Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.5.2015 18:14
Cechina

XXX.XXX.112.58

Potřebuji poradit ohledně aymary, máme rok starého ochočeného samečka, ale dělá pořád hrozný hluk a to i když je mimo klec a věnujeme se mu...Když jsme doma celá rodina, tak jako by se nás snažil překřičet a ani nemluví o tom, když někdo zazvoní nebo přijde návštěva.Je to opravdu pronikavé řvaní...Nevíte někdo proč to dělá.Zvažuji pořízení samičky, ale nevím jestli by to něco vyřešilo... Tato aymara teda rozhodně není tichý papoušek..smajlíkDěkuji za každý názor nebo radu.

24.5.2015 18:21
nosfi

XXX.XXX.169.163

Naše řve jen když slyší klíče v zámku a očekává příchod někoho z nás (a zábavu), ale stačí si jí nevšímat a přestane. Zkoušeli jste ho dát za řvaní do klece a odejít z místnosti? Tak měsíc v kuse?
Někdo doporučuje dát přes klec přehoz, ale to by se mi moc nelíbilo a brala bych to jako krajní řešení.

Jinak je samozřejmé, že se papoušci snaží překřičet lux/hudbu/hlasitý hovor mnoha lidí apod. Takže jestli máte doma často hluk, chce se prostě prosadit. Není to jen případ aymar...

24.5.2015 18:32
Cechina

XXX.XXX.112.58

No to je právě u nás problém.Máme děti 6 a 11 let, takže ticho je u nás jen když jsem chvíli někdy sama doma a jak jsme doma všichni, tak to je hrůza.Je to pronikavý uši rvoucí hluk.Chvíli to člověk vydrží, ale půl dne je to fakt hrůza..Když jí dám do klece, tak za chvíli přestane, ale jak se začneme zase všichni pohybovat v kuchyni, tak zase spustí...Uklidní se až večer, když se chystá ke spánku.Před aymarou jsme měli papoušíčka a to byl opravdu tichý papoušek...!smajlík

24.5.2015 20:28
michalcod

XXX.XXX.9.129

Mám čerstvě dvě malé Aymarky kluka holku asi tak měsíc. Jsou krásně tišší a vím o nich jen když se spolu na něčem nedohodnou.
Takže bych to viděl na pořîzení samičky a to ihned

25.5.2015 09:46
ivana.k

XXX.XXX.89.23

Aymarové jsou tichý druh, ale někdy se najde jedinec, který si taky umí dobře zakřičet. Já bych nejspíš taky doporučila pořídit protějšek. Aymarové jsou společenští, je jim dobře když mají kamaráda. Ten váš se nejspíš křikem dožaduje pozornosti, samička by mu mohla vyhovovat

25.5.2015 12:21
bathory

XXX.XXX.158.2

ivana.k napsal(a):
Aymarové jsou tichý druh, ale někdy se najde jedinec, který si taky umí dobře zakřičet. Já bych nejspíš taky doporučila pořídit protějšek. Aymarové jsou společenští, je jim dobře když mají kamaráda. Ten váš se nejspíš křikem dožaduje pozornosti, samička by mu mohla vyhovovat

Jsem stejného názoru :).

25.5.2015 12:35
Cechina

XXX.XXX.112.58

Děkuji za rady, ještě chvíli vyčkáme a uvidíme...Zajímavé je, že dělá hluk jen když jsme všichni doma včetně dětí, když jsem sama nebo s manželem, tak o něm skoro nevíme..Možná chce všechny překřičet nebo se dožaduje pozornosti.Jen mám strach, aby potom neřvali oba, když pořídím samičku. Proto mě zajímá Váš názor, kteří aymary chováte..Také se chci prosím zeptat, jestli když budou pár, zůstane stále ochočený..Samozřejmě bych se snažila aby byli ochočení oba dva i samička.Někdy se stane, že papoušci úplně zdivočí, ale nevím jak aymary..

25.5.2015 12:44
kubiva

XXX.XXX.51.54

Dobrý den měl jsem 3 páry pohromadě vůbec neochočené, po čase jsem naučil jednoho samečka na piškot a poté se k němu přidala i jeho samička :) Moji aymarové jsou velice zvědaví, ale mám i pár kterému vadí když se projdu kolem klece.

25.5.2015 13:21
michalcod

XXX.XXX.9.129

Nemyslím si, že s příchodem samičky by se hluk zvýšil, naopak bude mít "zábavu a nebude se snažit dožadovat pozornosti od Vás a bude se více věnovat samičce.
Samička to jeho ochočení časem odkouká.

25.5.2015 17:32
Cechina

XXX.XXX.120.234

Můžu se prosím ještě zeptat, jestli je složité na sebe aymarky socializovat a jak event.postupovat?Děkuji.

25.5.2015 19:58
michalcod

XXX.XXX.9.129

Aymarky se snadno ochočí.
Stačí se jim věnovat, mluvit na ně, chválit je dodávat pamlsky nejdříve přes klec po té i z ruky atd. Rozhodně ale nehonit s pamlskem po kleci.

26.5.2015 09:26
Cechina

XXX.XXX.112.58

Spíš jsem měla na mysli, jak postupovat při seznamování samečka aymarky s novou kamarádkou.Přece jen je mu už něco přes rok a je zvyklí být v kleci sám...

26.5.2015 10:46
nosfi

XXX.XXX.169.163

Když jsme sestěhovávali andulky, nejdřív jsme i tu druhou přivezli s klecí a dali je vedle sebe. Asi po týdnu když sedávali na straně klecí u sebe, jsme přestavěli klec té původní (aby jí to trochu vyvedlo z míry a taky si musela zvykat) a dali je k sobě.
Ale myslím, že s aymarou by to mohlo jít i rychleji, jsou to mnohem menší plašani a ničeho se neleknou. A samozřejmě tu každý doporučí karanténu, aby se vám ten původní ptáček něčím nenakazil.

26.5.2015 10:59
michalcod

XXX.XXX.9.129

Myslím, že si zvykne bude mít nový impuls.

Přidejte reakci

Přidat smajlík