Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.1.2015 13:36
ferko76

XXX.XXX.65.67

Ma niekto uz skusenosti DNA vysetrenia s pierok?

29.1.2015 13:47
forpus

XXX.XXX.169.210

Kam tato otázka směřuje? Vzhledem k tomu, ze pera jsou laboratořemi uváděna vedle krve jako nejvhodnější vzorek pro určeni pohlaví ptáku a připadne další vyšetření jako je paternita, nechápu, proč jako laik otvíráte tuto diskusi. Maximálně poptejte laboratoř, která pera jsou pro ně konkrétně - než je začnete trhat - nejvhodnější a kolik (podle mě zkušenosti malá pera z boku či břicha jsou žádanějsi než letky).

29.1.2015 14:21
docid

XXX.XXX.128.34

Trhal jsem peří z břicha, zad, letky a rýdovací pera, vše do jedné zkumavky at si vyberou, které se jim bude zdát nejvhodnější, ale i tak mi čtvrtinu vzorku vyřadily. Prý tam nebylo dost genetického materiálu. Tet otázka, když vyzkoušeli jeden vzorek- pírko s neuspěchem, zdali zkoušeli další, nebo se tim dál nechtěli zabývat.

29.1.2015 15:01
aymara55

XXX.XXX.70.146

docid napsal(a):
Trhal jsem peří z břicha, zad, letky a rýdovací pera, vše do jedné zkumavky at si vyberou, které se jim bude zdát nejvhodnější, ale i tak mi čtvrtinu vzorku vyřadily. Prý tam nebylo dost genetického materiálu. Tet otázka, když vyzkoušeli jeden vzorek- pírko s neuspěchem, zdali zkoušeli další, nebo se tim dál nechtěli zabývat.

Perká by sa mali vytrhávať mladým vtákom po vyletení, alebo tesne pred, vtedy je záruka, že perká sú "živé".
Nevhodné perká sú už tzv. Odumreté, tj, pred preperením.

29.1.2015 17:24
ferko76

XXX.XXX.65.67

Chcel som len vediet ake maju skusenosti iny chovatelia stouto metodou, nic viac, nic menej.

29.1.2015 18:38
forpus

XXX.XXX.169.210

ferko76 napsal(a):
Chcel som len vediet ake maju skusenosti iny chovatelia stouto metodou, nic viac, nic menej.

S metodou mohou mít zkušenosti pouze genetické laboratoře. Chovatel jen vytrhne peří a odešle. Já osobně problémy neměl, z každého vzorku jsem dostal poslaný výsledek. Pravděpodobně ale výsledkům nevěříte a chcete si to nechat potvrdit. Tak to napište na rovinu. Nebezpeci kontaminace vzorku je zde stejné jako u krve, dosaženy výsledek také - vždy se pracuje s DNA buněčného jádra a je jedno, kde ho získáte.

29.1.2015 19:20
ferko76

XXX.XXX.65.67

Chcel som len vediet ci niektory chovatelia uprednostnuju prave tuto metodu, ktora mi pripada setrnejsia voci operenym milacikom.

29.1.2015 22:13
martinc

XXX.XXX.105.183

No ja si nemyslim ze je setrnejsie skubat perie z papucha, ako pichnut ho tenkou ihlou z injekcie a prilozit knemu kusom papiera. Vpich po ihle skoro okamzite zahoji. Malokedy sa mi stane ze vytecie viac krvi ako ta kvapka potrebna na vzorku. A to som uz par desiatok odberov urobil. Netreba sa toho bat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík