Souhlasím, taky je tu několik psů a fungujou,ale kuny chodí hodně vrchem a tam se bohužel pesani nedostanou.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.49.182
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý den, už se to tu několikrát řešilo. Kunu do pasti chytíte velice zřídka (maximálně tak mládě). K ochraně voliér proti těmto predátorům spolehlivě funguje pouze elektrický ohradník ! Vlastní zkušenost.
Kuny,sa dobre chytaju na surove slepacie vajce tomu urcite neodola vlozim do pasce na kuny aj 2-3 vajcia a staci pockat max3 noci a je chytena aj stara nie len mladata potom staci nalozit do auta a odviezt 10km a uz sa nevrati alebo druha moznost je chovat doma vo voliere kunu a druha nepride do cudzieho teritoria mam to odskusane.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.207.34
Celé roky nic a loni v srpnu 1-1 a 3 kusy odchov horských k.o. Utržené nožky až u kyčle.3 kusy mrtví a dva jsem utratil.Po dvou letech jsem se dočkal odchovu,ale i jejich konce.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.80
kdyz k vam chodi lovit, tak jsou zrejme nalezle nekde u souseda, kde je klid . Co zkusit nechat hrat radio pres noc nekde pod pristreskem ?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.84.222
U nás jsme meli problémi s kunami (slepice), stačil pes. Kuna se už k zahradě ani nepřiblížila Jinak co se týče želez - nebudu se vyjadřovat... To je na každém, ale mě to přijde pravdu velmi surové. Je mi jasné, že se běžně používají, ale mě by to nedalo. Kuna má jen hlad a takovou hnusnou smrt si nezaslouží, je to zvíře jako každé jiné...
Chytli byste do želez třeba čivavu?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.31.214
Pravděpodobně Vám nikdy neutrhla přez pletivo ptákům nohu. Pak by jste to pochopil ihned.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.220.78
Papoušci se dají ochránit ale co venkovní zpěvné ptactvo.Kuny jsou přemnožené tak je odchyt dle mého názoru správný.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.55.233
tak som po česky chovatelom aj myslivcom pred asi 7rokmi čo som sa na svojom dvore stretol s kunami išlo o celú rodinku vtedy exotickému vtáctvu neublížily ,iba kurencom ktoré som kupil na moj stol kuny som možno nakiekoto brutálne behom týžny postrielal a jednu prizabil velkou lopatou a urobil by som to znova po dedine ich vidím behat asi desat .tie však mne do dvora nevlezú vlani ešte som mal kury zažil som lov líšok vo svorke na dvore boli to staré líšky dovtedy som si myslel že líška loví sama pes bol vo voliére odtiahli gunára dve nasledújúcu noc podlahli mojej a kamarátovej malorážke tretia odva dni ususeda vidlám preto viem že líšky boli dospelé.čiže nievždy sa dá ubránit pozemok mám oplotený líšky doslova preliezly plot.urobil by som to znova jak s kunami tak s liškami.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.68.194
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pravděpodobně Vám nikdy neutrhla přez pletivo ptákům nohu. Pak by jste to pochopil ihned.
Přávě že mě se to přihodilo, měl jsem jednoduché pletivo ! Dal jsem dvojté a je klid . Kuna si chosí klidně dál po zahradě .
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.244.18
Je pravda ze se kuna prokouse kralicim pletivem? Díky Martin
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.44.183
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Přávě že mě se to přihodilo, měl jsem jednoduché pletivo ! Dal jsem dvojté a je klid . Kuna si chosí klidně dál po zahradě .
Tohle je PAN chovatel!!!!Udělal jste co bylo třeba a já vám za to děkuju.Ať vám Bůh žehná i celé vaší rodině!!Taky přeji hodně chovatelských úspěchů.
A těm,kteří to řeší chytáním do želez ať se všechna bolest vrátí najednou!!!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.44.183
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Papoušci se dají ochránit ale co venkovní zpěvné ptactvo.Kuny jsou přemnožené tak je odchyt dle mého názoru správný.
ODCHYT je správný,s tím souhlasím.Tam kde jsou opravdu přemnoženy,je správné je odchytit (ne do želez!!!!!!) a odnést co nejdál od místa kde jsme je chytily.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.218.251
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
ODCHYT je správný,s tím souhlasím.Tam kde jsou opravdu přemnoženy,je správné je odchytit (ne do želez!!!!!!) a odnést co nejdál od místa kde jsme je chytily.
Co je to nejdál od místa ? V km ?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.34.59
Po několika zkušenostech s kunou se mě a známému chovateli osvědčil nejvíce elektrický ohradník. Umístil jsem jej na výlety do výšky cca 70 cm nad zemí a na horní hranu výletů a zabezpečil jsem jím všechny možné přístupy na voliéry. Od té doby je klid, přestaly se mě objevovat na střeše pozůstatky po kunách. Dokonce jsem jednou zaslechl, jak zřejmě chtěla kuna projít po zídce, kde je ohradník. Byl to hezký rachot a od té doby už tam nechodí. Žádným sklopcem a odvážením kun do vdálenosti nevyčistíte prostor od této šelmy. Pokud se uvolní její revír, během krátké doby jej obsadí jiné kuny, a vše se opakuje. Kuny jsou přemnoženy a nemají žádného přirozeného predátora.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.98.137
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Po několika zkušenostech s kunou se mě a známému chovateli osvědčil nejvíce elektrický ohradník. Umístil jsem jej na výlety do výšky cca 70 cm nad zemí a na horní hranu výletů a zabezpečil jsem jím všechny možné přístupy na voliéry. Od té doby je klid, přestaly se mě objevovat na střeše pozůstatky po kunách. Dokonce jsem jednou zaslechl, jak zřejmě chtěla kuna projít po zídce, kde je ohradník. Byl to hezký rachot a od té doby už tam nechodí. Žádným sklopcem a odvážením kun do vdálenosti nevyčistíte prostor od této šelmy. Pokud se uvolní její revír, během krátké doby jej obsadí jiné kuny, a vše se opakuje. Kuny jsou přemnoženy a nemají žádného přirozeného predátora.
Přesně tak kuna nemá žádného přirozeného predátora tudíž je přemnožená...znám pár myslivců kteří sedí celé noci u okna na střechy kůlen hází topinky a za noc střelí i tři kuny...potom u piva rozebírají ulovky...a my je budeme vozit do vzdáleného místa??? lidi neblázněte zachvíli budete hájit i miši,potkany a krysy...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.218.251
Přesně tak,je to jeden z predátorů ,který hledá potravu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.154
Dáváte dvojté pletivo i na strop volier?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.211.242
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Přesně tak kuna nemá žádného přirozeného predátora tudíž je přemnožená...znám pár myslivců kteří sedí celé noci u okna na střechy kůlen hází topinky a za noc střelí i tři kuny...potom u piva rozebírají ulovky...a my je budeme vozit do vzdáleného místa??? lidi neblázněte zachvíli budete hájit i miši,potkany a krysy...
konečně pořádná odpověd.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.91.90
Dobře pánové,myslím,že je tady už názorů dost a kažký si může vybrat.Můžeme tedy tohle téma uzavřít,co vy na to?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.84.222
Miši možná, ale mYši asi ne :D
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.218.251
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Miši možná, ale mYši asi ne :D
Flákni tam hraboše ,tam se i-y nenachází
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.61.220
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To je for jak noha.Když je -15 a více,vidím jak tleskáš a kuna se svijí smíchy.
Super Tak jsem se již dlouho nepobavil
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.230.254
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Netleskejte, volejte kšššššš potvoro.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.218.133
prelezie kuna sieťovinou 100mm x 47mm ???
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.80.61
Hrubosť a neúcta k prírode a k životu (aj k tomu zvieraciemu). Smutné, ale žiaľ aj takíto ľudia sú medzi nami. Je mi ľúto aj to, že sa svojím správaním chválite, pričom si neuvedomujete vlastnú malosť. Dúfam, že takýchto chovateľov zvierat s takýmto neetickým postojom je čo najmenej.
Zabezpečte si zvieratá na dvore a vo voliére tak, aby sa k ním drobné mäsožravce nedostali. Veď stačí tak málo, dvojité pletivo na voliéru by malo byť samozrejmosť.
Ľubomír M.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.71.37
To není neúcta k masožravcům,vyjděte ven z domu a podívejte na zdecimovanou přírodu přemnoženou strakou,sojkou,kun je výce jako koček,dejte si na papír kolik stačí jednomu jedinci stravy na den,na obec 10 kun vynásobte to a jsou to ročně tuny žrádla,jenže ochrana je krátkozraká,chráníme obojživelníky a milionový náklad je pryč pokut na mokřad přistane na týden hejno 12 volavek,je scela zdecimovaná celá populace,přírodou jezdím hodně,né autem ale tisíce kylometrů na kole a rok od roku jeto horší.Když praskávaly šišky létávaly hejna pěvců dnes je jich hrstka.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.99.197
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To není neúcta k masožravcům,vyjděte ven z domu a podívejte na zdecimovanou přírodu přemnoženou strakou,sojkou,kun je výce jako koček,dejte si na papír kolik stačí jednomu jedinci stravy na den,na obec 10 kun vynásobte to a jsou to ročně tuny žrádla,jenže ochrana je krátkozraká,chráníme obojživelníky a milionový náklad je pryč pokut na mokřad přistane na týden hejno 12 volavek,je scela zdecimovaná celá populace,přírodou jezdím hodně,né autem ale tisíce kylometrů na kole a rok od roku jeto horší.Když praskávaly šišky létávaly hejna pěvců dnes je jich hrstka.
Neberte to osobne ale dajte si na papier ako nagatívne pôsbi človek svojím materiálnym spôsobom života na prírodu. Koľko potravi, energie mu musí poskytnúť zem, aby mohol žiť v nadbytku. Ako neustále zaberá čoraz väčšiu plochu zeme pre svoju populáciu, pričom naopak zvieratám sa ich životný priestor zmenšuje, preto sú nútený sťahovať sa do miest a dedín kde nachádzajú nový životný pristor a potravu. Prírodu decimuje najväčší predátor ktorým je človek. Naučme sa žiť s prírodou.
Ako pomôže prírode strielanie a zabíjanie zvierat len preto, lebo si dovolili mu vojsť na dvor a pán domu pozemku a "prírodných zdrojov" sa rozhodol, že tam nemá čo robiť a preto musí zvieratko zomrieť. Myslím si, že sa nejedná len o malé mesožravce, ale o veľkú populáciu zvierat. Takýto názor a postoj dovolím si tvrdiť je chorí, preto lebo človek nie je pán tvorstva, aby rozhopdoval o tom, kto bude a nebude žiť, ale je iba jeden z tvorov, ktorí obýva modrú planétu zem.
Nechcem sa nikoho dotknúť ani uraziť ho. Nezapájam sa do diskusií na fórach. Je to prvý raz čo som sa ozval, lebo som to nemohol čítať. Názor na životné prostredie niektorých dvojnohých tvorov považujem za scestný a chorí. Neberiem im ho, ale tolerovať ho nebudem.
Prepáčte mi, že som si dovolil odbočiť z danej témy "Jak na kuna", v preklade "Ako zabít kunu."
