U pana majitele jsem si objednal ručně dokrmené senegalce.Několikrát jsem se ptal zda jsou krotcí, jdou na ruku, vezmou si z ruky.Byl jsem hodinu poučován o tom, že jak vůbec mohu pochybovat, že jsou kvalitně krmená, rozmazlená..
Tak jsem tedy dojel..Ptáci v místnosti bez kontaktu s lidmi, při příchodu začali splašeně létat.Ptám se tedy paní majitelky co se děje, opět sáhodlouhé vysvětlování, tak jsem tedy požádal aby je vzala alespon na ruku, nebo si od ní něco vzali.No strčila ruku do klece, senegalci začali opět létat jak zběsilý.I přesto mě paní chtěla dokázat jak jsou krotcí, tak jednoho vysloveně odlovila!Pták štípal jak blázen a když jsem jej vzal do ruky proštípl mě celý prst jak.
Navíc se mě zdál vyhublý na to že měli již tři neděle být samostatní.Jejich váha 94g.100g a 104g je podle mě velice malá.
Zkrátka projel jsem skoro 500km, mám pro absolutně divoké ptáky a ještě se značnou podváhou.To vše po samo vychvalování celé tehle povedené a vypečené rodinky.
Prostě přesně takto má vypadat dokrmený papoušek podle majitelů této pseudo zoo.
papousci.net
napsal(a):
U pana majitele jsem si objednal ručně dokrmené senegalce.Několikrát jsem se ptal zda jsou krotcí, jdou na ruku, vezmou si z ruky.Byl jsem hodinu poučován o tom, že jak vůbec mohu pochybovat, že jsou kvalitně krmená, rozmazlená..
Tak jsem tedy dojel..Ptáci v místnosti bez kontaktu s lidmi, při příchodu začali splašeně létat.Ptám se tedy paní majitelky co se děje, opět sáhodlouhé vysvětlování, tak jsem tedy požádal aby je vzala alespon na ruku, nebo si od ní něco vzali.No strčila ruku do klece, senegalci začali opět létat jak zběsilý.I přesto mě paní chtěla dokázat jak jsou krotcí, tak jednoho vysloveně odlovila!Pták štípal jak blázen a když jsem jej vzal do ruky proštípl mě celý prst jak.
Navíc se mě zdál vyhublý na to že měli již tři neděle být samostatní.Jejich váha 94g.100g a 104g je podle mě velice malá.
Zkrátka projel jsem skoro 500km, mám pro absolutně divoké ptáky a ještě se značnou podváhou.To vše po samo vychvalování celé tehle povedené a vypečené rodinky.
Prostě přesně takto má vypadat dokrmený papoušek podle majitelů této pseudo zoo.
Tak ste si je snad nekoupil když jsou podvyziveni a divoci ne?pokud ano tak to nak nechapu..
Taky by mě zajímalo jestli jste si je nakonec koupil protože z vašeho příspěvku to není zřejmé. Jestli ano tak jste udělal chybu protože tak podporujete lidi kteří nabízejí něco jiného než ve skutečnosti prodávají.
A nedivte se, na nějaké ochočování teď v Bošovicích nemají čas když se musí starat o celou ZOO.
faap
napsal(a):
Dobrý den.Pokud jsem to dobře z příspěvku pochopil tak jste si je koupil.Nechápu proč jste si je bral když byli takoví jak popisujete ale pořád máte možnost je vrátit.
