Chůvičky je to samička?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.6.2015 15:14
helena.

XXX.XXX.66.189

Dobrý den dnes jsem si ke svým klukům pořídila ještě jednu chůvičku ze zveráče bylo tam celkem 7 chůviček a prodavačka řikala že druhý den po tom co je dostala našla dvě vajíčka.Ptáky jsem pozorovala a vybrala toho co se zvukově neprojevoval a mý samečci se začly před tím novým hned pucovat hopkat na budku a pojímat nováčka je možné že ten nový by byla samička i když slabě švitoří?

26.6.2015 10:09
helena.

XXX.XXX.66.189

Pro doplnění to švitoření je takový hodně tichý a úplně jiný něž co dělaj moji samci.

26.6.2015 10:27
vmakovicky

XXX.XXX.60.198

Dobrý deň, už v obchode ste nemala ju brať bez toho aby ste ju neumiestnila do samostatnej klietky a sledovala či zaspieva. Ten výrok pracovníčky obchodu mohol byť len obchodný ťah. Keď ste ju doniesla domov mala byť umiestnená osobitne aby sa prejavil spev ak je samček. Pri umiestnení k dvom samcom ste nemohla čakať, že zaspieva. Ako môžete teraz cez diskusiu chcieť určiť či je to samička? Pôvodné dva vtáky sú dominantné a preto spievajú a posledná pestúnka je nová a preto môže byť aj samec, ktorý pri nich nezaspieva.

26.6.2015 12:31
masenka1

XXX.XXX.103.244

Já bych se připojila k reakci pana Makovického.
Nového ptáka vždy umístit do karantény, můžete si do chovu donést hodně nepříjemných nemocí a infekcí...navíc pták když je umístěn v kleci zvlášť se začne projevovat nemá konkurenci a rychleji tím poznáte pohlaví.

27.6.2015 08:03
helena.

XXX.XXX.66.189

Děkuji s tou dominancí mi to nějak nedošlo nováčka jsem dala do jiné klece a pro jistotu i do jiného pokoje a zatim jen tak tichonce špitá tak snad mu to vydrží.

27.6.2015 08:46
zbosace

XXX.XXX.15.78

Slovo dominancia mi ku chuvickam moc nepasuje. Skôr by som to nazval uvitaci ceremoniál. Musíte u vašich 3 jedincov rozlíšiť zvuky ktoré vydávajú v komunikácii medzi sebou pri bežnej činnosti a vypozorovať spev u samcekov s charakteristickým, tancom". Vtedy sa samcek trocha nasponuje, naježi perie na brušku a niekedy aj tancuje. Pritom vydáva rozličné zvuky, vrzganie alebo ako by som to nazval. Ak je na blízku samička, postupne sa k nej približuje. Toto robí aj keď nie je v tej istej klietke ako ona. Takže môžete vyskúšať prilozenim klietok a pozorovaním správania jednotlivcov.

27.6.2015 12:38
helena.

XXX.XXX.66.189

Všem děkuji za rady no dala jsem je od sebe včera celej den ticho a asi před půl hodinou spustil ach jo já se tý samice snad nedočkám

Přidejte reakci

Přidat smajlík