Ľubomír M.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.142.2
Názory na humánní zacházení s kunami jsou sice líbivé, ale když přijdete k voliéře z dvojitého pletiva i na stropě a najdete z 43 kanárů 3 (slovy tři) vyděšené jedince a zbytek je roztrhán a odvlečen protože se do voliery podhrabala, jde veškerá humánnost stranou a mysl ovládně jediná myšlenka - tu svi.. pardon kunu dostat za každou cenu i tím nejdrastičtějším způsobem.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.71.37
Názor máte dobrý ale kolik budek vysadíte z jara,člověk se chová k přírodě jen jak člověk,každý živočich se chová lépe,rozhodovat žít či nežít,pokut o tom něco víte neděla jen člověk i včela na podzim vyhazuje trubce kvůli zbytečnému užírání zásob.Budou li predátoři přemnoženi jak jsou můžete se za pár let kochat jen na pár živočišných druhů,to nebude pěkný pohled.Je pravda že ochranáři mají jen nato buzerovat chovatele ale nezákoné kácení lesů,rozorávání mezí a jiných nešvarů si asi nevšímaj,jinak by některé polní cesty nevypadaly jak vypadají a lesy tak stejně,kunu nemám rád při pohledu nazničenou budku konader na kterou to dvojité pletivo nenatáhnete. je mi odměnou vidět hejno sýkor létat po zahradě když krytizujete co děláte vy jet mlátíte prázdnou slámu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.172
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Názory na humánní zacházení s kunami jsou sice líbivé, ale když přijdete k voliéře z dvojitého pletiva i na stropě a najdete z 43 kanárů 3 (slovy tři) vyděšené jedince a zbytek je roztrhán a odvlečen protože se do voliery podhrabala, jde veškerá humánnost stranou a mysl ovládně jediná myšlenka - tu svi.. pardon kunu dostat za každou cenu i tím nejdrastičtějším způsobem.
Medzi pletivom sa odporúča vzdialenosť 3-4 cm.
Ľubomír M.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.172
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Názor máte dobrý ale kolik budek vysadíte z jara,člověk se chová k přírodě jen jak člověk,každý živočich se chová lépe,rozhodovat žít či nežít,pokut o tom něco víte neděla jen člověk i včela na podzim vyhazuje trubce kvůli zbytečnému užírání zásob.Budou li predátoři přemnoženi jak jsou můžete se za pár let kochat jen na pár živočišných druhů,to nebude pěkný pohled.Je pravda že ochranáři mají jen nato buzerovat chovatele ale nezákoné kácení lesů,rozorávání mezí a jiných nešvarů si asi nevšímaj,jinak by některé polní cesty nevypadaly jak vypadají a lesy tak stejně,kunu nemám rád při pohledu nazničenou budku konader na kterou to dvojité pletivo nenatáhnete. je mi odměnou vidět hejno sýkor létat po zahradě když krytizujete co děláte vy jet mlátíte prázdnou slámu.
Ak viem, že sa mi po pozemku pohybujú kuny alebo lasičky, určite nezavesím budku z vonkajšej časti, ale strčím ju dnu do voliéry. Iba ak by som chcel pripraviť malým mesožravým predátorom dobrý obed. Hnevať sa môžete akurát na seba, lebo ste nezabezpečil pred predátormi dostatočne priestor, kde sa vtáky pohybujú. Hrubosť a agresivita nie sú dobrými rádcami.
Ľubomír M.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.172
Keď čítam niektoré Vaše príspevky, ďakujem bohu, že sú ľudia, ktorých nazývate ochranármi.
Hrubosť a agresivita hodne hovoria o mentálnej úrovni osobnosti. Všimol som si, že mnohí prispievajúci v tomto fóre ak sa nedokážu stotožniť s názorom iného človeka, útočia nevyberanými spôsobmi. Môj prípad to však nie je.
Nemôžem súhlasiť s tým, že praktizujete zabíjanie podľa Vás škodnej zveri brutálnym spôsobom, len preto, aby ste uchránili svoje chov exotického vtáctva, pričom nie ste schopný postaviť volieru tak, aby sa do nej predátor nedostal. Každá časť stavby aj záhradnej voliéri má mať základ a dvojité pletivo, zvlášť ak viem, že mám na pozemku pradátora. Takáto stavba však niečo stojí. Nebolo by zlé upovedomiť Slobodu zvierat o praktikách niektorých tkz. chovateľov pri zabíjaní kún lopatou, alebo vystrielaní rodinky aj s mladými. Hyenizmus v ľudskej podobe nepozná hraníc.
Myslím si tiež, že mnoho slušných ľudí aj chovateľov nebude súhlasiť s názormi bezbréheho zabíjania malých mesožravcov a iných škodcov bez príslušného povolenia úradov. Nebolo by na škodu, aby ste sa podpísali pod svoj názor, aby to nebolo iba mlátenie prázdnej slamy.
Nemienim nikoho presviedčať o tom aby bol slušný a zhovievavý k divým zvieratám trebárz aj na jeho pozemku. Chváliť sa verejne tým kto ako zabil to alebo ono zviera lopatou, alebo dokonca celú rodinku aj s mladými len preto, že ho nemá rád, mi príde úbohé. Zvlášť vtedy, ak by to urobil zas.
Ľubomír M.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.70
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
NEmyslýte , že příroda si dokáže udržet rovnováhu sama , pokud do ní člověk výrazně nezasahuje ? Více škody napáchá činnost člověka než zvířecí predátoři v přírodě .
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.142.65
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
NEmyslýte , že příroda si dokáže udržet rovnováhu sama , pokud do ní člověk výrazně nezasahuje ? Více škody napáchá činnost člověka než zvířecí predátoři v přírodě .
Také si to myslím, přece pokud predátoři skoro zlikvidují populaci nějakého tvora kterého loví tak zákonitě vymřou hlady. A to je zase příležitost pro dyný druh se opět rozmnožit a tak to jde stále dokola.
Nedokážu soudit jak je to se zpěvným ptactvem, ale celou zimu sypu do krmítka na zahradě slunečnici a létá na ni dost velké hejno opeřenců. Sýkorky, zvonci, stehlíci, zvonohlíci, vrabci a ještě určitě další druhy kterých jsem si nevšimnul.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.196.164
A proto jdou do zahrad a dvorky na naše chovy , protože v lese už nemají co žrát.
Zastřelit a hotovo.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.58.30
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Těch kanárů je mi líto, ale zase selhal člověk! Chyby při stavby voliér poznáváme, až při podobných útocích.
PS: nebyla to lasice?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.98.137
Tet jsem přijel od kamaráda bydlí na pasekách v jednom krásném udolí kde má rybníky a oboru...měl svátek tak jsem byl na svíčkovou samozřejmě divočina je to myslivec....a vkůlně visely 3 kuny a jedna liška a to tam visí každou chvílitakže asi ví proč je střílí...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.98.137
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Keď čítam niektoré Vaše príspevky, ďakujem bohu, že sú ľudia, ktorých nazývate ochranármi.
Hrubosť a agresivita hodne hovoria o mentálnej úrovni osobnosti. Všimol som si, že mnohí prispievajúci v tomto fóre ak sa nedokážu stotožniť s názorom iného človeka, útočia nevyberanými spôsobmi. Môj prípad to však nie je.
Nemôžem súhlasiť s tým, že praktizujete zabíjanie podľa Vás škodnej zveri brutálnym spôsobom, len preto, aby ste uchránili svoje chov exotického vtáctva, pričom nie ste schopný postaviť volieru tak, aby sa do nej predátor nedostal. Každá časť stavby aj záhradnej voliéri má mať základ a dvojité pletivo, zvlášť ak viem, že mám na pozemku pradátora. Takáto stavba však niečo stojí. Nebolo by zlé upovedomiť Slobodu zvierat o praktikách niektorých tkz. chovateľov pri zabíjaní kún lopatou, alebo vystrielaní rodinky aj s mladými. Hyenizmus v ľudskej podobe nepozná hraníc.
Myslím si tiež, že mnoho slušných ľudí aj chovateľov nebude súhlasiť s názormi bezbréheho zabíjania malých mesožravcov a iných škodcov bez príslušného povolenia úradov. Nebolo by na škodu, aby ste sa podpísali pod svoj názor, aby to nebolo iba mlátenie prázdnej slamy.
Nemienim nikoho presviedčať o tom aby bol slušný a zhovievavý k divým zvieratám trebárz aj na jeho pozemku. Chváliť sa verejne tým kto ako zabil to alebo ono zviera lopatou, alebo dokonca celú rodinku aj s mladými len preto, že ho nemá rád, mi príde úbohé. Zvlášť vtedy, ak by to urobil zas.
Ľubomír M.
Nejedná se jenom o papoušky chované ve voliérách...ale jak chcete zabezpečit holuby které chovají ještě dneska lidi ve volných holubnících někde na stodole...jak chcete zabezpečit když mají na jaro kachny mladé káčata...jak chcete zabezpečit mladé kuřata které má třeba slepice vyseděné někde v rohu ve chlívě jak chcete zabezpečit třeba housata které si majitel koupí a nocujeje někde v kůlně když a tak bych mohl pokračovat dál a dál vy asi vubec neznáte realitu všedního života...a lidé kteří i dneska takhle žijí Vám kašlou na vaše predátory...protože jim dokáže kuna zliklidovat kurník za jednu noc a Ti Vám každou kunu umlátí lopatou na toto tata a nebudou se vubec rozmýšlet...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.172.5
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
prelezie kuna sieťovinou 100mm x 47mm ???
proleze jí jako nic.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.172.5
Můžu se zeptat, v jaké lokalitě bydlíte? město, vesnice, sídliště?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.140.178
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nejedná se jenom o papoušky chované ve voliérách...ale jak chcete zabezpečit holuby které chovají ještě dneska lidi ve volných holubnících někde na stodole...jak chcete zabezpečit když mají na jaro kachny mladé káčata...jak chcete zabezpečit mladé kuřata které má třeba slepice vyseděné někde v rohu ve chlívě jak chcete zabezpečit třeba housata které si majitel koupí a nocujeje někde v kůlně když a tak bych mohl pokračovat dál a dál vy asi vubec neznáte realitu všedního života...a lidé kteří i dneska takhle žijí Vám kašlou na vaše predátory...protože jim dokáže kuna zliklidovat kurník za jednu noc a Ti Vám každou kunu umlátí lopatou na toto tata a nebudou se vubec rozmýšlet...
KRÁSNĚ A ROZUMNĚ NAPSANÉ
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.172.5
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tet jsem přijel od kamaráda bydlí na pasekách v jednom krásném udolí kde má rybníky a oboru...měl svátek tak jsem byl na svíčkovou samozřejmě divočina je to myslivec....a vkůlně visely 3 kuny a jedna liška a to tam visí každou chvílitakže asi ví proč je střílí...
