Neofema tyrkysová - pohlaví

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.7.2015 14:22
libuko

XXX.XXX.146.249

Dobrý den,

chtěla bych poprosit o pomoc při určení pohlaví - je to mládě asi 10 dní venku z budky.

Typovala bych to na samičku, ale nejsem si jistá, pochází z páru, kde je samec zlatý rudoprsý a samička přírodní rudoprsá.

Předem děkuji.

18.7.2015 20:16
janrygl

XXX.XXX.184.39

Dobrý den, podle mě to je samička.

18.7.2015 22:53
libuko

XXX.XXX.146.249

Děkuji. Tak to budu shánět na příští rok samečka smajlík.

19.7.2015 12:39
mato.zahradnik

XXX.XXX.3.83

Mne sa zdá, že na (mladú) samičku má príliš veľa modtých znakov na hlavičke. Ak ešte preperí, a bude mať tie typické červené zrkadielka na krídlach, bude to jasný samček.

19.7.2015 13:03
libuko

XXX.XXX.146.249

"Zrcátka" se objevují až po přepeření?
Někde jsem našla, že teprve po přepeření se objeví rudá prsa - to by u tohoto mláděte celkem sedělo, protože oba rodiče mají červená (samička navíc i na zádech smajlík, ale ta červená zrcátka jsem čekala už na mláděti (otec tohoto mláděte je má poměrně výrazná).

Každopádně děkuji za názor.

19.7.2015 21:49
chlupjosef

XXX.XXX.140.177

libuko napsal(a):
Dobrý den,

chtěla bych poprosit o pomoc při určení pohlaví - je to mládě asi 10 dní venku z budky.

Typovala bych to na samičku, ale nejsem si jistá, pochází z páru, kde je samec zlatý rudoprsý a samička přírodní rudoprsá.

Předem děkuji.

Dobrý večer, chtělo by to fotky rodičů S pozdravem Chlup.

20.7.2015 08:44
libuko

XXX.XXX.24.70

20.7.2015 08:55
mato.zahradnik

XXX.XXX.3.83

To, že je samička opalína nám trošku "komplikuje situáciu".Ako je aj na fotke vidno, pri tých opalínoch je obvyklé, že majú tie zrkadielka skôr samice, a ani ten biely pásik na spodku krídel nie je v takýchto prípadoch spoľahlivým znakom. No a nakoniec, -aj táto Vaša samička má pomerne veľa modrej na hlavičke. Takže to bude zaujímavé.Ešte zostávajú také znaky, ako je držanie tela, tvar hlavy, -to je však tiež markantnejšie až pri odrastenejších mláďatách.
V každom prípade máte pekných vtákov. Predpokladám, že jasnejšie to bude ozaj po preperení. Nech sa darí!

20.7.2015 09:13
libuko

XXX.XXX.24.70

Nu, počkám tedy na přepeření smajlík a dovolím si sem pak vložit aktuální fotku.
Za zavádějící popis samičky v původním příspěvku se omlouvám, jako správný začátečník v tom krásně plavu smajlík.

Děkuji za názor a radu.

Pár se mi taky moc líbil, ale nějak jim to spolu neklapalo. Sameček byl pak na samičku agresivní natolik, že záda měla doškubaná do krve - dočetla jsem se, že u tyrkysáků v době páření ta agresivita samce je, ale tady už šlo o život samičky. Zkusila jsem je oddělit, ale už pár hodin po návratu to bylo stejné. Nakonec jsem samečka prodala a toto je jediné mládě, které ze spojení vzniklo.
Takže až zjistím co je tohle mládě zač, budu shánět jak nového samečka, tak vhodný protějšek pro mládě.

20.7.2015 19:04
saroun

XXX.XXX.89.202

libuko napsal(a):
Dobrý den,

Předem děkuji.

Zdravím, kouká jako samec, tak to asi bude samec.

21.7.2015 08:32
libuko

XXX.XXX.24.71

Poprosím, mohl by jste trošku rozvést proč sameček? Kouká smajlík?
Děkuji.

21.7.2015 13:19
saroun

XXX.XXX.89.202

libuko napsal(a):
Poprosím, mohl by jste trošku rozvést proč sameček? Kouká smajlík?
Děkuji.

Zdravím, ve své chovatelské praxi jsem se naučil posuzovat výraz, hodně na něj dám, ověřil jsem si, že to prostě vidím, není to samozřejmě stoprocentní, někdy tvor dokáže "maskovat" nejen emoce, ale i to co si myslí. Posuzuji takto nejen lidi, ale i zvířata. Možná mi napomohlo, že ptáků jsem odchoval tisíce a tím pádem jsem viděl rozdíly. Snad se tomu i říká zkušenosti. S tím se člověk nenarodí. Možná v tomto směru i někdo vidí víc.

21.7.2015 15:04
chlupjosef

XXX.XXX.140.177

Taky si myslím, že je to samec.

21.7.2015 16:16
libuko

XXX.XXX.24.71

Děkuji za názor a vysvětlení.
Ach jo, zlaté zebry, tam to otevře zobáček, zazpívá, a je jasno smajlík. Tady zkoumám každé pírko a nakonec všechno může být jinak smajlík.
Začínám se bát i nákupu vhodných protějšků, chtěla jsem koupit mladé kusy, ale zjišťuji, že to nebude tak jednoduché.
Doufám, že se mi podaří natrefit na zkušeného a solidního chovatele.

21.7.2015 21:06
janrygl

XXX.XXX.147.42

Počkat až přepeří, pak to bude jednoduché.

27.8.2016 10:10
libuko

XXX.XXX.75.154

Trošku opožděně, ale dávám vědět, že tehdejší určované mládě byla nakonec samička. A tady je důkaz- jedno její letošní mladé smajlík.

27.8.2016 11:33
lupus4

XXX.XXX.197.18

saroun napsal(a):
Zdravím, ve své chovatelské praxi jsem se naučil posuzovat výraz, hodně na něj dám, ověřil jsem si, že to prostě vidím, není to samozřejmě stoprocentní, někdy tvor dokáže "maskovat" nejen emoce, ale i to co si myslí. Posuzuji takto nejen lidi, ale i zvířata. Možná mi napomohlo, že ptáků jsem odchoval tisíce a tím pádem jsem viděl rozdíly. Snad se tomu i říká zkušenosti. S tím se člověk nenarodí. Možná v tomto směru i někdo vidí víc.

Tak tady to halt nevyšlo

27.8.2016 13:20
saroun

XXX.XXX.135.137

lupus4 napsal(a):
Tak tady to halt nevyšlo

Zdravím, halt to někdy nevyjde. Z fotky je to o trochu větší problém než naživo. Ale je překvapující, že od čerstvě vylétlé samičky z poloviny července je uváděn jako důkaz odchov, který je v současnosti plně přepeřený a v podstatě dospělý. Ono je nutné také brát takové důkazy s rezervou, zvláště když se podíváte na rodiče mláděte a vidíte, že od dvou opalinů je mládě "neopalinové".

Přidejte reakci

Přidat smajlík