Jelikož se prý socializují jak jsem dostal poučeno od paní a dnes opětovně sáhodlouhle od pána po telefonu.Ano, vrátím je.
papousci.net
napsal(a):
Docela mě Vaše zkušenost překvapila. V Bošovicích jsem byl pouze jednou loni. Vlastníky znám jen z reportáží v časopisech a jejich stánku na EXOTĚ. Dosavadní všeobecné informace vyznívaly kladě. Moc mě budou zajímat reakce na Vaši zkušenost.
Ručně odchovaný pták by se neměl chovat tak, jak popisujete. Jeli uvyklý jen na svoji osobu, nemusel by být hned vštřícný i k Vám. Ale do ZOO chodí hodně lidí a ptáci, nejen ručně dokrmení by s tím neměli mít problém.
Pro srovnání uvedu, jak jsem včera prodal neochočeného amazoňana modročelého, stáří 9 měsíců, odchovaného rodiči. Po prodeji 3 sourozenců byl 1 měsíc sám. Asi jednou denně dostal piškot přes pletivo, jinak jsem se mu nevěnoval. Aspoň čtyřikrát denně tam chodím při obsluze ostatních ptáků.
Zájemce viděl fotky rodičů, všech 4 mláďat a 2 min videa nabízeného 1,0 v kleci. Můj údaj, že bere přes pletivo z ruky, že je nebojácný, na krmítku odstrčí lidskou ruku, ale jiný dotyk člověka nezná.
Přišli jsme ke kleci, papoušek skočil na pletivo pro piškot. Při otevření dvířek tvořících celou přední stěnu na nás zvědavě koukal a šplhal pro další piškot. Oba jsme byli 40 cm od něho. Ptáka čekala cesta skoro 1000 km do Německa na ochočení. Zájemce dostal masivní přepravku, krmivo na 2-3 dny, písemné údaje o průběhu odchovu, veter.osvědčení pro cestu, DNA pohlaví. Doklad o původu. Ostatní informace ústně. To vše v inzerované ceně 7000 Kč. Po odchytu si zájemce zkontroloval kroužek s doklady, ohmatem se přesvědčil o dobrém výživném stavu, dodal jsem, že pták je až příliš vykrmený, ale u mláděte to jde tolerovat. Zíjemce byl upozorněn, že papoušek může den i více odmítat potravu. Za 13 hod. po odjezdu jsem dostal zprávu: "Papoušek je v kleci, dal se do jídla a vzal si i pomeranč. Myslím, že bude dobrý kamarád. Později pošlu foto".
Jo, někdy o překvapení není nouze.
Přeji i ostatním chovatelům jen podobné dobré zprávy.
davidek22
napsal(a):
Dobrý den, obávám se, že s vrácením budete mít obrovský problém. Mám podobnou zkušenost, jen jsem si místo "dokrmených" papoušků dovezl mrzáka, což mě zapřeli a já si zvíře díky začátečnické nerozvážnosti neprohlédl. Reklamace bez odezvy a telefony přestali zvedat...
Z více zpráv vím že Škrhákovi takové jednání již praktikovali několikrát.Do prodeje úplně jiné jednání jako to které následuje po prodeji když nebylo vše tak jak mělo být.Přesto na reklamaci máte nárok a žádné chování ze strany prodávajícího vám v tom nemůže zabránit.
Uživatel s deaktivovaným účtem