No to je teda něco. Já když se dostanu ke slovu s myslivcem z vedlejší dědiny, tak se mě ptá jestli nechcu za flašku vejra. Taková potvora zežere hodně zajíců a koloušků přece! a krkavci? to sou ještě věčí svi... A to jak debil vyvěšuji každým rokem dvě boudy pro sovy.Jenže v okolí 20x20 km nevim o jediném páru výru ani o krkavcíh. To jsem ornitolog a jezdim večer poslouchat sovy. Projedu za noc asi 13km lesem a jsem rád že potkám jednu lišku a ježka. Kunu vubec. Ale je pravda, že jsem ji viděl večer v centru města. Pro mě jsou myslivci jen fandové do zbraní, kteří se baví střílením zvěře. Kolikrát jsem našel zastřelenou labut, volavku. A myslim doslova zastřelenou protože byli vidět v lebce dirky po brokách. Slovenští kolegové mají asi bohatou buši když jsou u nich přemnožené kuny a za noc jich potkají deset. Bydlím na dědině a jsem rád že nám tu jedna běhá. Díváme se na ni s dětma každý den o půl deváté + - pět minut. Chodí pravidelně. Je hezké ji pozorovat jak běhá. Jednou se i švachtala v jezirku. Mě by jen zajimalo kolik pisatelů je z paneláku, kteří kunu v životě neviděli a moudrují tu. Kolik jste rozvěsili budek pro sykorky mixmachři?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.71.37
Já za jednu cestu potka 13 kun,přet domem přeběhli 3 za sebou,ochránci nechaly vyvraždit stádo koz Bezoárových na Pálavě jen kvůli tomu že není původní zvěř to stejné se děje s kamzíkem,dnes na pálavě pasou kozy domácí ta před tím to dělala zadarmo tet musí platit pasáka.Tak je nechvalte jednají od stolu,nepoznají brhlíka od střízlíka ale mají placku.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.207.34
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No to je teda něco. Já když se dostanu ke slovu s myslivcem z vedlejší dědiny, tak se mě ptá jestli nechcu za flašku vejra. Taková potvora zežere hodně zajíců a koloušků přece! a krkavci? to sou ještě věčí svi... A to jak debil vyvěšuji každým rokem dvě boudy pro sovy.Jenže v okolí 20x20 km nevim o jediném páru výru ani o krkavcíh. To jsem ornitolog a jezdim večer poslouchat sovy. Projedu za noc asi 13km lesem a jsem rád že potkám jednu lišku a ježka. Kunu vubec. Ale je pravda, že jsem ji viděl večer v centru města. Pro mě jsou myslivci jen fandové do zbraní, kteří se baví střílením zvěře. Kolikrát jsem našel zastřelenou labut, volavku. A myslim doslova zastřelenou protože byli vidět v lebce dirky po brokách. Slovenští kolegové mají asi bohatou buši když jsou u nich přemnožené kuny a za noc jich potkají deset. Bydlím na dědině a jsem rád že nám tu jedna běhá. Díváme se na ni s dětma každý den o půl deváté + - pět minut. Chodí pravidelně. Je hezké ji pozorovat jak běhá. Jednou se i švachtala v jezirku. Mě by jen zajimalo kolik pisatelů je z paneláku, kteří kunu v životě neviděli a moudrují tu. Kolik jste rozvěsili budek pro sykorky mixmachři?
Jsem bývalý ornitolog.Na zahrade mi v budkách hnízdí końadry,modřinky a vrabec polní.Uvažuji o rehkárńe.V širokém okolí , u nás,hnízdí ńekolik párů výrú,krkavců,černých čápů-ty často vídám na řece Mor. Sázavě a jejich přítokách. Co lze najít za potravu na hnízde dravcú,krkavcovitých asi také víte-je to jejich přirozená potrava.
Zastřelená labut´,volavka-prasárna!! I když volavku a kormorány,lze za určitých podmínek lovit na žádost rybářů.Vím jak vypadá řeka po každodenním nájezdu kormoránů a vysvětlete rybářům, že je to jejich přirozená potrava.
Kuny skalní-v každé vesnici, městu,5,10,15-co já vím.Lišky-přemnoženy,přenašeč vztekliny č.1.Já vím jaké zbytky leží u nor ,v klestí na půdách je to jejich přirozená potrava.Nesmíte jezdit ale sedét,anebo pomalu chodit,pak možná uvidíte víc.
Žádný fanda do zbraní nejsem,ale jsem aktivní myslivec.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.100.211
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A čo jastrab, alebo iný operený dravec? Ten vám asi bude vadiť tiež. "Jak na jastraba".
A teraz vážne.Skromne a s úctou si dovolim reagovať na Váš príspevok. Použil ste termín "vaše predátory". Nemám a nechovám žiadne predátory. Môj starý otec mal hospodársky dvor a často sa mu stávalo, že mu jastrab strhol malé kurčiatka. Nikdy som však z jeho úst nepočul takéto tvrdé slová zamerané na likvidáciu pradátorov. Možno preto lebo bol chovateľ telom aj dušou a uvedomoval si zákonitosti prírody, mal k nej úctu a rešpekt.
Strýko choval holuby v dobre zabezpečenom holubníku, nakoľko býval niekoľko metrov od lesa. Holuby na noc zatváral. No stávalo sa, že našiel roztrhaného holuba v okolí domu. Hovoril, že je to to daň prírode, za holubiu slobodu. Nikdy som z jeho úst nepočul takéto tvrdé slová zamerané na likvidáciu pradátorov. (mnohokrát našiel holuba zastreleného dvojnohým predátorom, len tak pre zábavu, nie z hladu)
Veľmi dobre poznám realitu všedného života. Poznám ľudí dobrých aj zlých. Viem tiež že život nie je o hydine, husiach ale o schopnosti konať dobro a to nielen samému sebe, ale aj smerom navonok k iným ľuďom a tiež k prostrediu v ktorom žijem. Mám svedomie ktoré mi povie či konám dobro alebo zlo.
Toto fórum navštevuje mnoho ľudí, mladý chovatelia možno ešte deti, tínedžeri u ktorých sa ešte osobnosť formuje. Aký príklad, osobný odkaz týmto ľuďom ste dal svojím príspevkom? Aký obraz si utvoria o drobnochovateľoch? Budú týto mladí ľudia vedieť čo je dobré a správne, nielen pre nich ale aj pre ostatné živé tvory? Bude pre nich chov zvierat iba otázkou peňazí a zisku, alebo láskou a koníčkom? (Ideál koníček+zisk rovnajúci sa nákladom na chov)
S úctou Ľubomír M.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.100.211
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jsem bývalý ornitolog.Na zahrade mi v budkách hnízdí końadry,modřinky a vrabec polní.Uvažuji o rehkárńe.V širokém okolí , u nás,hnízdí ńekolik párů výrú,krkavců,černých čápů-ty často vídám na řece Mor. Sázavě a jejich přítokách. Co lze najít za potravu na hnízde dravcú,krkavcovitých asi také víte-je to jejich přirozená potrava.
Zastřelená labut´,volavka-prasárna!! I když volavku a kormorány,lze za určitých podmínek lovit na žádost rybářů.Vím jak vypadá řeka po každodenním nájezdu kormoránů a vysvětlete rybářům, že je to jejich přirozená potrava.
Kuny skalní-v každé vesnici, městu,5,10,15-co já vím.Lišky-přemnoženy,přenašeč vztekliny č.1.Já vím jaké zbytky leží u nor ,v klestí na půdách je to jejich přirozená potrava.Nesmíte jezdit ale sedét,anebo pomalu chodit,pak možná uvidíte víc.
Žádný fanda do zbraní nejsem,ale jsem aktivní myslivec.
Regulovaný odstrel tkz. škodnej v poľovnom revíre poľovníkom považujem za nevihnutný.
Toto fórum je však o niečom inom. Jak na kunu. Jak na lasičku. V preklade ako sa zbaviť, alebo ako zabiť kunu alebo lasičku. Je o bezbrehom zabíjaní lesných zvierat ktoré jednotlivci vyhodnotili ako škodnú t.j. kýmkoľvek a akýmkoľvek brutálnym spôsobom. Neetické a spoločensky neprípustné.
Ľubomír M.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.103.6
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A proto jdou do zahrad a dvorky na naše chovy , protože v lese už nemají co žrát.
Zastřelit a hotovo.
Jo, už se na tom pracuje. Jedna kulka bude pro tebe
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.218.130
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
U nás lišky behajú po sídlisku normálne a hlavne tento rok ich je mnoho
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.53.50
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
U nás lišky behajú po sídlisku normálne a hlavne tento rok ich je mnoho
U nas lišky dávajů dobrů noc...najlepšia ochraná je dobrý strážný,alebo hocijaký pes,ktorý je cez noc venku,a nie vo vnůtry domu!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.30
je mě z vás ma blití... Jedinej rozumnej člověk tady je pan Lubomír. Kéž by vám to tak chtěla příroda za ty zabitý nebo zmrzačený tvory vrátit aji s úrokama! To je jednání toto... Je zajímavý, že si tady stěžujete na kuny a lasičky a vymýšlíte různý způsoby jejich vraždění a nám za více jak 20 let, co jsme bydleli na samotě u lesa nikdy kuna nebo lasička nic nesežrala, když liška přišla na Vánoce do kurníku,tak jsme ji vyplašili a kurník zavřeli, žádný zabíjení! Jediný co zabíjelo sýkory a jiný lesní ptáčky byly zdivočelý kočky, který nějaký hovada vyhodili u silnice (a že jich každej rok přibývalo), to bylo taky to jediný co skolila kulka z malorážky. Jo a štěstí bylo, že koťata těch zdivočelých a nemocných koček sežrala kuna, jinak by jich tam bylo asi fakt hodně...Jak tu někdo psal o věšení budek na stromy pro lesní ptáky, to už máme taky za sebou, výsledek téměř nulový, už ani těch volně žijících ptáků není moc, a proč? Protože místo lesů máme pole na stromy, všechno je zničený, vykácený a zpustošený. Jen tak dál, uvidíme jak dlouho to Země vydrží!
V naší vesnici je kun taky hodně, ale lidi to ví, tak si svoje zvířata zaopatřili tak, aby se na ně nedostaly, a je fakt zázrak, když někomu něco nějaká sežere (a když, tak je to jen nějaká ta slípka, která nebyla zavřená). A co se týče exotů, tak s papouškama jsme problémy neměli nikdy, jen křepelky čínské několikrát sežrali potkani. A přesně jak píše pan Lubomír, co pak mají dělat vaše děti či vnoučata, když vidí jak se chováte vy??? No stačí vidět děcka jak jdou ze školy a tam zašlápnou šneka, tam rozmáčknou housenku a už to začíná...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.98.137
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
je mě z vás ma blití... Jedinej rozumnej člověk tady je pan Lubomír. Kéž by vám to tak chtěla příroda za ty zabitý nebo zmrzačený tvory vrátit aji s úrokama! To je jednání toto... Je zajímavý, že si tady stěžujete na kuny a lasičky a vymýšlíte různý způsoby jejich vraždění a nám za více jak 20 let, co jsme bydleli na samotě u lesa nikdy kuna nebo lasička nic nesežrala, když liška přišla na Vánoce do kurníku,tak jsme ji vyplašili a kurník zavřeli, žádný zabíjení! Jediný co zabíjelo sýkory a jiný lesní ptáčky byly zdivočelý kočky, který nějaký hovada vyhodili u silnice (a že jich každej rok přibývalo), to bylo taky to jediný co skolila kulka z malorážky. Jo a štěstí bylo, že koťata těch zdivočelých a nemocných koček sežrala kuna, jinak by jich tam bylo asi fakt hodně...Jak tu někdo psal o věšení budek na stromy pro lesní ptáky, to už máme taky za sebou, výsledek téměř nulový, už ani těch volně žijících ptáků není moc, a proč? Protože místo lesů máme pole na stromy, všechno je zničený, vykácený a zpustošený. Jen tak dál, uvidíme jak dlouho to Země vydrží!
V naší vesnici je kun taky hodně, ale lidi to ví, tak si svoje zvířata zaopatřili tak, aby se na ně nedostaly, a je fakt zázrak, když někomu něco nějaká sežere (a když, tak je to jen nějaká ta slípka, která nebyla zavřená). A co se týče exotů, tak s papouškama jsme problémy neměli nikdy, jen křepelky čínské několikrát sežrali potkani. A přesně jak píše pan Lubomír, co pak mají dělat vaše děti či vnoučata, když vidí jak se chováte vy??? No stačí vidět děcka jak jdou ze školy a tam zašlápnou šneka, tam rozmáčknou housenku a už to začíná...
