Papoušek královský – jak poznat mláďata samce od samice?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.4.2015 17:49
princessjane

XXX.XXX.239.250

Dobrý den Vám přeji,

může mi tu prosím někdo zkušený, tak poradit jak z mláďat Papouška Královského rozeznat samečka od samičky? Vyčetla jsem na netu, že po 2 letech až přepeřují takže pak se ukáže dle jasně červená barvy zda je to samec nebo samička a nebo endoskopií což nechci dělat. Jde mi o to zda jsou nějaká základní rysy nebo znaky u mláďat. Chtěla bych samečka a jako mazlíka. Díky moc za odpověďi!

5.4.2015 18:20
vaša

XXX.XXX.2.30

princessjane napsal(a):
Dobrý den Vám přeji,

může mi tu prosím někdo zkušený, tak poradit jak z mláďat Papouška Královského rozeznat samečka od samičky? Vyčetla jsem na netu, že po 2 letech až přepeřují takže pak se ukáže dle jasně červená barvy zda je to samec nebo samička a nebo endoskopií což nechci dělat. Jde mi o to zda jsou nějaká základní rysy nebo znaky u mláďat. Chtěla bych samečka a jako mazlíka. Díky moc za odpověďi!

Zdravím,
pokud má mladý pták tzv. zrcátka, což jsou výrazně zelené proužky na křídlech, nebo alespoň jejich náznak, mělo by se jednat s větší pravděpodobností o samce. Samice je mívají některé taky, ale většinou až v pozdějším věku. Taky kostřec(část mezi zády a ocasem) bývá zbarvena u samce tmavěji než u samice. Samice ji mají světlejší modré a samci spíš hodně do tmavomodra.Ale není to nějak moc směrodatné. Vždycky je to jen odhad. Jistota jsou testy DNA. Jestli jste však měla na mysli mladé ještě v boudě, tak to asi moc poznat nejde.

5.4.2015 18:42
princessjane

XXX.XXX.239.250

vaša napsal(a):
Zdravím,
pokud má mladý pták tzv. zrcátka, což jsou výrazně zelené proužky na křídlech, nebo alespoň jejich náznak, mělo by se jednat s větší pravděpodobností o samce. Samice je mívají některé taky, ale většinou až v pozdějším věku. Taky kostřec(část mezi zády a ocasem) bývá zbarvena u samce tmavěji než u samice. Samice ji mají světlejší modré a samci spíš hodně do tmavomodra.Ale není to nějak moc směrodatné. Vždycky je to jen odhad. Jistota jsou testy DNA. Jestli jste však měla na mysli mladé ještě v boudě, tak to asi moc poznat nejde.

Dobrý den - díky moc za informaci! Mláďata jsou loňská. Tak snad se trefím smajlík

5.4.2015 18:50
vaša

XXX.XXX.2.30

princessjane napsal(a):
Dobrý den - díky moc za informaci! Mláďata jsou loňská. Tak snad se trefím smajlík

Tak jestli jsou to loňská, tak už by to mohlo být poznat. Jesli má některý třeba jen jedno červené pírko v oblasti volete, krku nebo hlavy, tak to bude s velkou pravděpodobností samec. Ještě plus ty ostatní znaky co jsem psal, tak by se Vám to mohlo podařit. Ať to vyjde.

5.4.2015 19:03
simacek123

XXX.XXX.142.1

Papouska kralovskeho, jako domácího mazla a to lonskeho-tezka trpelivost která vas ceka.

5.4.2015 19:17
vaša

XXX.XXX.2.30

simacek123 napsal(a):
Papouska kralovskeho, jako domácího mazla a to lonskeho-tezka trpelivost která vas ceka.

Taky jsem nad tím přemýšlel, bude to boj.

5.4.2015 19:21
vaša

XXX.XXX.2.30

I když.., králováci jsou ještě celkem v pohodě, nedokážu si představit třeba loňského penanta.

5.4.2015 19:56
princessjane

XXX.XXX.239.250

simacek123 napsal(a):

Se špatně ochočují jako mazlíci?

5.4.2015 20:28
vaša

XXX.XXX.2.30

princessjane napsal(a):

Nejde tak přímo o druh papouška, ale o to stáří. Mazlíka uděláte nejlépe z papoucha, kterého vezmete ještě z budky a ručně ho dokrmíte. Pak to bude mazel. Roční pták je divoký a proto asi bude těžké ho ochočit.

5.4.2015 22:20
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

Ve věku bych neviděl problém s trpělivostí se to dá zvládnout, ale královský podle mne není zrovna vhodný jako mazlík. Nikdy se s vámi mazlit nebude jako jiní papoušci, ale viděl jsem před lety u jedné paní královského, která ho dostala od syna, protože nelétal a krásně mluvil.

