Stále si pohrávám s myšlenkou zabudovat do horního rohu venkovní voliery otočnou IP kameru se zoomem a propojením na internet s možností ovládání natáčení kamery a zobrazováním snímaného obrazu na mobilu. Je to sice nelogické, neobhajitelné finanční zvěrstvo ale potěšilo by svou dokonalostí. Při brouzdání na netu jsem došel k závěru, že při pořízení například níže uvedené kamery je to svépomocí realizovatelné. Nikde na referenčních záběrech ale nevidím jak vypadá obraz ptáka na krátkou až detailní vzdálenost kamery. Všude jsou záběry ze střechy na vzdálená parkoviště až 40 m s auty a podezřelými osobami ale to mne nezajímá. Mne zajímá jaký je asi obraz detailu na vzdálenost 5-0,5 m. Některé kamery mají ohniskovou vzdálenost 2,8-12 mm a jiné 4-9 mm a to už vůbec netuším jak se projeví na obraze.
Má někdo z Vás IP kameru a umí sejmout obraz aby bylo vidět co za kvalitu obrazu poskytne IP kamera níže uvedené třídy ?
http://cctv.inshop.cz/slevy-cctv/akce1/ptz-bezpecnostni-kamera-s-rozlisenim-720p-optickym-zoomem-a-wifi-pripojenim?ItemIdx=1.
Zdravím. Myslím, že to není až takové jak říkáte zvěrstvo. Naopak. Sám jsem si kameru pořídil a jsem nadšený. Ptáci se chovají naprosto jinak, úplně přirozeně a je velmi zajímavé a poučné je sledovat. Dříve jsem u ptáků vysedával hodiny a přišel jsem na to, že mají nějakou aktivitu ráno a večer, kterou jim ale svojí přítomností zkracuji. Protože trvá nějakou dobu než ptáci zapomenou na to, že tam jsem a přestanou mne vnímat. Takže doporučuji.
Já jsem si koupil (pro začátek) levnější verzi :
http://besteshop.cz/elektronika/kamery/bezpecnostni-kamery/escam-otocna-ip-hd-wifi-kamera-black-pearl-qf100-detail.
daktari
napsal(a):
Zdravím. Myslím, že to není až takové jak říkáte zvěrstvo. Naopak. Sám jsem si kameru pořídil a jsem nadšený. Ptáci se chovají naprosto jinak, úplně přirozeně a je velmi zajímavé a poučné je sledovat. Dříve jsem u ptáků vysedával hodiny a přišel jsem na to, že mají nějakou aktivitu ráno a večer, kterou jim ale svojí přítomností zkracuji. Protože trvá nějakou dobu než ptáci zapomenou na to, že tam jsem a přestanou mne vnímat. Takže doporučuji.
http://besteshop.cz/elektronika/kamery/bezpecnostni-kamery/escam-otocna-ip-hd-wifi-kamera-black-pearl-qf100-detail.
Jsem rád za odpověď. S obavou jsem očekával výpady ve smyslu kde na to chudák důchodce vezme když pivo a cigatery jsou tak drahé. Slibuji si od toho přesně to co píšete a navíc v noci si na TV mohu zobrazit zda chodí kolem voliery škodná. Než jsem dal dvojité pletivo tak mi řádila kuna a myslím si, že tam musí pořád mlsně přecházet. Povzbudil jste mne při rozhodování zda do toho jít..
makusko11
napsal(a):
V prípade záujmu viem túto kameru dať za približne polovičnú cenu ako je na odkaze, pána chovateľa.
Dobrý den, naučil jsem se jezdit do Nitry na burzu takže bych se tam s Vámi mohl potkat a pobavit se o zakoupení u Vás. Nemám jasno co se týče té ohniskové vzdálenosti. Jaká je lepší pro vzdálenost maximálně 6 m a co nejblíže ?
otec_vojtika
napsal(a):
Jsem rád za odpověď. S obavou jsem očekával výpady ve smyslu kde na to chudák důchodce vezme když pivo a cigatery jsou tak drahé. Slibuji si od toho přesně to co píšete a navíc v noci si na TV mohu zobrazit zda chodí kolem voliery škodná. Než jsem dal dvojité pletivo tak mi řádila kuna a myslím si, že tam musí pořád mlsně přecházet. Povzbudil jste mne při rozhodování zda do toho jít..