Řekněte mi jedinou jedinkou větu proco je kuna užitečná ???? když se podívám na fotky ze starých časů tak kopce byly jedno políčko vedle druhého protože lidi obdělávali kde jaký kousek země...dneska všechno zarostený a zalesněný aby majitel nemusel vyžínat trávu...nevím kde jste viděl z lesa pole ??? a ty sýkorky a ostatní ptactvo není vidět proto protože ho zliklidoval predátor který nad sebou nemá dalšího predátora...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.187.54
Vy ochránci už otevřete oči.Řekněte ktery druh z predátorů je opravdu ohrožen.Nikdy nebylo normální aby jsme je takto vídali u domu a dnes tu vidím od sokola po hranostaje.Je to přesně jak píše pán nade mnou.Nevídali jsme je proto,že pole byla plná bažantů,koroptví a zajíců a dnes tu už pár let vídám jen pár mohykánů které můžem i pojmenovat a na vánoce jim nosit vanočku jak je jich málo.A to jen proto,že těch kun a lasiček a jiných láskyplných tvorečků je tolik,že to vše vyžrali a ted nám chodí do volier.Vždy se škodná redukovala a redukovat bude a musí protože jinak si budu muset ty mohykány vyfotit pro vnoučata.Toulis
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.105.217
Informácie tohto druhu napr. Prečo je kuna užitočná? Prečo nie je vidieť sýkorky? Prečo je les iba záhrada so stromami? Prečo už pole nie sú plné bažantov, jarabíc a zajacov? určite dostane ak sa budete informovať na miestach ako napr. Ochrana životného prostredia, Poľovný zväz ktorý spravuje Váš rajón, Ministerstvo životného prostredia a pod. Stačí sa len pýtať tých správnych ľudí. Skúste pohľadať na internete a rozšírte si obzor. Ja nie som kompetentný odpovedať Vám na takéto závažné ekologické otázky, lebo nie som totiž správca lesov, polí, lúk a hájov a tiež nie som ochranár evidoovaný v združení. Som taký ako Vy, iba mám možno trochu viac porozumenia a verím v schopnosť človeka racionálne bez zbytočných emócií riešiť problém ak vznikne.
Teší má Váš záujem o okolie v ktorom žijete. Už ste sa spýtali samých seba, ako Vy sami prispievate k tomuto stavu v prírode, ktorý sami popisuje. Zatiaľ to chápem tak, že asi nie, lebo sa necítite za daný stav zodpovedný.
Skúste porozmýšľať aj o etike, sociológií, humanizme, altruizme, empatií...
Ľubomír M.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.103.6
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Řekněte mi jedinou jedinkou větu proco je kuna užitečná ???? když se podívám na fotky ze starých časů tak kopce byly jedno políčko vedle druhého protože lidi obdělávali kde jaký kousek země...dneska všechno zarostený a zalesněný aby majitel nemusel vyžínat trávu...nevím kde jste viděl z lesa pole ??? a ty sýkorky a ostatní ptactvo není vidět proto protože ho zliklidoval predátor který nad sebou nemá dalšího predátora...
Řekněte mi jedinou jedinkou větu proco je člověk užitečnej????? Stále si myslí, že může všechno, ale to je blbost, že. Narozdíl od nás příroda si s regulací kuny poradí sama. Kuna se musí sama o sebe postarat, aby v přírodě přežila. V dnešní době by možná v přírodě přežilo 10% lidí, pokud by museli žít, jako ta kuna.
Podívejte se, co páchá člověk na těch ptáčcí, co o nich píšete. Například zdivočelé kočky, to je prúšvih. Ty nemají, co dělat v přírodě.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.124.3
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Vy ochránci už otevřete oči.Řekněte ktery druh z predátorů je opravdu ohrožen.Nikdy nebylo normální aby jsme je takto vídali u domu a dnes tu vidím od sokola po hranostaje.Je to přesně jak píše pán nade mnou.Nevídali jsme je proto,že pole byla plná bažantů,koroptví a zajíců a dnes tu už pár let vídám jen pár mohykánů které můžem i pojmenovat a na vánoce jim nosit vanočku jak je jich málo.A to jen proto,že těch kun a lasiček a jiných láskyplných tvorečků je tolik,že to vše vyžrali a ted nám chodí do volier.Vždy se škodná redukovala a redukovat bude a musí protože jinak si budu muset ty mohykány vyfotit pro vnoučata.Toulis
Dovolíte p. Toulis, jednú otázku. Vy prírodu nechránite? Môžem sa spýtať prečo? Myslím si, že povinnosťou človeka je ochrana prírodného dedičstva pre budúce generácie. Učia sa o tom už deti v skôlke. Preto nerozumiem Vášmu vyjadreniu: „Vy ochránci už otevřete oči.“ Povinnsťou chrániť životné prostredie je zaviazaný každý občan už Ústavou na Slovensku Zak.č.460/1992. Tento zákon jasne hovorí aj to, že nikto nesmie nad mieru ustanovenú zákonom ohrozovať ani poškodzovať životné prostredie.a prírodné zdroje. Pričom vraj štát dbá o šetrné využívanie prírodných zdrojov, o ekologickú rovnováhu a o účinnú starostlivosť o životné prostredie a zabezpečuje ochranu určeným druhom voľne rastúcich rastlín a voľne žijúcich živočíchov.
Spôsob lovu zveri jasne upravuje a určuje poľovný zákon.
Týranie a bezbrehé zabíjanie zvierat upravuje zákon o týraní zvierat.
V prípade podozrenia z týrania zvierat je potrebné napísať podnet na prešetrenie týrania zvierat a zaslať ho na: Regionálnu veterinárnu a potravinovú správu (RVPS), ktorá má v pôsobnosti lokalitu, kde sa prípad udial, oznámenie polícií, poprípade kontaktovať Slobodu zvierat tá sa určite postára o to aby sa to neopakovalo.
Na zbytok Vášho príspevku nemá zmysel reagovať, preto že odpoveď už ako sám píšete poznáte. „A to jen proto,že těch kun a lasiček a jiných láskyplných tvorečků je tolik,že to vše vyžrali a ted nám chodí do volier.“
Dá sa súhalsiť s Vami v jednom, že škodná sa redukovala a redukovať bude, ale nie Vami pán chovateľ. Ak áno, konáte, protiprávne.
Osobne som dosť prekvapený Vašim postojom, vedomosťami a „láskou k zvieratám“. Vidím na jednej strane tzv. zodpovedného chovateľa láskyplných tvorečku, ktorý nemá problém zabiť iného láskyplného tvorčeka. Alebo sa mýlim. Ako rád by som sa vo vašom prípade mýlil.
Ľubomír M.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.175.196
Kuny bezhlavě likvidovat,to je jediná a účiná rada.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.105.224
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Kuny bezhlavě likvidovat,to je jediná a účiná rada.
Hovorí kto, žeby pytliak.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.187.54
Pane Lubomíre,nevím z čeho jste usoudil,že přírodu nechráním?Jinak zákony tu citovat nemusíte protože zákon postoj lidí nezmění.Znám loveckou stránku věci:jak kuna lesní tak kuna skalní se smí neomezeně lovit od 1 listopadu do 28 unora pokud daná honitba nestanoví jinak.Nikde jsem se nezmínil o bezhlavé likvidaci jakéhokoli predátora ale dokážu pochopit člověka který po zplundrování at už chovu papoušků nebo něčeho jiného zrovna pochopením pro kunu neoplívá a prostě se ji zbaví jinak než odchytem.Sám jsem ve stodole měl párek kun několik sezon a u mě žádnou škodu nenadělaly.Sousedé ale zas tak nadšení nebyli když jim v době mladých vytahaly 30 kachnat a snížily stavy holubů.Takže pokud jste něco takového nezažil tak si nechte těchto výlevů a pokuste se pochopit obojí.
Dobře vím co je celou zimu chodit do krmelců a zásypů se senem a obilím a i přes tuhle snahu vidět nezvišující se počet drobné zvěře.
A jak vy chráníte přírodu pane Lubomíre?Doufám,že ne jen citováním zákonů zde.Toulis
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.175.196
Nie hovorí ten,kterému kuna taky vybílila kurník a že jsou přemnoženy,Vám potvrdí i každý pytlák či nimrod!!!!!!Škoda diskuze o tomto tématu,každý má na to jiný názor,někdo ať je třeba chrání,ale my co s nimi máme negativní zkušenosti my si s nimi poradíme!!!!!Karel
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.224.29
Dobrý večer,
S kunou se setkalo již mnoho chovatelů a mnohdy nadělala kuna při vniknutí do chovatelského zařízení velkou paseku. Ona je totiž v agonii, když něco lítá, pohybuje se, vše zakouše, něco odtahá, většinu nestihne a příchod chovatele například do holubníku, kde jsou nejlepší chovní jedinci po masakru zakousaní, je minimálně nepříjemný a může vyvolat emoce a zášť proti kuně. Mnohdy ani mnohé zabezpečení nepomůže a kuna si cestu dovnitř najde.
Jak na kunu?
Kdysi před mnoha lety jsem četl v časopisu Myslivost, jak nad takovou kunou vyzrát. V jednom článku se psalo, že je dobré mrtvou kunu stáhnout z kůže, vyvrhnout a torzo nechat viset, aby vyschlo. Takové torzo kuního těla je možné zavěsit do chovatelského zařízení (například holubník, kurník) a pach z torza bude vnímáno kunami jako teritorium kuny cizí.
Jak takovou mrtvou kunu sehnat a nezabít???
Optimální je koukat po cestě autem na krajnici. Občas je vidět sražená kuna. Nyní nejsou taková horka, aby byla těla kun v rozkladu vlivem teploty. Pokud není tělo kuny rozježděné, můžete se pokusit o postup, který jsem popisoval.
Kuna nalezená mimo domov bude mít jistě jiný pach, než kuna domácí. Pravá domácí kuna doma prý neloví, chodí lovit zpravidla do jiného teritoria. Myslím, že je možné využít kvůli pachu také staženou kůži.
V článku v Myslivosti bylo, že má takto staženou kunu chovatel v holubníku pověšenou už roky a doposud časté návštěvy kun tím skončily...
Před asi 12ti roky jsem takovou kunu dostal, stažená visela za voliérami mnoho let, než se rozpadla. Za doby visení takové kuny u chovatelského zařízení sice kuny navštěvovaly prostory voliér, ale neodvážily se lovit. Snad asi funguje nějaký nepsaný zákon nelovit v místě, kde je pach jiné kuny, kde jiná bydlí. Loni již pokusy kun lovit snadnou kořist opět byly a dokonce jeden úspěšný. Opět se budu muset při cestování lépe dívat, kde by se ještě za chladných dnů u silnice nějaká mrtvá kuna našla. Opět jí vyvrhnu, pověsím a tentokrát současně také s její kůží pověsím (stažení je stejné jako se stahují králíci).
Samozřejmostí kromě visící stažené kuny je dostatečné zabezpečení voliér.
Zkušenosti mám tedy takové, jaké popisoval v článku časopisu Myslivost nějaký chovatel...Pověsit jednoduše staženou kunu...
Doplním ještě, že ochočená kuna na vodítku je velmi milá (nemyslím fretku). Ta kušená, divoká, prahnoucí po zabíjení je však dle mého názoru pohromou mnoha chovů.
Přeji všem chovatelům úspěšný rok 2011 bez návštěv tohoto predátora.
