Amazoňan modročelý, hnízdění

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.4.2015 10:46

Dobrý den, chtěl bych se zeptat chovatelů těchto papoušků na pár rad já mam zatím 3 mladé páry a jeden šestiletý pár.Tomu jsem dal budku ale samice vní zatím ještě nebyla jen si upravuje vlezový otvor...Krmím směsí pro velké papoušky ale jen tolik co sežerou ne že bych jim dal plnou misku...dále mrkev okurek míchanici ale tu zatím moc neberou stejne jako naklíčené zrní tak nevim jestli je ještě čas nebo něco dělám špatne...Přitom samec sedí vedle samice na bidle noc často se nestane ze by sedeli každý zvlášť ale krmit jsem je nevidel maximalne ze ji samec donese ořech nebo kousek mrkve...tak bych poprosil o jakoukoliv radu nebo info jak bych je měl k hnízdění ještě lépe nabudit...předem moc děkuji za slušné odpovědi.

22.4.2015 12:19
veska

XXX.XXX.71.26

Monunka
Autor

Amazonane zacinaji hnizdit od unora do cervna, kazda samice to ma jinak. Vetsina ptaku nechce byt pri pareni videna, takze si pockaj az budou sami. Doprejte jim co nejvice klidu, pokud ho mit nebudou tak z toho nic nebude. Samice jsou plodne od 3 let samci vetsinou od 5 ti a vice let.

pzn.zkopírováno z jiné diskuse.

23.4.2015 13:43

Děkuji za odpověd asi tu nikdo jiný zkušenosti nema...

24.4.2015 17:50
milanplšek

XXX.XXX.18.68

V prve rade by jste mel mit zkusenosti vy sam nez si koupite 4 pary amazonanu.

24.4.2015 21:26
olgasvarhova

XXX.XXX.213.74

A kde by asi měl ty zkušenosti nabrat?Každý přece nějak musí začít, číst knihy je jiné než když máte ptáky doma.Tak si nechte toho rejpání a raději pomáhejte...sakra teď ste mne naštval.

25.4.2015 09:01
milanplšek

XXX.XXX.18.68

olgasvarhova napsal(a):
A kde by asi měl ty zkušenosti nabrat?Každý přece nějak musí začít, číst knihy je jiné než když máte ptáky doma.Tak si nechte toho rejpání a raději pomáhejte...sakra teď ste mne naštval.

Nevim jak vy ale ja sem ziskaval zkusenosti chovem a odchovem mene narocnych papousku. A ne ze si hned nakoupim amazonany a pak se vyptavam na netu proc me nelezou do budky. Takze to neni rejpani ale rada. Chovu zdar Plšek.

27.4.2015 19:59
akrobat

XXX.XXX.116.252

olgasvarhova napsal(a):

Tak poraďte. Amazoňany chováte. Pomáhat a chránit.

27.4.2015 21:28
Moudivláček

XXX.XXX.60.29

olgasvarhova napsal(a):

Vážená, sepsula jste milanplšek, ale jak jste poradila tazateli Vy? Nabádáte k pomáhání a sama nic! Jaký chovatelský smysl mělo Vaše zapojení do diskuze? Že Vás naštval?
Nemáte úplně pravdu, že číst knihy knihy je něco jiného, než mít ptáky doma. Teorie je základ. Takový Vít nebo Vašíček jsou i dnes platní, ikdyž chov pokročil nepředstavitelně dopředu.
Tazatel píše, že má mladé páry, nenapsal jak staré, což je u různých poddruhů důležité. U malé formy 3 roky stačí u velké 5 není moc. Že leze do boudy je dobře. Může to dělat 3 týdny a pak může být třeba čistá snůška nebo odchov. Chování páru podle Vašeho sdělení vypadá nadějně.
Rady touto formou jsou hrozně zrádné. Většina tazatelů dá stručnou otázku a čeká, že dostane jasnou odpověď. Zkušení řeknou, že se hluboce mýlí. Rada: Čtěte, hledejte poznatky, pozorujte chování páru, navštěvujte zkušené a hlavně mějte trpělivost. Kdyby se líhli jak kuřata, stáli by stovku.