V Bošovicích už jsem byl a nezdálo se mi že by ty papoušci byli nějaký podviživený byli takový jako mají vypadat.
davidek22
napsal(a):
Dobrý den, obávám se, že s vrácením budete mít obrovský problém. Mám podobnou zkušenost, jen jsem si místo "dokrmených" papoušků dovezl mrzáka, což mě zapřeli a já si zvíře díky začátečnické nerozvážnosti neprohlédl. Reklamace bez odezvy a telefony přestali zvedat...
Mám velmi podobnou zkušenost.
Strašně se divím tomu, že majitelé zmiňované ZOO jsou vůbec schopni takovéhoto jednání. Všude mají samou reklamu, články a já nevím co ještě ale tímto jednáním to všechno dehonestují. Připadá mě to, že tam jde v první řadě o peníze a ostatní věci jako např. slušnost jsou někde hodně v pozadí.
alex66
napsal(a):
Strašně se divím tomu, že majitelé zmiňované ZOO jsou vůbec schopni takovéhoto jednání. Všude mají samou reklamu, články a já nevím co ještě ale tímto jednáním to všechno dehonestují. Připadá mě to, že tam jde v první řadě o peníze a ostatní věci jako např. slušnost jsou někde hodně v pozadí.
Vím že peníze jsou potřeba ale ne za každou cenu.Bohužel u Škrhákových je to přesně naopak.Pan Škrhák vám bude sáhodlouze vyprávět jak to všechno dělají především pro lidi ale skutek utek.Myslím si že by to především měli dělat pro ty opeřence a kdyby tomu tak bylo nebyly by problémy něco zreklamovat.
Nechci je jakkoliv pomlouvat, u nich jsem ani nikdy nebyl a nemám s nimi skušenost. Spíš by bylo dobré, aby se zůčastnil diskuse někdo, kdo u nich papoušky v pořádku nakoupil a má snimi dobré zkušenosti. Moje poznámka je taková- myslím si, když už to dělají tak dlouho, mají vše vybudované, pokud nemají nějaké potíže s existencí, že se jen tímto chovem budou bavit a spíše tím se ve veřejnosti objeví jen samá chvála.
V bošovicich jsem též byl mají to tam pekne ale timhle jednáním si delaji fakt super reklamu heh ja na vlastní uši slyšel majitele jak se bavil s nějakým panem a valil mu do hlavy ze prodsvaji ptáky za vyšší ceny ale ze tomu odpovídá kvalita ne jak u jiných chovatelů.Po vyslechnuti tohoto rozhovoru jsem mel po náladě a o panovy majitelovy jsem mel hned obrázek nekoupil bych tam ani slépku na tož tak papouška kterej je predrazenej a jak je vidět tak kvalita tam asi taky neni.
Dobrý podvečer nechtěl jsem reagovat, protože je to už nejaký pátek co jsem byl v Bošovicích ale zřejmě se tam nic nezměnilo jen to že prostředí ve kterem chovají ptactvo je lepší zřejmě reklama, takže měl jsem zájem o mladého žaka a budu stručný, paní mě přinesla ano žaka ano krotký ale tak o 20let starší než jsme chtěli a častku za mladého žaka nebudu ani zveřejnovat..Jinak držím palce at mu to dobře dopadne.Jozef.
Dobrý den dost mě překvapilo toto vlákno. V Bošovicích jsem byla 2x vždy o hlavních prázdninách. První návštěva super. Moc se mi tam líbilo i když pršelo a papoušci se koupali. Drbali jsme tam i kakadua. Pan majitel měl čas a taj jsme dost dlouho povídali. Bavili jsme se i o aratingovi slunečním kterého jsem chtěla. Bylo nám řečeno že ho lidi mají i v paneláku a bez prpblémů. No nevím já bych to snad ani takto neřekla. Ano možné to je ale záleží na výchově a né každý to zvládne i když má zkušenosti s menšími papoušky. Ano aratingu mám doma ale od jiné chovatelky. No nic byli tam rozestavěné voliéry už měli i vymyšleno co v nich bude. Po dvou roce co jsme tam opět jeli byli ty samé voliéry stále nehotové.
supik99
napsal(a):
Dobrý den dost mě překvapilo toto vlákno. V Bošovicích jsem byla 2x vždy o hlavních prázdninách. První návštěva super. Moc se mi tam líbilo i když pršelo a papoušci se koupali. Drbali jsme tam i kakadua. Pan majitel měl čas a taj jsme dost dlouho povídali. Bavili jsme se i o aratingovi slunečním kterého jsem chtěla. Bylo nám řečeno že ho lidi mají i v paneláku a bez prpblémů. No nevím já bych to snad ani takto neřekla. Ano možné to je ale záleží na výchově a né každý to zvládne i když má zkušenosti s menšími papoušky. Ano aratingu mám doma ale od jiné chovatelky. No nic byli tam rozestavěné voliéry už měli i vymyšleno co v nich bude. Po dvou roce co jsme tam opět jeli byli ty samé voliéry stále nehotové.
Vše má krásné Pan Škrhák ale díky otci které mu vše vybudoval a díky manželce která vše krmí...jinak pěkná klasická menší ZOO
Ondra.b
napsal(a):
Zdravím, já mám s koupí papoušků v Zoo Bošovice taky špatnou zkušenost ve směru když nastane problém tak komunikace vázne atd. Mají to tam pěkné, ale s takovým chováním si moc dobrou reklamu nedělají!
Čím více to tu probíráte tím větší má REKLAMU. JAKO PAN ŽOHA NA ANDULKY který je také dobrý chovatel a měl šou v TV také ""prohlídkuchovných jedinců + chovanéch ptáků. """TITO LIDI SE SNAŽI Reprezentovat sebe a CZ """" i když ve svůj prospěch ale snad i pčřispívají na dobročiné akce apd. Pokud se jim to daří je to jejich věc a hlavně ptákům jak se tam cíťí.Přejte to všem, pak i vám se bude dařit.
Začni u sebe a pak posuzuj ostaní a to každy nezáleží na penězích ale někdy ano do začátku ale spíše to má bejt velká radost koníček jak s drobotě tak i ze středních papoušků až po ty velké.
Každy kdo má ruce, nohy, oči, chuť mám možnosti něco dokázat jen chťít
papousci.net
napsal(a):
Jelikož se prý socializují jak jsem dostal poučeno od paní a dnes opětovně sáhodlouhle od pána po telefonu.Ano, vrátím je.
Dle zákona pokud máte papíry od papouška 1,2, původ prodejce, smlouvu tak máte 6 týdnů na reklamaci papouška týkasjící se papoušku nad 5.000kč.