Ještě dodám, že jsem se připojil přes mobil na vzdálenost 200 km ! Jinak je to ale lepší kabelem, snáze se to ovládá. S obrazem jsem spokojený, nahrávat se dá na jedno kliknutí. Jen je třeba k přehrání videa pc ve kterém je program ke kameře. Ale je možné, že to mám špatně nastavené...
otec_vojtika
napsal(a):
Jak kvalitní je asi obraz ? Dá se z něj poznat nějaký bližší detail ? Jak stíhají rychle téci data přes internet ? Seká se to nebo je to plynulé ?
Kameru mám hlavně proto abych viděl co se děje kolem voliér.Samozřejmě ptáky ve voliérách rozeznám a vím co právě dělají.Kameru mám nastavenou aby zabrala co největší kus zahrady.V noci vidím vše, co se kolem voliér děje.Tok dat není absolutně plynulý a občas se to sekne.Ale kdekoli po republice vidím co se děje a děti velkou radost nemají když krmí že jim do toho kecám ať jsem kde jsem.
daktari
napsal(a):
OK, Říkám ok kamerám, podobné kamery co jsou na odkazu mám, mám jich 5 ks, a je to super pomocník. Jak zde již bylo zmíněno, nikdy jsem neviděl ptáky tak jako v obrazovce PC. Jen zavřu dveře je živo, a ptáky které bych již dávno rozdělil jsou dnes vzorní manželé :). Párování ptáků je jednoduší, a nerušíte u toho pár věčným očumováním, i když to k chovatelství také patří.
A co se týká okolní pozornosti okolo zařízení je super mají i noční vidění.
Dají se sehnat již od cca 1300 kaček. Mám to tedy přes dráty, a poté přes wifi, ale jedou i přes wifi bezdrátově. Vzdálený dohled třeba přes mobil samozřejmostí.
Nemají sice zoom, ale k tomu co potřebuji plně dostačující.Čumím spousty hodin, točím jak ostraha v obchoďáku. Jen pozor na to, že při snížení viditelnosti (málo světla) vysílají kamerky jen černobíle, při dostatku světla super. Levné užitečné a potěšující. Chovu zdar... foto pořízené teď v nočním vidění při úplné tmě.
luki10000
napsal(a):
Zdravím. Koľko by vyšla kamera a príslušenstvo aby to fungovalo? Ďakujem.
Zdravím Vás. Je viac modelov ale tú čo mávam ja predávam za 1220Kč aj s poštovným na dobierku. Ak máte záujem tak mi dajte sem mailovú adresu a môžem Vám poslať technické parametre tejto Ip kamery.
makusko11
napsal(a):
Zdravím Vás. Je viac modelov ale tú čo mávam ja predávam za 1220Kč aj s poštovným na dobierku. Ak máte záujem tak mi dajte sem mailovú adresu a môžem Vám poslať technické parametre tejto Ip kamery.
Dobrý den. Taktéž prosím o zaslání tech. parametrů. Děkuji. papouscicz@seznam.cz.
Osobně používám tuto:
http://www.ebay.com/itm/Sricam-Wireless-IP-Camera-WiFi-IR-LED-2-Way-Audio-Pan-Tilt-IP-Webcam-Nightvision-/331362719186?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4d26c1d5d2
maximální spokojenost, žádný kabel, dobrá valita, vynikající ovládání. JP.
Prosba na uživatele Martin (makusko11)
Můžete mi poslat nějakou nabídku na kameru těchto parametrů: IP P2P, venkovní, otočná, se zoomem, s nočním viděním, minimální rozlišení 1 Mb, výstup na mobil s operačním systémem Windows, android a IOS. Pokud možno dvě alternativy. Levnější splňující dané parametry a dražší nabízející vyšší rozlišení než 1 Mb.
