"Zrcátka" se objevují až po přepeření?
Někde jsem našla, že teprve po přepeření se objeví rudá prsa - to by u tohoto mláděte celkem sedělo, protože oba rodiče mají červená (samička navíc i na zádech , ale ta červená zrcátka jsem čekala už na mláděti (otec tohoto mláděte je má poměrně výrazná).
Každopádně děkuji za názor.
libuko
napsal(a):
Dobrý den,
chtěla bych poprosit o pomoc při určení pohlaví - je to mládě asi 10 dní venku z budky.
Typovala bych to na samičku, ale nejsem si jistá, pochází z páru, kde je samec zlatý rudoprsý a samička přírodní rudoprsá.
Předem děkuji.
Dobrý večer, chtělo by to fotky rodičů S pozdravem Chlup.
To, že je samička opalína nám trošku "komplikuje situáciu".Ako je aj na fotke vidno, pri tých opalínoch je obvyklé, že majú tie zrkadielka skôr samice, a ani ten biely pásik na spodku krídel nie je v takýchto prípadoch spoľahlivým znakom. No a nakoniec, -aj táto Vaša samička má pomerne veľa modrej na hlavičke. Takže to bude zaujímavé.Ešte zostávajú také znaky, ako je držanie tela, tvar hlavy, -to je však tiež markantnejšie až pri odrastenejších mláďatách.
V každom prípade máte pekných vtákov. Predpokladám, že jasnejšie to bude ozaj po preperení. Nech sa darí!
Nu, počkám tedy na přepeření a dovolím si sem pak vložit aktuální fotku.
Za zavádějící popis samičky v původním příspěvku se omlouvám, jako správný začátečník v tom krásně plavu .
Děkuji za názor a radu.
Pár se mi taky moc líbil, ale nějak jim to spolu neklapalo. Sameček byl pak na samičku agresivní natolik, že záda měla doškubaná do krve - dočetla jsem se, že u tyrkysáků v době páření ta agresivita samce je, ale tady už šlo o život samičky. Zkusila jsem je oddělit, ale už pár hodin po návratu to bylo stejné. Nakonec jsem samečka prodala a toto je jediné mládě, které ze spojení vzniklo.
Takže až zjistím co je tohle mládě zač, budu shánět jak nového samečka, tak vhodný protějšek pro mládě.
libuko
napsal(a):
Dobrý den,
chtěla bych poprosit o pomoc při určení pohlaví - je to mládě asi 10 dní venku z budky.
Typovala bych to na samičku, ale nejsem si jistá, pochází z páru, kde je samec zlatý rudoprsý a samička přírodní rudoprsá.
Předem děkuji.
Zdravím, kouká jako samec, tak to asi bude samec.
libuko
napsal(a):
Poprosím, mohl by jste trošku rozvést proč sameček? Kouká ?
Děkuji.
Zdravím, ve své chovatelské praxi jsem se naučil posuzovat výraz, hodně na něj dám, ověřil jsem si, že to prostě vidím, není to samozřejmě stoprocentní, někdy tvor dokáže "maskovat" nejen emoce, ale i to co si myslí. Posuzuji takto nejen lidi, ale i zvířata. Možná mi napomohlo, že ptáků jsem odchoval tisíce a tím pádem jsem viděl rozdíly. Snad se tomu i říká zkušenosti. S tím se člověk nenarodí. Možná v tomto směru i někdo vidí víc.
Děkuji za názor a vysvětlení.
Ach jo, zlaté zebry, tam to otevře zobáček, zazpívá, a je jasno . Tady zkoumám každé pírko a nakonec všechno může být jinak
.
Začínám se bát i nákupu vhodných protějšků, chtěla jsem koupit mladé kusy, ale zjišťuji, že to nebude tak jednoduché.
Doufám, že se mi podaří natrefit na zkušeného a solidního chovatele.
Trošku opožděně, ale dávám vědět, že tehdejší určované mládě byla nakonec samička. A tady je důkaz- jedno její letošní mladé .
saroun
napsal(a):
Zdravím, ve své chovatelské praxi jsem se naučil posuzovat výraz, hodně na něj dám, ověřil jsem si, že to prostě vidím, není to samozřejmě stoprocentní, někdy tvor dokáže "maskovat" nejen emoce, ale i to co si myslí. Posuzuji takto nejen lidi, ale i zvířata. Možná mi napomohlo, že ptáků jsem odchoval tisíce a tím pádem jsem viděl rozdíly. Snad se tomu i říká zkušenosti. S tím se člověk nenarodí. Možná v tomto směru i někdo vidí víc.
Tak tady to halt nevyšlo
lupus4
napsal(a):
Tak tady to halt nevyšlo
Zdravím, halt to někdy nevyjde. Z fotky je to o trochu větší problém než naživo. Ale je překvapující, že od čerstvě vylétlé samičky z poloviny července je uváděn jako důkaz odchov, který je v současnosti plně přepeřený a v podstatě dospělý. Ono je nutné také brát takové důkazy s rezervou, zvláště když se podíváte na rodiče mláděte a vidíte, že od dvou opalinů je mládě "neopalinové".