medvidek789
napsal(a):
Dobrý den, poradil by mi někdo ? Nedávno mi uhynul holoubek, byl nemocný (špatně dýchal ).Zůstala mi po něm klec a já bych do ní, chtěla dát hnízdit kanárky, ale mám strach aby se nenakazily. Proto prosím o radu, čím vydesinfikovat klec ?
medvidek789
napsal(a):
Dobrý den, poradil by mi někdo ? Nedávno mi uhynul holoubek, byl nemocný (špatně dýchal ).Zůstala mi po něm klec a já bych do ní, chtěla dát hnízdit kanárky, ale mám strach aby se nenakazily. Proto prosím o radu, čím vydesinfikovat klec ?
Zda máte pupmu na mandelínku tAK VŠE VYČISTĚTE OD JEDŮ NALEJTE VODU + OCET A VYSTŘÍKAT. VNITŘKY VYLÍČIT HAŠENÝM VÁPNEM.
medvidek789
napsal(a):
NEUVÁDÍTE JAK JE KLEC VELKÁ ALE NA 1,1 KANÁRŮ VÁM POSTAČÍ ROZPRAŠOVAČ DO KTERÉHO DÁTE OET A VYSTŘÍKÁTE TO A ARPALITEM, NOVÁ BYDLA, A TEN Virkon S JE NEJLEPŠÍ.
opica
napsal(a):
Zda máte pupmu na mandelínku tAK VŠE VYČISTĚTE OD JEDŮ NALEJTE VODU + OCET A VYSTŘÍKAT. VNITŘKY VYLÍČIT HAŠENÝM VÁPNEM.
Nevim jake mate zkusenosti s hasenym vápnem vy ale ja spatne, kdyz ptaci letaji tak občas skrtnou kridly o zed a prasi to...pozoroval jsem u papousku zhorsene az pisklave dychani..pretrel jsem cely vnitrek volier primalexem s trochou sava a je to o 100%lepsi...jinak desinfikuji Chiroxem
medvidek789
napsal(a):
Dobrý večer! Zájdite k najbližšiemu veterinárovi, aby Vám poskytol trochu dezinfekčného roztoku F10, alebo si ho uňho objednajte. Aj rady od kolegov sú účinné.
medvidek789
napsal(a):
Děkuji všem, moc mi to pomohlo.
Dostala jste mnoho dobrých rad.
Dám Vám radu, za kterou mě možná mnozí odsoudí. Nedělat vědu s klecí pro kanáry. Snad je kovová. Do vany, vřelou vodou osprchovat, kartáčem zašlou špínu. Nějakou běžnou levnou desinfekci potom. Je to hned. Sípal, mohl mít roztoče, hlavně kanáři jsou na ně vnímaví. Postříkat klec arpalitem a dám za to krk, že bude vše v pohodě. Jó, když mám stovku různých ptáků roky ve stejných klecích a voliérách, je to pro mě složitější.
Dobrý večer.
VIRKON S je výborný prostředek, ale jestli máte drátěnou klec, tak Vám dráty zreziví. To je jediná nevýhoda tohoto prostředku. Mám to ověřené vlastní zkušeností. Ale existuje šetrnější, ale neméně účinný prostředek, a to F10. Dá se koupit i v malém balení jako sprej. Já ho používám na desinfekci bednových klecí, budek, nářadí, krmných misek i misek na vodu. Výhodou je, že se nemusí oplachovat a pro ptáky není nebezpečný. Můžete jej používat i v přítomnosti ptáků.
S pozdravem M. Zedlitzer.