Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.1.2015 14:13
federer

XXX.XXX.67.100

Zdravím..chtěl bych se zeptat zda jsou hlučnější aratingy zlaté nebo pyrury perlové..?

25.1.2015 15:01
usak

XXX.XXX.89.193

Dobrý den, co jsem četl tak jsou pyrury popisované jako velice klidné, ale aratingy jsou rovnou řvouni.

25.1.2015 15:32
milanplšek

XXX.XXX.144.2

federer napsal(a):
Zdravím..chtěl bych se zeptat zda jsou hlučnější aratingy zlaté nebo pyrury perlové..?

Aratingy jsou hlucnejsi

25.1.2015 15:44
federer

XXX.XXX.67.100

milanplšek napsal(a):
Aratingy jsou hlucnejsi

A máte to vyzkoušené?

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.1.2015 15:53

Jo mám ale i přesto jsou Aratingy pro svoji živost u mne jedničky mel jsem chvilku i pyrury

25.1.2015 17:23
m.zedlitzer

XXX.XXX.5.169

federer napsal(a):

Dobrý večer.
To se nedá srovnávat. Pyrury jsou mnohem tišší. Mluvíme o pyrurách zelenolících. Ostatní si dovedou křiknout. Chovám v bytě 6 párů a je to v pohodě. Pokud si béééknou, tak to není tak nepříjemný zvuk, jako u arating.
S pozdravem M. Zedlitzer.

25.1.2015 19:47

Mám taky Aratingy v místnosti a s tím křikem to není tak hrozné křičí pouze chvilku aby pozdtavili návštěvu a když je čas krmeni jinak o nich nevím

25.1.2015 20:03
m.zedlitzer

XXX.XXX.5.169

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Mám taky Aratingy v místnosti a s tím křikem to není tak hrozné křičí pouze chvilku aby pozdtavili návštěvu a když je čas krmeni jinak o nich nevím

Dobrý den.
Je to možné, každý pták i od jednoho druhu je jiný. Ono vychovat papouška není až tak jednoduché, jak si někteří myslí. Je vidět, že to zvládáte a gratuluji. Ale začátečník s tím bude asi mít problém. Aratingy budou na výchovu složitější než pyrury. Ty zvládne i začátečník, i když se může vyskytnout pyrura, se kterou má co dělat i zkušený chovatel. Je to o povaze ptáka, jeho psychice, citlivosti na podněty a pod.
Máte pěkný pokojík, líbí se mi to.

26.1.2015 03:56
milanplšek

XXX.XXX.144.2

federer napsal(a):
A máte to vyzkoušené?

Ano, mam oba druhy

26.1.2015 14:05

Dobrý den pane zedlitzer ono je to spis ze okolo nich proudu nejméně 10 x za den takže jsou zvykli na pohyb a občas k nim mluvím když jsem si pořídil Amazonky tak TEM to trvalo dyl ale už mne také ignorují

26.1.2015 14:23
m.zedlitzer

XXX.XXX.70.36

Dobrý den.
Samozřejmě, že to hraje velkou roli. Já na pyrury mluvím, když vstupuji do místností. Ale dispozice každého jedince hraje svou roli. Občas se stane, že jeden ze sourozenců je klidný a tichý a druhý je plašan a uřvaný. Přesto si myslím, že aratingy jsou oproti pyrurám zelenolícím hlučnější. Z fota je vidět, že máte samostatnou místnost pro ptáky, aspoň se mi to zdá. Já a mnoho ostatních chovatelů a hlavně mazlíků, je má v běžné domácnosti, kde je těch podnětů víc. A tam se teprve projeví psychika a charakter papoušků. Nemusím mít pravdu, ale je to můj postřeh a názor. A proto je tu diskuze, aby jsme si tříbili názory a předávali zkušenosti. Tu místnost s papouchy máte opravdu moc pěknou.

26.1.2015 15:11
supik99

XXX.XXX.64.140

Dobrý den, pyrury sice nemám, ale ručně dokrmenou aratingu sluneční ano. Také jsem volila mezi těmito druhy a nebýt toho, že ty pyrury nějak nebyly, pořídila jsem aratingu. I aratingu jsem špatně scháněla. Aratinga nám dává hodně zabrat s hlučností. Jeho výchovu jsem nezvládla, takže možná i proto to u nás vypadá tak, jak to je. Někdy má ukřičený den a to je schopen ječet půl dne s menším přestávkami a to nic nechce. Pokud máte méně tolerantní sousedy, nebo si nejste jisti že aratingu zvládnete, vyberte si raději pyruru. Dost nakonec záleží na charakteru papouška, což se pozná až doma.

26.1.2015 15:44
m.zedlitzer

XXX.XXX.5.169

supik99 napsal(a):
Dobrý den, pyrury sice nemám, ale ručně dokrmenou aratingu sluneční ano. Také jsem volila mezi těmito druhy a nebýt toho, že ty pyrury nějak nebyly, pořídila jsem aratingu. I aratingu jsem špatně scháněla. Aratinga nám dává hodně zabrat s hlučností. Jeho výchovu jsem nezvládla, takže možná i proto to u nás vypadá tak, jak to je. Někdy má ukřičený den a to je schopen ječet půl dne s menším přestávkami a to nic nechce. Pokud máte méně tolerantní sousedy, nebo si nejste jisti že aratingu zvládnete, vyberte si raději pyruru. Dost nakonec záleží na charakteru papouška, což se pozná až doma.

