Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.2.2015 05:37
andulak2

XXX.XXX.80.9

Zdravím, poradily by jste mi nějakého papouška který se dá dobre naučit mluvit a ochočit ? Samozřejmý vzal bych si do krmene mládě. Zatim uvažuji nad : papouškem senegalským, aratingou a nad Alexandrem malým Děkuji.

17.2.2015 13:23
andulak2

XXX.XXX.80.9

Pořadu někdo Prosím ?

17.2.2015 13:29
maximus.chov

XXX.XXX.232.4

ŽAK

17.2.2015 13:37
andulak2

XXX.XXX.80.9

maximus.chov napsal(a):
ŽAK

Děkuji za odpověď ale Zapoměl jsem napsat že cena tak do 5 000 :).

17.2.2015 14:48
lyrochvost123

XXX.XXX.218.61

Zdravím osobně mohu doporučit ručně dokrmeného žaka liberijského mám jednoho doma a je báječný mluví nádherně a celá slovní spojení není tak velký jako žako kongo také pořizovací cena je nižší než u konga a nemá tak destruktivní sklony jako ž kongo také mohu říct že mě má sice nejradši z rodiny ale vpohodě bere ostatní členy rodiny nechá se škrabkat a tak není agresivní nyní má 5 let a nevyměnil bych ho není hlučný a netrpí stre esem z nějakých změn ani škubáním peří tak jako ž kongo tak přeji hodně štěstí při výběru... a přikládám foto toho našeho kasavce.

17.2.2015 15:07
lyrochvost123

XXX.XXX.218.61

Ještě odkaz na videjko kde krásně mluví ať máte představu:D
https://www.youtube.com/watch?v=dCoDeBL-yME.

17.2.2015 15:13
daniela59

XXX.XXX.66.33

Dobre rozprávať sa naučí aj mních šedý, kopu slov a aj cele vety a nie je ani príliš drahý.

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.2.2015 18:03

Zdravím zkuste lori mnohobarvý nebo amazonani menšího typu, alexandři atd.. ale nejlépe se naučí mluvit žako a ary

17.2.2015 18:04

Já mám ekletuse a taky uměl skvěle muvit jenže už byl moc starý a umřel.

17.2.2015 18:06

Žako ten jo ty se naučí krásně mluvit.

17.2.2015 18:13
cone

XXX.XXX.160.35

lyrochvost123 napsal(a):
Zdravím osobně mohu doporučit ručně dokrmeného žaka liberijského mám jednoho doma a je báječný mluví nádherně a celá slovní spojení není tak velký jako žako kongo také pořizovací cena je nižší než u konga a nemá tak destruktivní sklony jako ž kongo také mohu říct že mě má sice nejradši z rodiny ale vpohodě bere ostatní členy rodiny nechá se škrabkat a tak není agresivní nyní má 5 let a nevyměnil bych ho není hlučný a netrpí stre esem z nějakých změn ani škubáním peří tak jako ž kongo tak přeji hodně štěstí při výběru... a přikládám foto toho našeho kasavce.

Žako je určitě nejlepší imitátor lidského hlasu a zvuků, dokáže hovořit v hlasových toninách různých lidí - někdy vás až zaskočí. Osobně mohu srovnávat a amazońanem kubánským a papouškem konžským, kteří také občas něco prohodí, ale je to uplně někde jinde.
Jen bych nesouhlasil s tím, že liberijský žako má méně destruktívní sklony, měl jsem několik liberijců i žaků kongo a zdálo se mi, že v destrukci vyjdou nastejno. Vyložení dřevorubci to jistě nejsou.

17.2.2015 18:43
andulak2

XXX.XXX.80.9

Děkuji vam velmi moc mate nádherné papoušky, no a asi počkám a na šetřím na žaka a na klec. Děkuji ještě jednou mnohokrát

17.2.2015 19:20
Moudivláček

XXX.XXX.60.29

Už jsem chtěl psát, že i cena může hrát dost velkou roli při rozhodování a Vy sám jste mně vzal vítr z plachet. Ono zhruba 10 000 za žaka není malý peníz. No, zas jak pro koho. Myslím, že i výše doporučovaní papoušci by vyhovovali a byli by za polovic i méně a pokud partnerka chovatele není trochu tolerantní na neustálý "pudr" v bezprostřední vzdálenosti od klece žaka, mohl by být i v tom problém.

17.2.2015 20:18
andulak2

XXX.XXX.80.9

Moudivláček napsal(a):
Už jsem chtěl psát, že i cena může hrát dost velkou roli při rozhodování a Vy sám jste mně vzal vítr z plachet. Ono zhruba 10 000 za žaka není malý peníz. No, zas jak pro koho. Myslím, že i výše doporučovaní papoušci by vyhovovali a byli by za polovic i méně a pokud partnerka chovatele není trochu tolerantní na neustálý "pudr" v bezprostřední vzdálenosti od klece žaka, mohl by být i v tom problém.

Stále se rozhodují. Ale říkám si ze zako se dozije třeba i 50 let a papoušek senegalský a Alexandr malý asi 15 let. Ještě beru v úvahu ze musí Mít papoušek dobre prostředí (velkou klec hračky apod.) Stále ještě nejsem rozhodly jsem mladý chovatel a nemam tolik skusenosti choval jsem jenom andulky, rozely, koreli a drobného ptactvo. A co se tyka papouška vím že toho budu muset dost obětovat například nedivat se dlouho na TV aby měl klid a budu s nim muset trávit hodně času ale Mé to nevadí chci pro toho papouška
udělat Maximum mam hodně moc rad papoušky..

