Vyhození vajíčka z hnízda

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.5.2015 14:37
medvidek789

XXX.XXX.250.240

Dobrý den, mohu poprosit o radu ? Moje samička kanárka, při první snůšce mi vyhodila z hnízda jedno vajíčko a po 6 dnech přestala úplně sedět na vajíčkách. Dneska mi znovu snesla druhé vajíčko, samozřejmě je odebírám a dávám umělá vajíčka. Dneska po výměně vajíčka za umělé, mi ho vyhodila. Bojím se, že zase přestane sedět. Kde dělám chybu ? Nemůže mi někdo poradit. Děkuji.

16.5.2015 14:10
dada09

XXX.XXX.32.239

Já vajíčka neodebírám a nemám problém, jednou jsem je chtěl přemístit, malý kanárek se už začal opeřovat, samička po té úplně ztratila zájem.Nechte jim vajíčka být, bude třeba o kanárka míň, ale v pořádku.

16.5.2015 16:07
medvidek789

XXX.XXX.250.240

Musím říci, že mi zase přestala sedět. Takže raději neodebírat ? Hodně totiž chovatelé píší, že se mají odebírat. A tlumíte je krmením ? Já dávám při snesení prvního vajíčka krmivo z řepky, loupaný oves, lesknici a trochu lnu.

17.5.2015 08:22
dada09

XXX.XXX.32.71

Z mé zkušenosti, bych vajíčka neodebíral a nechal je v klidu.Krmivo dávám stále tak, aby si ho vyzobali a nenechávali.Dávám jablka, okurky.mrkev sem tam, salát, a teď už roste tráva tak vždy jim natrhám něco čerstvého zeleného ze zahrady.Nějak extra jim krmení neomezuju, snažim se, aby ji měli pestrou každý den něco dobrého.A daří se jim.

Přidejte reakci

Přidat smajlík