Rosela žlutohlavá – pomoc s určením pohlaví

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.3.2015 15:42
kládík

XXX.XXX.217.6

Dobrý den, můžete mi pomoci s určením pohlaví těchto rosel.Já si myslím, že pták s více žlutou hlavou by mohl být samec a pták s červenější hlavou samice.Oba jsou z loňského jarního odchovu.Jsou od dvou párů.Díky za rady.

25.3.2015 18:39
kunovec1

XXX.XXX.97.156

Kdyby jste mĕl samici navíc tak bych nĕl zajem.

25.3.2015 20:01
calta

XXX.XXX.129.102

Mně to připadá jako dvě samičky.

25.3.2015 20:12
radek63

XXX.XXX.243.43

Taky bych se přiklonil k tomu, že jde o dvě samice. Škoda, že jste u ptáka s více žlutou hlavou nepřidal ještě nějakou fotku.

25.3.2015 20:29
kládík

XXX.XXX.217.6

Zítra nafotím více fotek ptáka s více žlutou hlavou.Jinak pro diskutující, dle čeho usuzujete, že se jedná o dvě samice?

26.3.2015 18:04
radek63

XXX.XXX.243.43

Zdravím,
pták s červenější hlavou je určitě samice
a podle doložených fotek ptáka s více žlutou hlavou se mně stále zdá, že jde o hrubší samici. Pokud to je samice, tak velice pěkná. Uvádíte, že ptáci jsou téměř rok staří - loňský jarní odchov. Roční pták, pokud by se jednalo o samce, by měl mít v tomhle věku již typicky samčí projevy. Předpokládám, že by jste je zaznamenal. Samozřejmě, že se v určení pohlaví můžu mýlit, bylo by dobré, kdyby se vyjádřili i ostatní chovatelé a přispěli svým názorem.

26.3.2015 18:36
kládík

XXX.XXX.217.6

radek63 napsal(a):
Zdravím,
pták s červenější hlavou je určitě samice
a podle doložených fotek ptáka s více žlutou hlavou se mně stále zdá, že jde o hrubší samici. Pokud to je samice, tak velice pěkná. Uvádíte, že ptáci jsou téměř rok staří - loňský jarní odchov. Roční pták, pokud by se jednalo o samce, by měl mít v tomhle věku již typicky samčí projevy. Předpokládám, že by jste je zaznamenal. Samozřejmě, že se v určení pohlaví můžu mýlit, bylo by dobré, kdyby se vyjádřili i ostatní chovatelé a přispěli svým názorem.

Zdravím také, rosely (penanty, pestré, žlutolíci) chovám cca 15 let, ale žlutohlavé jsem si pořídil teprve loni.Většinou nemám problém s určením pohlaví, ale žlutohlavé jsou pro mně takový oříšek.Obě dvě na zapískání zareagují tak, že se vzpřímí a roztahují ocas a třepou s ním ze strany na stranu.Když přiletí jedna k druhé na bidlo, tak většinou ta druhá uletí.Do budky nelezou.Jinak obě mají na spodní straně křídla bílý pásek, ale jelikož nejsou kompletně přepeřené, tak to nemusí být směrodatné.Takže mají některé chování typické pro samce a některé pro samice.

26.3.2015 18:41
martina.

XXX.XXX.96.4

Může mi taky někdo poradit o jaké pohlaví se jedná?

26.3.2015 18:50
53franta

XXX.XXX.215.220

kládík napsal(a):
Dobrý den, můžete mi pomoci s určením pohlaví těchto rosel.Já si myslím, že pták s více žlutou hlavou by mohl být samec a pták s červenější hlavou samice.Oba jsou z loňského jarního odchovu.Jsou od dvou párů.Díky za rady.

Zravím:ten stou žlutou hlavou je samec, aspon mě se tak jeví...

26.3.2015 21:04
kládík

XXX.XXX.217.6

Ještě se nikdo přidá se svým názorem?Díky.

27.3.2015 19:12
compete

XXX.XXX.106.228

Dobrý den,
je těžké určit pohlaví na dálku dle fota, ale mohu přidat postřeh podle mého páru. Má samice má kulatější hlavu a kolem očí má takovou tu "myšinu" a zobák, nepatrně menší než samec. U Vás dle fotek samice s více červenou hlavou. Můj samec má "hranatější" hlavu a peří jemné "vyhlazené" hned od oka, silný zobák. U Vás pták s více žlutou hlavou, který má silný zobák, ale kolem očí nemá tak "hladké peří".Takže možná samec, nebo také samice. Třeba lépe rozpoznáte až dokončí přepeření. Takže jen odhad, ale uvidíte dále v chovu. Ať se daří.

27.3.2015 21:42
kládík

XXX.XXX.217.6

Díky za Vaše postřehy.Zítra jedu pro dvouletého 100% samce, tak uvidím co se bude dít.

28.3.2015 13:52
mirdas

XXX.XXX.155.208

Oba samci.

28.3.2015 15:10
kládík

XXX.XXX.217.6

mirdas napsal(a):
Oba samci.

A na jaké fotografie jste reagoval?

28.3.2015 15:30
machin

XXX.XXX.85.127

Dobrý den!Protože o nich také uvažuji, přečetl jsem toto vlákno a přijde mi, že rozdíl je stejný, ve tvarech(zobák, hlava), jako u penantů a přikláním se k názoru, že se jedná o dva samce.Na googlu jsem našel dva obrázky, podle mne samice a samce.

Přidejte reakci

Přidat smajlík