6.4.2015 06:42
simacek123

XXX.XXX.142.1

princessjane napsal(a):

Pravdu hledejte tak nekde u prostred, je to ve vasem pripade 50 na 50% a to vtom, ptak je rocni a bude to trvat opravdu dlouho z výsledkem nejistoty. Není zrovna tak komunitaktivni a spolecensky, i když jsou výjimky, kdy prilne ke svému chovately ba dokonce se nauci i par slov., Z vašeho dotazu me je jasne ze nejste zadna chovatelka a tudíž ani nevite do ceho jdete.Ono radit je celkem zbytecne, je to vase věc. Na mojem miste :kdybych se vermomoci rozhodl bych rozhodne zvolil mlade, a když trvam na samci obetoval bych par korun na DNA.Je to krasny ptak a hlavne dlouholety a jiste stoji za to uvazovat dopředu jelikož to není hracka na par let.

6.4.2015 08:57
ivik3

XXX.XXX.238.0

Mám ručně dokrmeného jistého samečka rok 14.
Pokud se rozhodnete dejte kontakt.

6.4.2015 10:38
vogel

XXX.XXX.49.10

Jen bych chtěl říci, že mam 4-5leté páry, které odchovávají a samec u jednoho páru mluví.Ja jsem ho to neučil, akorát když krmím tak mluvím.Jinak jdou na ruku a sedají si na rameno nebo hlavu.Asi bych se nebál ročního ochočovat.Jde o to aby pták získal důvěru.

6.4.2015 10:49
aymara55

XXX.XXX.70.146

vogel napsal(a):
Jen bych chtěl říci, že mam 4-5leté páry, které odchovávají a samec u jednoho páru mluví.Ja jsem ho to neučil, akorát když krmím tak mluvím.Jinak jdou na ruku a sedají si na rameno nebo hlavu.Asi bych se nebál ročního ochočovat.Jde o to aby pták získal důvěru.

Pravdepodobne ich máte ručne dokrmených. Ja mám samicu už má 9 rokov je ručne dokŕmená, síce nerozpráva ale na ruku a hlavu mi tiež sadne.Robí každý rok dve hniezda, mladých odchová až do samostatnosti. Napr vlani mala 5 a 3 mláďatá.

6.4.2015 12:57
filipverner

XXX.XXX.210.44

Papoušek Královský není vhodný na ochočení je to letec který potřebuje pořádný prolet.
Podle mě tento papoušek není v hodný pro ochočení myslím že to bude pro něj trápení.
Je to můj osobní názor.
s pozdravem Verner Filip

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.4.2015 13:16

filipverner napsal(a):
Papoušek Královský není vhodný na ochočení je to letec který potřebuje pořádný prolet.
Podle mě tento papoušek není v hodný pro ochočení myslím že to bude pro něj trápení.
Je to můj osobní názor.
s pozdravem Verner Filip

Který papoušek není letec? Každý se rád proletí, jenom my chovatelé si u některých druhů rádi před sebou omlouváme chov v malých klecích.
Jinak královák se jako ochočený člen rodiny chovat dá, ale nedá se od něj očekávat nějaké velké mazlení. Samozřejmě bude potřeba nechat mu v domě určitou volnost.

6.4.2015 13:23
filipverner

XXX.XXX.210.44

Promiň te ale já svámi nesouhlasím podle mě není v hodný na ochočení ale je to můj vlastní názor a každý na to můžem mít názor jiný.
Zdraví Verner Filip.

6.4.2015 13:40

filipverner napsal(a):
Promiň te ale já svámi nesouhlasím podle mě není v hodný na ochočení ale je to můj vlastní názor a každý na to můžem mít názor jiný.
Zdraví Verner Filip.

Jasně v pohodě, každý máme právo na svůj názor a není třeba se omlouvat.

Já jsem to napsal jen dle svých zkušeností, které jsem před pár lety získal od majitelů mnou ručně odchovaných papoušků královských.
Jenom jednou jsem musel dávat do pořádku samici, ale té se majitel nevěnoval. Byla stále zavřená v malé kleci a sloužila bohužel jen jako dekorace než se oškubala.

6.4.2015 13:55
aymara55

XXX.XXX.70.146

filipverner napsal(a):
Zdraví Verner Filip.

Nie je to síce královský, ale je to letec a tiež z Austrálie ! Vie veľmi čisto rozprávať, ale mazlík v pravom zmysle slova to nie je, priletí za nami, iba keď on chce.

6.4.2015 14:02

aymara55 napsal(a):
Nie je to síce královský, ale je to letec a tiež z Austrálie ! Vie veľmi čisto rozprávať, ale mazlík v pravom zmysle slova to nie je, priletí za nami, iba keď on chce.

Taky nedoceněný druh na domácího mazlíka. Tady je zase papoušek nádherný https://www.youtube.com/watch?v=W011P1Rughw.

6.4.2015 14:09
aymara55

XXX.XXX.70.146

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Taky nedoceněný druh na domácího mazlíka. Tady je zase papoušek nádherný https://www.youtube.com/watch?v=W011P1Rughw.

Tiež dobré. Náš horáčik vie okolo 60 slov, väčšinu z nich veľmi čisto a ešte okrem toho vie kedy má niektoré vetné spojenia použiť.

Přidejte reakci

Přidat smajlík