chov-příroda
napsal(a):
Čím více to tu probíráte tím větší má REKLAMU. JAKO PAN ŽOHA NA ANDULKY který je také dobrý chovatel a měl šou v TV také ""prohlídkuchovných jedinců + chovanéch ptáků. """TITO LIDI SE SNAŽI Reprezentovat sebe a CZ """" i když ve svůj prospěch ale snad i pčřispívají na dobročiné akce apd. Pokud se jim to daří je to jejich věc a hlavně ptákům jak se tam cíťí.Přejte to všem, pak i vám se bude dařit.
Začni u sebe a pak posuzuj ostaní a to každy nezáleží na penězích ale někdy ano do začátku ale spíše to má bejt velká radost koníček jak s drobotě tak i ze středních papoušků až po ty velké.
Každy kdo má ruce, nohy, oči, chuť mám možnosti něco dokázat jen chťít
Karle, Karle...Groda a ne Žoha

napsal(a):
Karle, Karle...Groda a ne Žoha
To není Karel, ale Lubomír.

napsal(a):
To není Karel, ale Lubomír.
Já vím Hrabovský, ale na ifauně mu říkám Karel.
I já nemám dobré zkušenosti s panem Škrhákem.Bude se vám věnovat až bych řekl nadstandartně ale jen do chvíle než nastanou nějaké problémy.Potom už tak vstřícný není a ve finále vás odkáže na své právníky.A ta kvalita není až tak na urovni jak deklaruje.A ono je to pochopitelné.Jak můžete deklarovat kvalitu když většina papoušků je koupena po chovatelích?To jenom při prodeji jsou prezentováni jako jeho odchovy.

Dobrý den. Vím že tato diskuse je staršího data, přesto bych rád ostatní varoval před tímto chytrolínem. Podal jsem inzerát na koupi samečka a samičky ary nobilis. Ozval se mi pan Škrhák a nabídl mi, že mi sestavý nepříbuznou páru. Samičku jsme si odvezli s tím, že pro samečka si můžeme přijet za tři týdny. Strávily jsme tam skoro celou hodinu a půl a vyslechli si samé superlativy o tom jak jsou nejlepší a jedineční v celé Evropě. Pořád nás přesvědčoval o koupi páru ary žlutokrkého za nehoráznou cenu. Jaké bylo naše překvapení když mu volám že si pro samečka přijedu. Začal se vymlouvat že to neklapne a samečka nemá protože se zabil při bouřce. V zápětí dodal že se zabil i druhý sameček a nemohl mi zavolat protože nemá na mě číslo. Nikomu nic nezávidím, ale nechápu proč si dělají zbytečnou negativní reklamu.
pionusites

XXX.XXX.40.108
Čemu se divíte, když je to Váš jediný zdroj příjmů tak i mrzáka musíte vychválit a prodat za horentní sumu, protože jinak nebude na chleba. Mám podobnou zkušenost z Rakouska. Stejně tak jsem se dočkal pouze vyhrožování právníkem za ohrožení pověsti, pokud tuto zkušenost zveřejním. Proto pozor na komerční chovy. Tady to nemá s chovatelstvím nic společného. Jde pouze o maximální výšku částky, kterou je kupující schopen a ochoten zaplatit.
Jsem mrkla na ty jejich stránky a tak krásně to tam vypadá :( A já bych právě počítala ,že takový pán co má zkušenosti s chovem různých druhů , bude uplně jiný :( je škoda takového chování ,ale možná by to chtělo i zmínit na jejich FB stránky https://www.facebook.com/Papou%C5%A1%C4%8D%C3%AD-zoologick%C3%A1-zahrada-372110976239863/ aby si lidé dali pozor.

Však jim to tam zmiňte, stačí tam nakopírovat odkaz na tuto diskusi. Pan provozovatel se k tomu pak může svobodně vyjádřit (a nebo spíš příspěvek z pozice správce smazat....).
Poiuzt

XXX.XXX.39.242
Využiji staršího vlákna. Byl jsem se podívat na ptáky, zoo je velmi pěkná. Co mě ale překvapilo, byla úplně vzadu zastrčená voliéra s andulkami určenými k prodeji. Mezi nimi minimálně 3 skokani velikosti myši a bez letek a ocasů. Nepochopil jsem, proč je tam má, jestli je opravdu někomu prodávají nebo je mají na dožití. Nevím, jak je to s přenosem na větší papoušky, nicméně nepřišlo mně to úplně v pořádku. Jinak přeji, ať se daří.
za mě to jsou pouze kšeftaři, jak nechcete ptáka za několik tisíc tak se s vámi nezabývají, vlastní zkušenost. v chovu měli, možná ještě mají přírodní korely, pro mě je to svatý grál, přírodní neštěpitelný papoušek, psal jsem jim několikrát zda mají k proději odchov a jestli na něco štěpí, čí nikoli, nikdy mi neodpověděli, závěr? nestojí jim za obchod někdo kdo nehodlá utratit větší obnos peněz.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
Připadá mi to jako pomluvy lidí,kteří opravdu něco dokázali.
bohušek

XXX.XXX.146.35
To nejsou pomluvy, ale realita, všechno předražené.