Tak jak Přerov 14.6.2015?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.6.2015 11:36

Bohužel jsem nemohl, už se prodávají letošní odchovi?Co se dávalo do výkupu asi jen anče nebo i nějaké rosely?Případně jaká byla cena na stole za penanta modrého a roselu rubino?

14.6.2015 12:00
stanca

XXX.XXX.157.68

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Bohužel jsem nemohl, už se prodávají letošní odchovi?Co se dávalo do výkupu asi jen anče nebo i nějaké rosely?Případně jaká byla cena na stole za penanta modrého a roselu rubino?

Anče za 60, korely mutační za 250, bělohlavé 280, zebry 50kč a viděl sem dávat modré penanty za 700 a rosely rubína za 600 v 5hod rano.Na stole Rosely rubína za 800kč.Hodně sem viděl prodávat polákům.

15.6.2015 09:32

15.6.2015 18:50
pokorny

XXX.XXX.57.227

Dobrý den,
včera měl v Přerově jeden cizinec (asi Maďar - nabízel i majny) takové malé brodivé ptáky (2 kusy). Nevíte někdo, co to bylo za druh? Děkuji za odpovědi!

15.6.2015 19:12
Moudivláček

XXX.XXX.60.29

pokorny napsal(a):
Dobrý den,
včera měl v Přerově jeden cizinec (asi Maďar - nabízel i majny) takové malé brodivé ptáky (2 kusy). Nevíte někdo, co to bylo za druh? Děkuji za odpovědi!

Nevím, ale majna není žádný brodivý pták, patří do čeledi špačkovitých.
A je mně smutno z používaných výrazů výše uvedených příspěvků jako anče, zebry, agoši, a pod. a ubohého pravopisu. Měli bychom se držet českého názvosloví.
Teraristé používají latinských názvů a je to o něčem jiném, než tato "exotářská" hantýrka.

15.6.2015 20:01
pokorny

XXX.XXX.57.227

Moudivláček napsal(a):
Nevím, ale majna není žádný brodivý pták, patří do čeledi špačkovitých.
A je mně smutno z používaných výrazů výše uvedených příspěvků jako anče, zebry, agoši, a pod. a ubohého pravopisu. Měli bychom se držet českého názvosloví.
Teraristé používají latinských názvů a je to o něčem jiném, než tato "exotářská" hantýrka.

Dobrý den, doporučoval bych pozorněji číst příspěvky - psal jsem nabízel i majny. Tedy pokud chcete kritizovat.

15.6.2015 21:22
atka

XXX.XXX.176.10

Jeden výkupčí odmítl vzít chovateli -nádherné, korely a rozely.
Další nebral chůvičky, jiný- korela šedá- 150 Kč, rýžovník plavý -130Kč, andulka - 60 Kč, KKČČ žlutý - 250 Kč a chůvičky - 40 Kč.
Takže různí výkupci různé ceny a různý přístup.
Na stole bylo dost guldiček, papoušíčků- celkově málo prodávajících..

15.6.2015 21:53
masenka1

XXX.XXX.103.244

A taky mezi, chovateli/prodejci - zmetek a untervasermann...bez skurpulí.prodával rákosáky 2014 za cenu 1200Kč přitom samičce chybělo půl křídla...styďte se...

16.6.2015 10:15
atka

XXX.XXX.176.10

Také jsem naletěla...ani se mi to sem nechtělo psát, protože je moje chyba, že jsem si neověřila kroužky. Už jednou se mi to stalo, chvíli jsem si dávala pozor a zase jsem usnula na vavřínech...
Viděla jsem pěkné chůvičky-zajímavé barvy, ptala jsem se na cenu-100Kč-to je O.K. Tak se ptám na stáří-" Mladé, přelom14 a 15.", zněla odpověď. Všimla jsem si, že některé mají kroužek, některé ne-to jsem byla ochotna risknout.
Vybrala jsem si tři- dva samce a jednu bez určení pohlaví(no jasně, u mláďat s musí počkat...)
Doma je poutím z přenosky a zapisuji kroužky... .jeden samec rok 12!, druhý bez kroužku a třetí chůvička rok 11!
Nejde mi ani tak o prodělanou 100 za ptáčka-třeba se u nich může nějaký odchov i podařit-jen nemůžu překousnout to, jak může mít někdo žaludek na to, aby takhle lhal do očí. Bez mrknutí oka, jen aby se ptáků zbavil

17.6.2015 23:06
Moudivláček

XXX.XXX.60.29

pokorny napsal(a):
Dobrý den, doporučoval bych pozorněji číst příspěvky - psal jsem nabízel i majny. Tedy pokud chcete kritizovat.

Vážený - pokorny-, omlouvám se Vám za nepozorné přečtení Vašeho dotazu. Dnes jsem svůj omyl zjistil sám i bez Vaší připomínky. I to se mně někdy stává při rychlém čtení.

18.6.2015 11:34
strejdapepin

XXX.XXX.129.130

Dobrý den. Rád bych věděl co bylo k prodeji z Afrických papoušků? Konžské, Majeráci? Rád bych si do budoucna koupil jede pár. Děkuj iza info. Radek.

Přidejte reakci

Přidat smajlík