Neoféna modrohlavá – čisté snůšky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.2.2015 10:01
mspacil

XXX.XXX.242.195

Prosím o radu,
Mám samičku 2012, která má už druhou snůšku čistou, k samečkovi se moc nemá, ale moc je neruším tak nevím jestli se pářili, potom mám další pár který se k sobě také moc nemá alespoň jsem to nepozoroval.
Může je dát dohromady, třeba se přepárují, nebo radši ne? Nebo ještě můžu přidat lichého samce.
Děkuji.

10.2.2015 10:09
modrohlavej

XXX.XXX.168.57

mspacil napsal(a):
Prosím o radu,
Mám samičku 2012, která má už druhou snůšku čistou, k samečkovi se moc nemá, ale moc je neruším tak nevím jestli se pářili, potom mám další pár který se k sobě také moc nemá alespoň jsem to nepozoroval.
Může je dát dohromady, třeba se přepárují, nebo radši ne? Nebo ještě můžu přidat lichého samce.
Děkuji.

Zkuste je prohodit.

10.2.2015 10:37
chlupjosef

XXX.XXX.140.177

modrohlavej napsal(a):
Zkuste je prohodit.

Dobrý den, jestli to dobře chápu tak máte 3 samce a 2 samice, tak jestli je to možné dejte je všechny dohromady at se spárují přirorozeně je to snad nejlepší Zdraví Chlup.

10.2.2015 10:43
mspacil

XXX.XXX.242.195

chlupjosef napsal(a):
Dobrý den, jestli to dobře chápu tak máte 3 samce a 2 samice, tak jestli je to možné dejte je všechny dohromady at se spárují přirorozeně je to snad nejlepší Zdraví Chlup.

Ano děkuji,
tak bych to chtěl udělat, ale mám strach aby si samci něco neudělali?
Díky.

10.2.2015 11:51
saroun

XXX.XXX.89.202

mspacil napsal(a):
Prosím o radu,
Děkuji.

Zdravím, já bych byl s těmito manipulacemi opatrný. Především byste mohl napsat, jak jsou ti samci staří, kde ptáky chováte, v jakém prostoru, čím je krmíte, jaký je světelný režim (délka dne), jaká je teplota prostředí, v jaké kondici jsou samci (vyzrálost, přepeření, zdravotní stav). Tento problém musí řešit mnohdy zkušený chovatel a okolnosti je nucen posoudit proto, aby se mohl rozhodovat.

10.2.2015 14:08
mspacil

XXX.XXX.242.195

saroun napsal(a):
Zdravím, já bych byl s těmito manipulacemi opatrný. Především byste mohl napsat, jak jsou ti samci staří, kde ptáky chováte, v jakém prostoru, čím je krmíte, jaký je světelný režim (délka dne), jaká je teplota prostředí, v jaké kondici jsou samci (vyzrálost, přepeření, zdravotní stav). Tento problém musí řešit mnohdy zkušený chovatel a okolnosti je nucen posoudit proto, aby se mohl rozhodovat.

Ano, vím musel bych je hlídat.
Jsou všichni 2012 - 2013 a lichý samec je starší, 6 let ale toho asi už nechám.
Přes zimu je mám ve vytápěné místnosti v bednových klecích a přisvěcoval jsem jim 12h denně.
Krmení už teď dávám jen suché a sem tam zelené. Podle mě jsou ptáci v dobré kondici.
Na jaře je chci přesunout do velké venkovní voliéry 8x4m s více druhy tak bych je chtěl ještě zkusit dát k sobě teď než půjdou ven.
Děkuji za každou radu.

12.2.2015 17:16
lavaleta

XXX.XXX.11.9

Ja mám podezdření že ty čisté snuřky nebudou jen tak.Při rozkliknutí těch vašich fotek mam podezdřeni že ten přírodní samec je kříženec.

12.2.2015 17:52
mspacil

XXX.XXX.104.1

Nene 100% kříženec není.

12.2.2015 19:42
lavaleta

XXX.XXX.11.9

Podle těch červených teček pírek v rameni bych usuzoval že je to kříženec.

Přidejte reakci

Přidat smajlík