S chovatelským pozdravem
Martin Záruba
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.105.224
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pane Lubomíre,nevím z čeho jste usoudil,že přírodu nechráním?Jinak zákony tu citovat nemusíte protože zákon postoj lidí nezmění.Znám loveckou stránku věci:jak kuna lesní tak kuna skalní se smí neomezeně lovit od 1 listopadu do 28 unora pokud daná honitba nestanoví jinak.Nikde jsem se nezmínil o bezhlavé likvidaci jakéhokoli predátora ale dokážu pochopit člověka který po zplundrování at už chovu papoušků nebo něčeho jiného zrovna pochopením pro kunu neoplívá a prostě se ji zbaví jinak než odchytem.Sám jsem ve stodole měl párek kun několik sezon a u mě žádnou škodu nenadělaly.Sousedé ale zas tak nadšení nebyli když jim v době mladých vytahaly 30 kachnat a snížily stavy holubů.Takže pokud jste něco takového nezažil tak si nechte těchto výlevů a pokuste se pochopit obojí.
Dobře vím co je celou zimu chodit do krmelců a zásypů se senem a obilím a i přes tuhle snahu vidět nezvišující se počet drobné zvěře.
A jak vy chráníte přírodu pane Lubomíre?Doufám,že ne jen citováním zákonů zde.Toulis
Pane Toulis som rád, že som sa vo Vašom prípade mýlil. S vášho príspevku, ktorý ste začal „Vy ochránci otevřete oči.“ som logicky usúdil, že seba za ochráncu nepovažujete. Bol to môj nesprávny úsudok, preto sa Vám chcem úprimne ospravedlniť. Osobne si myslím, že som taký istý ochranca ako aj vy a ďalší slušný ľudia samozrejme podľa svojich možností. Som tiež rád že zákony poznáte, aj keď z Vášho predchádzajúceho príspevku to tak nevyzeralo.
Viem pochopiť ľudí ktorým vznikla škoda vplyvom predátora. Ale toto je verejné fórum a sám uznáte, že príspevky niektorých ľudí sú viac ako na zamyslenie. Ich „výlevi“ Vám nevadia? Myslím si, že ak niekto kántri, tak nech sa tým aspoň nechváli, pretože robí zlé meno nielen sebe, ale aj ostatným drobnochovateľom. Vám ako chovateľovi nevadí takáto negatívna reklama? Mne to vadí a nemienim byť ticho.
Dovolím si tvrdiť, že citovanie zákonov v tomto konkrétnom prípade možno považovať za jednu s foriem osvety v rámci ochrany prírody. Ako som už písal v predchádzajúcich príspevkoch vadí mi forma, hrubosť a agresivita s akou niektorí ľudia chovatelia exotických vtákov prezentujú zabíjanie lesnej zvery podľa nich škodnej.
Ľubomír M.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.187.54
Díky a přeji at se Vám daří.Toulis
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.230.254
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Neberte to osobne ale dajte si na papier ako nagatívne pôsbi človek svojím materiálnym spôsobom života na prírodu. Koľko potravi, energie mu musí poskytnúť zem, aby mohol žiť v nadbytku. Ako neustále zaberá čoraz väčšiu plochu zeme pre svoju populáciu, pričom naopak zvieratám sa ich životný priestor zmenšuje, preto sú nútený sťahovať sa do miest a dedín kde nachádzajú nový životný pristor a potravu. Prírodu decimuje najväčší predátor ktorým je človek. Naučme sa žiť s prírodou.
Ako pomôže prírode strielanie a zabíjanie zvierat len preto, lebo si dovolili mu vojsť na dvor a pán domu pozemku a "prírodných zdrojov" sa rozhodol, že tam nemá čo robiť a preto musí zvieratko zomrieť. Myslím si, že sa nejedná len o malé mesožravce, ale o veľkú populáciu zvierat. Takýto názor a postoj dovolím si tvrdiť je chorí, preto lebo človek nie je pán tvorstva, aby rozhopdoval o tom, kto bude a nebude žiť, ale je iba jeden z tvorov, ktorí obýva modrú planétu zem.
Nechcem sa nikoho dotknúť ani uraziť ho. Nezapájam sa do diskusií na fórach. Je to prvý raz čo som sa ozval, lebo som to nemohol čítať. Názor na životné prostredie niektorých dvojnohých tvorov považujem za scestný a chorí. Neberiem im ho, ale tolerovať ho nebudem.
Prepáčte mi, že som si dovolil odbočiť z danej témy "Jak na kuna", v preklade "Ako zabít kunu."
Ľubomír M.
Pane, Vy snad nenatáhnete ani pastičku na myš nebo potkána. Jak se proti těmto škůdcúm chráníte. Nebo snad myši lovíte? Jestli ano tak se nedivte, že lidé likvidují kuny. Vůbec nemáte představu co kuny dělají v přírodě za paseku. A když jste takový moralista tak by ste měl být vegetarián. Jestli ne tak se kvůli Vám zabíjejí zvířata, které pojídáte!!! Každý ať začne u sebe s výchovou!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.93.157
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pane, Vy snad nenatáhnete ani pastičku na myš nebo potkána. Jak se proti těmto škůdcúm chráníte. Nebo snad myši lovíte? Jestli ano tak se nedivte, že lidé likvidují kuny. Vůbec nemáte představu co kuny dělají v přírodě za paseku. A když jste takový moralista tak by ste měl být vegetarián. Jestli ne tak se kvůli Vám zabíjejí zvířata, které pojídáte!!! Každý ať začne u sebe s výchovou!
Nejde len o kuny, ale aj o iné drobné mäsožravce a operených predátorov. Neviem či ste dostatočne pozorne čítal moje príspevky. Ptrosím Vás prečítajte si ich ešte raz, preto lebo ste ma vôbec nepochopil. Škodcovia sa ničia podľa spoločenských noriem, predpísaným spôsobom.
S úctou k Vám Ľubomír M.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.93.157
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Díky a přeji at se Vám daří.Toulis
Vážim si Vás pán Toulis, aj za mnohé dobré rady ktoré v rámci ifauny bez nároku na odmenu poskytujete. Ste jeden z mála ktorý sa aj podpísal pod svoj názor. Prajem Vám aj aj pekný deň a hodne chovateľských úspechov.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.35.90
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nevím, kde tu kunu máte, kde se jí chcete zbavit? Já jsem jí měl na motoru v autě a bylo mě doporučeno použít hadru napuštěnou čpavkem, kterou jsem dal do igelitového sáčku. Po první noci jsem ještě viděl na motoru stopy, že tam byla, ale už se jí tam asi nelíbilo, kvůli smradu. Nejlepší je, sáček propíchnout, aby to bylo lépe cítit. (nechat v sáčku).
POZOR před jízdou odstranit z motoru
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.58.23
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
to je dobry nazor at votravuje nekoho jiného to je řešeni a když se vrati
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.165.179
Jo, když se vám dostane do stropu, tak jsou to pak úžasné noci, vy lidu a zvířatmile
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.165.179
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jo, když se vám dostane do stropu, tak jsou to pak úžasné noci, vy lidu a zvířatmile
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.165.179
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jo, když se vám dostane do stropu, tak jsou to pak úžasné noci, vy lidu a zvířatmile...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.165.179
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Hrubosť a neúcta k prírode a k životu (aj k tomu zvieraciemu). Smutné, ale žiaľ aj takíto ľudia sú medzi nami. Je mi ľúto aj to, že sa svojím správaním chválite, pričom si neuvedomujete vlastnú malosť. Dúfam, že takýchto chovateľov zvierat s takýmto neetickým postojom je čo najmenej.
Zabezpečte si zvieratá na dvore a vo voliére tak, aby sa k ním drobné mäsožravce nedostali. Veď stačí tak málo, dvojité pletivo na voliéru by malo byť samozrejmosť.
Ľubomír M.
Jo, když se vám dostane do stropu, tak jsou to pak úžasné noci, vy lidu a zvířatmile...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.205.167
To je pravda opravdu fór až mi tekly slzy jak jsem se smála.Na tu naši potvoru nezabírá nic.Ve 22:00 odejde a ve 4 se vrací je jako hodinky.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.3.4
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jakou návnadu na kuny nevím,každá bude chtít svoje.Já jsem ji chytil do sklopce na andulku.Podotýkam že sklopec byl rozdělen a k andulce se nedostala.A ted ta rada nad zlato 100% vyskoušená jak se zbavit kun.Nechal jsem kunu preparovat,pověsil jsem ji na voliery a odté doby žádná kuna nenavštívila mé voliery ani dvur.Vyhýbají se obloukem,poznal jsem to podle trusu kun,od pověšení vycpané kuny jsem jejich trus už nikdy na dvoře nevyděl.Jarda
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.196.164
Včera jsem chytil kunu do sklopce zakoupeného v Přerově a jako návnada tři kousky masa z konzervy
pro psy. Nádherný pocit. Vítězství nad pradátorem , který mě prochcal strop nad půdou udělala si tam WC.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.47.79
Přátelé hlavně něžně ,na škodu není ani nějaký ten veršík a zejména u citově založených dívek,pardon přečetl jsem špatně zadání.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.196.164
hahaha.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.208.34
Kamaráde, 2 vedle sebe, tutovka !!!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.96.36
Pridam svoji skusenost, nastehovala se k nam do nove pudy do izolace, roztrhala, prochcala a posr... co mohla. 2 roky jsem zkousel-vlasy, prasky na prani, sklopec s ruznymi navnadami, elektronicky odpuzovac, radio a ja nevim co jeste a nic nepomohlo. Mj. na dvore 3 kuny chytli nasi psi a na pude byla porad. Pak jsem nasbiral psi lejna a dal je na pudu a je klid. Snad to bude trvat vecne Mirek
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.204.8
Se psem to můžu potvrdit, co ho mám tak kuny zmizely jak pára nad hrncem.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.133.133
Jako necitelne to mozna je, ale po zabitych vsech slepic, ktere stoji 150,- jedna, tak je mi to uprimne u prdele... Timto podepsala rozsudek smrti !!!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.36.23
Když lev v buši zabije zvíře nebo i člověka je to jen skutek který ho drží při životě aby nepošel. Je to tu na Zeměkouli tak zavedené od nepaměti a je to jen součást potravního řetězce. Člověk tu ještě nebyl a vždy to tak fungovalo. To, že vám kuna zakousla papouška je chyba chovatele a ne kuny. Šla se jen nasytit. Nic víc. Nechci polemizovat jestli je něco přemnoženo nebo ne. Jestli ano, je to zase jen chyba člověka. Příroda si pomáhá rovnováhu vytvořit sama. Když zasahuje člověk, je to špatně. člověk je největší škodná na této planetě a bohužel má vinu na tom, že příroda chudne a vyčerpává se. Myslím ale, že si i z člověkem poradí. Odstraní jí jako jinou škodnou.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.36.23
Počet příspěvků k tomuto tématu a některé přípomínky lidí mne přesvědčují o tom, že lidé mají opravdu o volně žijící živočichy strach a že jim není lhostejné, že se volně žijící tvorové někdy dost nehumálně ničí. Kuna je pro člověka škodná a spousta jiných dravců také. Myslím ale, že i člověk je jedna z největších škůdců na této planetě. Nedávno jsem se vrátil s Indonesie a mohu vám sdělit, jak jsem byl šokován například obrovským kácením lesů na některých ostrovech. Domorodci nám ukazovali některé úplně spustošené ostrovy natolik, že se ze zalesněných prostor stali jen hromady kopců na kterých žijí snad už jen plazy a potkani. Veškerý savci a vyšší živočichové zmizeli. Těžba dřeva má zelenou a nepomůžou ani protesty mezinárodních organisací a vlád. Obchod je na prvním místě. Totéž se děje i v jiných částech Země například Brasilie nebo Afrika . Naše příroda dostává také pěkně zabrat ať už třeba stavbou dálnic nebo zastavování orných ploch skladišti a nebo jen řepkou. Je do stále devastace přírody. Starší lidé si jistě i zde vzpomenou jak bývalo více zpěvného ptacva a zvěře na polích.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.224.5
chytnout jak koliv a zlikvidovat vzdy se vraci a nici vse i vatu i zatepleni pod strechou a tak jsem udelal z palubek podbiti 1,6cm a stejne to prokousala a skody pacha dale mam vselijake nastrahy a cekam netrpelive az ji znicim,hruza a nocni mura
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.77.98
chytit na vejce nebo na švestku do pasti a pak utopit,kuna neumí plavat.leze i do novostavby,přitom tam žádná zvířata nejsou,nevím..asi si tam udělala mezistanici,protože tam není pořád.. naštěstí je po ní
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.195.53
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jedna velká hloupost. Jen přiděláte starosti jinému chovateli.Ovšem pokud on tu kunu neodchytí a nedoveze vám ji zpátky. Ale to se pak budete rozčilovat, jak si to mohl někdo dovolit.