Děkuji HRSAP@seznam.cz.
makusko11
napsal(a):
Dobrý den, prosím též o bližší informace na e-mail : euro.vm@tiscali.cz
Děkuji.
jardda
napsal(a):
Osobně používám tuto:
http://www.ebay.com/itm/Sricam-Wireless-IP-Camera-WiFi-IR-LED-2-Way-Audio-Pan-Tilt-IP-Webcam-Nightvision-/331362719186?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4d26c1d5d2
Zdravím Vás tuto kameru jste si nechal poslat nebo se dá koupit ani u nás za tyto peníze, děkuji
Http://www.kasa.cz/ip-kamera-semac-ipcam-510-motorizovana/ spousty obchodů u nás posílají i bez poštovného. Jinak všechny tyto kamery jsou jedno a to samé, jen značka se liší.
harry60
napsal(a):
Zdravím Vás tuto kameru jste si nechal poslat nebo se dá koupit ani u nás za tyto peníze, děkuji
Kameru jsem si nechal poslat, už takto nakupuji dlouho a vždy vše bylo bez problémů. Jen se musíte zaregistrovat a platit přes PayPal. Opravdu jednoduchá záležitost. Jen doprava trvá trochu déle cca 2-3 týdny. JP.
20 metrů je dost. Otec si koupil kolem tisicovky IP otočnou kameru, podobnou kamerám víše. Měl to na pozorování kun. Asi na 5m něco rozeznal, ale nic moc. Pokud můžu doporučit, dají se koupit k přisvícení kamer IR lampy, docela dost přisvětlí. Kdysi jsem řešil infradiodu, tuším 3-5w, používanou k nočním vidění pro myslivce, v kombinaci s čočkou dosvítí bez problemu 200m, ale byl tam potřeba chladič a nějaká elektronika. Nakonec jsem nic neřešil. Ve vašem případě postačí nějaká lepší infra lampa.
jardda
napsal(a):
Osobně používám tuto:
Mohl byste mi, prosím, poradit, k čemu je tam tedy zásuvka na pevné připojení k počítačové síti? Píšete žádný kabel. Děkuji za odpověď.
Zpěváci Ústí
napsal(a):
To je jedna z věcí, špatný nebo nedostupný signál nahrazuje pevné připojení kabelem. Také však musíte kameru přes kabel a PC kameru nainstalovat. Většina těchto kamer má kapacitu devíti kamer.
Program v PC.
Zpěváci Ústí
napsal(a):
Http://www.kasa.cz/ip-kamera-semac-ipcam-510-motorizovana/ spousty obchodů u nás posílají i bez poštovného. Jinak všechny tyto kamery jsou jedno a to samé, jen značka se liší.
Přečetl jsem si pečlivě diskusi a vidím, že v této oblasti máte na rozdíl ode mne praxi ale přesto nemohu souhlasit se zjednodušeným názorem, že všechny tyto kamery jsou jedno a to samé. Přečte si to spousta laiků a udělá chybné rozhodnutí. Musí si odpovědět na tyto základní otázky a podle toho mu vyjdou požadované parametry, které kamera musí splňovat a v rámci naplněných parametrů si mohu vybírat výrobce a prodejce:
1. Venkovní nebo vnitřní kamera
2. Pevná nebo otočná
3. Se zoomem nebo bez
4. S nočním viděním nebo není potřeba
5. P2P nebo není nutné
6. Kvalitní obraz nebo stačí přijatelná kvalita obrazu
7. Připojení vzduchem nebo kabelem
8. Další parametry
Pokud chci kameru umístit ven a snímat venkovní voliéru musím jít do parametru venkovních a ty jsou o hodně dražší než vnitřní. Pokud chci kameru na pevno uchytit ale současně se dívat libovolně na jiné místo musím mít parametr otočná a opět připlácím. Pokud chci ještě přiblížit detail tak musím mít parametr zoom a opět připlácím. Pokud chci jít do přiblížení a detailu tak musím mít rozlišení obrazu minimálně 1Mb pixel a za rozlišení připlácím. Pokud budu přenášet obraz ve vyšší kvalitě nesmím použít Wifi a tudíž není nezbytné. Pokud mám síťovou znalost nepotřebuji k připojení P2P jinak jo. Když si na tyto otázky odpovím tak mi vyjde cenová hladina pokaždé jiná. Díval jsem se na parametry Vaší vnitřní otočné kamery s nočním viděním a kvalita obrazu je 0,3 Mb a je dostatečná. Vaše obrázky potěší a jsou pro mne velice cennou ukázkou reálu. Přesto si myslím ale že když Daktari zapne tu svojí s rozlišením 1 Mb tak to musí být znát na obraze. Škoda, že nepřipojil také nějaký záběr. Tato diskuse může být poučná pro ostatní kteří nad IP kamerou uvažují. Pro mne jsou Vaše informace velice cenné a děkuji za ně.
