Potřeboval bych poradit rozelou penantovou, potřebuji znalce rozel který pozná pohlaví penantů není někdo na olomoucku přijedu.
Podle této fotky, to, vypadá na pár", ale pro lepší určení je nutné nafotit je z boku vedle sebe a pak z čela vedle sebe.A sám prohléďnete fota penantů na Googlu, je tam hodně párů a rozdíly po prozkoumání určitě najdete.Jinak pár u mne, už je v toku, samec roztahuje ocas, je hlučný, předvádí se atd.., samice se drží ve voliéře níže, zdrhá a sleduje.Máte li je venku, projeví se.
No, Vaše foto stále není k určení dostačující, ale zkuste se kouknout:
https://www.youtube.com/watch?v=MxD1LwBdYcM
Sledujte především velikost, tvar hlavy a zobáku(šířku kořene a velikost)!Jsou li stejně staří rozdíl uvidíte.
Chtělo to takové foto, je ze staré inzerce, ale je dobře nafoceno.Z leva samec, samec a v pravo samice.
Pokusím se je tak vyfotit ten větší kus vím že je samec krásně zpívá akorát mě poblbl jeden pán že si není jistý s menším kusem že to bude asi samec a přitom jsem ji kupoval minulý rok jako 3 roky starou samici tak ted nevím jelikož ten samec nahání ten druhý kus a nenechá ho napokoji.
No to by bylo vše v pořádku!Samec projevuje dom. chování, roztahuje ocas, je hlučný a když dáte krmivo, tak Vám přijde, že ji nenechá, ani nakrmit?
Pro jistotu prohmátněte kůstky, neumíte li, požádejte chovatele z okolí a bude jistota.
Penanti se v námluvách nekmí a nekoketují, jako např.p.alexandřin.
Na fotce z inzerce je vidět krásně rozdíl, jak jsem již psal velikost(i šířka) zobáku a tvar(mohutnost )hlavy!V levo 1.0 a v pravo 0.1.