Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.2.2015 21:52
Moudivláček

XXX.XXX.60.29

Má někdo zkušenost s papouškem, který od vylíhnutí nevidí? Oči na pohled bez vady. V zimní kleci i letní voliéře se pohybuje lezením, v případě nutnosti přeletem na pletivo stěn a přesune se k bidlu, miskám i vodě. Má mimořádně vyvinutý sluch a hmat, které používá při orientaci. Se samicí normální kontakt. Stáří 2 roky.
Trvalo mně hodně dlouho, než mě napadlo, že nevidí. Nikoho z chovatellů, kteří ho ve voliéře viděli pohybovat to nenapadlo.

5.2.2015 09:14
po231010

XXX.XXX.39.46

Moudivláček napsal(a):
Má někdo zkušenost s papouškem, který od vylíhnutí nevidí? Oči na pohled bez vady. V zimní kleci i letní voliéře se pohybuje lezením, v případě nutnosti přeletem na pletivo stěn a přesune se k bidlu, miskám i vodě. Má mimořádně vyvinutý sluch a hmat, které používá při orientaci. Se samicí normální kontakt. Stáří 2 roky.
Trvalo mně hodně dlouho, než mě napadlo, že nevidí. Nikoho z chovatellů, kteří ho ve voliéře viděli pohybovat to nenapadlo.

Znám jeden případ, kdy takto postiženého papouška vyléčili podáváním koloidního stříbra, tak se zkuste poptat.

5.2.2015 10:00
jurosik

XXX.XXX.102.110

Na slovensku mal jeden chovateľ, myslím že samičku, ktorá mu oslepla. Je to už nejaký ten rok a ako sa mu s ňou darí neviem. Viem že bol s toho veľmi nešťastný. Možno sa tu ozve.

5.2.2015 10:36
Moudivláček

XXX.XXX.60.29

po231010 napsal(a):
Znám jeden případ, kdy takto postiženého papouška vyléčili podáváním koloidního stříbra, tak se zkuste poptat.

Děkuji za názor. Léčit ano, když znám příčinu slepoty, tu neznám a mám obavu, že jde o vrozenou vadu, která se nedá léčit. Deficit A vitaminu nepřipadá v úvahu, moji ptáci ho mají dost. Pokusím se o konzultaci s veterinářem.

5.2.2015 16:10
lupus4

XXX.XXX.60.255

Moudivláček napsal(a):

Nevím, ale jak by po vylétnutí hledal potravu + vodu ? Nebo byl ručně dokrmován ? Krmení a napájení řešíte jak ?

5.2.2015 22:59
Moudivláček

XXX.XXX.60.29

lupus4 napsal(a):
Nevím, ale jak by po vylétnutí hledal potravu + vodu ? Nebo byl ručně dokrmován ? Krmení a napájení řešíte jak ?

Byl zakoupen jako ručně dokrmený. Ve voliéře i zimní kleci jsou krmítka i misky s vodou na pletivu, od stropu zavěšené kmeny. Vše využívá. Při rosení rozprašovačem příjde k pletivu a nastavuje se. Otáčí hlavou, jako by viděl. Nikdy jsem se s tím nesetkal. Až po dlouhé době v zimní voliéře mně bylo zvláštní, že leze po zemi a zobákem se dotýká země jakoby něco hledal až příliš často. Teprve potom jsem začal zjišťovat, jestli vidí. Stačí závan vzduchu, šustění prsty, hned otočí hlavu a "kouká". Když se ruka přiblíží neslyšně a pomalu, nereaguje ani na pamlsek.