otec_vojtika
napsal(a):
Přečetl jsem si pečlivě diskusi a vidím, že v této oblasti máte na rozdíl ode mne praxi ale přesto nemohu souhlasit se zjednodušeným názorem, že všechny tyto kamery jsou jedno a to samé. Přečte si to spousta laiků a udělá chybné rozhodnutí. Musí si odpovědět na tyto základní otázky a podle toho mu vyjdou požadované parametry, které kamera musí splňovat a v rámci naplněných parametrů si mohu vybírat výrobce a prodejce:
1. Venkovní nebo vnitřní kamera
2. Pevná nebo otočná
3. Se zoomem nebo bez
4. S nočním viděním nebo není potřeba
5. P2P nebo není nutné
6. Kvalitní obraz nebo stačí přijatelná kvalita obrazu
7. Připojení vzduchem nebo kabelem
8. Další parametry
Pokud chci kameru umístit ven a snímat venkovní voliéru musím jít do parametru venkovních a ty jsou o hodně dražší než vnitřní. Pokud chci kameru na pevno uchytit ale současně se dívat libovolně na jiné místo musím mít parametr otočná a opět připlácím. Pokud chci ještě přiblížit detail tak musím mít parametr zoom a opět připlácím. Pokud chci jít do přiblížení a detailu tak musím mít rozlišení obrazu minimálně 1Mb pixel a za rozlišení připlácím. Pokud budu přenášet obraz ve vyšší kvalitě nesmím použít Wifi a tudíž není nezbytné. Pokud mám síťovou znalost nepotřebuji k připojení P2P jinak jo. Když si na tyto otázky odpovím tak mi vyjde cenová hladina pokaždé jiná. Díval jsem se na parametry Vaší vnitřní otočné kamery s nočním viděním a kvalita obrazu je 0,3 Mb a je dostatečná. Vaše obrázky potěší a jsou pro mne velice cennou ukázkou reálu. Přesto si myslím ale že když Daktari zapne tu svojí s rozlišením 1 Mb tak to musí být znát na obraze. Škoda, že nepřipojil také nějaký záběr. Tato diskuse může být poučná pro ostatní kteří nad IP kamerou uvažují. Pro mne jsou Vaše informace velice cenné a děkuji za ně.
Souhlasím z Vašimi body možností. Názorně jsem myslel pojem, VŠECHNY STEJNÉ, ČI PODOBNÉ, a to v této cenové relaci. Samozřejmě kdo chce kvalitu připlácí čili kvalita obrazu 640x380 je pro mě dostačující. Vidím co potřebuji, myslím že v obraze 1280x 640 není pro tento účel až zas tak znatelný rozdíl, zkoušel jsem to s ajťákem, jako laik jsem rozdíl neviděl. Kamery které zde diskutujeme Http://www.kasa.cz/ip-kamera-semac-ipcam-510-motorizovana/ a jim podobné jsou v nejnižší cenové relaci, a tudíž od nich nemohu čekat, že je strčím do ruky sněhulákovi :), ale na druhou stranu mám vyzkoušeno, že vedro jim škodí více než zima cca do - 10. Je to jen o rozhodnutí jakou koupit a za kolik. Ať je pevná, či motorizovaná, zoomem obdařená vždy myslím na to co je pro mně dostačující. Chci-li pak kamerový cctv systém je dobré mít kamery jedné značky, program to lépe schroustá. Odborník nejsem, u kamer však sedím denně. A také jsem vybíral, jak říkám za tu cenu pro mně dostačující.
Zpěváci Ústí
napsal(a):
Program v PC.
Díky za názornou ukázku co program i kamery umí. Již delší dobu také přemýšlím o instalaci kamer, avšak stále přemýšlím jaký kamerový systém zvolit.
Jaký máte názor na instalaci těchto kamer do obslužné chodby zastřešených výletů?