Dobrý den.
Takových názorů jsem slyšel více. Proto jsem si dovolil porovnávat pyrury s aratingama. V běžné domácnosti, kde se odehrává běžná činnost je výchova problematičtější. Rádio, televize, rozhovory, napomínání dětí, zvuky z venčí přenášení různých předmětů a mohl bych jmenovat dále. Tam se pak v plné nahotě ukáže psychická odolnost, citlivost na podněty a celkový charakter daného druhu. Pokud někdo nemá zkušenosti s náročnějším druhem, bude lepší si pořídit jednodušší, což si myslím, že pyrura zelenolící je. Ale i zde se nesmí zapomenout na vhodnou výchovu, kterou při troše přemýšlení zvládne i začátečník. Pyrury jsou zvědavé, hravé a mazlivé. Proto se dá ochočit a vychovat i pták vychovaný od rodičů. Řekl bych, že je to možná lepší než dokrmený, protože je socializovaný a získal potřebné návyky od rodičů. Je to na dlouho, ale opět je to jen můj názor, který v žádném případě nikomu nevnucuji. Každý by měl sám porozmýšlet, na co má. Některé chyby ve výchově jsou totiž nevratné.

26.1.2015 18:05

Mám i doma domácího mazla aratingu jenday a hlukove bez problémů asi mám štěstí ale jak se tady hovoří pyrury jsou určitě tišší a klidné Aratingy jsou takový akcnejsi hned je všechno zajímá jinak děkuji ze se vám líbí ptacak pane Zedlitzer pokud pojedete do Přerova tak se můžete kouknout na živo.

26.1.2015 18:24
m.zedlitzer

XXX.XXX.5.169

Mám i doma domácího mazla aratingu jenday a hlukove bez problémů asi mám štěstí ale jak se tady hovoří pyrury jsou určitě tišší a klidné Aratingy jsou takový akcnejsi hned je všechno zajímá jinak děkuji ze se vám líbí ptacak pane Zedlitzer pokud pojedete do Přerova tak se můžete kouknout na živo.

OK. Díky, ale to je trochu z ruky. Já jsem z Ústí nad Labem. Ale " kdyby " tak strašně rád.

26.1.2015 19:27
26.1.2015 20:20
m.zedlitzer

XXX.XXX.5.169

Tak to je opravdu z ruky

Dobrý večer.
Nevím, kdo tu stále rozdává nesmyslně ty červený packy. Že je dává mně, to už beru jako rituál, někomu ležím v žaludku. Ale proč je dali Vám, to nechápu. Někdo jenom čte příspěvky a baví se. Kdyby byl chlap, tak se aspoň přizná.

26.1.2015 21:29
kele

XXX.XXX.23.69

Tak to je opravdu z ruky

Dobrý večer fredy, zaujíma ma, čo chováte za droboť - pomaly jej tiež prichádzam na chuť... Kontakt mám v profile, ak to nechcete napísať verejne...

26.1.2015 21:31
kele

XXX.XXX.23.69

federer napsal(a):

Aratingy zlaté sú hlasnejšie ako Pyrury perlové. Choval som oba druhy. Aratingy vrieskali bez ohľadu na denný čas, tok, krmenie mladých či známe - neznáme osoby. Pyrury perlové trocha len v období toku, pri hniezdení boli tiché.

26.1.2015 22:36

kele napsal(a):
Dobrý večer fredy, zaujíma ma, čo chováte za droboť - pomaly jej tiež prichádzam na chuť... Kontakt mám v profile, ak to nechcete napísať verejne...

Dobrý večer momentálně mám Guldy přírodní + žluté, ceresky přírodní + plave, astrildy rudokrke, belolici, rákosní, APT, pasovniky skraboskove, cervenozobe přírodní isabel bílé, kubánsky malé, zlatoprsky, zebricky Timorské a cernolici, chuvicky, cizky magelanske, kanary červené a červenočerné vše + - 3 páry.

27.1.2015 07:39
federer

XXX.XXX.67.100

kele napsal(a):
Aratingy zlaté sú hlasnejšie ako Pyrury perlové. Choval som oba druhy. Aratingy vrieskali bez ohľadu na denný čas, tok, krmenie mladých či známe - neznáme osoby. Pyrury perlové trocha len v období toku, pri hniezdení boli tiché.

Tak díky za odpovědi..dám na vás poohlednu se po těch pyrurkách..

27.1.2015 21:27

kele napsal(a):

Zdravim pane doktore uz jsme se potkali nevím jestli si pamatujete kupoval jsem od Vas staršího samce Aratingy sluneční asi tak před 4 roky smajlík smajlíksmajlík

28.1.2015 21:24
kele

XXX.XXX.219.89

Zdravim pane doktore uz jsme se potkali nevím jestli si pamatujete kupoval jsem od Vas staršího samce Aratingy sluneční asi tak před 4 roky smajlík smajlíksmajlík

Dobrý večer,
pokiaľ to bolo na ČR/SR hranici, pamätám si to, veď som potom dostal mms s jeho odchovom .

28.1.2015 22:57

kele napsal(a):
Dobrý večer,
pokiaľ to bolo na ČR/SR hranici, pamätám si to, veď som potom dostal mms s jeho odchovom .

Dobrý večer Jj přesně jste se trefil akorad jsem nevěděl jestli Vám MMS došla

Přidejte reakci

Přidat smajlík