Sledování mláďat v budce

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.6.2015 09:46
kejt

XXX.XXX.39.205

Chtěla bych se zeptat jestli je možné abych se mohla podívat na mláďata andulek tak, že jím odklopim střechu? neopustí je porom matka ? je pořád uvnitř a není možné se na ně podívat když není uvnitř protože ji nikdy nezastihnu.
děkuji za odpověď.

22.6.2015 11:00
Hodonak

XXX.XXX.126.173

Žádný problém, klidně můžete samici i odstrčit. Určitě mladé neopustí.

22.6.2015 11:30
geldek

XXX.XXX.237.194

U větších mláďat čistím budky v podstatě každý druhý den. Samice jsou již zvyklé, ještě budku ani nezavěsím (ve voliéře) a již do ní letí. Mláďata v podstatě musíte kontrolovat - kvůli zdravotnímu stavu, rozjetým nožkám, případným úhynům. Pokud samice vyhazuje podestýlku, často se menším mláďatům nalepí trus na nožky. Osobně jsem jim to poctivě čistila, takže jsem každé mládě brávala do ruky. Absolutně bez následků. Když mrňata povyrostla, samice začaly hobliny akceptovat a přestaly vyhazovat, tak tento problém vymizel. Ale musím ty hobliny vyměňovat, což znamená sundat budku, přemístit mláďata, vysypat podestýlku, mechanicky oškrábat zaschlý trus (osvědčilo se staré, na půl rozlomené CD, oblouk na důlek, hrana na rovné plochy), dát nové hobliny, vrátit mláďata, pověsit budku. Samice okamžitě přiletí ji zkontrolovat.

22.6.2015 11:51
hanka s.

XXX.XXX.72.61

Při těchto úkonech(čištění budky)jsem si ochočila mláďata andulek.Jak jsem je brala do ruky, zvykly si na mne a samička to nijak neřešila.

22.6.2015 11:57
kejt

XXX.XXX.51.73

geldek napsal(a):
U větších mláďat čistím budky v podstatě každý druhý den. Samice jsou již zvyklé, ještě budku ani nezavěsím (ve voliéře) a již do ní letí. Mláďata v podstatě musíte kontrolovat - kvůli zdravotnímu stavu, rozjetým nožkám, případným úhynům. Pokud samice vyhazuje podestýlku, často se menším mláďatům nalepí trus na nožky. Osobně jsem jim to poctivě čistila, takže jsem každé mládě brávala do ruky. Absolutně bez následků. Když mrňata povyrostla, samice začaly hobliny akceptovat a přestaly vyhazovat, tak tento problém vymizel. Ale musím ty hobliny vyměňovat, což znamená sundat budku, přemístit mláďata, vysypat podestýlku, mechanicky oškrábat zaschlý trus (osvědčilo se staré, na půl rozlomené CD, oblouk na důlek, hrana na rovné plochy), dát nové hobliny, vrátit mláďata, pověsit budku. Samice okamžitě přiletí ji zkontrolovat.

A když vyndávám andulky ven z budky abych ji mohla vyčistit, mámje dat třeba do krabice od bot s hoblinama aby měli teplo a pak je dat zpět do budky ?

22.6.2015 13:16
Hodonak

XXX.XXX.126.173

Dávám do kuchyňské misky s trochou hoblin...

22.6.2015 16:31
kejt

XXX.XXX.35.213

Hodonak napsal(a):
Dávám do kuchyňské misky s trochou hoblin...

Mohla bych se ještě zeptat, můžu čistit budku když ještě nejsou vyklubané?

22.6.2015 21:43
stewe5

XXX.XXX.158.122

kejt napsal(a):
Mohla bych se ještě zeptat, můžu čistit budku když ještě nejsou vyklubané?

Proc byste ji cistila když v budce nejsou ještě mláďata?samice se chodi vyprazdňovat ven takze budku nemá kdo znecistit

23.6.2015 06:31
kejt

XXX.XXX.40.21

stewe5 napsal(a):
Proc byste ji cistila když v budce nejsou ještě mláďata?samice se chodi vyprazdňovat ven takze budku nemá kdo znecistit

Jsou v ní 2 mláďata ale i pár vajíček.

Přidejte reakci

Přidat smajlík