Nebude tomu vadit případná vlhkost?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Toto je tiez pekne www.myaviary.nl #thumbup
Ja použivam tuto kameru, môžem doporučit.
http://www.dlink.com/cz/cs/home-solutions/view/network-cameras/dcs-5020l-pan-tilt-day-night-network-camera
Ivoš86
napsal(a):
Díky za názornou ukázku co program i kamery umí. Již delší dobu také přemýšlím o instalaci kamer, avšak stále přemýšlím jaký kamerový systém zvolit.
Jaký máte názor na instalaci těchto kamer do obslužné chodby zastřešených výletů?
Nebude tomu vadit případná vlhkost?
Mám kameru v bývalé prádelně, vlhkost samozřejmostí. Zatím bez problémů. Říkám nejhorší je vedro, nejen pro kamery ale i pro rozvodové switche. Proto nemyslím že je dobré hrnout se hned do drahých a kvalitních přístrojů. Mě opravdu stačí toto- zde vidím že samice šedých zpěváků navštěvuje budku, a vedle že se šedá skořice připravuje a samec ji poctivě krmí. Ať se výběr zadaří. Jarda.
smidla
napsal(a):
Dobry den,
potreboval bych kameru ktera dokaze v noci kvalitne stivit do vzdalenosti 20 metru. ma nekdo nejaky napad?
S pozdravem Smidla.
To je parametr, který dnes většina venkovních IP kamer běžně splňuje. Problém spíše je, že venkovní kamery musí být vodě a teplotním rozdílům odolné a proto jsou cenově výrazně dražší.
Dobrý den,
měl by někdo zkušenost (např. robnem, Zpěváci Ústí), zda zde v diskusi uváděné kamery budou fungovat přes WIFI (bez kabelů), pokud by byla kamera umístěna u papoušků v záletech z PUR panelů v obslužné chodbě - jde mi hlavně o bezdrátový přenos z těchto záletů. Byl by to vlastně přenos obrazu a případně zvuku přes plechový materiál - fungovalo by to ?
A pokud by to fungovalo, existují i nějaké malé WIFI kamery (přenos opět bez kabelů), které by se daly umístit do budek (v rozumné cenové relaci) ?
Děkuji všem za případné rady a informace.
Žako 11, všechny tyto kamery jsou vesměs se stejnými parametry, když jsem si první pořizoval bohužel jsem se neřídil kvalitou, ale co nejnižší cenou, nerad bych byl nespokojen za spoustu kaček, jak říkám co mám je pro mě dostačující. Také všechny tyto kamery mají LAN připojení, tudíž na kabel, ale většina je použitelná i přes wifi router, ale ! vzdálenost, a překážky v ní se musí vyzkoušet, je to ošemetné, ale velmi jednoduché. Kameru jednoduše nastavíš přes kabel (musíš přes kabel) podle přiloženého CD pak už kamera jede sama i bez kabelu, můžeš ji zkoušet na různé vzdálenosti.
Já mám kamery na půdě o jedno patro výše, ale zvolil jsem kabel. Pak o čtyři patra níže, tam už je kabel nutný určitě.. Opravdu ti takhle neporadím, chce to zkoušku. Jinak menších kamer vhodných do budky je spousty, nejlevnější tuším kolem tisícovky. IP kamera Semac IPCAM 500
Model výrobku: SMC990500
SMC990500 Výrobce:Semac Běžná cena:1 690 Kč Dostupnost:(poslední 1ks) skladem Cena včetně DPH:
1 464 Kč.
Dobry den,
nejsem si jisty, ale IP kamery, tak se nazyvaji ty pripojene k siti, nejsou zrovna male a do budek se nehodi. Vyuzivaji se spis na sledovani objektu a okoli.
Jinak zni to logicky ze kdyz uz musim prives napajeni tak rovnou i signal. napajeni do samotne kamery jde VZDY stejnosmerne a tedy nejde primo do ni 220V. (bavime se o malych kamerach) Dale pak jedno trafo muze napajet i vice kamer. Osobne jsem mel zapojene dve, nevim jake je omezeni.
Rekl bych ze zadna volba neni idealni, ale v porovnani cena a vysledek mi vysly idealne minikamery s trafem a kabelem pripojenym k PC pres specialni kartu. Dnes bych misto PC volil nejaky switch se zaznamem, aby nemuselo byt pri nahravani zapnute PC.
S pozdravem smidla.eu.