Jak vypada vaše dno voliery ?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.2.2015 17:20
Mirek 12

XXX.XXX.63.230

Dobrý den, na Jaře mám v plánu nějak oživot dno voliery. Chovám Australii. Co máte na dně vy ? Co je nejvhodnější ? Přemýšlím jeslti kačírek, nebo kuru, nebo nějaká písek a nějakou zeleň . Poradíte popř: přidáte fotku jak to máte vy ? Děkuju.

24.2.2015 17:47
Mirek 12

XXX.XXX.63.230

Ještě přidávám, že mám střechu přes celou volieru a přemýšlím o štepce.2 cm vrstva :O.

24.2.2015 18:52
simacek123

XXX.XXX.142.1

Tezko odpovídat, jestlize mate dosti velkou voliéru a osazenstvo je v minimálním pocte, da se delat hodne.Od zatravneni az po kuru.Jestli je voliéra ossazena vice chov.pary a tudíž bude odchov je nutne vzuti v úvahu udrzbu a kazdotydeni cisteni a odstranovani zbytku krmiva, trusu a pod.ruzni roztoci a cizopasnici si libuji v zarostlých a neudrzovanych voliérách a to je začátek konce.Nepisete vse a je velky rozdil chovat napr:par rozel ve voliere 2x1m nebo ve voliere například 6x2. Pak to dopada ze prijedete k chovateli a úžasem se kochate nad dnem, s kterého jde hruza.

24.2.2015 19:20
filardi

XXX.XXX.245.68

Z praxe je nejlepší, něco na snadnou udržbu a pisek se jevý pro mě jako nejlepší.

24.2.2015 19:48
david1984

XXX.XXX.128.66

24.2.2015 20:20
Mirek 12

XXX.XXX.63.230

Mám dvě voliery. V jedné 1,1 Horský + 1,1 korel a ve druhé 5,5 andulek + 1,1 korel Obě jsou 3 metry dlouhé,2,20 vysoké a 1,35 široké. Je celá zastřešená. Uvažuji o štěpce.

24.2.2015 20:30
boza

XXX.XXX.69.129

Nechal jsem hlínu přispal jsem písek štěpka se mi zda na udržbu nevhodna ale na pohled hezči voliéru mam 5x1.2x2.5m.

24.2.2015 20:59
kládík

XXX.XXX.217.6

Mirek 12 napsal(a):
Dobrý den, na Jaře mám v plánu nějak oživot dno voliery. Chovám Australii. Co máte na dně vy ? Co je nejvhodnější ? Přemýšlím jeslti kačírek, nebo kuru, nebo nějaká písek a nějakou zeleň . Poradíte popř: přidáte fotku jak to máte vy ? Děkuju.

Zkoušel jsem toho spousty.Zeminu osetou travinou, říční písek, kačírek, mulčovací kůru, štěpky.Nakonec jsem voliéry zastřešil, udělal beton a pod bidla dávám říční písek.Jednou za čtrnáct dní vyměním písek, vystříkám wapkou.Pro mně je to nejjednodušší způsob údržby a nemusím mít strach o zdraví svých ptáků.

24.2.2015 21:10
arčí88

XXX.XXX.158.34

Já mám beton a tam pletivo proti škodné a jsem spokojen.

24.2.2015 21:42
boza

XXX.XXX.69.128

Ne vim ten beton na udržbu dobry ale na pohled to ne ni přirodni co mam dno hliněny tak bod bydlama jednou za tyden
vyhrabu a je čisto myslimsi že je hezčí pohled na papoušky jak si vybíraji v hlíně než se koukat jak cupitaji po holém betonu ale každy chovatel at si urči sam podle sebe.

24.2.2015 22:46
stewe5

XXX.XXX.158.122

boza napsal(a):
Ne vim ten beton na udržbu dobry ale na pohled to ne ni přirodni co mam dno hliněny tak bod bydlama jednou za tyden
vyhrabu a je čisto myslimsi že je hezčí pohled na papoušky jak si vybíraji v hlíně než se koukat jak cupitaji po holém betonu ale každy chovatel at si urči sam podle sebe.