6.2.2015 14:56
fantik

XXX.XXX.88.172

Myslím, že sa jedná o mňa s tou slepou eklektuškou.Stále žije bez problémov s nami v obyvačke.Má tam klietku a v nej je a púšťame ju aj 3x denne von, vychádza, všetko pozná, celý priestor má zmapovaný.Chodí len pešo, keď sa chce preletieť, tak sa chytí koberca alebo kábla
čo ide k počítaču a z celej sily máva krídlami, pridrža sa aby neodletela.Do klietky ju musíme dať.lebo ju má vyššie na stojane a nevráti sa sama.Znáša mi aj vajcia, neoplodnené, lebo je bez samca, aj teraz sedí poctivo.Dva týždne jej ich nechám nech sa poteší, a potom ich zoberiem, aby zbytočne nesedela na nich, lebo vtedy je velmi málo aktívna.Má už 8 rokov a je od 3 rokov slepá.
Prekonala nejakú chorobu a potom keď som ju vyliečil najprv oslepla na jedno oko a potom na druhé, nevidí ani svetlo a preto ju aj na celú noc púšťam von v obyvačke, lebo nevie kedy je deň a kedy noc a keď by bola v noci v kletke hrkoce a píská a nevieme spať.Keď je vonku je ticho.Samca som jej nehľadal lebo niekedy keď sa nenazdá strašne pohryzie, ak by takto chytila samca za nohu odhryzla by mu ju.Ináč keď ju upozorníme je milá a nechá sa hladkať bez problémov.Vyliečiť ju neviem, má zelený zákal očí.Nie je ani vyšklbaná, ale na očiach už vidieť, že sa zakalili, čo predtým nemala.Takto v našej opatere dožije, stravuje sa dobre a je aj veselá, už si zvykla a nemám problém ju púšťať, lebo keď je von z klietky aj celú noc nikde sa nevyšpiní, až keď ju vrátime do klietky a tam má dole štiepky.Asi toľko o mojej slepej Katke.

6.2.2015 19:36
Moudivláček

XXX.XXX.60.29

fantik napsal(a):
Myslím, že sa jedná o mňa s tou slepou eklektuškou.Stále žije bez problémov s nami v obyvačke.Má tam klietku a v nej je a púšťame ju aj 3x denne von, vychádza, všetko pozná, celý priestor má zmapovaný.Chodí len pešo, keď sa chce preletieť, tak sa chytí koberca alebo kábla
čo ide k počítaču a z celej sily máva krídlami, pridrža sa aby neodletela.Do klietky ju musíme dať.lebo ju má vyššie na stojane a nevráti sa sama.Znáša mi aj vajcia, neoplodnené, lebo je bez samca, aj teraz sedí poctivo.Dva týždne jej ich nechám nech sa poteší, a potom ich zoberiem, aby zbytočne nesedela na nich, lebo vtedy je velmi málo aktívna.Má už 8 rokov a je od 3 rokov slepá.
Prekonala nejakú chorobu a potom keď som ju vyliečil najprv oslepla na jedno oko a potom na druhé, nevidí ani svetlo a preto ju aj na celú noc púšťam von v obyvačke, lebo nevie kedy je deň a kedy noc a keď by bola v noci v kletke hrkoce a píská a nevieme spať.Keď je vonku je ticho.Samca som jej nehľadal lebo niekedy keď sa nenazdá strašne pohryzie, ak by takto chytila samca za nohu odhryzla by mu ju.Ináč keď ju upozorníme je milá a nechá sa hladkať bez problémov.Vyliečiť ju neviem, má zelený zákal očí.Nie je ani vyšklbaná, ale na očiach už vidieť, že sa zakalili, čo predtým nemala.Takto v našej opatere dožije, stravuje sa dobre a je aj veselá, už si zvykla a nemám problém ju púšťať, lebo keď je von z klietky aj celú noc nikde sa nevyšpiní, až keď ju vrátime do klietky a tam má dole štiepky.Asi toľko o mojej slepej Katke.

Moc děkuji za odpověď na můj dotaz a za Vaši zkušenost. Až budu mít po návštěvě veterináře víc jasno, alespoň doufám a měl byste zájem, informoval bych Vás na váš e-mail nebo mobil.
Kontakt :732 670 470.