Příště se zamyslete něž napíšete něco podobného.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.177.216
Kuna je ako potkan, treba ich zabíjať, sú premnožené a tým pádom veľmi škodlivé ...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.20.59
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Kuna je ako potkan, treba ich zabíjať, sú premnožené a tým pádom veľmi škodlivé ...
Souhlasím svama ja jim dávám otrávený vajička tři mililitry postřiku Karate a mám klid ochranáři mi mužou políbit...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.232.4
el.ohradník
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.159.151
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To ste borec
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.159.151
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Maloráškou mezi oči -...... nebo at si ochránci regulují chov kun, lišek, káňat ,poštolek, jedné dědi neměla ani skupina myslivcu hon po 2 měsíce škodná a navíc je to celoplošně přemnožené kde je jich málo můžou je chytat a odvážet do lesů ,sedí naprdelích a berou takzv.ochránci zvířat kč zpěvný papouškuubejvá škodná, chovatelům slepic a drubeže holubu ptáku to nepřidá a myslím že i někteří myslivci tech ochranářu maj plné zuby
At dělají svoje funkce nebo at je nahradí jiní!!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.230.254
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Souhlasím svama ja jim dávám otrávený vajička tři mililitry postřiku Karate a mám klid ochranáři mi mužou políbit...
Dobrý je i fridex. Červený také zabírá.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.214.136
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.126.159
mili anonim mozno ze by ste nepouzili zeliezka ale ked vydite mladata psa bez hlavy tak by ste ju vlasnorucne zabily!!!! a to ze niekto chova doma hydinu a ta kuna bobere vsetky a napacha tisicove skody to je fajn. nebojte taketo hnusne zvery su miliardi na svete!!! nie ze by som nemal rad zvierata naopak ja ich mam rad. ale to co som videl na vlastne oci to mi nikto nevezme. a taketo zvierata lutovat netreba tomi verte !!!!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.182.241
Doporučuji všem navšívít a dukladně pročíst nemoderku o drubeži....
Likvidace kun
(Vložil: Anonymní XXX.XXX.149.73 - 27.02.2006 20:21:01)
jelikož se blíží doba,kdy budou kvočny různých druhů domácí drůběžě nasedat na hnízda a nebo budete sbírat násadová vejce, možná se budou hodit zkušenosti s likvidací této skodné.
<br>
<br>
Prakticky veškeré škody na domácím zvířectvu vznikají vlivem těchto šelem,ať už to přisuzujete čemukoliv.
<br>
Tchoři už téměř vyhynuli, lasičky loví z 99% myši,liška odnese většinou jen jedno zvíře.Ale pouze kuna dokáže zlikvidovat celý chov a neodnese nic.Mi dokázala zabít i 30 kachňat nebo slepic najednou.Kuny jsou přemnožené a je možné je spatřit téměř kdekoliv.
<br>
Vejce vám odnese jenom kuna, když nepočítám potkany, kteří jsou ale mnohem méně nebezpeční-jsou hloupí a jedem nebo sklopcem je spolehlivě zlikvidujete.
<br>
<br>
Já kuny likviduji otrávěnými vejci.Možná se to zdá kruté ale až vám kuna zlikviduje vše co jste pracně vypiplali, budete taky naštvaní.A dokáží se protáhnout opravdu kamkoliv.
<br>
Kuna je nesmírně inteligentní a jedině otrávené vejce ji spolehlivě zlikviduje.Do želez se téměř chytit nedá-chytne se tam většinou něco jiného a do sklopce taky moc ne-vycítí léčku.Jedině vejce jsou opravdu spolehlivé.Navíc je to jednoduché.
<br>
Myslím, že o těchto zvířatech vím hodně.Našel jsem na půdě mládě a vypiplal ho a perfektně ochočil.Musím říct, že je to asi to nejlepší zvíře, jaké můžete doma mít.Je dokonalá a fretaka nesahá těmto zvířtům ani po kotníky.
<br>
<br>
Když bude mít někdo zájem, můžu mu poradit.Ale vejce žere kromě kuny taky pes a ježek,proto se umístí tak, aby se na ně tato zvířata nedostala.
<br>
Ovšem využití jen tehdy, pokud není možné všechnu drůbež zavřít tak, aby se na ni kuna nedostala.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.182.241
jce se opaterně krouživým pohybem propíchne injekční stříkačkou,použije se silnější jehla,tak aby se dal nasát obsah,stačí vysát 1-3 ml.Tento obsah se nahradí čistým nejobyčejnejším fridexem bez žádných přísad, protřepe se.Pokud to teče ven,zakápne se voskem.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.182.241
Je nějaká vlastní zkušenost s tím, jak se kuna chová po požití?
Tj. jak dlouho žije, zaleze-li někam apod.
Pro zaryté odpůrce - VŮBEC mi tento způsob záhuby kuny není milý, ale co se inteligenčního souboje s ní týče, uznávám, že zatím dlouhodobě prohrávám - kuny už třetím rokem sídlí v zateplení střechy => z jejich strany hluk, zápach a rozsáhlá likvidace zateplení a parozábrany. Z mojí strany opravy a pokusy o zamezení přístupu. Vůbec ne příjemné už vůbec ne levné. Musím v boji zkusit jiný přístup. Každopádně jsou otrávená vejce asi trochu lepší, než to co bylo k nalezení na netu jinde. Cituji...
"Předmět: RE: Jak vyhnat kunu?
Znám trochu drsný způsob ja se zbavit kuny ,ale je 100%.Na dotyčné místo zavěste do 1 metru výšky rybařský trojháček na který naztražte uzenáče nebo makrelu.Kuna velmi dobře cítí tůto návnadu a nemůže na ni dosáhnout tudíž vyskočí a zasekne se.Ten příšerný jekot je možné nahrát do nějakého hororu.Rada je od nejmenovaného myslivce z moravských končin."
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.182.241
KARATE postřik 20 ml stojí 90 kč , injekč stříkačkou natáhnete 1 ml , vajíčko položíte na bok a jehlu zabodnete rovnou do vejce přes skořápku až do žloutku , pomalím tlakem plníte vajíčko prostředkem KARATE , pracujte v ruk. aby kuna necítila Váš pach , používám jehlu 0,8 x 24 , je pevná a ne moc dlouhá aby se neohla .Vajíčko položím do hnízda kam chodí kuna na vejce , slepice nechám zavřené. Tento přípravek chutná kunám ,potkanům atd. já jej používám jen na kuny.POZOR !!!! ohlídejte si aby Vám toto vajíčko nesežral třeba pes a nikdy jej nedávejte do volné přírody , třeba za plot.Zdravím všechny ochránce a milovníky zvířátek . Já taky všechno ochranuji a zachranuji ale kuna mi tato zachráněná zvířata zabíjí , proto do mého programu za ochranu zvířat nepatří a patřit nebude. Perličky, Fretky na plašení mám - nezabralo a kvůli kuně oplocovat hektarovou zahradu elektrikou nebudu , jedině že by mi to nějaký rádo by milovník kun zainvestoval .Takže lovu zdar smajlík
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.182.241
l: Anonymní XXX.XXX.42.178 - 12.08.2013 22:18:10)
Nemoderovaná diskuse - obrázekKamarád se s kunami moc nemazlí,sice je to proti zákonům,ale účiné řešení.viz fo
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.182.241
XXX.XXX.232.4 napsal(a):
smajlík jedině FURADAN smajlíksmajlíksmajlík
Nemoderovaná diskuse - obrázek
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.182.241
Budu upřímný,foto je stažené z netu,konkrétně http://www.trapperman.com/forum/ubbthreads.php/topics/2986243/3
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.100.129
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
konečně pořádná odpověd.
Plne súhlasým. To neodháňa, to zabíjat treba aj lopatú, lebo za šas budú zabíjat oni nááááás. No, já sa nedáám.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.100.129
berte lopaty, lebo vyženú oni nás.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.248.238
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Plne súhlasým. To neodháňa, to zabíjat treba aj lopatú, lebo za šas budú zabíjat oni nááááás. No, já sa nedáám.
Pako cobolacky vymasteny
čobol

XXX.XXX.136.90
Co kdyby jsi měl v kurniku 30 slepic rano by jsi se vzbudil a neměl by jsi tam ani jednu všechny do jedne by zadusila, co by jsi dělal asi by jsi se s dětmi chodil na ni dívat se, a vykladal dětem jak je roztomila.Všichni co odchytavají kuny a střileji to maji ode mě palec nahoru, množí se to jako potkani...
čobol

XXX.XXX.136.90
Co kdyby jsi měl v kurniku 30 slepic rano by jsi se vzbudil a neměl by jsi tam ani jednu všechny do jedne by zadusila, co by jsi dělal asi by jsi se s dětmi chodil na ni dívat se, a vykladal dětem jak je roztomila.Všichni co odchytavají kuny a střileji to maji ode mě palec nahoru, množí se to jako potkani...
čobol

XXX.XXX.136.90
Co kdyby jsi měl v kurniku 30 slepic rano by jsi se vzbudil a neměl by jsi tam ani jednu všechny do jedne by zadusila, co by jsi dělal asi by jsi se s dětmi chodil na ni dívat se, a vykladal dětem jak je roztomila.Všichni co odchytavají kuny a střileji to maji ode mě palec nahoru, množí se to jako potkani.
čobol

XXX.XXX.136.90
Co kdyby jsi měl v kurniku 30 slepic rano by jsi se vzbudil a neměl by jsi tam ani jednu všechny do jedne by zadusila, co by jsi dělal asi by jsi se s dětmi chodil na ni dívat se, a vykladal dětem jak je roztomila.Všichni co odchytavají kuny a střileji to maji ode mě palec nahoru, množí se to jako potkani.
Kuna vyvolala obrovskou diskuzi.
Není jednoduché reagovat a navíc stručně, jak mnozí diskutující vyžadují.
Mám čtyřicetiletou chovatelskou zkušenost.