28.4.2015 15:39
smidla

XXX.XXX.199.215

Dobry den,
naprosty souhlas s Moudivláček. Teorie je zaklad. Vzdyt kdo ma tu moznost chodit k nejakemu chovateli na praxi? Snad jen deti chovatelu a par stastlivcu.
A ze chovatelstvi pokrocilo? Ale jiste ze ano. na druhou stranu podle tech knih se odchovavalo desitky let. Takze i dnes to podle nich urcite pujde. K tomu si precist neco z diskusi, ale to brat vzdy s rezervou.
A pro tazatele, nebojte se nezdaru. Vzdyt prave ta prvni byt neuspesna snuska Vas posune o velky kus dopredu. A pokud jsou ptaci zdravi a maji vhodne podminky, jednou to snad vyjde.
S pozdravem Smidla.

11.5.2015 21:47
sambora

XXX.XXX.233.80

Dobrý den,
dnes mi snesla modročelá první vejce, chci se vás prosím zeptat, mám ještě podávat vaječnou míchanici a naklíčené zrní nebo už nedávat?, protože mi přijde, že samice hned na něho zasedla, pár je rok 11, je to jejich první hnízdo, dík Jarda.

12.5.2015 11:05
juraj.toth

XXX.XXX.14.7

sambora napsal(a):
Dobrý den,
dnes mi snesla modročelá první vejce, chci se vás prosím zeptat, mám ještě podávat vaječnou míchanici a naklíčené zrní nebo už nedávat?, protože mi přijde, že samice hned na něho zasedla, pár je rok 11, je to jejich první hnízdo, dík Jarda.

Mozte mi poradit v akej velkej klietke ich mate, aku velku budku maju, co vsetko s nimi krmite? Mam 7 rocnu paru a uz 2 rok sa snazim o odchov a nic. Samica chodi do budky aj sa krmia. Ale samec akoby nevedel páriť, vzdy iba jednou sedi na samicke...

12.5.2015 14:38
sambora

XXX.XXX.233.80

Zdravím, mám je ve vnitřní voliéře 6x1,2x2,2 d, š, v, s venkovní metrovou klecí, kam se chodí slunit a koupat na déšť, koupil jsem je loni v únoru, loni nebyl náznak ke hnízdění, ani letos jsem moc nečekal, věděl jsem že chodí do budky, ale ani jednou jsem je neviděl.Do této voliéry jsem je dal na konci března(měl jsem je v pokojové viléře), teplota ještě sem tam padala až na 4st, ale zvládli to v pohodě, dal jsem větve z černého bezu, pampelišky, dvakrát do týdne vaječnou míchanici a teď týden dávám naklíčené zrní, a včera jsem přišel, samice nikde a ta mrška si seděla v budce, ani ven se ji nechtělo, jak vylezla, kouknul jsem a tam krásné vejce, teď se jen modlím, aby bylo oplozené, protože pářit jsem je taky neviděl, asi jsou tajní, já taky na sebe nenechám přece čumět smajlík

12.5.2015 14:39
sambora

XXX.XXX.233.80

Jo a budka klasika 40x40x80.

12.5.2015 21:19
stefanexot

XXX.XXX.31.90

sambora napsal(a):
Dobrý den,

Vajecnu zmes naklicene zrno kludne podavaj a hlavne ak budu mat mlade no moc od toho neocakavaj malo sa stava ze su v prvej znaske plodne vajicka.

28.5.2015 22:28
Moudivláček

XXX.XXX.60.29

stefanexot napsal(a):
Vajecnu zmes naklicene zrno kludne podavaj a hlavne ak budu mat mlade no moc od toho neocakavaj malo sa stava ze su v prvej znaske plodne vajicka.

Jen pro zajímavost. Samice aestiva asi kříženec s xanthopteryx 3 roky, k ní koupen samec xanthopteryx 12 let, prý u někoho odchoval. Za 7 měsíců nato v březnu v malé kleci metr šířka, metr výška, dva m délka, budka uvnitř, snesla vajíčko. Druhý den jsem je přesunul i s budkou do voliéry ven, kde od srpna do listopadu minulého roku byli. Tam snesla ještě 3 vajíčka a odchovali 4 mladé. Samec po otci, tři samičky vzhledem po matce. Asi je to milá vyjímka, ale i to se může stát.

29.5.2015 22:41
sambora

XXX.XXX.233.80

Vyhodí si samice časem neoplozená vejce, nebo je mám odebrat?má snůšků tří vajec, ale všechny neoplozené, dík.

29.5.2015 23:05
stefanexot

XXX.XXX.31.90

sambora napsal(a):
Vyhodí si samice časem neoplozená vejce, nebo je mám odebrat?má snůšků tří vajec, ale všechny neoplozené, dík.

No ak su to prve a uz nenesie tak by som ju nechal sediet nech si zvyka ale ako sa hovori 100 ludi 100 chuti.

Přidejte reakci

Přidat smajlík