Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.6.2015 22:23
kejt

XXX.XXX.245.166

Mám doma vyléhlé andulky a chtěla jsem se zeptat jak je to s tím dokrmováním. Jsem začátečník a malé mám poprvé. Je dobré hned napoprvé dokrmovat? jestli ano mohla bych se zeptat jak se to vlastě všechno dělá ?
Děkuji za odpověď.

22.6.2015 04:42
simacek123

XXX.XXX.142.1

kejt napsal(a):
Mám doma vyléhlé andulky a chtěla jsem se zeptat jak je to s tím dokrmováním. Jsem začátečník a malé mám poprvé. Je dobré hned napoprvé dokrmovat? jestli ano mohla bych se zeptat jak se to vlastě všechno dělá ?
Děkuji za odpověď.

Dle mého je to zbytecna zatez jak pro chovatele tak pro andulky, andulky jsou jedni z mala papousku, kteri se daji vyborne ochocit a naucit i mluvit při osamostatneni az opusti sami budku.

22.6.2015 06:59
geldek

XXX.XXX.237.194

Určitě nedokrmujte, pokud z nějakého důvodu nemusíte. Uškodíte tím i andulkám, protože ani ta nejdražší dokrmovací směs neobsahuje imunitní složky. Můžeme to porovnat s kojením a náhražkou mateřského mléka. Po mnoha let jsem měla absolutně krotké andulky, které jsem kupovala ve zverimexu jako mladé, ale již samostatné. Uvidíte, že po vyletění z budky je andulka takový "hlupáček" - kam mě položíte, tam budu. Pak ji je ale potřebné oddělit od ostatních tam, kde je nemá ani v dohledu a nejlépe ani v doslechu a ze začátku se ji hooodně věnovat. Za týden - dva ji máte ochočenou, sameček do měsíce by měl umět první slovo - závisí také od individuálních schopností. Měla jsem anduláka, který se za stejnou dobu naučil několikanásobně více slov než žako.
Jo, a hlavně nečekejte, že Vám v diskuzi někdo podrobně popíše, jak se papoušci dokrmují. To nejde, ani při té největší ochotě. Ale na internetu je informací dost, jen je vyhledat, když mermomocí chcete nebo musíte dokrmovat.

22.6.2015 16:26
Luboš Jedlinský

XXX.XXX.239.22

geldek napsal(a):
Určitě nedokrmujte, pokud z nějakého důvodu nemusíte. Uškodíte tím i andulkám, protože ani ta nejdražší dokrmovací směs neobsahuje imunitní složky. Můžeme to porovnat s kojením a náhražkou mateřského mléka. Po mnoha let jsem měla absolutně krotké andulky, které jsem kupovala ve zverimexu jako mladé, ale již samostatné. Uvidíte, že po vyletění z budky je andulka takový "hlupáček" - kam mě položíte, tam budu. Pak ji je ale potřebné oddělit od ostatních tam, kde je nemá ani v dohledu a nejlépe ani v doslechu a ze začátku se ji hooodně věnovat. Za týden - dva ji máte ochočenou, sameček do měsíce by měl umět první slovo - závisí také od individuálních schopností. Měla jsem anduláka, který se za stejnou dobu naučil několikanásobně více slov než žako.
Jo, a hlavně nečekejte, že Vám v diskuzi někdo podrobně popíše, jak se papoušci dokrmují. To nejde, ani při té největší ochotě. Ale na internetu je informací dost, jen je vyhledat, když mermomocí chcete nebo musíte dokrmovat.

Kdysi jsem se věnoval dokrmování různých malých druhů papoušků a to i andulek, myslím si že ve všem máte úplnou pravdu, ale především bych s vámi souhlasil že andulka není až tak složitá na ochočení, dají se pěkně ochočit i vylétlá mláďata odebraná z voliery po osamostatnění, v žádném případě za týden nebo dva ochočená nebude, tento proces trvá mnohem déle krůček po krůčku i dva až tři měsíce, za předpokladu že se jí budete poměrně často věnovat, s mluvením to opět není tak jak je uvedeno v předchozím příspěvku, velice talentovaná andulka se naučí několik slov, ty další jen zlomek, zbytek andulek se to nenaučí vůbec a některé z nich jen žbrblají v podobě málo srozumitelných slov, na mluvení nemá žádný vliv jestli je andulka dokrmená nebo odchovaná rodiči, buď talent má nebo nikoli s umělou dokrmovací směsí se přikláním na vaší stranu, žádná náhražka nebude nikdy tak dokonalá. krmení rodičovským párem poskytuje plnohodnotnou potravu, nicméně na trhu se dají sehnat již dost kvalitní instantní směsi, andulky se výborně dokrmují například nutribirdem A21, je především důležité vybírat kvalitní ověřené značky, kterým samozřejmě odpovídá cena a nikoli brát ty lacinější. při dokrmování papouška si nejprve musíte odpovědět otázku zda jste schopna poskytnout potřebný čas k tomuto účelu, například několikadenní andulky se musejí dokrmovat každé dvě až tři hodiny a to nejen od rána do večera ale i v noci, když jsou starší intervali se prodlužují a u větších se v noci nekrmí, jenže když si budete chtít vybrat mladou andulku z budky ve stáří kdy se nebude už v noci krmit což je nějaký týden možná o něco déle než by z budky vylétla, dokrmování v tomto věku již ztrácí význam. samozřejmě při každém krmení je třeba míchat novou dávku krmiva a mýt pomůcky, lžičky, stříkačku, sondy záleží čím budete dokrmovat, no a přichází další otázka a to vhodné prostředky, inkubátor, instantní krmení, dokrmovací pomůcky, pokdladní ubrousky a nějaká ta spotřebovaná elektřina, pokud tyto základní věci máte nebo znáte někoho kdo vám to zapůjčí a opravdu můžete věnovat spousty času mláděti, technická a ta jednodušší stránka je vyřešena, teď vás čeká ta složitější a to samotné krmení, je potřeba prostudovat spousty psaného materiálu než se odhodláte k dokrmování a i přez to nemusí být výsledek zaručen, praxe se nezíská hned a než se tak stane může přijít nějaký ten neúspěch, tomu se však nevyhnul nikdo. teď musíte zvážit jestli se vám vyplatí dokrmit mládě, nebo zvolíte odchovanou rodiči, nebo si již dokrmenou zakoupíte, kvalitně dokrmené se dají sehnat od těch 650kč za kus, při dnešních cenách elektřiny a kvalitního krmení se za méně dokrmit nedá, pokud jich v jednom inkubátoru není velké množství, což je rovnež špatně. s pozdravem Luboš Jedlinský.

Přidejte reakci

Přidat smajlík