Dobrý den chtěl bych se zeptat zda má andulka opravdu roztažené nožičky. Zdá se mi, že je možná na jednu nohu chromá nebo špatně chodí. Nožičku nejspíše cítí a hýbe s ní ale špatně. Už jsem se snažil andulku léčit, svázal jsem ji nožičky ale stále se mi zdá, že je má roztažené. Mládě se samo dokáže postavit jen špatně chodí spíše se tak plazí ale snaží se chodit.
Upřímně aktuální řešení tohoto problému neznám za sebe bych jí nechala dorůst a čekala jak to bude po výletu přinejhorším i andulka s chromou nožičkou může být plnohodnotný mazel pro nějakou rodinu která bude mít čas a možnosti jí věnovat větší péči než vy v chovu.
Řešení pro příště je podle mě vetší vrstva podestýlky v budce, matka při zahřívání mládě netlačí na tvrdý povrh takže je menší riziko zranění, používám třeba hobliny.
saty
napsal(a):
Upřímně aktuální řešení tohoto problému neznám za sebe bych jí nechala dorůst a čekala jak to bude po výletu přinejhorším i andulka s chromou nožičkou může být plnohodnotný mazel pro nějakou rodinu která bude mít čas a možnosti jí věnovat větší péči než vy v chovu.
Řešení pro příště je podle mě vetší vrstva podestýlky v budce, matka při zahřívání mládě netlačí na tvrdý povrh takže je menší riziko zranění, používám třeba hobliny.
Děkuji za odpověď určitě je dám pro další mladé
Zdravím Vás,
letos jsem měl podobný případ u kanára. Nohy roztažené. Byl v hnízdě sám. Po výletu ty nohy byly hodně od sebe tak o 50% více než je běžné. Začal jsem podávat velké množství vápníku a každým dnem bylo vidět zlepšení. Takhle to bylo asi 14 dnů a nohy se srovnali. Nevím zda to může být i váš případ a taky nemůžu s jistotou tvrdit, že to spravil vápník. Občas to lidi s okyselováním vody přehánějí a i to může mít pak za následek odvápnění. Tolik pro inspiraci.
VJ.
Zdravím,
Jednou se mi toto přihodilo u jedné korely, u které jsem provedl bandáž nožiček je zapotřebí to udělat co nejdříve.
Postup:
Obě nožky jsem dal k sobě jednu jsem ovinul gázou aby nevadilo k růstu. A u druhé nohy byl kroužek tak jsem to za něj uvázal, a obě nožky jsem svázal slaboučkým měděním drátkem z trafa nebo z vynutí.
Bandáž jsem sundal těsně před vyletěl, a nackorele nebylo ani z námka po skroucené nožičce.