martin77
napsal(a):
Dobrý den. Třeba to už někdo řešil. Zbyl mi podlahový polistyren. Mohu to použít jako fasádní na zimoviště, nebo je v tom polystyren nepřekonatelný rozdíl. Budu dělat zděné zimoviště. Děkuji za rozumné odpovědi. Martin.
7 x 3.5.
martin77
napsal(a):
Dobrý den. Třeba to už někdo řešil. Zbyl mi podlahový polistyren. Mohu to použít jako fasádní na zimoviště, nebo je v tom polystyren nepřekonatelný rozdíl. Budu dělat zděné zimoviště. Děkuji za rozumné odpovědi. Martin.
Z mojí zkušenosti bych to nedoporučoval.Použít polistyren jako zateplení je nepraktické.Mě se po několika letech do něj nastěhovali myši.Vytvořili si v něm dokonalou spleť chodbiček ve kterých hnízdili a k papouškům si chodili na jídlo jako do bufetu.Nedalo se je nijak efektivně likvidovat a tak po čase se musel polistyren odstranit a je klid.
Nie je problem zateplit polysom, dolezite je ako ulozite a zabezpecite prvy a na co. Ja som riesil zateplenie styrodurom, plechova startovacia lista a okolo cokel cca 50cm z obkladaciek, vyletova cast komplet obkladacky /kabrinec/. Zateplenie som urobil do hlbky 30cm, zaklady a izolacia 70cm + drenaz. Doska - zhutneny makadam zaliaty betonom a zapucovany /vypalovany beton/, ten mozete pouzit aj na stenu. Podlahu som nakoniec napustil tvrdidlom ako u priemyselnych podlah. Strop zatepleny + strecha s odvetranim. Keby som tam nemal vtaky, mozem sa nastahovat
Tak jsem si to lehce plánoval a zase jste zmínil styrodur. To je druhů na zateplení. Znám jen klasiku, bílí. Stejně pak musím ješte nějaký polis. Dokoupit. Plánoval jsem 20cm zeď a polis 10cm, ale je nějaká slabší alternativa, která se vyrovná síle 100mm polis, abych mohl mít zeď širší, (rozměry zdiva mám takle úmyslně, abych se vešel zase do jiných rozměrů). Samozřejmě je to i o penězích, nejsem milionář . Plánuji polis(zateplení) dát, položit, rovnou na desku, abych nemusel dávat zakládací lištu. Alespoň to mám rozměrově tak uchystané.Nebo ji mám dát i tak?
martin77
napsal(a):
Tak jsem si to lehce plánoval a zase jste zmínil styrodur. To je druhů na zateplení. Znám jen klasiku, bílí. Stejně pak musím ješte nějaký polis. Dokoupit. Plánoval jsem 20cm zeď a polis 10cm, ale je nějaká slabší alternativa, která se vyrovná síle 100mm polis, abych mohl mít zeď širší, (rozměry zdiva mám takle úmyslně, abych se vešel zase do jiných rozměrů). Samozřejmě je to i o penězích, nejsem milionář . Plánuji polis(zateplení) dát, položit, rovnou na desku, abych nemusel dávat zakládací lištu. Alespoň to mám rozměrově tak uchystané.Nebo ji mám dát i tak?
Dal bych tu zakládací lištu.Není zase tak drahá.Vychází do 50 Kč za 2m. Nebude Vám stěna tahat vlhko od země. A nebude ta fasáda časem pochřet.Styrodur bych také nedával.Je dvakrát tak dražší a je na něj daleko dražší lepidlo.
Rebel 1
napsal(a):
Dal bych tu zakládací lištu.Není zase tak drahá.Vychází do 50 Kč za 2m. Nebude Vám stěna tahat vlhko od země. A nebude ta fasáda časem pochřet.Styrodur bych také nedával.Je dvakrát tak dražší a je na něj daleko dražší lepidlo.
Dobré ráno, fasády už dělám spousty let, je pravda že když se to udělá dobře tak myš se do toho nodostane ale mám obavu z papoušků samotných, několikrát se nám stalo že žluvy proklovali vrchní omítku včetně perlinky a lepidla a udělali si v polystyrenu hnízda věřte že když se vám usadí několik párú tak je to jak řešeto, měli chodby až metr dlouhé a pak teprv hnízdo.Když jsem pátral proč se to tak děje tak sem se dozvěděl celkem logickou věc, když do toho pták klovne tak mu to zní dutě a připomíná mu to dutý strom, takže se chce dostat k dutiné a zničí fasádu dokonale.
Děkuji za rady, názory a zkušenosti. Člověk se stále učí. Když už jsem rozhodnut, jak to budu dělat, tak se objeví zase něco nového . Jako zdroj světla použiju do výletů luxfery. To je asi klasika, co jsem kde viděl. Když udělám v krmné chodbě okno na letní větrání, nebude to blbost ohledně průvanu, který bude vznikat z výletových okýnek? Asi jo, že? A jak mám udělat střechu? Moje představa je, krov, ze spodu OSB nebo sádroš, mezi vata, nahoru zase OSB či prkna a krytina střešní lepenka(IPA, šindel).