Presne tak..ja mam ve vnitřních pisek, ve venkovních kacirek..super na udrzbu a krasne to vypada

25.2.2015 06:18
boza

XXX.XXX.69.129

Nechapu za co červeny tlapky.

25.2.2015 06:38
simacek123

XXX.XXX.142.1

Cervene tlapky, to je parada a stejne k nicemu. Pani chovatele nejlepe udelate to co se vam libi, casem mozna prijdete na to ze ačkoliv je to krasny pohled na dno bude to pro vas tezsi na udrzbu.Ale je to ruzne, jestli mate dve tri voliery tak se to da, jestli jich budete mit deset a vice, pak uz bohužel ne.Behem 20let jsem vyzkousel mnoho, od travniku, sazel jsem ruzne dreviny, daval ten vas kacirek, kuru a ruzne zeminy.Je pravdou ptaci se na zemi citi lepe na prirodni, maji co hledat a najdou mnoho potrebnych latek a mineralii, ruzne korinky, strouchnileve drevo, to vse pusoby kladne pro vase papousky.Na druhé strane ale hrozi nebezbeci jak jsem psal.Proto uz stavim voliery z betonovym pevnym dnem, kde rozhodim par lopatek pisku smichane z hlinou-hrabankou a po tydnu max dvou vse odstranim a vydesinfikuji. Delam to od te doby co jsem si donesl nejake to svinstvo do zarostlých volier, a k radosti prisel o polovinu chovu jen z duvodu toho, ze jsem se kochal přírodními krasami volier. Takze je to na vasem uvazeni.

25.2.2015 07:11
irinox

XXX.XXX.150.213

Dobrý den, kůra se mi neosvědčila. Papoušci se v létě rádi koupou a do kůry ( i při dešti ) se dostane vlhko a tvoří se plísně. Dobrý je ten beton, na který lze položit cokoliv a třeba i v nějakém místě částečně zatravnit. Autrata.

25.2.2015 09:52
Hodonak

XXX.XXX.126.173

Mám voliery zastřešené, polykarbonátem... dno beton, udělaná vana, cca 10 centimetrů. V lese /borovém/, nahrabu pytel hrabanky - jehličí, mech, tlející větvičky/, vysypu. Po třech měsících vyberu, dám do kompostu, nasypu další dávku. Ptáci se v tom rádi probírají, čínské křepelky si udělají hnízdo, že sedící slepička ani není vidět... A vypadá to zajímavě..

25.2.2015 09:59
Hodonak

XXX.XXX.126.173

boza napsal(a):
Nechapu za co červeny tlapky.

Asi za sloh... protože názor je to podle mého rozumný..

25.2.2015 10:10
arčí88

XXX.XXX.158.34

Dříve jsem tam mněl písek a už nikdy více na údržbu časově náročné.

25.2.2015 20:07
chovatelaustralie

XXX.XXX.36.23

Jestli chcete krásné dno voliér tak asi kačírek a písek. Nejdříve se ale zamyslete a zvažte jak máte často možnost tyto voliéry udržovat. Jestli, že máte dvě, tři voliérky a dost času, chuť dna voliér často čistit a to nejen uhrabávat ale i vyměňovat jak kačírek tak písek, jděte do toho. Nevýhodou je časté rušení osazenstva voliér a v době hnízdění to znamená zvláště u citlivých druhů možnost opuštění snůšky mladých. Důležitá je také velikost voliér. Čím menší, tím častější čistění a naopak. Toto je ale dosti časově náročné ale i při neustálém obměňování posypového materiálu dosti náročné. Podle mě je nejpraktičtější vybetonované dno a alespoň částečně vysypané pískem, nejlépe pod bydly. Ptáci nejvíce znečisťují zem právě v těchto místech a tak je čistění nejednoduší. Při větším počtu voliér je tento jednoduší způsob údržby stejně nutný. ZN.

Přidejte reakci

Přidat smajlík