Kuna je dravec, neodolá a vrhne se na vše živé. Měl jsem kunu odchycenou jako mládě 5 let ve voliéře. Brala z ruky, nechala se drbat přes pletivo. Pokud uchopila krvavé maso, nepustila. Kdybych tam zapomněl prst, kus by chyběl. Neskutečně žravá. Maso, vejce, ovoce, zeleninu chleba, brambory, granule, šrot. Sežrala všechny běháky od holubů, drůbeže, hlavy králíků, slepic, nezbylo nic. Kdyby byla veliká jak lev, sežrala by krávu.
Je užitečná, protože pohubí množství myší, ale i zpěvné ptactvo. Domácí zvířectvo se musí i v létě zavírat. To jsme kdysi dělali jen v zimě, ale to kuna nebyla přemnožená jako dnes.
Kdybych neviděl moji kunu, jak rychle běhá po stropu pletiva stropu voliéry hřbetem dolu, nevěřil bych. Bez dvojitého pletiva ve voliéře nemají ptáci šanci, to by měl každý chovatel vědět a ne žasnout nad ptáky bez noh. Dnes je odchyt a hubení nelegální. Chytání do želez je trestné trápení, do sklopce ne, ale co dál? Mnohé ztráty ve voliérách mají na svědomí kočky a je to připisováno kuně. Exotáři jsou shopní zabezpečit voliéry proti predátorům a je po problému. Strop voliéry bez dvojitého pletiva udělá jen hlupák. Viděli jste někdy útočícího krahujce na ptáka pod stropním pletivem?
Naši poslanci by se měli zamyslet nad tím, že by měli navrhnout novelu zákona, která by řešila změněné podmínky v naší přírodě. Já znám jen jednoho, který je exotář, ale asi tyto stránky nečte. Mají jiné starosti. Ono vše chce více zdravého selského rozumu, méně sobeckosti, více skromnosti a poučit se u našich předků, kteří žili s přírodou v rovnováze i bez vědeckých poznatků.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Je nějaká vlastní zkušenost s tím, jak se kuna chová po požití?
Tj. jak dlouho žije, zaleze-li někam apod.
Pro zaryté odpůrce - VŮBEC mi tento způsob záhuby kuny není milý, ale co se inteligenčního souboje s ní týče, uznávám, že zatím dlouhodobě prohrávám - kuny už třetím rokem sídlí v zateplení střechy => z jejich strany hluk, zápach a rozsáhlá likvidace zateplení a parozábrany. Z mojí strany opravy a pokusy o zamezení přístupu. Vůbec ne příjemné už vůbec ne levné. Musím v boji zkusit jiný přístup. Každopádně jsou otrávená vejce asi trochu lepší, než to co bylo k nalezení na netu jinde. Cituji...
"Předmět: RE: Jak vyhnat kunu?
Znám trochu drsný způsob ja se zbavit kuny ,ale je 100%.Na dotyčné místo zavěste do 1 metru výšky rybařský trojháček na který naztražte uzenáče nebo makrelu.Kuna velmi dobře cítí tůto návnadu a nemůže na ni dosáhnout tudíž vyskočí a zasekne se.Ten příšerný jekot je možné nahrát do nějakého hororu.Rada je od nejmenovaného myslivce z moravských končin."
Pane, dá se chytnout i jinak. A zaseknutá kuna 5-8 hodin na háčku je trestuhodný čin. Před několika lety se mně chytily do sklopce dvě dospělé současně. To se mně za život nestalo.
Nejsem útlocitný, kuny jsem chytal, zbavil života, ale jestli to, co jste zde uvedl, a ono to funguje,
začne někdo používat, zasloužil by potrestat.
Nejlepší je asi udělat z voliéry nedobytnou pevnost což mám příští rok v plánu.Do sklopců se mi nechytla ani jedna tak jsem na to šla jinak našla jsem staré růžové vonavky po babičce smíchala jsem je s několika vodama po holení a čas od času jdu a trochu tím postříkám okolí voliéry a už 3 měsíce mám pokoj(je to pekelnej smrad).
Na kunu a kočky je u mne borteriér, škodná se vyhýbá velikym oblouke moji zahrady chovu zdar Tomáš.
peter91

XXX.XXX.210.180
Dobry den na pudu nam zacala chodit kuna protoze tam davame jidlo toulave kocce co si chceme vzit protoze nam jedna z nasich dvou kocek nedavno umrela ale jeste se nam tu kocku nepodarilo chytit. Poradte jak se zbavit kuny a neodrati kocku. Nebo odchytit kocku zatim zdrha jak se pohnou dvere na pudu. Jak ji chytit?
peter91
napsal(a):
Dobry den na pudu nam zacala chodit kuna protoze tam davame jidlo toulave kocce co si chceme vzit protoze nam jedna z nasich dvou kocek nedavno umrela ale jeste se nam tu kocku nepodarilo chytit. Poradte jak se zbavit kuny a neodrati kocku. Nebo odchytit kocku zatim zdrha jak se pohnou dvere na pudu. Jak ji chytit?
Novinka na trhu SPRAY PROTI KUNAM da sa kupit v auto predajniach aby kuny nesli do motorovej casti auta cena asi 3,5 eura a funguje to, kamarat mal na povale postriekal a zmizla -do kedy to je otazka.
ikor

XXX.XXX.72.244
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Je pravda ze se kuna prokouse kralicim pletivem? Díky Martin
Nie len králikárské ale aj bodovaceho ja virábam pre seba a davám pleťivo 2,2mm a bolo pripad že do rána mi ušjel kuna kce sa dostať von za každu cenu ked sa chiťi liška ten kludne liží a čaká čo bude snim do klepce davá vajce ked daťe daaké maso tak chiťiťe kočku.
peter91
napsal(a):
K čemu Vám taková zdivočelá kočka bude? Nechápu. Kuna splní stejný cíl, bude chytat většinou myši a nějakého nezabezpečeného ptáka. Zdivočelá kočka a kuna naprosto stejný výsledek.
Jak jsem starý, tak někdy žasnu.
Moudivláček
napsal(a):
K čemu Vám taková zdivočelá kočka bude? Nechápu. Kuna splní stejný cíl, bude chytat většinou myši a nějakého nezabezpečeného ptáka. Zdivočelá kočka a kuna naprosto stejný výsledek.
Jak jsem starý, tak někdy žasnu.
Jasně "většinou myši", nějakou slepici či jinou drůbež, taky Vám jistě nenavštíví holubník...sám žasnu a to nejsem tak starý.K.
kkki
napsal(a):
Jasně "většinou myši", nějakou slepici či jinou drůbež, taky Vám jistě nenavštíví holubník...sám žasnu a to nejsem tak starý.K.
Holuby chovám 40 let, součeně Norimberské bagdety volně. Nezavřít se smrákáním, katastrofa, vícekrát jsem zažil. Uniklo Vám mé srovnání: Kuna - zdivočelá kočka rovná se. Myslíte, že to není pravda?
Tak pàni akokolvek sa tu mnohy zastànci zvierat objajcovia zàkonov a podobne vyjadruju najcastejsim skoncom z celade lasicovitych je pràve kuna, Hlavne kuna skalnà ktorà obyva dneska uz takmer kazdu dedinu dovodom jej premnozenia je jednoduchy, potravu mà na taniery ci uz mysi, potkany alebo rozne nase hoby zvieratà naj ucinejsou aj ked nie dokonalou prevenciov je el.ohradnik nejdem sa tu rozpisovat.a ked chcete kunu chytit do pasce sposob je jednoduchy bud urobit tlcik kto je myslivec polovnik ten vie ocom hovorim dalej pouzitie vhodnej nàvnady podla starych mudrych knih su to kuracie vnutornosti na mrraze vydrzia aj tyzden dva, dalej susenè slivky do zeleza.A to ze ona chodi iba raz za den nie je kuna mà teritorium cca 3km zàvisi od populacnej hustoty So strelbou pozor zàkony o polovnictve jak na slovensku tak v cechàch pouzitie loveckej zbrane v zastavanej obci zakazuju.
ja

XXX.XXX.24.41
Dnes do rana mi podusila 8 najkrajsich slovenských hrvoliakov.je mi do placu, ale uz nic neurobim, vlasne urobim, vyhlasujem im vojnu.uvidime kto vyhra.
Dobrý den. Já jsem boj s kunou vzdal. Venkovní voliéry jsem musel zrušit, protože mi nepomohlo ani dvojité pletivo. Kuna se sice do voliéry nedostala, ale v noci ptáky vždycky pobláznila tak, že jsem každou chvíli nacházel ráno mrtvé ptáky, kteří se asi utloukli o bidla nebo o stěny. Ted´mám jenom vnitřní chov.
Precetl jsem si pozorne všechny vase příspěvky, je az obdivuhodne co clovek vse nevymysli za expedimenty.Jelikoz bydlim u lesa a na konci vsi zadnou věc jsem nevymyslel ani tomu neverim.Nechavam kuny a lasicky na pokoji, ptaky chrani obyčejnou věci na kterou nemusi nikdo dumat a to je udelat a zabezpecit voliery proti mim.Jednoduche i když pro mnoho asi nepochopitelne.
Dobrý den, kuny jsou bohužel problém a zřejmě neřešitelný.Třeba dnes jsem byl u bratrových papoušků a jedna Korela měla doslova okousaný zadek.Kapala sní ještě krev a paradox je, že hodinu předtím jsem tudy procházel a vše bylo v pořádku (útok byl mezi 13 a 14 hod).4m od té voliéry máme psa, který je celí den venku ve výběhu.Pes je sice hlídač, ale taky mu bývá zima, tak se občas zavrtá pod deku.První jsem nevěděl co to bylo, až když se pes snažil prokousat pletivem.Tak jsem ho pustil a zjistil jsem že se dobývá pod starý včelín kde máme slepice. Šťouchl jsem tam palicí a kuna mi přeběhla přes nohy.Bohužel mi zmizela za plotem, ale takového macka jsem ještě neviděl.Po změření palice 50cm odhad…Byl to už druhý útok během tří měsíců(u nás).A u souseda taky dva, jedna zadávena slepice a rozhryzané hadičky u motoru auta.(škoda několik tisíc).Ty zvířata bych pochopil je to dravec(i když mě to štve a hlavně zamrzí), ale to auto …..Zajímalo by mě jestli by mu ho ochránci zvířat zaplatili(tu opravu). ALE SILNĚ POCHYBUJI!A z toho všeho bohužel vyplívá, že co si sami neochráníme a nezaplatíme to nám nikdo nezaplatí ani neochrání.Je to smutné, ale pánové co je chytají a likvidují mají asi pravdu.(jen by to chtělo dělat nějak humánněji).
Hezký den přeji,
nejlepší kuna je mrtvá kuna. Chytit a utopit. Vím o čem mluvím. Podhrabala se mi v letě do voliery a odnesla všechny papoušky.Korely, andulky i kakariky. Bylo to celkem 25 ptáčků.
Koupil jsem v Tyníšti past na kunu, večer ji dal ven a ráno byla chycená. Ted mi tu stále brousí ještě jedna a tu ne a ne chytit. Ale jsem vytrvalý.
vesmil
napsal(a):
Hezký den přeji,
nejlepší kuna je mrtvá kuna. Chytit a utopit. Vím o čem mluvím. Podhrabala se mi v letě do voliery a odnesla všechny papoušky.Korely, andulky i kakariky. Bylo to celkem 25 ptáčků.
Koupil jsem v Tyníšti past na kunu, večer ji dal ven a ráno byla chycená. Ted mi tu stále brousí ještě jedna a tu ne a ne chytit. Ale jsem vytrvalý.
Jak se vam mohla podhrabat do voliery?asi ta voliéra není zabazpecena, Vase chyba!Kuna se jen ridi instinktem a lovi...