17.2.2015 22:50
Moudivláček

XXX.XXX.60.29

andulak2 napsal(a):
Stále se rozhodují. Ale říkám si ze zako se dozije třeba i 50 let a papoušek senegalský a Alexandr malý asi 15 let. Ještě beru v úvahu ze musí Mít papoušek dobre prostředí (velkou klec hračky apod.) Stále ještě nejsem rozhodly jsem mladý chovatel a nemam tolik skusenosti choval jsem jenom andulky, rozely, koreli a drobného ptactvo. A co se tyka papouška vím že toho budu muset dost obětovat například nedivat se dlouho na TV aby měl klid a budu s nim muset trávit hodně času ale Mé to nevadí chci pro toho papouška
udělat Maximum mam hodně moc rad papoušky..

Tak jste toho choval dost. Ale tropičtí papoušci jsou přece něco jiného než "Austrálie" výživou i chováním. Jako sedmdesátiletý stařec Vám mladému chovateli odpovím. Koupíte - li po ZRALÉ úvaze za jakoukoli cenu papouška, po kterém toužíte, uděláte dobře. Údaje o délce života berte s rezervou.
Podle odborníků většina žaků umírá do 20 let. Příčiny: příliš tučná a nevhodná potrava, hypokalcemie - nedostatek vápníku. Našemu páru žaků nevadí ani televize, ani dlouhé večerní svícení. Samci nevadí nic, samice je nervák a na změny reaguje škubáním. Každý je jiný jako u lidí.
A poslední dodatek. Každý, kdo chová ptáky dlouho Vám řekne, že musíte počítat i při dobré péči s nečekanými úhyny. Nesmí Vás to překvapit.

18.2.2015 05:36
andulak2

XXX.XXX.80.9

Moudivláček napsal(a):
Tak jste toho choval dost. Ale tropičtí papoušci jsou přece něco jiného než "Austrálie" výživou i chováním. Jako sedmdesátiletý stařec Vám mladému chovateli odpovím. Koupíte - li po ZRALÉ úvaze za jakoukoli cenu papouška, po kterém toužíte, uděláte dobře. Údaje o délce života berte s rezervou.
Podle odborníků většina žaků umírá do 20 let. Příčiny: příliš tučná a nevhodná potrava, hypokalcemie - nedostatek vápníku. Našemu páru žaků nevadí ani televize, ani dlouhé večerní svícení. Samci nevadí nic, samice je nervák a na změny reaguje škubáním. Každý je jiný jako u lidí.
A poslední dodatek. Každý, kdo chová ptáky dlouho Vám řekne, že musíte počítat i při dobré péči s nečekanými úhyny. Nesmí Vás to překvapit.

Děkuji moc za odpověď, nejsem úplný začátečník jezdím na vědomostní soutěže s okrasným ptactvem. Ale nikdy jsem nechoval tak Velké papoušky jako je žako tak jsem rád že jste mi poradil něco o jeho chovu.Děkuji moc

18.2.2015 11:10
lacocolor

XXX.XXX.89.221

Taky se přimlouvám za liberijce.mám mladý pár, ručně dokrmený,9měsíců, začínají mluvit.akorát, tím že jsou v páru, tak ráno a večer si zakřičí, je to ale takový chraplavý skřehot, nejde na dálku slyšet.
jsou hraví, hodně vyžadují společnost i když jsou v páru, vždy se strašně těší na vypuštění z klece a hrají si, mluví pohvizdují.jsou super.cena za liberijčáka cca o 30% menší než za kongáče(mládě dokrmené)
jako mazlíky mám ještě konžáky, v práci, je to ale trošku jiný level, jsou taky dobří, ale řekl bych více hlučnější a taky hodně dost koušou.můj poznatek.takže bych šel do žakouše.

18.2.2015 14:18
andulak2

XXX.XXX.80.9

mirekl napsal(a):
Nebo si můžete pořídit mníška šedého, můžete si vybrat z několika mutací
https://www.google.cz/search?q=mn%C3%AD%C5%A1ek+%C5%A1ed%C3%BD%2Bmutace&safe=off&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=dInkVO3KF8ncauyWgrgO&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1366&bih=613.

Mníšek je nádherný ale je to velký Kazi svět. Ale Děkuji za tip

18.2.2015 17:52
eli22

XXX.XXX.181.33

Máme mníška. Je to nejtišší papoušek, co znám (u nás, někdo bude mít asi jiný názor). Nikdy nic neokousal, i když je puštěný několik hodin. Mluví celé věty, které dokonce poskládává logicky po sobě, jednotlivá slova nepočítám, cca 30, zvuky imituje normálně "z voleje ".Je to samička. Dále máme samečka, který je také tiché, mluví méně, protože je mladý - 1 rok, ale zase zazpívá každou melodii. Mníšek skutečně v mluvení šlape žakovi dost na paty.

13.4.2015 10:59
Rico

XXX.XXX.92.11

Dobrý den,

chci se zeptat, máte szkušenosti s tím, že by papoušek (konžský) přestal mluvit nebo se odnaučil mluvit, když je ve společné voliéře s jinými papoušky? Děkuji za odpověď.

13.4.2015 14:34
lacocolor

XXX.XXX.89.221

Rico:
zdravím, pokuď mluví, mluvit nepřestane.více si začne ale "povídat"s ostatními papoušky, kamarády.
otázkou je, jak moc přilnul k Vám.odnaučit mluvit by se neměl, ale zřejmě dále další slova se učit nebude, pokud bude ve voliéře s jinými papoušky.

10.6.2015 23:39
JaničkaPalmička

XXX.XXX.17.48

Zdravím, chtěla jsem si pořídit žaka liberijského, ale bohužel nesehnala, moc se jich nenabízí, nedal by mi někdo tip na chovatele?Děkuji pěkně.

Přidejte reakci

Přidat smajlík