Nemáte pocit, když v Telči vidíte paní (prodávající) s několika plnými přepravkami a jak se ji hýbou kšefty že je na tom něco podezřelého? Jedná se o ženu jednoho z tamních výkupáků! Byl jste někdy u ni doma? Podle mě nic nechová! Na burze prodává to co její manžel vykoupil, nejhezčí kusy prodá na stole s pořádnou přirážkou, viz kohouti přírodních čínských křepelek za 100 Kč. Chovu podle mě nerozumí. Třeba se pletu, dokažte mi to?
caukyjooo
napsal(a):
Nemáte pocit, když v Telči vidíte paní (prodávající) s několika plnými přepravkami a jak se ji hýbou kšefty že je na tom něco podezřelého? Jedná se o ženu jednoho z tamních výkupáků! Byl jste někdy u ni doma? Podle mě nic nechová! Na burze prodává to co její manžel vykoupil, nejhezčí kusy prodá na stole s pořádnou přirážkou, viz kohouti přírodních čínských křepelek za 100 Kč. Chovu podle mě nerozumí. Třeba se pletu, dokažte mi to?
Pravděpodobně prodává vykoupené ptáky. NO A CO? Výkup je pro výdělek i výkupáka ne jen množitele. Nejspíš paní nebo její muž rozpoznají mezi tím plevelem lepší kusy a místo odeslání se zbytkem vykoupeného hejna je prodají zpět mezi chovatele. Pokud jí závidíte, zkuste to taky.
caukyjooo
napsal(a):
Nepleteš.To dělají na všech burzách..V Telči to dělají nejméně rok a půl.Ale je to jen a jen jejich věc.
Reaguji na příspěvky agap 544, mozaik, caukyjooo:
Na burze se prodává. Vše je na dohodě prodávajícího a kupujícího. Kupují chovatelé, těm je vše jasné a laici by si měli nechat poradit od známého chovatele. Je to úplně stejné jako koupě na tržišti. Ale jedná se o živé tvory a ti často hynou a nejen vinou prodávajícího.
Jak na stole poznáte, že prodávající ptáky neodchoval, že je pouze překupník, i když tvrdí něco jiného?
Jestli se tomu chcete vyhnout, nakupujte u chovatele doma, ale ani tam se nevyhnete možnému podvodu.
Vy tři můžete reagovat. Jaký je rozdíl v tom, že někdo koupí ptáky a na opačné straně stolu je nabízí o sto procent dráž a prodá?
Není chovatel, ale je dobrý obchodník. Informace, které kupujícímu podal souvisí s jeho mravností, to neovlivníte. "Kdo jste bez viny, hoďte kamemem."
Od podobně zde kritizovaných lidí jsem párkrát koupil. Věděl jsem, co kupuji, že je to od překupníka. Koupě přece záleží jen na Vás!
Já jsem byl zatím spokojen. Jsem chovatel a co koupím, tak u mě v 90 procentech dožije.
NEJHORŠÍ LIDSKÁ VLASTNOST JE ZÁVIST.
Nevím, jestli jste pochopil můj příspěvek správně. Já nikomu nezávidím, naopak je mi úplně jedno, že někdo ptáky vykoupí a pak prodává. Pokud je zájem, proč ne? Mám plno důležitějších starostí, než abych se staral, jestli si náhodou někdo nevydělal stovku nebo tisícovku. Každý z nás to může dělat, pokud tím neomezuje ostatní.
mozaik
napsal(a):
Nevím, jestli jste pochopil můj příspěvek správně. Já nikomu nezávidím, naopak je mi úplně jedno, že někdo ptáky vykoupí a pak prodává. Pokud je zájem, proč ne? Mám plno důležitějších starostí, než abych se staral, jestli si náhodou někdo nevydělal stovku nebo tisícovku. Každý z nás to může dělat, pokud tím neomezuje ostatní.
Pochopil, souhlasím. Naše názory na otázku výše uvedenou se v podstatě shodují.