Dobrý den, některé příspěvky mne dokážou pobavit, protože lidská tupost je nekonečná. Lidé si stěžují, že jim kuny zabíjí drůbež, papoušky ve voliérách, ale málokdo tomu předchází.
Kurníky zabezpečené pletivem, no pecka ta se musela "hodně" snažit, aby se tam dostala nebo nezavírání je taky dobrý a pak tomu připsat, že se mu to za 6 let nikdy nestalo jinak k voliérám, které stojí samy o sobě nebo celoroční venkovní chov je taky dobrý, no ony ty zálety, kde můžete papoušky na noc zavřít a maj pevné základy mají něco do sebe a to ani nemluvím o těch co mají voliéry a podobné věci z králičího pletiva, které rozebere i morče.
K.
koldy
napsal(a):
Dobrý den, některé příspěvky mne dokážou pobavit, protože lidská tupost je nekonečná. Lidé si stěžují, že jim kuny zabíjí drůbež, papoušky ve voliérách, ale málokdo tomu předchází.
Kurníky zabezpečené pletivem, no pecka ta se musela "hodně" snažit, aby se tam dostala nebo nezavírání je taky dobrý a pak tomu připsat, že se mu to za 6 let nikdy nestalo jinak k voliérám, které stojí samy o sobě nebo celoroční venkovní chov je taky dobrý, no ony ty zálety, kde můžete papoušky na noc zavřít a maj pevné základy mají něco do sebe a to ani nemluvím o těch co mají voliéry a podobné věci z králičího pletiva, které rozebere i morče.
K.
koldy
napsal(a):
K.
Zajačie pletivo rozoberie aj morča ?To by som chcel vidieť. Morčatá chovám v klietke 2x1x1m (d, v, s) so zajačím pletivom - oko 13mm a hrúbka 0.9(tenšie už asi nezoženiete) a v tom istom pletive chovám aj alexandre malé už druhý rok.V o niečo vačšom a hrubšom sa chystám chovať alexandre čínske.Máte pravdu, ľudská tuposť je nekonečná
Beginneris
napsal(a):
Zajačie pletivo rozoberie aj morča ?To by som chcel vidieť. Morčatá chovám v klietke 2x1x1m (d, v, s) so zajačím pletivom - oko 13mm a hrúbka 0.9(tenšie už asi nezoženiete) a v tom istom pletive chovám aj alexandre malé už druhý rok.V o niečo vačšom a hrubšom sa chystám chovať alexandre čínske.Máte pravdu, ľudská tuposť je nekonečná
Dobrý den, když nevěříte, nevěřte, mne je to jedno, ale vím co dokáže udělat roztoužený samec, který se nemůže dostat k samici. Já osobně chovám papoušky v daleko pevnějším pletivu (síla drátu 1,2 mm) bál bych se, že se dotanou ven a nedej bože mít takové voliéry venku, to si zahráváte se životy svých svěřenců, do takového pletiva se dostane každý predátor.
Ale jak jsem psal, dělejte všichni jak myslíte, ale pak tu nebrečte, že vám kuna, lasička, liška, kočka, potkan dostali do takových voliér a všechno zabili.
K.
Beginneris
napsal(a):
Videl ste už bordera a viete odkiaľ pochádza ? Očividne asi nie.Nie je to žiadna čivava alebo ratlík a ešte k tomu má silné granule Anka.Dlhé roky chovám psov či už NKS, Maďarská vyžla alebo border kólie celoročne vonku.Chladom mi ešte nezdochlo nič.
Ano vím jak vypadá i odkud pochází i nějaké znám a nikdo je nechová celoročně venku. Jinak jestli nevidíte rozdíl mezi maďarskou vyžlou a border colií tak jste slepý. Ale o tomhle se tu nebudeme bavit, je to forum o papoušcích a nechci ho tu spamovat s něčím co s nimi nesouvisí.
K.
Jarda J

XXX.XXX.253.2
Dobrý den,
Přečetl jsem drahně návodů, kde se píše:, Jak na kunu.
Jako nejspolehlivější jsou uváděny vejce, slyšel jsem i o kůži z makrely nebo švestkách.
Otec byl schopen kdysi ulovit několik kusů této zákonem chráněné škodné, bohužel se jej již nemohu zeptat na to, jak to dělal.
Chtěl jsem se však zeptat, ne CO, ale JAK líčit?
Do návnady, kde ucítí lidský pach, nepolezou. Chtěl jsem proto poprosit, klidně na mail, jak líčíte vy z vás, úspěšných?
Mám na mysli věci typu kladení pastí, které předtím vykoupeme v dešťové vodě, vyválení hrabance u slepic, použití gumových nebo kožených rukavic vyválených v pilinách, které jsme předtím, ošetřili" v trusu nebo hrabance slepic atd., vysypání zrní, sena a čehokoliv kolem pastí, co smrdí po slepicích, popř. co vám přesně zabralo?
Dík moc.
J.
A já bych prosila radu, jaké je nejvhodnější zabezpečení voliéry? Dvojité pletivo (včetně stropu), ale jak velká oka a jaká síla drátu? Po okraji podhrabové tvárnice do jaké hloubky? Plastové pletivo zahrabané pod voliérou. A ještě něco vás napadá? Budu venkovní voliéru teprve stavět, tak bych chtěla vědět, jak voliéru správně zabezpečit. Děkuji :).
barton

XXX.XXX.91.251
Taky by me zajimalo jak zakryt lidsky pach ze sklopce...zatim pripraven jeden sklopec s vejci, nekolik rybarskych trojhacku zavesenych kudy chodi, ruzne jedy vsude mozne schovane. jeste zkusim fridex nebo karate do toho vajicka. snad tu svini brzo dostanu.
barton

XXX.XXX.91.251
Mimochodem, jednu jsem velkou nahodou chytnul rucne :) pes ji zahnal do prostoru motoru a me se potom podarilo ji chytit za ocas a vytahnout ven (jeste se stihla pocurat) a pak jsem ji hodil psovi at se o ni postara...bohuzel klid byl jen na pul roku a mame tady dalsi
barton
napsal(a):
Taky by me zajimalo jak zakryt lidsky pach ze sklopce...zatim pripraven jeden sklopec s vejci, nekolik rybarskych trojhacku zavesenych kudy chodi, ruzne jedy vsude mozne schovane. jeste zkusim fridex nebo karate do toho vajicka. snad tu svini brzo dostanu.
Tak ty ses neskutecnej...ze takovy lidi vůbec jsou
Dobrý den,
Už jsem to zde jednou psal. Kromě zabezpečení dvojitým pletivem pomůže následující:
Až na cestě najdete sraženou kunu, vezměte ji domů, stáhněte jako králíka a vyvrhněte. Torzo i kůži nechte vyschnout a dejte ji k voliérám, do holubníku, či kurníku.
Kuny ucítí pach této cizí kuny a v jejím teritoriu lovit nebudou.
Je to kompromisní řešení, pro milovníky a ochránce těchto jinak velmi hezkých, leč krvelačných zvířátek.
S chovatelským pozdravem
Martin Záruba.
Kopec emócii. Ak by Vám kuna lozila na poval, zena so synom sa bali v noci ked nie som doma (robi to ramus), vsade po povale vykaly a donicena izolacia tak neviem ci ochrana prirody je na mieste. Snazil som sa minuly rok zabezpecit strechu ako sa dalo, rok bol pokoj a mame ju tam zase... uz fakt neviem kade sa tam moze dostat. Mam tam sklopec, skusal som dat do neho vajce, maso. Zatial nic nepomohlo. Pozrite co narobila:
https://www.zonerama.com/mirosabo/Album/2666075?secret=K8O2qI0QpsnbA0B0vdsf4BA1d.
Birdo

XXX.XXX.4.34
Lubomir M. ... už prestaň, iď niekde ku kunám!
KamSsa1

XXX.XXX.135.251
Zdravím, vypadá to, že si kuna v motoru mého auta udělala na zimu pelíšek. Četl jsem si na https://kralmotoru.cz/media/jak-na-kunu-v-motoru , že by se jí dalo zbavit například savem nebo elektrickým odpuzovačem, ale nevím jestli je to zrovna ta správná volba. Nemáte nějaký typ jak kunu z auta dostat aniž by jí hrozilo, že si nějak ublíží?
KamSsa1
napsal(a):
Zdravím, vypadá to, že si kuna v motoru mého auta udělala na zimu pelíšek. Četl jsem si na https://kralmotoru.cz/media/jak-na-kunu-v-motoru , že by se jí dalo zbavit například savem nebo elektrickým odpuzovačem, ale nevím jestli je to zrovna ta správná volba. Nemáte nějaký typ jak kunu z auta dostat aniž by jí hrozilo, že si nějak ublíží?
Skocit holicke, zobrat vlasy a vo vrecuskach dat do priestoru motora. Pocul som to ale neskusal.
Drtic

XXX.XXX.181.165
Tak pridam par rad.
klece (mel jsem jich bekolik) nefunguji a to nejsem v lovu zadny amater.
Zeleza taktez. Pokud je kuna starsi a ma zkusenosti tak do nich nevleze.
vetsinou skace na kleci az spusti mechanismus, nebo dokonce klec podhrabe.
Vlasy, pachy, odpuzovace a pipaky jsou famy, nefunguji.
Me dokonce na okno packama busila, abych se probudil.
Takze jsem na okno nastrazil past elektrickou, v CAD systemu jsem narhnul 2 hrebeny z nerezu, izolace deskou a draty provrtat dovnit, pripojit na trafo z mikrovlnky (2000V 500W) a spoustel jsem klasickou RF zasuvkou za par kacek. Navnada susene svestky a originalni kulicky.
Prvni den mi zblajzla svestky, druhy den mi sezrala temer vsechno , nastesti jsem se probudil a zmackl tlacitko. Pak uz nasledoval kratky rev, zablesk a bylo hotovo. Cista prace, Cena 1500kc paleni laserem a nerezove hrebeny 150x50 cm, zbytek cca 3 hodky prace a trafo z mikrovlnky + dalkova zasuvka. kle ce a pipaky me staly vice a nefungovaly.
Drtic
napsal(a):
Tak pridam par rad.
klece (mel jsem jich bekolik) nefunguji a to nejsem v lovu zadny amater.
Zeleza taktez. Pokud je kuna starsi a ma zkusenosti tak do nich nevleze.
vetsinou skace na kleci az spusti mechanismus, nebo dokonce klec podhrabe.
Vlasy, pachy, odpuzovace a pipaky jsou famy, nefunguji.
Me dokonce na okno packama busila, abych se probudil.
Takze jsem na okno nastrazil past elektrickou, v CAD systemu jsem narhnul 2 hrebeny z nerezu, izolace deskou a draty provrtat dovnit, pripojit na trafo z mikrovlnky (2000V 500W) a spoustel jsem klasickou RF zasuvkou za par kacek. Navnada susene svestky a originalni kulicky.
Prvni den mi zblajzla svestky, druhy den mi sezrala temer vsechno , nastesti jsem se probudil a zmackl tlacitko. Pak uz nasledoval kratky rev, zablesk a bylo hotovo. Cista prace, Cena 1500kc paleni laserem a nerezove hrebeny 150x50 cm, zbytek cca 3 hodky prace a trafo z mikrovlnky + dalkova zasuvka. kle ce a pipaky me staly vice a nefungovaly.
Slo by poslat foto? Ne ze bych to hodlal vyrabet, spis ze zajimavosti.
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!