Samotná 0.1 penanta a snůška

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.5.2015 18:52
Sailoc

XXX.XXX.44.16

Dobry den, chci se zeptat, jestli zvladne samotna dvouleta samice penanta vysedet a odchovat mlade? Mam podezreni, ze samec (trilety) likviduje vajicka, napadlo me samce od samice oddelit. Myslim si totiz, ze se samicka jeste uplne nevykladla... V loni tak dopadly dve snusky o 5 vejcich, letos meli zatim jedno vejce (alespon o kterem vim) a po vejci ani stopa. Take casto pozoruji, ze samec ciha a nakukuje do budky a jakmile samice vyleti tak hned jde do budky. Vim, ze idealni by asi bylo samce vymenit, ale je to krasny velky kusa kdyz uz vymenit, tak stejne asi az na dalsi chovnou sezonu ze?

18.5.2015 20:42
stewe5

XXX.XXX.158.122

Tak kdyby ste ho daval pryc tak ho prosim vas dejte do vykupu, at nemá tu samou starost někdo jiny...nebo zkuste dat sadrove podkladky místo vajíček, nekdy to pomuze

18.5.2015 21:12
simacek123

XXX.XXX.142.1

Sailoc napsal(a):
Dobry den, chci se zeptat, jestli zvladne samotna dvouleta samice penanta vysedet a odchovat mlade? Mam podezreni, ze samec (trilety) likviduje vajicka, napadlo me samce od samice oddelit. Myslim si totiz, ze se samicka jeste uplne nevykladla... V loni tak dopadly dve snusky o 5 vejcich, letos meli zatim jedno vejce (alespon o kterem vim) a po vejci ani stopa. Take casto pozoruji, ze samec ciha a nakukuje do budky a jakmile samice vyleti tak hned jde do budky. Vim, ze idealni by asi bylo samce vymenit, ale je to krasny velky kusa kdyz uz vymenit, tak stejne asi az na dalsi chovnou sezonu ze?

Dej ho vedle do voliery, samice bude sedet, vysedi mlade a pak ho tam zkus pustit, musis ale pozorovat pak jestli nenapadne mlade, Samotna samice vysedi ale na krmeni se podili oba. Jinak neznam jake je prostředí, me samec lezl do boudy když byla neprilis vysoka, dal jsem metrovou a bylo bez problemu. ne vždy ale rada pomuze.

19.5.2015 05:49
Sailoc

XXX.XXX.223.78

stewe5 napsal(a):
Tak kdyby ste ho daval pryc tak ho prosim vas dejte do vykupu, at nemá tu samou starost někdo jiny...nebo zkuste dat sadrove podkladky místo vajíček, nekdy to pomuze

Zdravim, pokud ho budu dávat pryč, tak je pro mě samozřejmostí dát ho do výkupu.

19.5.2015 05:56
Sailoc

XXX.XXX.223.78

simacek123 napsal(a):
Dej ho vedle do voliery, samice bude sedet, vysedi mlade a pak ho tam zkus pustit, musis ale pozorovat pak jestli nenapadne mlade, Samotna samice vysedi ale na krmeni se podili oba. Jinak neznam jake je prostředí, me samec lezl do boudy když byla neprilis vysoka, dal jsem metrovou a bylo bez problemu. ne vždy ale rada pomuze.

Dobrý den, děkuji za radu, přesně tak nějak jsem to měl na mysli. Zkusím to tak udělat a uvidíme jak to dopadne. Budku mám klasickou z burzy, myslím, že výška může být někde kolem 80 cm. Co jsem pročítal diskuzi s podobným tématem, tak tam doporučovali i budku do L.

19.5.2015 11:23
michalcod

XXX.XXX.9.129

Promiňte mi mou neznalost...jsem začátečník.
Jaký je rozdíl(y) v tom prodat ptáka do výkupu nebo prodat normálně člověku?
Díky.

19.5.2015 12:16
hyty

XXX.XXX.251.138

michalcod napsal(a):
Díky.

Zvykupu jde většina za hranice.

19.5.2015 13:11
michalcod

XXX.XXX.9.129

Díky.

19.5.2015 14:57
atobajus

XXX.XXX.202.2

michalcod napsal(a):
Díky.

V podstatě žádný, pokaždé se ten penant dostane většinou k chovateli.

19.5.2015 15:09
michalcod

XXX.XXX.9.129

Ale za hranice k chovateli. Ano?

Přidejte reakci

Přidat smajlík