Umrtí ptáčka při kroužkování

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.2.2015 17:45
chov-příroda

XXX.XXX.159.151

Chtěl jsem okroužkovat alexandra maleho po oteření budky kontrolního otvoru samice šla ven a mládě padlo ? a konec ? stalo se vám něco podobného co to je...

25.2.2015 20:08
hari2

XXX.XXX.96.247

chov-příroda napsal(a):
Chtěl jsem okroužkovat alexandra maleho po oteření budky kontrolního otvoru samice šla ven a mládě padlo ? a konec ? stalo se vám něco podobného co to je...

Zdravím, mě se stalo něco podobného když jsem kroužkoval mlade papoušky zpěvavé. Když jsem vzal mladeho zpěváka do ruky a nakroužkoval ho, tak pak jsem ho položil zpátky do budky tak on dvakrát se zapotácel a padnul, taky mě to vzalo protože se mi nikdy nic takového nestalo, asi utrpěl šok nebo si to nedovedu jinak vysvětlit.

25.2.2015 22:42
chov-příroda

XXX.XXX.159.151

hari2 napsal(a):
Zdravím, mě se stalo něco podobného když jsem kroužkoval mlade papoušky zpěvavé. Když jsem vzal mladeho zpěváka do ruky a nakroužkoval ho, tak pak jsem ho položil zpátky do budky tak on dvakrát se zapotácel a padnul, taky mě to vzalo protože se mi nikdy nic takového nestalo, asi utrpěl šok nebo si to nedovedu jinak vysvětlit.

Také to nechápu já se ho nedotkl je jsem natahoval ruku že ho veznu a on sklopil hlavičku a konec bledé u krku ztuhlé žíle plné krve? nechápu také.

26.2.2015 09:08
daktari

XXX.XXX.197.196

hari2 napsal(a):

Může to být způsobené leknutím, nebo stresem. Ale v tomto případě mohlo dojít k tomu, že si mládě vdechlo část potravy z volátka a udusilo se. Při kroužkování je to třeba hlídat a provádět jej před nakrmením, nebo rozhodně ne kroužkovat mládě s plným volátkem. Přece jen vezmete mládě do ruky, ono se mrská, musíte jej trochu přidržet a také otočit na záda. Pak se klidně může stát, že si vdechne trochu potravy a je problém.

26.2.2015 20:20
chov-příroda

XXX.XXX.159.151

daktari napsal(a):
Může to být způsobené leknutím, nebo stresem. Ale v tomto případě mohlo dojít k tomu, že si mládě vdechlo část potravy z volátka a udusilo se. Při kroužkování je to třeba hlídat a provádět jej před nakrmením, nebo rozhodně ne kroužkovat mládě s plným volátkem. Přece jen vezmete mládě do ruky, ono se mrská, musíte jej trochu přidržet a také otočit na záda. Pak se klidně může stát, že si vdechne trochu potravy a je problém.

Také to nechápu já jsem se ho ještě ani nedotkl a volátko měl prázdné 5H ráno ja jsem natahoval ruku že ho veznu a on sklopil hlavičku a konec náhlá smrt to je nespravedlivé ani si neužil a nedostal šanci žít...tohle je nespravedlnost vůči všmu živému

28.2.2015 07:40
sunflowersman

XXX.XXX.72.173

chov-příroda napsal(a):
Také to nechápu já se ho nedotkl je jsem natahoval ruku že ho veznu a on sklopil hlavičku a konec bledé u krku ztuhlé žíle plné krve? nechápu také.

Dobrý den. Nejspíše byla samice před kontrolou nervózní a štípla v rychlosti mládě ještě než vylezla.O tom by svědčila i ta podlitina Stalo se mě to jednou u pyrurů rudohlavých, kdy mě takhle samice zlikvidovala čtyři mladé při kroužkování.Naštěstí mě tehda z toho hnízda zbyly alespoň dvě mladé. Při kontrole je dobré, aby samice nebyla na hnízdě, někdy je to však zcela nereálné. Samice je totiž v úzkých a může agresivitu obracet na mladé.

M. Štěpán.

28.2.2015 10:51
m.zedlitzer

XXX.XXX.5.169

sunflowersman napsal(a):
Dobrý den. Nejspíše byla samice před kontrolou nervózní a štípla v rychlosti mládě ještě než vylezla.O tom by svědčila i ta podlitina Stalo se mě to jednou u pyrurů rudohlavých, kdy mě takhle samice zlikvidovala čtyři mladé při kroužkování.Naštěstí mě tehda z toho hnízda zbyly alespoň dvě mladé. Při kontrole je dobré, aby samice nebyla na hnízdě, někdy je to však zcela nereálné. Samice je totiž v úzkých a může agresivitu obracet na mladé.

M. Štěpán.

Dobrý den.
Naprostý souhlas. U některých druhů to může být. Já u pyrur zelenolících tento problém nezažil. Je pravda, že nejdříve na samici mluvím, přemlouvám ji a ona po nějakém čase vyleze z budky. Nikdy jí nevyháním násilím. Zatím to funguje.
S pozdravem M. Zedlitzer.

28.2.2015 11:23
eli22

XXX.XXX.181.33

Mně se stalo, že jsem některá mláďata pyrur okroužkovala moc brzy a kroužky jim vylezly výš a musela jsem je nechat odstranit. Ale to píši jen okrajově. Potom jsem těmto mláďatům nasadila jen rozlišovací kroužky. Tyto kroužky šly velmi těžce jak otevřít, tak zavřít. Fakt strašně ztuha, že jsem i já měla problém. Za pár dní vidím, že se jeden kroužek válí na zemi, pak druhý. Tak jsem si říkala, že mi možná upadl zbytek těch kroužků... No a pak koukám, ani jedno mládě nemá kroužek. Staří jim je sundali, rozepli a sundali. Ještě že to nešlo i s nohou! Už bych jim je nikdy nedala. Ale říkám si, jestli takhle zkouší sundavat i pevné kroužky, tak to teda mláďatům nezávidím. třeba ale ty pevné nechávají, protože je sami mají, nevím...

28.2.2015 16:03
chov-příroda

XXX.XXX.159.151

m.zedlitzer napsal(a):
Dobrý den.
Naprostý souhlas. U některých druhů to může být. Já u pyrur zelenolících tento problém nezažil. Je pravda, že nejdříve na samici mluvím, přemlouvám ji a ona po nějakém čase vyleze z budky. Nikdy jí nevyháním násilím. Zatím to funguje.
S pozdravem M. Zedlitzer.

Tak děkuji je to možné.

28.2.2015 16:05
chov-příroda

XXX.XXX.159.151

sunflowersman napsal(a):

M. Štěpán.

Děkuji je to možné nikdy to pár neudělal ale je možné jak stárne že nervozita tam určitě hrála hodně.

Přidejte reakci

Přidat smajlík