Korela - samec nebo samice

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.2.2015 13:04
petysek.xd

XXX.XXX.4.26

Pěkný den, mám doma korelu bělohlavou. Potřebovala bych poradit s určením pohlaví.
Má cca 10 měsíců. Vůbec nezpívá. Když ji vemu do ruky nekouše (samice většinou bývají agresivní). Chovatel od kterého ji mám cca dva měsíce tvrdil, že to byl perlový samec a ztmavl po přepéření. Ale přijde mi, že korela vypadá spíše jako přírodní samička. Zdá se, že na bidle dělá kolébku a nastavuje se samci, ale ten si jí nevšímá.
Na spodní straně křídel má perlování, to by asi přírodní samička neměla, nebo se pletu?

Prosím o radu zda se jedná o samici nebo samečka, a případně ji o to podle čeho tak usuzujete. Děkuji

27.2.2015 13:12
peparazak

XXX.XXX.162.50

Samice

27.2.2015 14:04
svobodapetr

XXX.XXX.179.110

petysek.xd napsal(a):
Pěkný den, mám doma korelu bělohlavou. Potřebovala bych poradit s určením pohlaví.
Má cca 10 měsíců. Vůbec nezpívá. Když ji vemu do ruky nekouše (samice většinou bývají agresivní). Chovatel od kterého ji mám cca dva měsíce tvrdil, že to byl perlový samec a ztmavl po přepéření. Ale přijde mi, že korela vypadá spíše jako přírodní samička. Zdá se, že na bidle dělá kolébku a nastavuje se samci, ale ten si jí nevšímá.
Na spodní straně křídel má perlování, to by asi přírodní samička neměla, nebo se pletu?

Prosím o radu zda se jedná o samici nebo samečka, a případně ji o to podle čeho tak usuzujete. Děkuji

Dobrý den, jestli jak píšete že ji máte doma minimálně 10 měsíců tak je to 100% samice.

27.2.2015 17:18
modrohlavej

XXX.XXX.168.57

svobodapetr napsal(a):
Dobrý den, jestli jak píšete že ji máte doma minimálně 10 měsíců tak je to 100% samice.

Špatně čtete, paní píše že korela má cca 10 měsícu, ale doma že jí má cca 2 měsíce.

27.2.2015 17:45
svobodapetr

XXX.XXX.179.110

modrohlavej napsal(a):
Špatně čtete, paní píše že korela má cca 10 měsícu, ale doma že jí má cca 2 měsíce.

Ok, máte pravdu, čtu špatně, ale to na situaci ( pohlaví ) nic nemění.

27.2.2015 21:28
anurra.rhonean23

XXX.XXX.14.202

Samička :) podle křídla (v 10 měsících už může mít přepéřené letky a dospělým přepeřeným samičkám tečky zespod křídla zůstanou do 2/3, výjimkou jsou perlové korely které mají samičky a mladí samci tečkování po celým křídle), podle celkového vzezření i podle chování, které popisujete. Jinak samice nemusí být vždy agresívní při manipulaci. Mám několik samiček které jsou naopak klidné, nekoušou a dokonce ty ochočené jsou více mazlivé, než ochočení samci. Takže ta agresivita je individuální. Ale máte opravdu samičku.

28.2.2015 09:44
zbosace

XXX.XXX.13.67

To musel byť odborník ak vám tvrdil že to je perlovy samec po prepereni.

28.2.2015 11:58
petysek.xd

XXX.XXX.4.26

Všem moc děkuji za rady . Podle chování jsem si skutečně myslela, že se jedná o samici.
Bohužel jsem se nechala napálit.
Tady je vidět, jak jsou někteří schopní lhát, jen aby prodali.

Přidejte reakci

Přidat smajlík