Dobry den, prosim vas chtěl bych se zeptat kolik davate do budky podestýlky?vloni jsem mel cca 3 cm a mlade odchovali..bylo me doporuceno at dam vic pilin cca 10 cm...ale dnes jsem koukal do budky, samice ma zatím 3 vajíčka ale zdaji se me jako ze jsou hodne zahrabane v hoblinách, skoro cele...ma me to znepokojovat nebo je to OK?diky moc za odpovedi
jde o papousky rudobriche...
simacek123
napsal(a):
Mel jste nechat ty tri, to preci staci, na co deset nevim ale dle mého na velke H. Ono nekdy poslouchat rady jinych není dobře.
Dekuji, taky si to myslim...radsi jsem jim hobliny odebral, nechal zase jen cca 3 cm a vajíčka jsem dal navrch..samice se bez problemu vratila sedi krasne pevne..dekuju.
stewe5
napsal(a):
Dekuji, taky si to myslim...radsi jsem jim hobliny odebral, nechal zase jen cca 3 cm a vajíčka jsem dal navrch..samice se bez problemu vratila sedi krasne pevne..dekuju.
Tady se to řešilo:
https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/diskuse/detail/2901671/rozjete-nozky-u-andulky.
simacek123
napsal(a):
Mel jste nechat ty tri, to preci staci, na co deset nevim ale dle mého na velke H. Ono nekdy poslouchat rady jinych není dobře.
Troubo, záleží snad na tom co chováš. Každý by chtěl radu ale neudá konkrétní druh. Asi si myslí že nároky na všechny druhy jsou stejné. Takže si dej k Arům tři centimetry a budeš tam mít akorát to H.
akrobat
napsal(a):
Troubo, záleží snad na tom co chováš. Každý by chtěl radu ale neudá konkrétní druh. Asi si myslí že nároky na všechny druhy jsou stejné. Takže si dej k Arům tři centimetry a budeš tam mít akorát to H.
Akrobate, výstižné pojmenování. Vaše odpověď tazateli to potvrzuje. V podstatě máte pravdu, ale úplně to postavíte na hlavu, že tazatele nazvete troubou a u arů že bude mít h... Kdybyste odpověděl slušně, možná by Vám za radu poděkoval. Tak snad příště.
akrobat
napsal(a):
Akrobate, troubou zustanes ty.pap.rudobrichy a jemu podobne nejsou ty tvoje ary co ti lezi v hlave. Ono je nekdy dobře si precist to co zadavatel pise, a ne mit v hlave to H.
stewe5
napsal(a):
Dobry den, prosim vas chtěl bych se zeptat kolik davate do budky podestýlky?vloni jsem mel cca 3 cm a mlade odchovali..bylo me doporuceno at dam vic pilin cca 10 cm...ale dnes jsem koukal do budky, samice ma zatím 3 vajíčka ale zdaji se me jako ze jsou hodne zahrabane v hoblinách, skoro cele...ma me to znepokojovat nebo je to OK?diky moc za odpovedi
jde o papousky rudobriche...
Zdravim.
Preco chcete menit nieco co mate odskusane a fungovalo /odchovaval ste/ ?
10 cm sa mi zda pre vtaky velkosti cervenobruchych vela. Hlavne ak su tie hobliny cerstve, neudupane. Lachko sa moze stat ze vajicka zahrabu.
Pokial este nezasadli, vratil by som sa k oskusanym 3cm.
Zdravím kolegy chovatele, ať dám víc nebo míň (dávám tedy ty 2-4 cm) 70% samic mi vše vyházejí a nechají jen holý důlek ! hobliny přidávám až po vylíhnutí mladých, aby se nepatlaly v h.... Ale jak je zde napsáno proč něco měnit, když to napoprvé nebo roky předtím vyšlo, a odchov byl úspěšný. Přeji všem plné budky v letošní sezóně 2015 a ne jen hoblin. Jarda
cupkama
napsal(a):
Zdravim.
Preco chcete menit nieco co mate odskusane a fungovalo /odchovaval ste/ ?
10 cm sa mi zda pre vtaky velkosti cervenobruchych vela. Hlavne ak su tie hobliny cerstve, neudupane. Lachko sa moze stat ze vajicka zahrabu.
Pokial este nezasadli, vratil by som sa k oskusanym 3cm.
Ano, vcera uz jsem hobliny vyndal a samice se na vajíčka v pohode vratila a sedi pevne dnes jsem tam koukal a uz jsou krasne navrchu...myslite ze vajíčka nezastydla když na nich uplne nesedela?nebo si mozna spis myslim ze zacla sedet teprve včera..tzn po 3 vajicku...snad to bude OK jako vloni diky moc.
stewe5
napsal(a):
Ano, vcera uz jsem hobliny vyndal a samice se na vajíčka v pohode vratila a sedi pevne dnes jsem tam koukal a uz jsou krasne navrchu...myslite ze vajíčka nezastydla když na nich uplne nesedela?nebo si mozna spis myslim ze zacla sedet teprve včera..tzn po 3 vajicku...snad to bude OK jako vloni diky moc.
Pondelok zacala...som zvedavy co bude ztoho
Zpěváci Ústí
napsal(a):
další.
1, po návštěvě samice poprvé
2, většinou vše vyhází
3, při líhnutí nebo po doplním hobliny (jemnější)
A pak výsledek se dostaví
lajbix
napsal(a):
Chodim pozerat len ked je vonku..a otazocka:ked zacne uz sedet poriadne taj v noci bude v budke?ci ako to prebieha?
Po nasednutí na pevno bude samice opouštět budku jen minimálně, aby se vyprázdnila občas něco sezobla a, hlavně se vykoupala. Jde o to jaká samice je v dané budce, jsou samice které mi nedovolí ani otevřít víko boudy, jiné se zase v klidu nechají nadzvednout aniž by se pohnuly. Ale to musíte mít ověřené, U vašeho páru to raději nezkoušejte, a vydržte. Hodně štěstí.
Dakuejm za info.na jesen som zbuchal volieru a kupil od znameho paru...samica mi po brutalnej vichrici v oktobri padla..tak som v novembri zohnal tuto druhu a sadli si..budku mam na pevno cely rok a 14 februara uz zacala nakukat do budky a zacali sa blaznit..a 16 marca som nasiel prve vajco..ale pytam sa na to sedenie aj v noci ze ci vajicka teraz neprechladnu ked ona na vecer vybehne von a spi na budke aj so samcom..rano volaco pobeha po dne a ide do budky a sem tam vybehne..a ked idem krmit do voliery ked je ona mimo budku tak hned sa snazi priblizit k budke..ale stihnem nakuknut..