24.8.2015 22:37
DUTKOPAVLAS

XXX.XXX.233.1

Dakujem fantikovi /zahradnikovi/ - ze nieco napisal na sk webe parotforum o svojich eklektakoch - zaujimave citanie precital som vsetko tri krat a aj vdaka nemu som teraz je taky stav ze aj ja ocakavam svojho samca elkektusa ale zatial sa dokrmuje u chovatela a v septembri idem pre neho...Chapem aj preco uz neprispievate do tohto fora - pochopil som zakratko preco
Je pekne ako sa starate o slepu Katušku - viem že ste chceli ešte niečo riešiť operaciou ked sa ešte dalo pred rokmi.Takze dakujem za inspiraciu. vdaka vam som zacal eklektakov milovat.

25.8.2015 20:37
53franta

XXX.XXX.215.220

Zdravím:..mojim čínanom se narodilo mládě a bylo slepé.to když jsem je kontroloval v budce jelikož nebylo nakrmené tak jsem ho odebral a začal ho dokrmovat ručně.když jsem ho začal krmit tak mládě mělo svěšenou hlavu a nejevilo zájem o potravu tak jsem ho nakrmil sondou.dokrmovál jsem i ros.lutíno a to bylo o něčem jiném, to se hlásilo o potravu a čínan nic.tak jsem ho nakrmil sondou a jel jsem k veterinářovi.on ho prohlídl a zjistil že pták je slepí od narození a zarůstají mu víčka, tak jsem mládě utratil, nedalo se nic dělat...

26.8.2015 22:38
koňadra

XXX.XXX.128.31

Znám lidi, co mají od narození slepou andulku - narodila se jejich páru. Prostě nemá nějak vyvinuté oči. Mají ji zvlášť samotnou v kleci, andulka normálně žere, pije, docela dost mluví. Ven ji nepouští. Mají ji už snad 3 roky. Pro mne je to trošku zázrak, že slepá andulka je schopná si najít krmení i vodu - není to přece pes, aby šla po čuchu.

Milujem papagáje

26.8.2015 23:01
Milujem papagáje

XXX.XXX.103.0

koňadra napsal(a):
Znám lidi, co mají od narození slepou andulku - narodila se jejich páru. Prostě nemá nějak vyvinuté oči. Mají ji zvlášť samotnou v kleci, andulka normálně žere, pije, docela dost mluví. Ven ji nepouští. Mají ji už snad 3 roky. Pro mne je to trošku zázrak, že slepá andulka je schopná si najít krmení i vodu - není to přece pes, aby šla po čuchu.

Andulka je migrant a umelec v lete. Naučila sa kde je potrava a voda, dobre sa orientuje.

28.9.2017 22:05
fanynka

XXX.XXX.84.66

Dobrý den, zjistila jsem, že mi oslepla Andulka.Nevim ják je to možné, byla zdravá.Bylo mi divné, že když přijdu do voliéry, neuletí, až jsem se jí dotkla, začala plašit.Dala jsem ji zvlášť, jídlo ma na zemi, viděla ji jak ji.Nevim jak jí pomoct.Je mi líto ji utratit, mate zkusenosti co dělat?Děkuji za rady.

11.10.2017 01:01
sevenx

XXX.XXX.38.241

fanynka napsal(a):
Dobrý den, zjistila jsem, že mi oslepla Andulka.Nevim ják je to možné, byla zdravá.Bylo mi divné, že když přijdu do voliéry, neuletí, až jsem se jí dotkla, začala plašit.Dala jsem ji zvlášť, jídlo ma na zemi, viděla ji jak ji.Nevim jak jí pomoct.Je mi líto ji utratit, mate zkusenosti co dělat?Děkuji za rady.

Vemte ji do péče jako mazlíka, to bude asi nejlepší. Do samostatné klece, kde se naučí orientovat a bude mít všechno na stejném místě, aby to našla. Možná by tam mohla být i v páru s jinou krotkou andulkou, aby jí nebylo smutno a mohla si "pokecat". Podle toho, co píší ostatní, může být slepý papoušek spokojený, když žije v bezpečném a známém prostředí.

Přidejte reakci

Přidat smajlík