Zravim mám u páru šedonodrý samec x modrá violeta samice cca týden staré první mladé a 4 z 5ti maji jakoby červené oko ale ne tolik jak u lutin na internetu jsem se dočetl že takové oko mají skořice po narození vyskytuje se to i u šedomodrých ?díky za názory.
aeros
napsal(a):
Zravim mám u páru šedonodrý samec x modrá violeta samice cca týden staré první mladé a 4 z 5ti maji jakoby červené oko ale ne tolik jak u lutin na internetu jsem se dočetl že takové oko mají skořice po narození vyskytuje se to i u šedomodrých ?díky za názory.
Přeji hezký den, dočetl jste se správně, nemyslím ale, že k tomuto tématu je třeba vyjadřovat názor. To jsou fakta, navíc dlohodobě ověřená. Bez těchto vlastností by vlohy nebyly schopny vytvářet kombinace.
aeros
napsal(a):
Takže je švestkové i u šedomodrých nebo samec štěpí na skořici ?
Zdravím, nevím, jestli je to barva švestky, ale nejspíš máte v odchovu samice v kombinaci se skořicovou, finální barvu je potřeba posoudit později. Vyplývá z toho, že skutečně máte samce, který je štěpitelný na skořicovou, logicky z toho vyplývá, že i část odchovaných samců bude totu vlohu dál přenášet, bude tedy dál štěpitelná.
Ještě foto rodíčů mladejm už rostou pírka vypadá to zatim na hnědošedou barvu oči stále dočervena jeno mládě bude po otci šedomodré
aeros
napsal(a):
Po čase jedno s fialovim jedno asi bez.
Pokud by tomu tak bylo, tak u toho druhého mláděte si můžete být víceméně jistý, že má zdědený po otci 1F šedozelený. Fialovou lze na něm rovněž prozkoumat, ale až po odstavení a na plném světle, kdy by mohla být fialová pozorovatelná i na zbytku těla a ne jenom na původně sytě modrých částech křídel, která jsou teď saturována tmavým melaninem, který může fialovou překrýt. Oba táci jsou výrazně světlí, mohlo vy sednat o kombinaci s Pallid, tím pádem to museli být obě samice...uvidíte časem.PL.